GrubbaRybba Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Kwarantanna ciąg dalszy Wyrośnięta yoreczka, sunia cudna, spokojne, pieszczotliwa, gdyby mogła weszłaby mi na kolana i już nigdy z nich nie zeszła. Obejrzałam jej ząbki i są bielutkie, więc sunia ma maksymalnie ok 3 lat, choć myślę, że mniej. Sierść marniutka, sporo dredów i kołtunów. Na szyjce wytarta potwornie, wygląda jakby dziewczynka była gdzieś uwiązana, a obroża wytarłaby jej sierść. Poza tym jest piękna. [CENTER][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TawdNTVPgsI/AAAAAAAAAQM/YXwhG_dsRNU/s912/YORECZKA.jpg[/IMG] [/CENTER] Podhalan, spokojny, dystyngowany [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TawdIdyg_eI/AAAAAAAAAOw/bIZYCK82YiM/PODHALAN%20KWARANTANNA.jpg[/IMG] [/CENTER] W boksie z podhalanem mieszka taki oto rudy psiak w typie hovavarta, młodziutki, wesoły, kochany [CENTER][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TawdKQ0bnsI/AAAAAAAAAPU/J5jVzKvLNO4/RUDY%20OD%20PODHALANA%20KWARANTANNA.jpg[/IMG] [/CENTER] Obok w boksie przeuroczy, owczarkowaty, w średnim wieku, z przecudnym uśmiechem [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TawdH69qXRI/AAAAAAAAAOo/w8-AUSWaEZs/PIES%20PO%20LEWEJ%20OD%20PODHALANA%20KWARANTANNA.jpg[/IMG] [/CENTER] A tu boks zbiorowy maluchów na kwarantannie [CENTER][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TawdNrhZ6AI/AAAAAAAAAQQ/fz08d7gTRkk/s640/ZBIOROWE%20KWARANTANNA.jpg[/IMG] [/CENTER] Na kwarantannie jest jeszcze przepiękny DONek, staruszek. Spokojny, dystyngowany starszy pan, lubiący pieszczoty, ale nie narzucający się. Wspaniały charakter i piękny wygląd. Razem z nim w boksie mieszka młody pies wyglądający jak mix ONka i akity. Bardzo wystraszony, ciągle uciekał i nie dał sobie zrobić zdjęcia.
GrubbaRybba Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Przy budach Biblios [CENTER][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/Tawc0PuEfaI/AAAAAAAAAMo/Fm77hC04hDA/s912/BIBLIOTECZNY.jpg[/IMG] [/CENTER] Muszkieter [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TawdG7uaz7I/AAAAAAAAAOc/B4s5dbzgaao/MUSZKIETER.jpg[/IMG] [LEFT] To już wszystkie zdjęcia. Podpytałam też o potrzeby schroniska. Kierowniczka wymieniła kilka naglących potrzeb: - pralka automatyczna - puszki na karmę suchą - pudła plastikowe z pokrywkami do przechowywania mięsa Jeśli ktoś z was ma tego typu przedmioty, które są dla niego zbędne i mógłby się podzielić, podaję adres schroniska SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT UL. KĘPY 3 97-200 TOMASZÓW MAZ. [/LEFT] [/CENTER]
ocelot Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Część psiaków ma Rybbko imiona:) Ja sobie je pomalutku na pierwszej stronie uporządkuje. Część imion nie ma. Dzięki Ci bardzo.
