Annaa4 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='obraczus87']W aptece paczka 5 podkładów 60x90cm kosztuje ok. 8zł. Natomiast na allegro można kupić taniej.[/QUOTE] Masz może sprawdzonego sprzedawcę ? bo patrzyłam to tego jest bardzo dużo na allegro :) Pani Jolu zamówić hurtem czy lepiej przelać pieniądze na konto znajdek na ten cel ? Quote
UlaFeta Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='Annaa4']Jakie koszty pobytu w lecznicy ? Mniej więcej jaki to czas ? Jeśli faktycznie jest szansa na "refundacje" sterylek i kastracji to nie ma co czekać. Tym bardziej jak Suzi może być w ciąży. Proszę o orientacyjną kwotę postaram się coś pomóc.[/QUOTE] Fundacja Kastor o ile wiem nie pokrywa kosztow w calosci a napewno nie placi za pobyt w lecznicy po sterylce. Reszte placi Jola a jak nie placi to rosna dlugi:-(:-(:-( Quote
bajk21. Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Nie wiem ile kosztują z przesylką na allegro, u nas w aptece w Klembowie, pacvzka 30 sztuk kosztuje 38zl. Koszt pobytu w lecznicy to 15 zl dzień, więc na jednego przypada 150zl doplaty i 60zł. badanie krwi, bez badania nie chcą sterylizować ani kastrować. Z bazarku imiennego od Aleksandry wezmę pieniądze na opłatę leczenia szczyli, po odrobaczeniu. Quote
malawaszka Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 to one jednak nie są w domowym DT, że muszą być 10 dni w lecznicy po sterylce? nic już nie rozumiem, chciałam wziąć do siebie suczkę małą to dostałam info, że mają tymczas domowy Quote
Annaa4 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='bajk21.']Nie wiem ile kosztują z przesylką na allegro, u nas w aptece w Klembowie, pacvzka 30 sztuk kosztuje 38zl. Koszt pobytu w lecznicy to 15 zl dzień, więc na jednego przypada 150zl doplaty i 60zł. badanie krwi, bez badania nie chcą sterylizować ani kastrować. Z bazarku imiennego od Aleksandry wezmę pieniądze na opłatę leczenia szczyli, po odrobaczeniu.[/QUOTE] To chyba będzie najprościej przelać pieniądze. Jak tak popatrzyłam na kwoty plus przesyłka to szału nie ma. Przeleje na razie 160zł na zakup 120sztuk. A dam znać do końca tygodnia czy uda mi się jakoś zdobyć pieniądze na pobyt psiaków w klinice. przelew zrobiony Quote
bajk21. Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='malawaszka']to one jednak nie są w domowym DT, że muszą być 10 dni w lecznicy po sterylce? nic już nie rozumiem, chciałam wziąć do siebie suczkę małą to dostałam info, że mają tymczas domowy[/QUOTE] One są w dt, ale tam jest 15 psów i koleżanka jezdzi do ptracy a w tym czasie nie wiadomo co może się wydarzyć. Jeśli chcesz to chętnie damy ją na tymczas do ciebie, tylko napisz na PW adres i telefon. Jeszcze jedno, one nie są nauczone czystości w domu, ale są bardzo grzeczne. Quote
mala_czarna Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 To ja nadal z zapytaniem kto mógłby jedzenie odebrać dla Pani Joli. Ja niestety z tych niezmotoryzowanych, a skoro psy nie narzekają na nadmiar karmy, to znajdzie się ktoś kto pomoże dostarczyć? Quote
bajk21. Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Skąd trzeba odebrać tę karmę? może jakoś sama dam radę odebrać. Quote
mala_czarna Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='bajk21.']Skąd trzeba odebrać tę karmę? może jakoś sama dam radę odebrać.[/QUOTE] Dostałam już pw od igam, własnie ustalamy odbiór :) Quote
malawaszka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Figu będzie jechała z Warszawy na Śląsk w weekend i mogłaby wtedy do mnie zabrać tą malutką sznupkę Quote
Igam Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='mala_czarna']Dostałam już pw od igam, własnie ustalamy odbiór :)[/QUOTE] Zgadza się :) Już jesteśmy umówione. Prawdopodobnie jutro do Warszawy zostanie też przywieziona karma od Mimiś. Ta będzie do odbioru na Ostrobramskiej (niedaleko Promenady). Karma od Malej_Czarnej też tam może być dostarczona (na Ostrobramską) Quote
mimiś Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='Igam']Zgadza się :) Już jesteśmy umówione. Prawdopodobnie jutro do Warszawy zostanie też przywieziona karma od Mimiś. Ta będzie do odbioru na Ostrobramskiej (niedaleko Promenady)" -to karma którą podzieliła się ze znajdkami [B]dorcia44[/B]-ja tylko przekazałam;) Quote
malawaszka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='malawaszka']Figu będzie jechała z Warszawy na Śląsk w weekend i mogłaby wtedy do mnie zabrać tą malutką sznupkę[/QUOTE] Pani Jolu - w piątek figu jedzie z Warszawy do mnie Quote
