Isadora7 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 ŻYCIE TEGO PSIEGO DZIECKA ZAKOŃCZYŁO SIĘ ZANIM NABRAŁO ROZPĘDU [URL]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/1313[/URL] Tak bardzo smutno, tak niewiele brakowało (mieliśmy DT - transport miał być po niedzieli). Okropna choroba, zabójcza dla takich maluchów... Nie wiem co napisać... tak bardzo smutno... [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/548969_490435131021692_2025260368_n.jpg[/IMG] [I][SIZE=4][B]Sąd Ostateczny[/B][/SIZE] [SIZE=3]Święty Piotr u nieba wrót Stoi trzymając listę cnót A wszystkie dusze w milczeniu Przypatrują się jego skinieniu "Ten wejdzie pierwszy, kto był lekiem na cało zło; Kochał i służył ze wszystkich sił; Brzydził się złością, Dzielił radością, Na dobre I na złe. Kto jednego tylko chce: Kochać wiecznie jak szalony." Piotrowa dłoń otwiera drzwi- Lśnią oczy, merdają ogony... Pierwsze do raju wchodzą PSY![/SIZE] [SIZE=1]Millicent Bobleter[/SIZE][/I] Quote
Macia Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Biedny maluch... Paskudna choroba. Aż ciężko coś napisać. Znalazłam zdjęcia Dziuni: [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images42.fotosik.pl/840/67cd875e96394fb0med.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/1793/6dd9edcf313e8511med.jpg[/IMG][/URL] Co do Karmelka wszystkiego się dzisiaj dowiemy od weterynarzy i bardzo dziękuję za propozycję wsparcia. To dla nas bardzo dużo. Dostałyśmy zgłoszenie o parce psów w typie jamnika, które mieszkają u chorego psychicznie człowieka. Suka ma po raz kolejny szczeniaki i tym razem nie zostały jeszcze zabite. Są żywione bułkami. Staramy się zdobyć kontakt żeby pojechać i je zabrać. Masakra... Quote
Isadora7 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Macia']Biedny maluch... Paskudna choroba. Aż ciężko coś napisać. Znalazłam zdjęcia Dziuni: Co do Karmelka wszystkiego się dzisiaj dowiemy od weterynarzy i bardzo dziękuję za propozycję wsparcia. To dla nas bardzo dużo. Dostałyśmy zgłoszenie o parce psów w typie jamnika, które mieszkają u chorego psychicznie człowieka. [COLOR=#ff0000][B]Suka ma po raz kolejny szczeniaki i tym razem nie zostały jeszcze zabite.[/B][/COLOR] Są żywione bułkami. Staramy się zdobyć kontakt żeby pojechać i je zabrać. Masakra...[/QUOTE] Psiaki wstawimy na stronę. Czekam na info, karmy weterynaryjne i bytowe, suche i puszki nie ma problemu. [SIZE=3]Beztroska ludzi dopuszczających do "produkcji" psiaków powala. Dostałam zgłoszenie o 4 szczeniakach (2 dziewczynki i 2 chłopców) w podwarszawskim lesie. Jedna z dziewczynek pójdzie do DT na miejsce nie żyjącej ERKI. Nie mamy miejsca/pomysłu na pozostałą trójkę. Schron? Efekty znamy. Foty będą późnym wieczorkiem. Ale prośba na JUŻ. Może ktoś weźmie chociaż jednego, zawsze to szansa. Jest sponsor na karmę, my od siebie pomożemy też (szczepienia, odrobaczenia). Co do wyglądu zdjęcia będą wieczorem, ale powiem tak - podobne do jamników jak każde szczeniaki :loveu:[/SIZE]. Quote
Macia Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 W takim razie czekam na foty. Mam znajomą z roku, która chce wziąć szczeniora na tymczas. Nasze są jeszcze za młode i będą jednak większe. W razie czego akurat ustalamy transport Warszawa - Poznań dla innego psa. Quote
bianka0 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 (edited) ........................................................................ Edited May 5, 2013 by bianka0 Quote
