Jump to content
Dogomania

Sopot CACIB 12-13.08.2006 r.

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sylrwia']Węgry oceniać ma Libuse Ubrova (CZ) zna ktoś z Was? Coś wiecie na temat tej osoby?[/quote]

Setery takze ocenia ten sam sedzia wiec byłabym wdzieczna za jakies informacje

Posted

[quote name='klepcia']Setery takze ocenia ten sam sedzia wiec byłabym wdzieczna za jakies informacje[/quote]
Właśnie tak jakoś dziwnie, że setery i węgry maja być razem, a inne wyżły osobno:cool1:

Posted

[quote name='talut']nie ;) na razie Lublin, Augustów, Warszawa, Sopot i zobaczymy co jeszcze ;)[/quote]

Talut, a w Sopocie w jakiej klasie masz potworka? :lol: Ja mam beagielkę w młodzieży to się może spotkamy :lol:

Posted

Czy ktoś zna fajne miejsce gdzie można się zatrzymać na noc lub pare nocy w Sopocie + dwa psy, acha czy można z psami wchodzic na plaże i wogóle jak nastawiony jest Sopot na psy :)

I czy mozna wprowadzić psa ale którego się nie wystawia?

Posted

Na wystawe można wejść bez problemu w zeszłym rkou wchodziliśmy,
z tymi plaząmi to chyba jest gdzieś miejsce gdzie psiaki mogą pobiegać, bo ktoś w zeszłym roku tak zrobił

Posted

Co do noclegow, to wstyd sie przyznac, ale nie znam :oops: Na plaze nie wolno, na samo molo wstep jest platny i nawet mojego malucha nie wpuscili :mad: ale na plaze... ;]. Na wystawe teoretycznie nie mozesz wejsc z niezgloszonym psem, ale od kilku lat wchodze z moim, tylko ksiazeczke z aktualnym swiadectwem musisz miec (sprawdzaja)

Posted

[quote name='dog_master']Co do noclegow, to wstyd sie przyznac, ale nie znam :oops: Na plaze nie wolno, na samo molo wstep jest platny i nawet mojego malucha nie wpuscili :mad: ale na plaze... ;]. Na wystawe teoretycznie nie mozesz wejsc z niezgloszonym psem, ale od kilku lat wchodze z moim, tylko ksiazeczke z aktualnym swiadectwem musisz miec (sprawdzaja)[/quote]

No to gicio bo wtedy moge zabrać boxa i drugiego :) a chcemy zrobić sobie chyba 3 dniowy pobyt :)

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Czy ktoś zna fajne miejsce gdzie można się zatrzymać na noc lub pare nocy w Sopocie + dwa psy, acha czy można z psami wchodzic na plaże i wogóle jak nastawiony jest Sopot na psy :) [/quote] Osobiście poleciłabym jakieś miejsce poza centrum, bo centrum nie jest przyjazne dla psiarzy ... Np.: [URL="http://www.naturatour.pl/ow.php/ow=3/r=7/#1"]http://www.naturatour.pl/ow.php/ow=3/r=7/#1[/URL] (blisko las, ale też trzeba psiaki mieć pod kontrolą) albo [URL="http://www.eholiday.pl/noclegi-2605.html"]http://www.eholiday.pl/noclegi-2605.html[/URL]. Oba miejsca znajdują się w zacienionych miejscach, do kolejki, którą dojedziecie na wystawę idzie się ok. 10 minut. Samochodem też blisko.
Wg obowiązujących przepisów psy w Sopocie mają obowiązek być prowadzone tylko na smyczy i w kagańcu, przy czym przeważnie nie było problemu jak pies idzie tylko na smyczy. Bezwględnie trzeba sprzątać po psiakach (prezydencki punkt honoru ;) ), no i niestety ale do końca września jest zakaz wchodzenia na plażę z psami. Nigdzie nie ma miejsca odgrodzonego dla "psiarzy", chociaż i tak większość spaceruje po plaży z pupilami ... Niestety można mieć pecha i zapłacić porządną karę. Ja w każdym razie w okresie wakacyjnym w Sopocie nie wchodzę na plażę, ale co zrobisz - to tylko od Ciebie zależy.

Posted

Monika dzieki widze że w Sopocie takie samo prawo jak u nas więc jestem do tego przyzwyczajona :) u nas smycz + kaganiec i sprzątanie ( to akurat popieram - sprzatanie )

Na plaże podaruje sobie nie chce płacić mandatu :)

Posted

ja bede, ale mojego pieknisia nie wystawiam.
jeden pieknis bedzie jst oddany znajomej na mp (tylko nie pamietam ktorej, moj staly problem :lol:), a z drugim prawdopdobnie pojdziemy sobie w zerowce w obedience ;)

Posted

My też wybieramy się do Sopotu i połączymy to z wakacjami:multi:
Sheltia spotkamy się razem w klasie szczeniąt, bo niestety moja mała nie załapie się na młodzież, w dniu wystawy będzie miała równo 9 miesięcy, zabraknie jej 1 dnia:roll:
Gosik a ty będziesz z oba psiakami czy tylko z małą?