Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Główny problem - musi jechać Pani Henryka, tylko ona wie, gdzie sunia przychodzi, o jakiej porze i tylko do niej Kawa podejdzie.

Obcym osobom pewnie by się nawet nie pokazała :shake:
Co mnie nie dziwi, w takim miejscu, jak ta wieś, pies musi być bardzo ostrożny i sprytny, aby przeżyć.

Posted

Kawa pojedzie do hotelu dopiero w weekend - 21-22 listopada.

Na miejscu jest mąż Pani Henryki, dogląda suni i karmi ją.

Będzie potrzebny dobry behawiorysta, który oceni, jakie są szanse na oswojenie Kawy.
Najgorsze, że nie mam jeszcze odpowiedzi od Astaroth, czy przyjmie Kawę w grudniu do swojego hoteliku.
Trzymanie suni w hotelu w Jeziórku nie przyniesie żadnych efektów - tym bardziej, że właścicielem hoteliku jest mężczyzna, a Kawa bardzo boi się mężczyzn.

Posted

Jak ściągnąc więcej cioteczek na wątek? Sunia jest naprawdę pozostawiona sama sobie. Pomóżcie jej dziewczyny tymbardziej, że jest taka mała. Potwierdzam moją deklarację.

Posted

Ja nie wiem moze trochę pooffować ??? Musi się zanleźc ktoś kto jej pomoże . Na wątku gdzie są psy : rasowe " mało się ciotki nie pobija która da tymczas jeśli chodzi o kundelki to są pozostawione same sobie lub paru osobom . Aż przykro się strasznie robi .

Posted

W przyszłym tygodniu będę w Grójcu jeśli sunia jest na wsi od strony Warki to mogę podjechać do niej , musze tylko wiedzieć gdzie albo telefon mi podajce do tej Pani co ją dokarmia

Posted

Miejmy nadzieję, że w przyszłym tygodniu już jej tam nie będzie :cool3:

Ma zostać zabrana w sobotę lub w niedzielę.

Potrzebuję wszelkich informacji o płatnych DT (najlepiej trochę doświadczonych), niewielkich hotelikach, gdzie pies ma regularny i częsty kontakt z człowiekiem etc.

Posted

Megii1 wypowiedziała się kiedyś na wątku Kręcioła, że nie chce przyjmować do swego hoteliku "trudnych" psów. Tak się składa, że znam Kręcioła z czasów jego pobytu na Paluchu - i naprawdę ten pies do trudnych nie należy.

A Kawa będzie wycofana, przerażona, może próbować ucieczek, nie wiem, może nawet pokaże zęby ?
Należy założyć, że wymaga socjalizacji i dużej ilości pracy. A więc - że jest psem trudnym :roll:

Posted

Piromanka napisał(a):
Nie mam specjalnie komu kartek wysyłać....A szkoda, bo ładne są.
Ps. Najlepszy jest drugi post...

A bo ja robiłam ten bazarek to w tytule wpisałam ???????? i mod nie wiedział co to jest , więc się grzecznie spytała .

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
w pierwszym poscie pisze ze macie hotelik tak???

Dla Kawy jest zarezerwowane miejsce w hotelu w Jeziórku - tak na początek, żeby w ogóle sunia mogła gdzieś w spokoju dojść do siebie po zabiegu sterylizacji.

Ale na dłuższą metę to nie jest dobre miejsce - właścicielem hoteliku jest meżczyzna, a ona boi się mężczyzn; ponadto psy tam nie wychodzą na spacery, nie są socjalizowane etc.

Sunia potrzebuje cierpliwej i odpowiedzialnej kobiety, a najszybciej pomógłby jej doświadczony DT - wiem, marzenia.

Posted

Dziewczyny, czy nie lepiej gdyby sunia poszła do hotelu Jamora? Tam będzie wybiegana i socjalizowana :) Jamor to doswiadczony szkoleniowiec, a skoro sunia boi się mężczyzn, to może żona Jamora będzie dla niej pociechą w tych pierwszych dniach pobytu. Hotelik jest koło Warki, koszt to 450 zł miesięcznie. Psy są u jamora bardzo szczęśliwe :)

Posted

Na pewno hotel u Jamora cieszy się dobrą opinia na dogo i niewątpliwie Jamor to specjalista.

Ale nie stać nas na to, aby umieścić u niego Kawę - mamy aktualnie 130 zł miesięcznie deklaracji stałych. Nawet przy najlepszych chęciach - z bazarków czy allegro nie da się uzbierać 320 zł co miesiąc. Nie mówiąc już o tym, że pozostaje kwestia szczepień, oodrobaczeń itd., a przecież może się okazać, że sunia zachoruje - wtedy nie będzie nawet rezerw finansowych.