Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niewiedzą co tracą. Nie ma to jak wracać nocą do domu i przed samym domem zostać zaatakowanym przez czarnego potworka czającego się na ciebie w krzaczku:diabloti:
Zawał serca - bezcenny :roll:

Posted

[quote name='Agnezia']Niewiedzą co tracą. Nie ma to jak wracać nocą do domu i przed samym domem zostać zaatakowanym przez czarnego potworka czającego się na ciebie w krzaczku:diabloti:
Zawał serca - bezcenny :roll:[/QUOTE]

Ja idę spać.:evil_lol:
Agnezia, przeczytałam Twój post i myślę, jesoo, co za czarne potworki są w Białej? Aż wróciłam na poprzednią stronę, żeby przeczytać o nich.:shake: Źle ze mną.

Posted

[quote name='jostel5']Za kastrację boksiów-po 50-60 zł "od łebka",ale....

Wet uważa,że one są stanowczo za młode na zabieg!Mówi ,że kastracja psiaków,które są jeszcze szczeniakami,bo nie osiągnęły pełnej dojrzałości ,jest bestialstwem i może skutkować poważnymi problemami ze zdrowiem w przyszłości.
Ma boksie obejrzeć,zbadać i wtedy zdecyduje,czy podejmie się przeprowadzić zabieg.
Nie dyskutowałam.To dobry,doświadczony wet i naprawdę lubi te schroniskowe psiaki.Czekamy...[/QUOTE]

Zagladam czasem na ten wątek podlaski -choć nie każdego dnia .Podczytuję nieco owszem.
Co do kastracji -Ten wet ma swięta rację i widać ,że jest solidnym ,porządnym wetem -nie można kastrować tak mlodych psów , bo to niebezpieczne i bardzo ryzykowne dla ich zdrowia . Przecież nie ma powodu do aż takiego pośpiechu -musicie zaczekać z tą kastracją -i nie nalegać na weta -on dobrze wie ,że nie powinien tego robić tak mlodym ,niedojrzalym psom . Widać ,że zależy mu na zdrowiu psów i ma powolanie do zawodu weta.

Posted

[COLOR=Black]QUOTE=Soema;14645979]Przygotujcie ładny tekst i zacznijcie zachęcać do głosowania ludzi :)
[/COLOR] Milanówek będzie ciężkim przeciwnikiem.[/QUOTE] [COLOR=Black] [/COLOR][COLOR=Black]
Chyba schron w Milanowku nie należy do tych niedoinwestowanych schronów w Polsce -jak te schroniska na tzw.ścianie wschodniej ,czy innych niezamożnych regionach kraju.

[/COLOR]

Posted

Czy w schronisku istnieje możliwość żeby psiaka troszkę obciąć ? Pytam, bo myślę o Mopiku, takim kudłatym psiakom, z zaniedbanym futerkiem to jest ciężko :(.
Jak deszcze pada to ciągle mokro, jak jest ciepło to znowu psu jest gorąco , mogą się nawet odparzenia porobić, albo jakiś inne rany może mieć czy robaczki po nim chodzące a tego pod takim skołtunionym futerkiem nie widać a psiak się męczy :(.
Proszę, zaglądnijcie na Mopika ! Może jemu coś jest że on tak się teraz wycofuje na człowieka :( ?

Posted

[quote name='Dogo07']Czy w schronisku istnieje możliwość żeby psiaka troszkę obciąć ? Pytam, bo myślę o Mopiku, takim kudłatym psiakom, z zaniedbanym futerkiem to jest ciężko :(.
Jak deszcze pada to ciągle mokro, jak jest ciepło to znowu psu jest gorąco , mogą się nawet odparzenia porobić, albo jakiś inne rany może mieć czy robaczki po nim chodzące a tego pod takim skołtunionym futerkiem nie widać a psiak się męczy :(.
Proszę, zaglądnijcie na Mopika ! Może jemu coś jest że on tak się teraz wycofuje na człowieka :( ?[/QUOTE]

W piątek zajrzę do Mopiczka..jak on tam się ma..

Posted

[quote name='Dogo07']Czy w schronisku istnieje możliwość żeby psiaka troszkę obciąć ? Pytam, bo myślę o Mopiku, takim kudłatym psiakom, z zaniedbanym futerkiem to jest ciężko :(.
Proszę, zaglądnijcie na Mopika ! Może jemu coś jest że on tak się teraz wycofuje na człowieka :( ?[/QUOTE]
Dogo -ten Mopik to trochę jakby z jużaka, czy innego kudlacza coś ma ? śliczny jest- powinien miec swoj domek już dawno ..kto takiego ladnego psa pozbyl się ..:shake:

Posted

[quote name='olga7']Dogo -ten Mopik to trochę jakby z jużaka, czy innego kudlacza coś ma ? śliczny jest- powinien miec swoj domek już dawno ..kto takiego ladnego psa pozbyl się ..:shake:[/QUOTE]

[B]Dogo[/B]-ja w sprawie Mopika...Wszystkie nasze schroniskowe kudłaczki są raz w roku strzyżone-dzieje się to późną wiosną,kiedy jest zupełnie ciepło,zatem postrzyżyny -w tym Mopika-odbędą się niebawem...Mopik bardzo tego nie lubi,jest w ogóle takim "niedotknionym" (?) psiakiem i z tego,co się o nim dowiedziałam, tylko jego JEDYNEGO trzeba do zabiegów fryzjerskich usypiać...
Jeśli zaś chodzi o pchły i inne robale,to się nie martw! Wiem na 100 %,że bialskie psiaki są regularnie "odpchliwane" i profilaktycznie "odkleszczane"-sama zresztą zawoziłam do schronu preparaty przeciwpchelne ,które przekazują schronisku nieodpłatnie NIEKTÓRZY weci z okolic Białej.
Mopik jest psiakiem wycofanym i nie lubi kontaktów z człowiekiem-to pewnie wina tego,że człowieka już nie pamięta. W tej chwili jest podobno psem zupełnie nieadopcyjnym ,ale myślę,że trochę wysiłku i znowu zaufa...Trzeba będzie pomyśleć nad wyciągnięciem go ze schronu i socjalizacją,bo rzeczywiście nie jest brzydki ;)...[B]Tylko skąd brać te cholerne pieniądze???[/B]

[B]Olga7[/B]-Cieszę się,że tu do nas zaglądasz i wspierasz dobrym słowem.A może-kiedy będzie już cieplej-odwiedzisz Białą ? Schronisko lubi gości ,my-też!:) Zapraszamy...