GrubbaRybba Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Aha, jeszcze o jednej bidzie zapomniałam Oto ona, maleńka sunia, wielkości jamnika, cichutka, drobniutka i dość charakterna. Siedzi w schronie na obserwacji, ponieważ pogryzła dwie osoby. [CENTER][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TaxBJptdnnI/AAAAAAAAAU0/fbra5dkZ6gQ/s912/SUNIA%20NA%20OBSERWACJI.jpg[/IMG] [/CENTER]
ocelot Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Rybba trzech psiaków nie rozpoznaję na zdjęciach z boksów ogólnych, w środę sobie może dopaduję. I prośba:)Zerknij na pierwszą stronę, ponadawj imiona tam gdzie nie ma:)I coś dopisz ładnego, jak to Ty potrafisz, bo mi inwencji brak
GrubbaRybba Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='ocelot']Rybba trzech psiaków nie rozpoznaję na zdjęciach z boksów ogólnych, w środę sobie może dopaduję. I prośba:)Zerknij na pierwszą stronę, ponadawj imiona tam gdzie nie ma:)I coś dopisz ładnego, jak to Ty potrafisz, bo mi inwencji brak[/QUOTE] Ania, jeśli mogę coś zasugerować... Wywaliłabym z pierwszego postu info o wątkach, a z drugiego o zdjęciach i wstawiłabym tam psy. Te informacje o wątkach i zdjęciach przeniosłabym dalej, może na drugą stronę, na koniec psów. Dodatkowo ujednoliciłabym opisy, bo wtedy nie trzeba ich bedzie aktualizować co chwilę i znacznie zmniejszy to pracochłonność. Opisy zrobiłabym tak: IMIĘ: WIEK: ROZMIAR (S/M/L/XL): CHARAKTER: (tu dosłownie 2-3 zdania, takie najważniejsze, bez specjalnych emocji, po prostu informacja, która ma pomóc w wybraniu psiaka potencjalnemu domkowi) BOKS NR: Pierwszy szczeniak z boksu 1 IMIĘ: Cziko WIEK: ok 8 miesięcy ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Trochę wystraszony, trochę zdominowany, unikający problemów. Ogólnie malutki i przesłodki. Może jeszcze trochę podrosnąć. Będzie sięgał do kolana. BOKS NR: 1 Drugi psiak z boksu 1 IMIĘ: Graf WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Pewny siebie, kontaktowy, aktywny BOKS NR: 1 Trzeci IMIĘ: Piko WIEK: ok 10 miesięcy ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: trochę niesmiały, ma bardzo smutne oczka. Takie zagubione psie dziecko. BOKS NR: 1 i czwarty IMIĘ: Poker WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): S/M CHARAKTER: aktywny, energiczny, skoczny. Widać w nim krew i charakterek teriera. BOKS NR:1 Boks 2 - nawet nie wiem, czy to psy, czy sunie Terierek IMIĘ: Rolf lub Masza (w zależności od płci) WIEK: ok 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: przytulaśny, spokojny, oddał by wszystko za chwilę pieszczot, bardzo oddany człowiekowi, nadaje się na psa rodzinnego, choć należy pamiętać, że wymaga też sporo ruchu i solidnego wychowania. BOKS NR:2 Rudy IMIĘ: Greg lub Mila (w zależności od płci) WIEK: ok 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: przytulaśny, fajny, kontaktowy, łagodny, będzie super rodzinnym psem. BOKS NR:2 Kudłaty IMIĘ: Daisy lub Kliper (w zależności od płci) WIEK: ok 4-5 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: obawia się podejść do człowieka, ale nie wiem, czy to skutek złych doświadczeń, czy może zdominowania przez inne psy przebywające w boksie. Łagodny, miły, spokojny, o delikatnym charakterze. Świetny pies dla samotnej osoby, która szuka oddanego przyjaciela. BOKS NR:2 Boks 3 IMIĘ: Blue WIEK: ok 3-4 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Psiak dość niski, ale korpulentny, energiczny, wesoły, otwarty. Widać jednak, że coś niedobrego dzieje się z jego oczkami. Pod światło wydają się mętne, co może sugerować początki zaćmy. BOKS NR: 3 Boks 5 IMIĘ: Wiki WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Wystraszona sunieczka, łagodna i skryta. Wymaga cierpliwego, spokojnego właściciela, który nauczy ją, że ludzie mogą być fajni. Chętnie do domu z innym psem. BOKS NR: 5 IMIĘ: Elfa WIEK: ok 1,5 - 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Trochę nieufna w stosunku do ludzi, przy pierwszym kontakcie może pokazać ząbki, ale tylko ze strachu. Przy lepszym poznaniu to miła, bardzo emocjonalna i energiczna