Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze jeden schroniskowy psiak,który bardzo wiele przeżył :(.[IMG]http://img202.imageshack.us/img202/2804/53421.jpg[/IMG]

Biedulek trafił do schroniska przerzucony przez wysokie ogrodzenie...:angryy: Niedawno wydawało się,że zły los się od niego wreszcie odwrócił,bo psiak został adoptowany i trafił do nowego domu...Kiedy pracownica schroniska i jedna z wolontariuszek pojechały na wizytę poadopcyjną ,okazało się,że pieska trzeba natychmiast zabrać z tego miejsca ! Warunki ,w jakich przyszło mu żyć i to,co dali mu jego nowi "Państwo"- DRAMAT !:mad::mad::angryy:

Teraz Biedulek znowu mieszka w schroniskowym boksie,ale przynajmniej nie jest głodny i ma porządną,suchą i ciepłą, budę.
Może i on znajdzie kiedyś odpowiedzialnego,dobrego CZŁOWIEKA tylko dla siebie...?

[B]Aha,z adopcji wrócił też Bojuszek,o którym pisałam ,że znalazł dobry dom...Dom był dobry,ale Bojuszek podkopał się pod ogrodzeniem i SAM wrócił do schroniska. Pracownicy nie wierzyli własnym oczom,kiedy go zobaczyli pod bramą.Psiak cierpliwie czekał aż ktoś go wpuści i powędrował prosto do swojego dawnego kojca.:):shake:[/B]

Posted

[quote name='jostel5']Aha,z adopcji wrócił też Bojuszek,o którym pisałam ,że znalazł dobry dom...Dom był dobry,ale Bojuszek podkopał się pod ogrodzeniem i SAM wrócił do schroniska. Pracownicy nie wierzyli własnym oczom,kiedy go zobaczyli pod bramą.Psiak cierpliwie czekał aż ktoś go wpuści i powędrował prosto do swojego dawnego kojca.:):shake:[/QUOTE]
Kurczę, niesamowite... I co w takim wypadku się robi, jeśli miał dobre warunki w nowym domu? Próbuje się do skutku przekonać psiaka do nowego domu, czy zostawia się go w schronie?
A zdjęcia jak najbardziej są w planach, najwcześniej w poniedziałek 20 września.

Posted

U nas to samo było z malamutem, Uciekinierem - wracał 7 razy do schroniska z okolicznych wsi. No, ale to malamut - ludzie go zamykali w kojcu i myśleli, że będzie stróżował... Potem kierownik nie chciał go już wydawać byle komu, wydawał jedynie tym, u których warunki sprawdził bądź my potweirdziłyśmy, że ktoś jest ok...

Posted

Bojuszek raczej zostanie w schronisku...Jest tam pani,którą psiak uwielbia ( z wzajemnością:)),poza tym warunki schroniskowe-jak widać po tym ,co zrobił-w pełni mu odpowiadają.Istnieje podejrzenie,że gdziekolwiek pojedzie,będzie próbował do schronu wrócić,a to jest dla psiaka niebezpieczne.

[B]Muzzy-Sesja poniedziałkowa bardzo mi odpowiada!:) Krótko tego dnia pracuję i jeszcze przed 12-tą mogę być w schronisku. Zakładam,że nic nieprzewidzianego się nie zdarzy (tfu...tfu...!)[/B]

A tu są nasze schroniskowe szczylki.Zajrzyjcie czasem.:)[url]http://www.dogomania.pl/threads/192337-Biała-Podlaska.Schroniskowe-szczeniaki-chcą-do-domu!-Wątek-adopcyjny[/url].

Posted

[quote name='jostel5']Wychodzi,lubi bardzo i umie chodzić na smyczy...
I właśnie sobie uzmysłowiłam ,że Jeżyk to Dżekuś ze strony schroniska, i że przedwczoraj rozmawiałam telefonicznie z jedną z wolontariuszek ze schronu,która powiedziała mi,że "Dżekusiem bardzo interesuje się pewna Rodzina,której psiak jest bardzo,bardzo chory "(ma nowotwór w ostatnim stadium).Państwo są zrozpaczeni,ale powiedzieli,że kiedy ich psiak odejdzie,na pewno od razu dadzą dom jakiejś bidzie ze schronu i bidą tą będzie Dżekuś.
Przed chwilą sprawdziłam,który to psiak jest tym szczęściarzem i odkryłam,że to...Jeżyk!:oops:

[/QUOTE]

Naprawdę ? Jeżyk to ten Dżekuś o którego pytałam, który mi tak jakoś przypadł do serca ?