Igam Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='mimiś']-to karma którą podzieliła się ze znajdkami [B]dorcia44[/B]-ja tylko przekazałam;)[/QUOTE] niestety, z powodu śniegu i mega korków w Warszawie karma jutro nie przyjedzie... następna próba za tydzień. A może ktoś jeździ z Pruszkowa do Warszawy (albo i dalej, do Marek czy Radzymina) i mógłby tą karmę zabrać wcześniej? Quote
UlaFeta Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Mam do oddania rzeczy na bazarek. Czy moglby ktos sie tym zajac prosze.:modla::modla::modla: Moze by uzbieralo sie troche grosza,bo sytuacja u Joli nie jest ciekawa:-(:-(:-( Quote
malawaszka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 czy ktoś może pomóc przewieźć tą małą sznaucerkę od P Joli - z Marek do figu - w czwartek do godziny 22 na Tamkę (śródmieście) albo w piątek do godziny 10 do południa do Izabelina - mała może przyjechać do mnie, tylko ten kawałek trzeba ją podwieźć - proszę :modla: zwrócę koszty paliwa Quote
bric-a-brac Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='UlaFeta']Mam do oddania rzeczy na bazarek. Czy moglby ktos sie tym zajac prosze.:modla::modla::modla: Moze by uzbieralo sie troche grosza,bo sytuacja u Joli nie jest ciekawa:-(:-(:-([/QUOTE] Gdyby ktoś z Wawy mógł to przejąć choćby i obfocić, a potem wysyłać, to ja mogę wystawić oczywiście. Od kilku miesięcy nie byłam w W-wie i nie zapowiada się, więc nie mam jak przejąć niestety... Jedynie wysyłka wchodzi w grę, a zdaje się, że tego objętościowo jest sporo, więc znowu lipa. Maławaszka, a dzwoniłaś do p.Joli? Może akurat wybiera się do W-wy w tym czasie. Quote
UlaFeta Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Bric u mnie sytuacja jest dramatyczna.:-( Od 2 lutego nie mam wody ani kanalizacji:diabloti:,mieszkam u syna:-( Quote
malawaszka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='bric-a-brac'] Maławaszka, a dzwoniłaś do p.Joli? Może akurat wybiera się do W-wy w tym czasie.[/QUOTE] no dzwoniłam teraz i nei bardzo, ma jeszcze znajomej zapytać, ale słabo :( kurcze szkoda, żeby uciekła ta szansa bo odpadłyby koszty hospitalizacji małej, no i ja mam większą mozliwość popracowania nad jej czystością w domu [quote name='UlaFeta']Bric u mnie sytuacja jest dramatyczna.:-( Od 2 lutego nie mam wody ani kanalizacji:diabloti:,mieszkam u syna:-([/QUOTE] witaj w klubie - u nas nie ma wody od poniedziałku Quote
malvaaa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 ten transport sznaucerki miałby być od p. Joli na Tamkę? Quote
malawaszka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='malvaaa']ten transport sznaucerki miałby być od p. Joli na Tamkę?[/QUOTE] z Marek na Tamkę jutro do 22, ale własnie rozmawiałam z JOAPG i najprawdopodobniej Ona jutro przewiezie malutką Quote
malvaaa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 w razie jakby nie mogła to dajcie mi znać, ok.16-17 powinnam być w domu. Quote
malawaszka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 a możesz mi dać na pw nr telefonu? to w razie W będę dzwonić - dzięki! Quote
EVA2406 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [SIZE=3][COLOR=red][B][COLOR=black]Napisała Asia&Ginger:[/COLOR] Zaginął spanielek Piorunek adoptowany około pół roku temu! [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red][B]Zagościniec koło Wołomina. [/B][/COLOR][/SIZE] [B]Jeśli ktoś ma znajomych w tamtych okolicach proszę o powiadomienie. [/B] [B]Prosimy również osoby, które mieszkają blisko i mają czas o pomoc w poszukiwaniach Piorunka. [/B] Dzisiaj na FB znalazłam takie info: "Część z Was z pewnością pamięta Pioruna i jego historię. Ostatnio wiele się wydarzyło, rodzina Pioruna się rozpadła, psiak miał dziś wrócić pod moją opiekę. Niestety wydarzyło się coś strasznego - uciekł przez uchylone drzwi w kierunku lasu w Zagościńcu koło Wołomina. Teraz może być wszędzie :/ Nie jest przyzwyczajony do przebywania tak długo na dworze, samemu, tym bardziej w lesie. Dziś nie udało się go znaleźć. Gdy my dotarłyśmy w te okolice było już bardzo ciemno, widoczność utrudniał padający śnieg. Błagam o udostępnianie tego ogłoszenia! Zagościniec, Wołomin Słoneczna, Wołomin - proszę rozglądajcie się, pytajcie wśród znajomych, rozsyłajcie, może ktoś go znajdzie!" [IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418388_1891752951683_1777318477_1005387_1395201242_n.jpg[/IMG] Jeśli ktoś mógłby powiadomić Klembów, że taki psiak zaginął i może trafić do nich, to byłabym bardzo wdzięczna. Quote
Kejciu Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Kochani zapraszam wszystkich na bazarek ORIFLAME - jeszcze tylko 4 dni do końca :) Zysk ze sprzedazy w kwocie 23% zostanie przekazany na znajdki u p. Joli :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/222363-***********-ORIFLAME-*********-na-Znajdki-20.02[/URL] Quote
Recommended Posts