sunia. Jej wygląd sugeruje mieszankę terierka i amstafa, a to wybuchowa mieszanka o dość skomplikowanym charakterze. Wymaga więc nauki dobrego wychowania i wyznaczenia granic, co można, a co nie. Chętnie do doświadczonego domku bez dzieci. BOKS NR: 5 (Na pierwszej stronie jest opis, że Elfa jest delikatna. Nic podobnego. Ma twardy charakter, jest uparta i nieugięta. Trzeba jej szukać domku z doświadczeniem i raczej bez dzieci.) Nigdzie nie widziałam Centa i Esika. Zupełnie ich nie kojarzę. Nie mam pojęcia w którym są boksie i czy pozostałe psy dobrze dopisałam do boksów. Pewna jestem tylko boksu 1, 2 i 6. W 3 lub 4 jest Blue. Chyba w 4 lub 5 Wiki i Elfa. Boks 6 ONka IMIĘ: Lady WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Łagodna i delikatna sunia. Ewidentnie miała dom. Ufa ludziom. Jest kontaktowa. Dobrze dogaduje się z innymi psami. BOKS NR: 6
GrubbaRybba Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Boks 7 Rudzik ma zdecydowanie więcej niż 1,5 rok. Na moje oko może mieć ok 4-5 lat. Boks 8 To ten Kruczek siedział taki zdołowany w budzie. Nawet nosa nie wychylił. Albo jest w depresji albo któryś z psiaków tak go zdominował, że biedak boi się wyjść. Sprawdźcie to może jak będziecie w schronie, bo szkoda psiaka. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TawdNLJM93I/AAAAAAAAAQI/kmzXpvHTcjc/s720/WYSTRASZONY%20I%20ZDOMINOWANY%20BOKS%209%20LUB%2010.jpg[/IMG] Boks 8 Pixel ma na moje oko ok 4 lat. Jest pewny siebie, choć niekonfliktowy. Dobrze dogaduje się z innymi psami o ile te okażą mu uległość. Dobry pies dla aktywnej osoby. Raczej do doświadczonego domu. Boks 9 Psotka (może warto zmienić jej imię, bo ona kompletnie jest psotką). Może Lalka. Sunia smutna, traci nadzieję na dom i swojego człowieka. Ma dobry charakter, spokojna, zrównoważona, nie jest szczekliwa. Bardzo przyjacielska, będzie najlepszym i najwierniejszym psem swojego pana. Ach, jeszcze taka dygresja mi się nasunęła. Może nie piszcie "jest kłębkiem strachu" bo to jest mocno negatywne i zmniejsza szanse na dom. Lepiej napisać "jest nieśmiała, ale przy lepszym poznaniu przełamuje się". Sugeruję też nie pisać "zajmie mało miejsca w twoim domu". To takie rzeczowe podejście do zwierząt. A potem ktoś weźmie psa, pies zacznie biegać po domu i podgryzać meble i człowiek się wkurzy, bo miał to być taki pies, którego można posadzić w jednym miejscu i tam miał siedzieć nie zajmując miejsca i czasu.
GrubbaRybba Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Boks 10 Borys - w opisie napisałabym, że w typie molosa. Kudłaty czarny podpalany IMIĘ: Gracjan WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Wielki pieszczoch, otwarty na ludzi i oddany człowiekowi. Świetny pies rodzinny, nadaje się do domu z większymi dziećmi. Energiczny, wymaga sporo ruchu i nauki dobrego wychowania. BOKS NR: 9
GrubbaRybba Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jeszcze boks 9 Czarny IMIĘ: Fred WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Trochę wystraszony, ponieważ w schronisku przebywa od niedawna. Obserwator. Spokojny, zrównoważony. BOKS NR: 9 Boks 12 Na pierwszej stronie podpisany jako młody ONek, a w ONkiem nie ma nic wspólnego IMIĘ: Roger WIEK: ok 2-3 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L/XL CHARAKTER: Zrównoważony, czujny, bardzo silny, dobry stróż. Pies w typie mastifa, mix molosa. Piekny, masywny, o wielkiej głowie. Robi wrażenie. Doskonały pies do domu z ogrodem i dla doświadczonego właściciela. BOKS NR: 12 Boks 14 Smutek nie jest wcale smutny, bawi się z psami i szaleje, bardzo kontaktowy, zabawowy, młodziutki, może mieć ok 1,5 roku. Mix border collie smooth. Pies dla aktywnej osoby, wymaga sporo ruchu. Zmieniłabym mu imię na Quick. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/_yuHxoS3dNkM/TawdMous-WI/AAAAAAAAAQA/OsMxmzWD9S0/TRICOLOR%20A%27LA%20COLLIE%20BOKS%2013.jpg[/IMG] Fado ma około 7-8 lat, a nie 5. Timon też już nie jest szczeniakiem. W schronie jest ok ok 3 lat, a trafił tam, gdy miał około 1-1,5 roku, więc ma ok 4 - 5 lat. Poza tym jest smutny bardzo.