elke Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 (edited) bianka0: spokojnie :) przecież dobro JAMNIKA jest nadrzędne a to że w każdym gronie ktoś tam ma jakieś ale..... przecież nikt na to nie zwraca uwagi, tak samo jak te jamniki o których pisałaś :) mnie się widzi, że jest OK :) a JAMNIK w potrzebie to JAMNIK w potrzebie :) Jamniki czekają i "niestety" jest ich za dużo nawet dla kilku Fundacji :) bo chciało by się żeby nie było tych bezdomnych :) Edited April 18, 2013 by elke Quote
elke Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 szukam kogoś z Mysłowic - chodzi o jamnika ..... Quote
Isadora7 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 (edited) [quote name='bianka0']Zapewne osoby działające obecnie na jamniczych forach mój nick nic nie powie i słusznie bo z tych forum sama się wycofałam, jak wiele innych, bardzo wartościowych osób. Nie jestem osobą medialną i nie chcę nią być, tym bardziej że kończę swoją przygodę z dogo. Nie dlatego że nie lubię tego forum, ale ja już niczego na nim nie rozumiem !!! Co się dzieje w jamnikach ???? Dlaczego na sznaucerach, dogach , plaskatych osoby mogą ze sobą rozmawiać i współpracować, a tutaj nie ??? Czy chodzi o to aby być tą jedyną medialną, niezastąpioną gwiazdeczką, czy chodzi o to żeby psom w typie tej rasy pomagać ? Dziewczyny przestańcie i dajcie spokój. Dwie fundacje dla tej rasy to tylko zaszczyt dla niej. Współpracujcie razem i nie piszcie tymi wielkimi literami, nie przekrzykujcie się w ten sposób. Psy tego i tak nie przeczytają, a one wszystkie czekają na Was. Dla wszystkich wystarczy tego nieszczęścia do Waszej pomocy. Razem można więcej zdziałać niż oddzielnie, tak jak było kiedyś..... Dziękuję wszystkim jamniczym i niejamniczym ,,Ciotkom " za pomoc w adopcjach 5 jamników i życzę Wam opamiętania, współpracy i dużo dobrych, jamniczych adopcji. To forum jest jedyne i rewelacyjne, gdyby nie ono wiele psów zmarłoby na ulicach, w schroniskach, na łańcuchach przy budach, zakatowanych przez swoich oprawców. Wszystkie jesteście potrzebne i niepowtarzalne, nie licytujcie się, nie krzyczcie na siebie wielkimi, kolorowymi literami. Jamniki na Was czekają.[/QUOTE] Bianko dla mnie dobro jamnika zawsze było i jest nadrzędne, nieważne skąd nieważne jaki parasol. Zawsze byłam wdzięczna każdemu za każda pomoc i każda pomoc była i jest ważna. Nigdy w życiu nie bawiałam sie w statystyki nigdy też nie oceniałam przez pryzmat tego ile mam psów czy ktokowliek, bo nie jest to miara. To że tu jestem to tylko dlatego ze wbrew wszystkiemu mam jednak świadomość tego ze nie byłoby wielu z tych psiaków gdyby nie ludzie - proste. Wbrew wszlekiemu złu, nękaniu, plotkowaniu .... [SIZE=2][COLOR=#000000][B]A przede wszystkim NIGDY nie posunęłabym się do przeszkadzania w pomocy jakiemukolwiek psu robiąc osobie pomagającej/ratującej koło doopy. [/B][/COLOR][/SIZE] Edited April 18, 2013 by Isadora7 literówki Quote
Ellig Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 W sobotę 20 kwietnia Ewa Marta jedzie z Warszawy- Ursynowa do Wrześni, skąd zabieramy psa od Maci. Mozemy zabrac jamniczka/ szczeniaczka/. Transport do wspólnego rozliczenia. Jezeli ten w/w tymczas wypali. Quote
