majuska Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Pongo - młody , trzyletni, pełen radości, ufny kudłacz. Około 2 tygodnie temu trafił do orzechowskiego schronu .... z ulicy. Był bardzo zaniedbany, cały w dredach, brudny, chudy....trochę to oddają fotki na schroniskowej stronce: Pongo | Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Orzechowcach | oficjalny serwis Pongo jest już po strzyżeniu , wygląda znacznie lepiej, jego piękne czarne futerko wymaga odrobinę pielegnacji, ale wyobraźcie sobie spacer z takim zadbanym pięknisiem i pełne zachwytu spojrzenia przechodniów..... Był kiedyś pewnie uroczym maluchem, kiedyś się komuś podobał, liczył, że będzie kochany i podziwiany zawsze......niestety.... skończył, w ciasnym , schroniskowym boksie, w budzie gdzie trzeba się w słomę zakopać aby nie zmarznąć, nie ma kochającej, troskliwej dłoni, ani człowieka który rzuci piłeczkę i zawoła: "chodź tu mój cudny kudłaczu, pobawimy się razem" Jego ufne orzechowe oczy wciąż jednak wypatrują zza krat , czekając na odmianę losu, jeszcze nie straciły nadziei , jeszcze widać w nich ten radosny błysk...pośpieszmy się, znajdźmy mu dom. Oto nasz kudłacz: Pongo czeka na dom w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Orzechowcach pod Przemyślem. Jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony. Kontakt: [email protected] 600 401 564 mamy nadzieje , że jego czarujące spojrzenie, cudowny charakter i oryginalna uroda pomogą w szybkim znalezieniu domku na zawsze Quote
majuska Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Pongo to łagodny, przyjacielski psiak, ładnie spaceruje na smyczy, lubi się przytulać i bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem. Filmik z wesołym kudłaczem optymistą: YouTube - Pongo - Orzechowce Quote
Becia66 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Majuska dopisz jeszcze że on tak wygląda po strzyżeniu bo tak ogólnie to ma długi włos....no taki prawdziwy, sznaucerowaty kudłacz...:eviltong: Quote
majuska Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Na fotkach wyszedł troszkę jak "zmokła kura"...bo teraz taka aura ale dorobimy jeszcze ...chociaż mam nadzieje , że nie będziemy mieć okazji:roll: Poprawiłam 1 post;) Quote
Dzika_Figa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Zaglądam. To co, będziemy chłopaka ogłaszać? Pokobinuję z banerkiem, ale jutro. Przydałoby się jakieś super zdjęcie... Quote
majuska Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Wybrałam najlepsze z całej sesji:roll:...nie wyobrażasz sobie jaka tu u nas szaruga.....:shake: Quote
Dzika_Figa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 W Niu Jorku też dziś padało. I ponuro jak w d_pie... Dobra, pokombinuję z tym. Może się nauczę suszyć sierść w photoshopie... Quote
Onaa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Ależ śliczna mordeczka :loveu:. Czy on jest jak duży sznaucer ? Quote
majuska Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 No tak jak na fotach...delikatnie za kolano..jest psem średniej wielkości. Dodałam go na razie na NK ( profil Stowarzyszenia Nadzieja z Przemyśla ) Quote
Onaa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Majuska, a dawałaś go już na Kudłacze w potrzebie ? Chociaż taki piękniś to długo raczej miejsca (mam nadzieję) w schronisku nie zagrzeje :). Quote
majuska Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Chciałam ale wywaliło mi "kudłacze" z subskrypcji, a wyszukiwarka nie chce podać:roll: podrzuć link, jak możesz. Quote
Onaa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/kudlacze-w-potrzebie-aktualizacja-str-1-3-a-146370/ Quote
karolciasz28 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ja dodałam Ponga do kudłaczy:razz:;) No to ruszamy z ogłoszeniami.:p Quote
Atrisko Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 No proszę i "następny ślicznotek" ... sierść jak węgielek a oczka jak iskierki...taka wybuchowa mieszanka w jak najlepszym tego słowa znaczeniu...do góry Pongo, niech ktoś Cię wypatrzy.... Quote
karolciasz28 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Taki najcudowniejszy psiak powinien szybko znaleźć domek,jak się weźmiemy za ogłoszenia.:evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 jakiej on jest wielkości? jak mini czy jak średniak sznupek? Pongo jest już na ADOPCJE SZNAUCERÓW i na sznaucerowym allegro zbiorowym Quote
Onaa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 A jak z ogłoszeniami , narazie nic nie ma ? Quote
Onaa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 A czy do domku z dziećmi by się nadawał czy raczej nie ? Quote
majuska Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='malawaszka']jakiej on jest wielkości? jak mini czy jak średniak sznupek? Pongo jest już na ADOPCJE SZNAUCERÓW i na sznaucerowym allegro zbiorowym dzięki wielkie malawaszka:loveu: On jest, tak jak na zdjęciach widać delikatnie za kolano, czyli raczej średniak. To bardzo wesoły i przyjacielski psiak, do domku z dziećmi nadawałby się jaknajbardziej i z innymi zwierzętami również. Ogłoszonka na pewno niebawem będzie miał. Oczywiście im więcej tym lepiej. Quote
AMIGA Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ojej, następny sznupkowaty. Co za wysyp ostatnio :wallbash::wallbash::wallbash: Quote
majuska Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Mamy kudłaczka tutaj na razie: Pongo - nigdy niekochany kudłacz optymista. Orzechowce Pongo (4409) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl Rzeszów: Pongo - niekochany kudłacz optymista • Ogłoszenia Szerlok.pl Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj ogłoszenia Rzeszów, nieruchomości, kupno, sprzedaż, anonse aktywuje się na www.animalpedia.pl oraz jest na profilu Stow. Nadzieja z Przemyśla na NK : Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
Recommended Posts