Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ech...no my się na nią po prostu nie możemy napatrzeć! Cudo!
Ale zdecydowanie powinna zeszczupleć - to już wygląda niebezpiecznie, za dużo kochanego ciałka.
Dobrze, że się kierownictwo schroniska zgodziło na puszczenie suni luzem, zawsze to troszkę ruchu, tylko pogoda teraz taka, że mało który pies ma ochotę się ruszać.
Nasza Matylda z grubej baryły zmieniła się w laseczkę - nie dostawała specjalnej karmy ( przy kilku psach nonsensem jest kupowanie innej karmy dla każdego, bo i tak się zamieniają) tylko Acanę Premium w ilości dolnej granicy dawki dla psa mało aktywnego minus troszkę. Teraz je normalnie, ale linię trzyma. Mam nadzieję, że Balbince uda się schudnąć. Może spróbujcie jej dostarczyć jakieś zabawki nadające się do żucia ( ale nie jadalne!) - przeżuwanie może częściowo zaspokoić neurotyczną potrzebę jedzenia.

Posted

Ciotki mam zdjęcia, właśnie skończyłam Balbinki zdjęcia obrabiać...zaraz zaczynam wstawiać, a potem muszę popracować nad następnymi psiakami, więc zaraz hostuje i będziecie podziwiać naszą Kachę...jest super psem, miłym i towarzyskim, sapie i męczy się szybko, bo wiadomo dlaczego...ale udało Jej się skoczyć przednimi łapkami na mnie jak ukucłam i głaskałam Lulu, robiąc zdjęcia Miśkowi...:evil_lol:

Posted

Florentynka napisał(a):
Ech...no my się na nią po prostu nie możemy napatrzeć! Cudo!

Hłe, hłe, hłe......Parówkowym Skrytożercom mówimy NIE!!!!

Asiu dziewczyny fajne foty porobiły może nagryzmolisz jakis dobry parówkowy tekst i zrobimy Balbince serię ogłoszeń:razz:?
Jeszcze tu naszą orzechowską specjalistkę od ogłoszonek Karolcię ściągnę...

Posted

Z tego, że biega luzem po schronie wnioskuję, że przyjazna i zgodliwa z niej suczynka...czyli nawet można ją polecać do domku gdzie jest drugi psiak , coby razem kalorie mogli spalać?;)
A jak ona do kotków, wiecie coś?

Posted

i do domku...niestety nie biega po schronie :shake: raz tylko biegała z taką rudą sunią mieszkanką schronu co biega luzem...ale Balbinka ma w sobie zero agresji...totalnie zero :multi:

Posted

Już jestem!Mogę coś powiedzieć na temat stosunku parówy do kotów!Parówa wyrażnie ożywia się na widok kota i pewnie gdyby nie parówkowa figura pogoniłaby kota kotu!Kot schroniskowy trzymał się od parówy na dystans a parówa była gotowa do skoku!Nie widziałam w tym agresji ale zadyma mogłaby być!:evil_lol:
Balbina nie biega po schronisku luzem,kierownik schroniska obiecał,ze aby zwiększyć aktywność "Grubej Kaśki" będzie dłużej niż zwykle poza boksem!FigaFiga piękne zdjęcia!

Posted

..wiecie co..taki mi pomysł przyszedł do głowy:
może założymy taki ogólny watek pod zawołaniem PARÓWY?
swoje ogólne wątki mają różne rasy ( teriery, boksery) ale tez np. kudłacze
może ruszymy z parówami:razz:
Florentynkę widze w roli matki chrzestnej czyli założycielki wątku, ja na bank na nim będę się udzielac na maksa:p

Posted

Majuska - pomysł z wątkiem PARÓWY jest genialny!
Ale najpierw tekst dla Balbiny - tylko muszę chwilę ochłonąć - zorientowałam się, że Matyldzie skończył się jeden z leków, więc w trybie pilnym jechaliśmy do weterynarza po receptę, do apteki, w międzyczasie zadzwoniła Becia ze strasznie poważnym zleceniem. Ale już się za to biorę.

Posted

na przykład tak:

Balbina je z rozpaczy! Nieduża suczka, jeszcze młoda – ma dopiero 4 lata. Mieszka w schronisku, gdzie z nudów i rozpaczy obżera się ponad miarę. Skazano ją na życie w tych warunkach za kopanie dołków w ogrodzie. W efekcie Balbina roztyła się strasznie. Jeśli nie zeszczupleje zacznie mieć kłopoty ze zdrowiem.
Balbina nie potrzebuje wiele – nieduży kawałek miejsca w ludzkim domu i w ludzkim sercu, kogoś, kto o nią zadba i pokaże jej, że oprócz jedzenia są na tym świecie inne fajne rzeczy.
Balbina ma dużo do zaoferowania – jest miła, przylepna, spragniona kontaktu z człowiekiem.
Ma w sobie dużo entuzjazmu i dużo ciepła. Ma przepiękne, wyraziste spojrzenie. Ma rozkoszne, koślawe nakrapiane łapki i merdający zakręcony ogonek. Odnosi się przyjaźnie do ludzi i do innych zwierząt. Balbina to mała, niekłopotliwa sunia, pełna niezwykłego uroku.
Pokaż Balbinie jak piękne może być życie psa!
Sunia przebywa w schronisku w Łowiczu. Kontakt........

Posted

Fajny oryginalny tekst, ciotki dawać no szybko konatakty, telefony i maila.
Może wrzućcie ten tekst w pierwszy post z zaznaczeniem , że to tekst do ogłoszeń i kto wejdzie na wątek i da radę to zawsze jakieś ogłoszonko trzaśnie.