Posted

[quote name='olga7']Dogo -ten Mopik to trochę jakby z jużaka, czy innego kudlacza coś ma ? śliczny jest- powinien miec swoj domek już dawno ..kto takiego ladnego psa pozbyl się ..:shake:[/QUOTE]

Mopik jest małym kudłaczkiem. A jużaki to bardzo duże psy, nie wiem czy to nie rasa uznawana za niebezpieczną, w każdym razie raczej dla doświadczonych opiekunów.
A Mopiczek to po prostu biały kudłaczek. Tylko że bidak jednego oczka nie ma :(. Dziurę ma po oczku :(.

Posted

Jostel5, dzięki za info o Mopiczku, uspokoiłam się troszkę jeśli chodzi o jego wystuację :).
Ale dlaczego on jest nieadopcyjny ?
Znaczy że jaki ? Bo chyba nie jest agresywny do ludzi ? A może taki troszkę żyjący w swoim świecie ? Może nie reaguje na wołanie i bliskość człowieka ? Nie szuka z nim kontaktu ? Kiedyś podobno był wesoły. Może stracił nadzieję, nie każdy pies daje radę w schronisku, niektóre po prostu się poddają.

Pisze, że ma 3 latka , więc jest młody, nawet gdyby większość swojego życia spędził za kratami schroniska to też nie powinien być wycofany.
A może on się boi człowieka bo mu coś zrobił ? Może to dlatego nie ma oka ? Wiadomo właśnie skąd ten brak oczka ?

Jeśli psiak nie jest tylko agresywny to wg mnie zawsze może znaleźć dom.
Może tylko będzie potrzebował więcej czasu i troskliwej opieki dobrego człowieka.
Wygląda na to że dla Mopika przydałby się jakiś dobry DT.

A z tymi zabiegami pielęgnacyjnymi to też różnie bywa, mój nie lubi bardzo, a strzygę go w biegu ( bo to kudłacz) :).

Posted

[quote name='Kapsel']Jostel link Ci się nie otwiera :shake:[/QUOTE]

I właśnie to mnie dręczy! Dlaczego mi się,cholera jasna,nie otwiera ??? Może jest za duży?

Posted

[quote name='Kapsel']Jostel link Ci się nie otwiera :shake:[/QUOTE]

I właśnie to mnie dręczy! Dlaczego mi się,cholera jasna,nie otwiera ??? Może jest za duży?

Posted

Jostel5
[url]http://www.dogomania.pl/threads/185270-KrakVet-ankieta-na-maj-wybierzmy-kandydata-razem!![/url]
Jakimś cudem wjechałaś z kolorem z napisu w link i go uszkodziłaś(wypadły wykrzykniki).
Zrób tak jak radzi Soema-popraw podpis.
:mad:

[quote name='magenka1']Cioteczki jeśli chodzi o tą ankietę na dogoamni to ja już oddałam na schronisko w Białej Podlaskiej ,
duże te jedzenia schronisko dostanie?[/QUOTE]

na razie jest wewnętrzna ankieta dogo.
Prawdziwa ankieta będzie po 16-tym na KrakVecie(jest duża konkurencja).
Dopiero zwycięzca z KrakVetu dostaje nagrodę(zakupy karmy w KrakVecie).

Posted

[quote name='Soema']Wstaw jeszcze raz :) zrób podgląd i zobacz czy działa. Czasem się tak robi :)[/QUOTE]

[B]Soem[/B]a,dzięki,spróbuję.
[B]Dogo[/B]-z Mopikiem jest tak,jak pisałam wcześniej-chyba stracił nadzieję...:( W boksie siedzi z innymi psami,wszystkie dobrze się dogadują,ale człowieka Mopsiczek nie chce...Podchodzi rzadko,nie bardzo pozwala się pogłaskać,boczy się.:( Nie jest agresywny,ale zdecydowanie nie lubi spoufalania ...
Kiedyś-być może-był wesoły i ufny,teraz -żyje w swoim świecie. Aha, ma więcej niż 3 lata,na pewno ok. 4-5...Do schronu trafił przed blisko dwoma laty-już bez oczka.

Posted

Dziękuje Ci Jostel5 za dobre slowo i zaproszenie.Kto wie,może kiedyś dotrę w Wasze strony-tym bardziej ,że mam tam pewien cel już-nieco podobny.
Nie wiem jeszcze kiedy,ale może w najbliższych latach.:) .

Posted

[B]E-S[/B]-tak,tak! Dziękuję,że wpadłaś na ten pomysł!:) Dobrze by było,żeby się odezwał (psi patriotyzm :)) ,bo ludzie[B] stąd[/B] wiedzą,jak się żyje na Lubelszczyźnie...Nikomu -ani ludziom ani zwierzętom nie jest tu u nas łatwo.

Posted

E-S, dziękujemy:) Bardzo mało osób się odzywa z tych "lokalnych". A bardzo tej pomocy trzeba Białej.

Olga7, jeszcze raz dziękuję za wsparcie i dobre rady:)