Posted

[quote name='jostel5']KTÓRY Cycek?????:roflt: Padłam!:evil_lol:[/QUOTE]

:):):) Miałam psiaka, małego kundla. Nazywał się Cycek. Moja babcia nie mogąc znieść takiego bezeceństwa wołała na niego Icek;)

Posted

[quote name='jostel5']Pozdrawiamy Mamę! :) I niech się Mama czasem tu odezwie.:)[/QUOTE]
Ja również witam i pozdrawiam wszystkich, miałam problemy z zalogowaniem, ale od dzisiaj występuję pod takim nickiem (taki był wolny)! teraz dłużej pracuję, bo mam zastępstwo za koleżankę, więc w domu jestem dopiero po 19.00. Bardzo się cieszę, że są takie....... zmiany i wszystko jest ok!:multi:

Posted

[quote name='jostel5']Muzzy-Sesja poniedziałkowa bardzo mi odpowiada!:) Krótko tego dnia pracuję i jeszcze przed 12-tą mogę być w schronisku. Zakładam,że nic nieprzewidzianego się nie zdarzy (tfu...tfu...!)[/QUOTE]
No to jesteśmy umówieni :) Myślę, że dam radę przybyć koło 12. Już wczoraj zaliczyłem pierwsze zdjęcia w schronisku (Nowodwór), coś tam z nich chyba wyjdzie, więc myślę że i w Białej nie będzie problemu :) Byle tylko nie padało.

Posted

[quote name='zalerek'][B]Mam pytanie ... jest już wrześniowa ankieta dogo wybierająca kandydata na krakVet ... Na kogo głosujemy ???[/B][/QUOTE]

:lol:Elmira zgłosiła do ankiety przytulisko p.Joli...Doświadczona jest,stara:evil_lol: z niej dogomaniaczka,więc chyba wie,co robi.:lol: Ja tam Elmirce wierzę....:)

Link do wątku przytuliska [url]http://www.dogomania.pl/threads/173686-Przytulisko-Pani-Joli-w-potrzebie-czyli-Jest-taki-maA-y-domek[/url]

Posted

[quote name='jostel5']:lol:Elmira zgłosiła do ankiety przytulisko p.Joli...Doświadczona jest,stara:evil_lol: z niej dogomaniaczka,więc chyba wie,co robi.:lol: Ja tam Elmirce wierzę....[/QUOTE]
to głosujemy na przytulisko p.Joli?

Posted

[IMG]http://lh4.ggpht.com/_OdFp-QRUB90/TI0zfUcZkDI/AAAAAAAAAL4/I6_ffM7AvDE/s512/18.06.jpg[/IMG]
Schron w Białej Podlaskiej :) zdjęcia dzieki ryzykownym spacerom Kierownika po dachu :)

Posted

Wiecie co? Wzruszyliście mnie, serio. Nie myślałam nigdy, że będę miała takich wspaniałych przyjaciół:)

O przytulisku u Pani Joli dowiedziałam się od dogokoleżanki-mimiś. Akurat tak się składa, że mieszkamy blisko siebie i kiedyś nadarzyła się okazja, żeby pogadać:) Mimiś ufam, ponieważ uważam ją za bardzo prawą osobę. Ja oczywiście też zagłosowałam na Przytulisko Pani Joli. I Wam bardzo dziękuję za głosowanie.

Zdjęcia Pana Marka-nie mam słów, żeby wyrazić uznanie. Schronisko zmieniło się niesamowicie. Podziwiam ludzi, którzy stoją za tą przemianą.

Ech, chyba się faktycznie starzeje, bo się za szybko wzruszam:)