Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obraczus87']W aptece paczka 5 podkładów 60x90cm kosztuje ok. 8zł. Natomiast na allegro można kupić taniej.[/QUOTE]

Masz może sprawdzonego sprzedawcę ? bo patrzyłam to tego jest bardzo dużo na allegro :)

Pani Jolu zamówić hurtem czy lepiej przelać pieniądze na konto znajdek na ten cel ?

Posted

[quote name='Annaa4']Jakie koszty pobytu w lecznicy ? Mniej więcej jaki to czas ? Jeśli faktycznie jest szansa na "refundacje" sterylek i kastracji to nie ma co czekać. Tym bardziej jak Suzi może być w ciąży.
Proszę o orientacyjną kwotę postaram się coś pomóc.[/QUOTE]
Fundacja Kastor o ile wiem nie pokrywa kosztow w calosci a napewno nie placi za pobyt w lecznicy po sterylce.
Reszte placi Jola a jak nie placi to rosna dlugi:-(:-(:-(

Posted

Nie wiem ile kosztują z przesylką na allegro, u nas w aptece w Klembowie, pacvzka 30 sztuk kosztuje 38zl.
Koszt pobytu w lecznicy to 15 zl dzień, więc na jednego przypada 150zl doplaty i 60zł. badanie krwi, bez badania nie chcą sterylizować ani kastrować. Z bazarku imiennego od Aleksandry wezmę pieniądze na opłatę leczenia szczyli, po odrobaczeniu.

Posted

[quote name='bajk21.']Nie wiem ile kosztują z przesylką na allegro, u nas w aptece w Klembowie, pacvzka 30 sztuk kosztuje 38zl.
Koszt pobytu w lecznicy to 15 zl dzień, więc na jednego przypada 150zl doplaty i 60zł. badanie krwi, bez badania nie chcą sterylizować ani kastrować. Z bazarku imiennego od Aleksandry wezmę pieniądze na opłatę leczenia szczyli, po odrobaczeniu.[/QUOTE]

To chyba będzie najprościej przelać pieniądze. Jak tak popatrzyłam na kwoty plus przesyłka to szału nie ma. Przeleje na razie 160zł na zakup 120sztuk.
A dam znać do końca tygodnia czy uda mi się jakoś zdobyć pieniądze na pobyt psiaków w klinice.
przelew zrobiony

Posted

[quote name='malawaszka']to one jednak nie są w domowym DT, że muszą być 10 dni w lecznicy po sterylce? nic już nie rozumiem, chciałam wziąć do siebie suczkę małą to dostałam info, że mają tymczas domowy[/QUOTE]

One są w dt, ale tam jest 15 psów i koleżanka jezdzi do ptracy a w tym czasie nie wiadomo co może się wydarzyć. Jeśli chcesz to chętnie damy ją na tymczas do ciebie, tylko napisz na PW adres i telefon. Jeszcze jedno, one nie są nauczone czystości w domu, ale są bardzo grzeczne.

Posted

To ja nadal z zapytaniem kto mógłby jedzenie odebrać dla Pani Joli.
Ja niestety z tych niezmotoryzowanych, a skoro psy nie narzekają na nadmiar karmy, to znajdzie się ktoś kto pomoże dostarczyć?

Posted

[quote name='mala_czarna']Dostałam już pw od igam, własnie ustalamy odbiór :)[/QUOTE]

Zgadza się :) Już jesteśmy umówione.

Prawdopodobnie jutro do Warszawy zostanie też przywieziona karma od Mimiś. Ta będzie do odbioru na Ostrobramskiej (niedaleko Promenady).
Karma od Malej_Czarnej też tam może być dostarczona (na Ostrobramską)

Posted

[quote name='Igam']Zgadza się :) Już jesteśmy umówione.

Prawdopodobnie jutro do Warszawy zostanie też przywieziona karma od Mimiś. Ta będzie do odbioru na Ostrobramskiej (niedaleko Promenady)"
-to karma którą podzieliła się ze znajdkami [B]dorcia44[/B]-ja tylko przekazałam;)

Posted

[quote name='mimiś']-to karma którą podzieliła się ze znajdkami [B]dorcia44[/B]-ja tylko przekazałam;)[/QUOTE]

niestety, z powodu śniegu i mega korków w Warszawie karma jutro nie przyjedzie... następna próba za tydzień.
A może ktoś jeździ z Pruszkowa do Warszawy (albo i dalej, do Marek czy Radzymina) i mógłby tą karmę zabrać wcześniej?

