Jump to content
Dogomania

Pongo - nigdy niekochany kudłacz optymista. Ma dom!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Pongo - młody , trzyletni, pełen radości, ufny kudłacz.
Około 2 tygodnie temu trafił do orzechowskiego schronu .... z ulicy.
Był bardzo zaniedbany, cały w dredach, brudny, chudy....trochę to oddają fotki na schroniskowej stronce:
Pongo | Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Orzechowcach | oficjalny serwis

Pongo jest już po strzyżeniu , wygląda znacznie lepiej, jego piękne czarne futerko wymaga odrobinę pielegnacji, ale wyobraźcie sobie spacer z takim zadbanym pięknisiem i pełne zachwytu spojrzenia przechodniów.....

Był kiedyś pewnie uroczym maluchem, kiedyś się komuś podobał, liczył, że będzie kochany i podziwiany zawsze......niestety.... skończył, w ciasnym , schroniskowym boksie, w budzie gdzie trzeba się w słomę zakopać aby nie zmarznąć, nie ma kochającej, troskliwej dłoni, ani człowieka który rzuci piłeczkę i zawoła: "chodź tu mój cudny kudłaczu, pobawimy się razem"
Jego ufne orzechowe oczy wciąż jednak wypatrują zza krat , czekając na odmianę losu, jeszcze nie straciły nadziei , jeszcze widać w nich ten radosny błysk...pośpieszmy się, znajdźmy mu dom.
Oto nasz kudłacz:

Pongo czeka na dom w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Orzechowcach pod Przemyślem.
Jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony.
Kontakt:
[email protected]
600 401 564

mamy nadzieje , że jego czarujące spojrzenie, cudowny charakter i oryginalna uroda pomogą w szybkim znalezieniu domku na zawsze

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na fotkach wyszedł troszkę jak "zmokła kura"...bo teraz taka aura ale dorobimy jeszcze ...chociaż mam nadzieje , że nie będziemy mieć okazji:roll:

Poprawiłam 1 post;)

Posted

Majuska, a dawałaś go już na Kudłacze w potrzebie ?

Chociaż taki piękniś to długo raczej miejsca (mam nadzieję) w schronisku nie zagrzeje :).

Posted

No proszę i "następny ślicznotek" ... sierść jak węgielek a oczka jak iskierki...taka wybuchowa mieszanka w jak najlepszym tego słowa znaczeniu...do góry Pongo, niech ktoś Cię wypatrzy....

Posted

[quote name='malawaszka']jakiej on jest wielkości? jak mini czy jak średniak sznupek?

Pongo jest już na ADOPCJE SZNAUCERÓW i na sznaucerowym allegro zbiorowym
dzięki wielkie malawaszka:loveu: On jest, tak jak na zdjęciach widać delikatnie za kolano, czyli raczej średniak.

To bardzo wesoły i przyjacielski psiak, do domku z dziećmi nadawałby się jaknajbardziej i z innymi zwierzętami również.

Ogłoszonka na pewno niebawem będzie miał. Oczywiście im więcej tym lepiej.