Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ola, dwuletnia foksia to to corka, prawda? I co teraz sie robi z taka chora trzustka? Lekarstwa podaje i to wszystko? Ojojoj. Trzymajcie sie.
Olek ponad miesiac w hoteliku, a zmienil sie chlopak nie do poznania! A jak sie dogaduje z dziecmi Pani Asi, bo cos mi sie kojarzy, ze za dziecmi nie przepadal? Jak to teraz wyglada po tych kilku tygodniach?

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

martini, tak to ta. lekarstwa i scisła dieta, zero tłuszczu.
Olek za dzieciakami nie przepadal, ale mial doswiadczenie z 3-latką tylko, dzieci Pani Asi sa podobno starsze. ;)

Posted

Możecie poczekać ja się postaram zrobić zdjęcia ładne, choc nie wiem czy wyjdą ładne bo ja nie mam aparatu wypasa .... Z Olkiem to jest tak że na sposób Go trzeba :) Żeby do siebie wrócił to albo za psiakami z którymi mieszka albo na miskę :) Do ręki podchodzi, daje się raz głasnąć po łepku i zwiewa i tak może ze sto razy, a złapać za obroże się nie da skunksik przeniegły :) ;)
Ale jest coraz lepiej, bawi się z Łolim niesamowicie, a wręcz stara się czasem nad nim dominować .. Dzieci małych nie ma żeby sprawdzić, ale jestem zdziwiona że on nie bardzo był do 3-latki.
Pytanie od Asi czym chciałybyście Olka zabezpieczyć przed kleszczami ? Asi jest to obojętne, uzywała Frontlinu często ale mówiła że czasem zawodzi, Kiltix jest doba smycz, ale nieraz psiaki gubią w krzkach, prosiła Was o radę i żeby ktoś kto ma o tym pojęcie większe poradził co najlepiej :) :) Wasza decyzja :)

Posted

kaskadaffik dziękujemy za chęć sesji hehe :D zdjęcia musza byc jakies słodkie, i wesołe tak mysle.
Olus widac jeszcze nie ufa człowiekowi tak jak inne psiaki, z tym łapaniem za obroze u mnie bylo tak samo od początku.. moze da się cos zrobic zeby on był troche czasu na osobnosci z czlowiekiem? wiesz, na smyczy, gdzies sie przejsc, czy zostac w pokoiku, pogadac itd, z psami on jest calkowicie inny, odwazniejszy i w miare normalny, przynajmniej tak bylo u mnie. nie wiem jakie macie tam warunki czasowe hehe ale pomysl, moze co jakis czas dalo by sie tak?
U mnie z tych preparatow na kleszcze i pchly zawsze sie sprawdzala taka najzwyklajsza kropelka ze sklepu zoologicznego, kosztująca ok 20zł, nie pamietam nazwy.

Posted

Jeśli ten Kiltix to obroża ( a tak rozumiem), to ja jestem przeciwna, bo takiej obroży pies nie powinien lizać, a w hoteliku wiadomo, nieraz jeden drugiego złapie za kark w zabawie... Jeśli Frontlineowi P Asia nie ufa, to może Fripex? W każdym razie opowiadałabym się za czymś zakrapianym między łopatkami.

Posted

Oluś ma się dobrze w hoteliku, ogłoszenia są zrobione nie wiem czy ktoś dzwoni,
W poniedziałek zadzwonię dopytam o Olka do P. Joasi.
Kasia miaa chyba jakieś nowe zdjęcia Olka podrzucić :)

Posted

magenka1 napisał(a):
Oluś ma się dobrze w hoteliku, ogłoszenia są zrobione nie wiem czy ktoś dzwoni,
W poniedziałek zadzwonię dopytam o Olka do P. Joasi.
Kasia miaa chyba jakieś nowe zdjęcia Olka podrzucić :)

Zrobi to będą.
Co do tego, że Olek w hoteliku ma się świetnie, nie mam wątpliwości.
Niestety, nie zawsze tak jest. Mam obecnie poważny problem z jednym "swoim" psem i stąd rzadka moja obecnośc na wątku Olka - przepraszam i licze na zrozumienie...

Posted

Olus na pewno sie nie obraził :) dziękuje Nam wszystkim ze dalismy mu szanse ;)
Nikt nie dzwoni, nikt nie pisze o domek dla Olka. Myslałam o jakis gazetak mieleckich, sa takie? Moze by tam jakies ogloszenia dac?

Posted

Dziewczyny mam kilka zdjęć i jakis filmik, ale przepraszam Was, jutro dopiero wrzucę, bo nie mogę się pozbierać, wyję cały dzień, musiałam uspić Kocinke Moja i mnie to rozwaliło :( :( :(