ocelot Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Rybbka chyba masz rację z tymi opisami. Dałabyś rade resztę tak opisać? To sobie zrobie kopiuj/wklej. Nie mam czasu ostatnio na nic i doskwiera mi brak laptopa, a ASus w ku.ki leci dalej. Pierwszego postu nie mogę edytować niestety. Kruczek jest dziwny... czasami szczęśliwy przy kratach albo na budzie... podobno on rządzi w boksie, w dwóch innych miał tyłek ogryzany. Nie wiem gdzie go przenieść. A iRybbka w 9 to małe sunie:) o jeden Ci się numeracja przesunęła:)
beka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jeśli bedzie miały zdjęcia tej młodej oneczki i donka bez krat to moge prosic na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] poogłaszam je
Anna_33 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [B]Dziewczyny, potrzebuje na cito tel do Camaro od podhalanow. Wymienilam komorke i polowy numerow nie mam ((((([/B]
ani@ Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='Anna_33'][B]Dziewczyny, potrzebuje na cito tel do Camaro od podhalanow. Wymienilam komorke i polowy numerow nie mam ((((([/B][/QUOTE] [B]Camara 602 422 576[/B]
asik007 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Jak się czuje ta biedna sunia co ją wczoraj przywiozłam?
GrubbaRybba Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='ocelot']Rybbka chyba masz rację z tymi opisami. Dałabyś rade resztę tak opisać? To sobie zrobie kopiuj/wklej. Nie mam czasu ostatnio na nic i doskwiera mi brak laptopa, a ASus w ku.ki leci dalej. Pierwszego postu nie mogę edytować niestety. Kruczek jest dziwny... czasami szczęśliwy przy kratach albo na budzie... podobno on rządzi w boksie, w dwóch innych miał tyłek ogryzany. Nie wiem gdzie go przenieść. A iRybbka w 9 to małe sunie:) o jeden Ci się numeracja przesunęła:)[/QUOTE] Kochana postaram się porobić opisy, ale żyję w jakimś wiecznym nie do czasie i nie wiem, kiedy mi się uda zrobić wszystkie. A to bardzo prawdopodobne, że boksy mi się pomieszały. ;)
GrubbaRybba Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Na razie udało mi się zrobić tyle: Boks 1 Czarny podpalany szczeniak IMIĘ: Cziko WIEK: ok 8 miesięcy ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Trochę wystraszony, trochę zdominowany, unikający problemów. Ogólnie malutki i przesłodki. Może jeszcze trochę podrosnąć. Będzie sięgał do kolana. BOKS NR: 1 Drugi psiak z boksu 1 IMIĘ: Graf WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Pewny siebie, kontaktowy, aktywny BOKS NR: 1 Trzeci IMIĘ: Piko WIEK: ok 10 miesięcy ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: trochę niesmiały, ma bardzo smutne oczka. Takie zagubione psie dziecko. BOKS NR: 1 i czwarty IMIĘ: Poker WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): S/M CHARAKTER: aktywny, energiczny, skoczny. Widać w nim krew i charakterek teriera. BOKS NR:1 Boks 2 - nawet nie wiem, czy to psy, czy sunie Terierek IMIĘ: Rolf lub Masza (w zależności od płci) WIEK: ok 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: przytulaśny, spokojny, oddał by wszystko za chwilę pieszczot, bardzo oddany człowiekowi, nadaje się na psa rodzinnego, choć należy pamiętać, że wymaga też sporo ruchu i solidnego wychowania. BOKS NR:2 Rudy IMIĘ: Greg lub Mila (w zależności od płci) WIEK: ok 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: przytulaśny, fajny, kontaktowy, łagodny, będzie super rodzinnym psem. BOKS NR:2 Kudłaty IMIĘ: Daisy lub Kliper (w zależności od płci) WIEK: ok 4-5 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: obawia się podejść do człowieka, ale nie wiem, czy to skutek złych doświadczeń, czy może zdominowania przez inne psy przebywające w boksie. Łagodny, miły, spokojny, o delikatnym charakterze. Świetny pies dla samotnej osoby, która szuka oddanego przyjaciela. BOKS NR:2 Boks 3 IMIĘ: Blue WIEK: ok 3-4 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Psiak dość niski, ale korpulentny, energiczny, wesoły, otwarty. Widać jednak, że coś niedobrego dzieje się z jego oczkami. Pod światło wydają się mętne, co może sugerować początki zaćmy. BOKS NR: 3 Boks 4 IMIĘ: Cent WIEK: [B][COLOR=red]ok. 3 lat (?)