Isadora7 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Ellig']W sobotę 20 kwietnia Ewa Marta jedzie z Warszawy- Ursynowa do Wrześni, skąd zabieramy psa od Maci. Mozemy zabrac jamniczka/ szczeniaczka/. Transport do wspólnego rozliczenia. Jezeli ten w/w tymczas wypali.[/QUOTE] Super dzięki za informacje, stanę na głowie aby wypaliło Quote
Ellig Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Isadora7']Super dzięki za informacje, stanę na głowie aby wypaliło[/QUOTE] Kontakt do Ewy wysle sms-em:) Quote
Isadora7 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Ellig']Kontakt do Ewy wysle sms-em:)[/QUOTE] Dziękować bardzo uprzejmie będę Quote
Macia Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Mój tymczas jest potwierdzony. Choć nie ukrywa, że miło by było zobaczyć zdjęcia ;). Dziewczyna sprawdzona, studiuje ze mną i wie co robi. Będziemy w stałym kontakcie. Quote
Ellig Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Isadora7']Super dzięki za informacje, stanę na głowie aby wypaliło[/QUOTE] [quote name='Ellig']Kontakt do Ewy wysle sms-em:)[/QUOTE] [quote name='Isadora7']Dziękować bardzo uprzejmie będę[/QUOTE] [quote name='Macia']Mój tymczas jest potwierdzony. Choć nie ukrywa, że miło by było zobaczyć zdjęcia ;). Dziewczyna sprawdzona, studiuje ze mną i wie co robi. Będziemy w stałym kontakcie.[/QUOTE] No to prawie wszystko dogadane ale jestesmy zdolne;) Quote
Isadora7 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Macia']Mój tymczas jest potwierdzony. Choć nie ukrywa, że miło by było zobaczyć zdjęcia ;). Dziewczyna sprawdzona, studiuje ze mną i wie co robi. Będziemy w stałym kontakcie.[/QUOTE] wrzucilam przypomnienie i owszem, aczkolwiek tak jak wcześniej pisałam zapewne w nocy sie pokażą (z przyczyn niezależnych) [quote name='Ellig']No to prawie wszystko dogadane ale jestesmy zdolne;)[/QUOTE] A czyz nie tak powinno być, hasło, pomoc , haslo pomoc. W grupie zawsze można więcej zdziałać. Quote
Macia Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Isadora7']wrzucilam przypomnienie i owszem, aczkolwiek tak jak wcześniej pisałam zapewne w nocy sie pokażą (z przyczyn niezależnych) [/QUOTE] Jasne, mam jutro koło więc i tak będę siedzieć w nocy ;). Quote
AgusiaP Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Dziewczyny czy ja mogę prosić dane do przelewu :) Quote
Isadora7 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 [quote name='AgusiaP']Dziewczyny czy ja mogę prosić dane do przelewu :)[/QUOTE] [B]??????[/B][COLOR=#ffffff].............[/COLOR] Quote
Kasia77 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 [quote name='Isadora7']Kasia wiem, ok zaraz przeniosę do zadomowionych. [SIZE=4] Pytanie o karmę nadal aktualne.[/SIZE][/QUOTE] Przyszedł dziś do Nas dziś wór karmy i wielka paczka psich ciastek - serdecznie dziękujemy za wsparcie, wielkie całusy od Ząbka i Suni/Zuzi :loveu: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/1809/80194668acf1e039.jpg[/IMG][/URL] Quote
Isadora7 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 [quote name='Kasia77']Przyszedł dziś do Nas dziś wór karmy i wielka paczka psich ciastek - serdecznie dziękujemy za wsparcie, wielkie całusy od Ząbka i Suni/Zuzi :loveu: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/1809/80194668acf1e039.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] [SIZE=3] Smacznego, jak będzie się kończyć to daj proszę znać. Kupimy kolejną porcję.[/SIZE] Quote
Recommended Posts