Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mogę kilku takich "Panów " podesłac :evil_lol: ale Pan X by wtedy był Panem x takim malutkim i może by mu to do myslenia dało ( jakby kilka razy został potraktowany jak on traktuje psy ) - i to wcale by nie była mafia:evil_lol:

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już mnie szlag trafia, na takich typów.
Pokurcz wygląda, jakby powstał z wyschniętej spermy tarzana, w głowie pustki, a wydaje mu się, ze jest panem świata i może decydować o życiu i śmierci. Normalnie bym takiego #@&$%() !!!

Posted

[quote name='Piromanka']Już mnie szlag trafia, na takich typów.
Pokurcz wygląda, jakby powstał z wyschniętej spermy tarzana, w głowie pustki, a wydaje mu się, ze jest panem świata i może decydować o życiu i śmierci. Normalnie bym takiego #@&$%() !!!

Kochana oplułam kompa , zachłysnełam się ślina i umarłam ze śmiechu jak to przeczytałam

Posted

Dada M napisał(a):
Piromanka - :loveu:

Po co męska mafia - myslę, że gdybyśmy same pojechały do pana x, też dostałby za swoje :p

Jadę z Wami podajcie tylko datę godzine i miejsce. To by nam sie nie wywinął .

Posted

Gdyby tylko była pewność, że Kawa po sterylce nie wróci na wieś, to naprawdę mogłybyśmy pojechać do pana x - jutro Pani Henryka jedzie, aby złapać Kawę.

Najgorsze, że takie typy to wredne pustaki z natury - nastraszysz takiego, a on w odwecie wywiezie gdzieś psy. I nic mu nie udowodnisz.

Posted

Ogromna prośba o deklaracje - naprawdę, niech to będzie kilka złotych miesięcznie. Wiem, że każdy jest zadeklarowany i zapsiony po uszy, ale ...

Bez tego nie ma możliwości, aby Kawa była bezpieczna - ja nie dam rady utrzymać jej w hotelu.
Fundacja z tych okolic jej nie przyjmie, nie mają kasy, nie mają miejsc w DT.

Może się okazać, że sunia jest tak zamknięta, że bez doświadczonego DT nie da rady wyprowadzić jej na prostą.
Ale może okaże się, że pomimo lęku otworzy się na człowieka ?

Jeśli wszystko przebiegnie zgodnie z planem - odłowienie, sterylka - pojadę do suni do hotelu w niedzielę i postaram się ocenić, jakie są możliwości jej socjalizacji.

Posted

Otrzymałam informację, że Kawa nie została dziś zabrana :shake:

Ale wiem już, że sunia pozwala się dotykać osobom, które zna i chętnie do nich przybiega, więc można ją oswoić. Jest tylko nieśmiała i bardzo uległa.

Posted

Przepraszam za OT.

REKS ma czas do końca listopada, później idzie do schronu.
Żadne prośby nie pomogą, decyzja jest nieodwołalna. Nie wiem jak tak można, ale widocznie można. W schronisku czeka Reksa TYLKO ŚMIERC. Po 7 latach spedzonych u boku ukochanej Pani, nie wiedział, że na stare lata przyjdzie mu walczyć o życie.

Postanowiłam powalczyć o życie Reksa. Ale sama nie dam rady :(

Chciałabym umieścic Reksa w DT, niestety na razie mam 20 zł deklaracji, a potrzebne jest około 350-400zł :(

Bardzo proszę o wsparcie, o radę, może ktoś z WAs ma jakis pomysł??

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/reks-ma-czas-do-30-listopada-potem-schronisko-nowy-dom-potrzebny-natychmiast-146868/index15.html

Posted

sodalis napisał(a):
Ale nadal plan jej zagrania stamtąd jest aktualny?

Na pewno, bo trzeba ją pilnie wysterylizować. Inaczej będzie rodzic szczeniaki co chwila i będzie coraz więcej bezdomnych psów do ratowania :shake:

Posted

Piromanka napisał(a):
Na pewno, bo trzeba ją pilnie wysterylizować.

To dobrze, bo strasznie mi jej szkoda, taka malutka suczka to powinna w domu na kanapie siedzieć, a nie podwórka pilnować.

Posted

Piromanka i sodalis - pięknie dziękuję za super bazarek dla Kawy :loveu:

Po wstępnych ustaleniach, Kawa ma zostać zabrana do hotelu w niedzielę - do wsi pod Grójcem ma pojechać pani Henryka, ja i Monika, współpracująca z fundacją "Przytul Psa". U Moniki był w DT jeden z synów Kawy - dziś został adoptowany :p

Z dobrych wieści - kolejna moja koleżanka chce wspomóc Kawę finansowo - w poniedziałek ma zadeklarować, ile dokładnie pragnie przeznaczyć na ten cel.

Na razie mamy 80 zł ze stałych deklaracji.

Posted

Dada M napisał(a):

Po wstępnych ustaleniach, Kawa ma zostać zabrana do hotelu w niedzielę - do wsi pod Grójcem ma pojechać pani Henryka, ja i Monika, współpracująca z fundacją "Przytul Psa".

A czy jest już ustalone co będzie z nią dalej - po sterylizacji wróci do właściciela czy zostanie w hoteliku/DT do czasu adopcji?

Posted

To niestety zależy od tego, czy uda mi się zebrać deklaracje stałe na opłacenie hotelu - to podstawa, zapewni to suni bezpieczeństwo nawet na kilka miesięcy - będziemy mieć czas, aby spokojnie szukać DT i DS, i aby oswoić sunię i lepiej ją poznać.

Na ten cel potrzeba 300 zł miesięcznie - chciałabym, aby Astaroth zarezerowała Kawie miejsce w swoim hoteliku od grudnia. Do tego czasu Kawa przebywałaby w hotelu w Jeziórku (ta sama cena za miesiąc).

Wiadomo, że początkowo ewentualne dochody z bazarków i cegiełek pójdą na sterylizację, szczepienia, leczenie (jeśli będzie konieczne). Potem mogłyby zasilać pulę hotelową.

Czy ktoś potrafi zrobić allegro cegiełkowe ? Ja nie mam konta na allegro, więc boję się, że byłabym niewiarygodna, gdybym założyła je teraz i od razu zbierała pieniądze na cel charytatywny.

Przygotowałam takie cegiełki - zdjęcia Kawy :

Posted

Zapomniałabym - ja oczywiście też chciałabym zadeklarować małe co-nieco dla Kawy.
50 zł miesięcznie - deklaracja stała. W miarę możliwości - bonusy.

Kto jeszcze dorzuci odrobinę, by dać Kawie szansę ?

Posted

Dziś jadę do mamy mojego TZ po rzeczy na bazarek. Do kupienia będą m.in. ręcznie malowane bombki choinkowe.

Edit : Do kupienia będzie 5 dużych bombek choinkowych i jeden obraz - zdjęcia zrobię jutro rano przy dziennym świetle.

Moja koleżanka kupiła dziś 2 bombki za 60 zł.