[/COLOR][/B] ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Kocha ludzi, straszny pieszczoch, choć brakuje mu pewności siebie. BOKS NR: 4 IMIĘ: Esik WIEK: 2 lata[B][COLOR=red][/COLOR][/B] ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Spokojny i zrównoważony, mimo domieszki krwi terierów typu bull dobrze dogaduje się z innymi psami w boksie i nie przejawia agresji. BOKS NR: 4 Boks 5 IMIĘ: Wiki WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Wystraszona sunieczka, łagodna i skryta. Wymaga cierpliwego, spokojnego właściciela, który nauczy ją, że ludzie mogą być fajni. Chętnie do domu z innym psem. BOKS NR: 5 IMIĘ: Elfa WIEK: ok 1,5 - 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Trochę nieufna w stosunku do ludzi, przy pierwszym kontakcie może pokazać ząbki, ale tylko ze strachu. Przy lepszym poznaniu to miła, bardzo emocjonalna i energiczna sunia. Jej wygląd sugeruje mieszankę terierka i amstafa, a to wybuchowa mieszanka o dość skomplikowanym charakterze. Wymaga więc nauki dobrego wychowania i wyznaczenia granic, co można, a co nie. Chętnie do doświadczonego domku bez dzieci. BOKS NR: 5 Boks 6 ONka IMIĘ: Lady WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Łagodna i delikatna sunia. Ewidentnie miała dom. Ufa ludziom. Jest kontaktowa. Dobrze dogaduje się z innymi psami. BOKS NR: 6 Boks 7 IMIĘ: Skrytek WIEK: ok 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Młody pies, kontaktowy, otwarty. Łagodny do psów i ludzi. Nadaje się na psa rodzinnego, może mieszkać z dziećmi. Bardzo oddany. BOKS NR: 7 IMIĘ: Wedel WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: Kontaktowy i otwarty na ludzi. Lubi pieszczoty. Na spacerach trochę ciągnie na smyczy i jest energiczny. Dobrze dogaduje się z psami. BOKS NR: 7 IMIĘ: Rudzik WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Spokojny, zrównoważony, dobrze dogaduje się z psami. Do ludzi delikatny i kontaktowy. BOKS NR: 7 IMIĘ: Hienek zwany Heńkiem WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: W schronisku spokojny i zrównoważony, obserwator. Do ludzi przyjacielski i łagodny pieszczoch. Stęskniony za człowiekiem i spacerami. BOKS NR: 7 Boks 8 IMIĘ: Kruczek WIEK: ok. 4-5 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: W boksie zdominowany przez inne psy, łagodny i potwornie smutny. Na spacerach zmienia się w otwartego i towarzyskiego psa. BOKS NR: 8 IMIĘ: Pepito WIEK: ok. 1 – 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Drobnej budowy, wesoły, młody psiak. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem i pieszczot. Energiczny, lubi spacery. BOKS NR: 8 IMIĘ: Pixel WIEK: ok. 4 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Pewny siebie, czujny, dobry stróż. W boksie zachowuje się spokojnie. Na spacerach tryska energią. Wymaga sporo ruchu. Chętnie do domku z ogrodem dla osoby, która miała już psy. BOKS NR: 8 Boks 9 IMIĘ: Lalka (była Psotka) WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Ta sunia ewidentnie miała dom i swojego człowieka. W schronisku jest smutna i zamknięta w sobie. Tęskni. W kontaktach z ludźmi delikatna i łagodna. Uwielbia pieszczoty. To świetny pies dla samotnej osoby. Swojemu człowiekowi odda całe serce. BOKS NR: 9 IMIĘ: Pixi WIEK: ok. 