Posted

czy ktoś może pomóc przewieźć tą małą sznaucerkę od P Joli - z Marek do figu - w czwartek do godziny 22 na Tamkę (śródmieście) albo w piątek do godziny 10 do południa do Izabelina - mała może przyjechać do mnie, tylko ten kawałek trzeba ją podwieźć - proszę :modla: zwrócę koszty paliwa

Posted

[quote name='UlaFeta']Mam do oddania rzeczy na bazarek.
Czy moglby ktos sie tym zajac prosze.:modla::modla::modla:
Moze by uzbieralo sie troche grosza,bo sytuacja u Joli nie jest ciekawa:-(:-(:-([/QUOTE]

Gdyby ktoś z Wawy mógł to przejąć choćby i obfocić, a potem wysyłać, to ja mogę wystawić oczywiście.
Od kilku miesięcy nie byłam w W-wie i nie zapowiada się, więc nie mam jak przejąć niestety... Jedynie wysyłka wchodzi w grę, a zdaje się, że tego objętościowo jest sporo, więc znowu lipa.

Maławaszka, a dzwoniłaś do p.Joli? Może akurat wybiera się do W-wy w tym czasie.

Posted

[quote name='bric-a-brac']
Maławaszka, a dzwoniłaś do p.Joli? Może akurat wybiera się do W-wy w tym czasie.[/QUOTE]

no dzwoniłam teraz i nei bardzo, ma jeszcze znajomej zapytać, ale słabo :( kurcze szkoda, żeby uciekła ta szansa bo odpadłyby koszty hospitalizacji małej, no i ja mam większą mozliwość popracowania nad jej czystością w domu

[quote name='UlaFeta']Bric u mnie sytuacja jest dramatyczna.:-(
Od 2 lutego nie mam wody ani kanalizacji:diabloti:,mieszkam u syna:-([/QUOTE]

witaj w klubie - u nas nie ma wody od poniedziałku

Posted

[quote name='malvaaa']ten transport sznaucerki miałby być od p. Joli na Tamkę?[/QUOTE]

z Marek na Tamkę jutro do 22, ale własnie rozmawiałam z JOAPG i najprawdopodobniej Ona jutro przewiezie malutką

Posted

[SIZE=3][COLOR=red][B][COLOR=black]Napisała Asia&Ginger:[/COLOR]

Zaginął spanielek Piorunek adoptowany około pół roku temu! [/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red][B]Zagościniec koło Wołomina. [/B][/COLOR][/SIZE]

[B]Jeśli ktoś ma znajomych w tamtych okolicach proszę o powiadomienie. [/B]
[B]Prosimy również osoby, które mieszkają blisko i mają czas o pomoc w poszukiwaniach Piorunka. [/B]

Dzisiaj na FB znalazłam takie info:
"Część z Was z pewnością pamięta Pioruna i jego historię. Ostatnio wiele się wydarzyło, rodzina Pioruna się rozpadła, psiak miał dziś wrócić pod moją opiekę.
Niestety wydarzyło się coś strasznego - uciekł przez uchylone drzwi w kierunku lasu w Zagościńcu koło Wołomina. Teraz może być wszędzie :/ Nie jest przyzwyczajony do przebywania tak długo na dworze, samemu, tym bardziej w lesie. Dziś nie udało się go znaleźć. Gdy my dotarłyśmy w te okolice było już bardzo ciemno, widoczność utrudniał padający śnieg. Błagam o udostępnianie tego ogłoszenia!
Zagościniec, Wołomin Słoneczna, Wołomin - proszę rozglądajcie się, pytajcie wśród znajomych, rozsyłajcie, może ktoś go znajdzie!"

[IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418388_1891752951683_1777318477_1005387_1395201242_n.jpg[/IMG]

Jeśli ktoś mógłby powiadomić Klembów, że taki psiak zaginął i może trafić do nich, to byłabym bardzo wdzięczna.

Posted

Kochani zapraszam wszystkich na bazarek ORIFLAME - jeszcze tylko 4 dni do końca :)
Zysk ze sprzedazy w kwocie 23% zostanie przekazany na znajdki u p. Joli :)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/222363-***********-ORIFLAME-*********-na-Znajdki-20.02[/URL]