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Mały dzikusek, boi się ludzi i schroniskowej rzeczywistości. Widać, że chciałaby podejść, ale strach jest silniejszy. Łagodna do psów. Chętnie do domu z innym psem, aby mogła się od niego uczyć. Sunia wymaga cierpliwego i spokojnego właściciela. BOKS NR: 9 Boks 10 IMIĘ: Portos WIEK: ok. 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Młody owczarek niemiecki, energiczny, pełen werwy. Inteligentny, oddany człowiekowi, łagodny. BOKS NR: 10 IMIĘ: Borys WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Pies wzbudzający respekt swoim wyglądem, mix molosa, bardzo silny, wymaga ułożenia i solidnego wychowania. Łagodny do ludzi, inne psy nie robią na nim wrażenia. Chętnie do domu z ogrodem, dla osoby z doświadczeniem. BOKS NR: 10 IMIĘ: Gracjan WIEK: ok 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Wielki pieszczoch, otwarty na ludzi i oddany człowiekowi. Świetny pies rodzinny, nadaje się do domu z większymi dziećmi. Energiczny, wymaga sporo ruchu i nauki dobrego wychowania. BOKS NR: 10 Czarny w budzie IMIĘ: Rupert WIEK: ok. 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: W schronisku od niedawna, na razie przestraszony, nie wychodzi z budy, obserwator. Nie podchodzi do ludzi, ale to pewnie z czasem się zmieni. BOKS NR: 10 Boks 11 IMIĘ: Balbina WIEK: ok. 6 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Pewna siebie, dominująca sunia. W stosunku do znanych sobie psów, łagodna. W stosunku do obcych bywa różnie. Świetny stróż. Do ludzi łagodna, posłuszna i oddana. Bywa jednak zaborcza. Chętnie do doświadczonego domku z ogrodem, bez dzieci. BOKS NR: 11 IMIĘ: Gerda WIEK: ok 1 rok ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: To jeszcze psie dziecko, które bardzo tęskni za domem, człowiekiem, zabawą i spacerkami. Otwarta, kontaktowa, energiczna. BOKS NR: 11 Boks 12 IMIĘ: Pako WIEK: ok. 5-6 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: W typie owczarka niemieckiego, zrównoważony, spokojny pies. Oddany człowiekowi, łagodny. Ładnie chodzi na smyczy, dobrze dogaduje się z innymi psami. Będzie wspaniałym, wiernym przyjacielem. BOKS NR: 12 IMIĘ: Wizar WIEK: ok. 7 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Starszy pies w typie owczarka niemieckiego. Dostojny, poważny, oddany. Doskonały stróż. Całe życie pilnował siedziby firmy, a gdy ta się przeniosła, pies stał się zbędny i trafił do schroniska. Do adopcji do domu z ogrodem, chętnie do budy, gdyż tylko takie życie zna. Nie wymaga wiele, tylko schronienia, pełniej miski i człowieka, którego mógłby kochać i pilnować. BOKS NR: 12 IMIĘ: Roger WIEK: ok. 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): L/XL CHARAKTER: Duży, silny pies w typie molosa. Wygląda jak mix owczarka niemieckiego z mastifem. Zrównoważony, spokojny, czujny. Doskonały stróż. Wymaga jednak solidnego wychowania i ułożenia. BOKS NR: 12 Boks 13 IMIĘ: Bzik WIEK: ok. 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): S/M CHARAKTER: Wesoły rozrabiaka, potrafi rozweselić każdego. Otwarty na ludzi, łagodny do psów, energiczny, uwielbia zabawy. BOKS NR: 13 IMIĘ: Alek WIEK: ok. 2 lata ROZMIAR (S/M/L/XL): S CHARAKTER: Wesoły, łagodny i miły psiak. Jest niewielki, sięga do połowy łydki. Ma cudny uśmiech z powodu przodozgryzu. Bardzo proludzki. Zapowiada się na dobrego, rodzinnego psa. BOKS NR: 13 Boks 14 IMIĘ: Quick (były Smutek) WIEK: ok. 1,5 roku ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: Wesoły, kontaktowy i energiczny. Pies w typie border collie smooth. Uwielbia ruch I długie spacery. Najlepiej czuje się w towarzystwie człowieka i innych zwierząt. BOKS NR: 14 IMIĘ: Kleks WIEK: ok. 3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M/L CHARAKTER: Ufny, kochający ludzi. Dobrze dogaduje się z innymi psami, jednak kontakt z człowiekiem jest dla niego najważniejszy. Lubi spacery, ładnie chodzi na smyczy. BOKS NR: 14 IMIĘ: Fado WIEK: ok. 6-7 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: W typie owczarka niemieckiego, zrównoważony, spokojny. Do innych psów bywa dominujący, ale gdy ustali hierarchię, robi się spokojny. Bywa zazdrosny o pieszczoty. Do ludzi oddany i delikatny. Na spacerach, mimo wieku energiczny. BOKS NR: 14 Boks 15 Łaciaty IMIĘ: Wifi WIEK: ok. 2 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): S/M CHARAKTER: Drobnej budowy, nieco nieufny. Przy pierwszym kontakcie cofa się i szczeka, ale przy bliższym poznaniu wychodzi z niego oddany i miły pies. Dość szczekliwy. BOKS NR: 15 Boks 16 IMIĘ: Fil WIEK: ok. 2-3 lat ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Fil to myśliciel, wiecznie wpatrzony w dal, jakby nieobecny, ale wystarczy zawołać go i poświęcić mu chwilę uwagi, a z myśliciela robi się pieszczoch. BOKS NR: 16
GrubbaRybba Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Do schroniska w Tomaszowie Maz przed chwilą trafił papierowy pies rasy tosa inu. Oddał go właściciel z powodu wyjazdu za granicę. Pies został oddany z rodowodem i wszystkimi potrzebnymi papierami. Więcej szczegółów przekaże ocelot, która dziś spisała wszystkie informacje z rodowodu. Szukamy dla psa dobrego, odpowiedzialnego domu. Dopisałam psiaka tu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/115749-Tosa-w-potrzebie?p=16471801#post16471801[/url] Tosy mają też forum na molosach, ale niestety nie mam tam konta.
asik007 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='asik007']Jak się czuje ta biedna sunia co ją wczoraj przywiozłam?[/QUOTE] Co z tą sunią? Błagam napiszcie. To jest sunia z ul. Legionów z cieczką. Ta wymęczona przez psy.
ocelot Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='asik007']Co z tą sunią? Błagam napiszcie. To jest sunia z ul. Legionów z cieczką. Ta wymęczona przez psy.[/QUOTE] Spokojnie. Jest w 2 boksie szpitalika. Wczoraj tylko piła i spała snem kamiennym, odpoczywała. Dzisiaj już stoi przy kratach i popiskuje. Jets zaniedbana, ale to ładna sunia:)
ocelot Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='GrubbaRybba']Do schroniska w Tomaszowie Maz przed chwilą trafił papierowy pies rasy tosa inu. Oddał go właściciel z powodu wyjazdu za granicę. Pies został oddany z rodowodem i wszystkimi potrzebnymi papierami. Więcej szczegółów przekaże ocelot, która dziś spisała wszystkie informacje z rodowodu. Szukamy dla psa dobrego, odpowiedzialnego domu. Dopisałam psiaka tu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/115749-Tosa-w-potrzebie?p=16471801#post16471801[/url] Tosy mają też forum na molosach, ale niestety nie mam tam konta.[/QUOTE] Dodzwoniłam się do hodowcy. Obiecał pomóc. Mowi, ze te psy w schroniskach bardzo szybko umierają Z rodowodu spisałam takie dane Rasa: Tosa FCI 260 Maść czerowna Nr rodowodu PKR II-88172 Tatuaż 035A
ocelot Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Wątek Tosy [url]http://www.dogomania.pl/threads/206515-Tosa-Inu-z-rodowodem-w-schronisku.-Ga%C5%9Bnie-w-oczach.?p=16746508#post16746508[/url]
ocelot Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 [B]Zapraszamy wolontariuszy na spacer jutro tj. w poniedziałek o godz. 12.00.[/B] Zbórka pod schroniskiem, nie wchodzimy do, żeby nie denerwować psiaków, żeby nam to poszło sprawnie:)
Tymonka Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Mam parę fotek nowych nabytków : 1. Kicia znaleziona na klatce , piękna , zadbana i niesamowicie przerażona: [URL=http://img846.imageshack.us/i/p1160673.jpg/][IMG]http://img846.imageshack.us/img846/7849/p1160673.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img847.imageshack.us/i/p1160677.jpg/][IMG]http://img847.imageshack.us/img847/6594/p1160677.jpg[/IMG][/URL]
Recommended Posts