darunia-puma Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 zuziaM ona jest z tym małymi prawdopodobnie w boksie z innymi psami dlatego też nie wychodzi z budy pewnie się boi o swoje dzieci, twój hotelik na pewno byłby lepszym rozwiązaniem niż boks z innymi psami wyobrażacie sobie jak ona musi się w każdej sekundzie bać o swoje dzieci przy obcych psach? biedna Quote
zuziaM Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Cholera .... wczesniej nie bede miala mozliwosci, bo kojce beda dopiero budowane, ale byc moze ze pierwsze beda gotowe wczesniej, niz w polowie grudnia... moze nawet koniec listopada lub sam poczatek grudnia ( chcemy jeszcze przed mrozami to zakonczyc przeciez ).... wiec jak najszybciej bedzie to mozliwe, zaraz powiadomie. W cieplej budzie ze swiezymi wymienianymi puszystymi kocami i bezpieczna , bo sama w kojcu, z pewnoscia bedzie mogla byc i u mnie w budce. A o szczeniaczkach juz napisalam do dogomaniaczki, ktora mnie tu przyslala..... najprawdopodobniej beda dla nich domki. Ale to juz ona ma dalej prowadzic. Quote
darunia-puma Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 zuziaM napisz proszę co z tymi szczeniaczkami bo niestety ja będę musiała te pieski wyciągać a napisz mi proszę jeszcze jaka cena za Kasieńkę no i gdzie ten hotelik jest?:roll: Quote
zuziaM Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 OK... wiec zaraz na PW Ci napisze wszystko. A HOTELIK jest na Dolnym Slasku - 15 km od Zgorzelca. Link wkleilam powyzej. Quote
zuziaM Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Acha, zapomnialam o cenie na utrzymanie Kasi ( a mam juz u siebie jedna Kasie ... ON-ka bez lapy ) bedzie 350,- zl z moja karma za miesiac. Posilki 3 x dziennie. W tym wieczorny, to spora porcja suchej karmy. Suczki maja stale otwarte kojce i chodza u mnie same po ogrodzie. Kojce sa zamykane tylko na noc. Quote
darunia-puma Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Zuziu nie mogę wysłać jej priva nie wiem czy to moja wina czy też dogo szwankuje ......... Quote
kora78 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Prosimy bardzo o wsparcie finansowe na rzecz Kaśki ! zbieramy na hotelik dla niej i szczeniorów. zuziaM może dać im bezpieczne schronienie ciotki wspomóżcie nawet drobnymi kwotami! ciocia kora wspomoże, ciocia M wspomoże, ciocia Darunia puma wspomoże (liczymy), ciocia Eweloina38 wspomoże (liczymy), kto jeszcez, kto jeszcze? Przy pewnych deklaracjach dodam na 1szą stronę Quote
darunia-puma Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 jak to liczymy ............na mnie? ja ci zaraz dam ...........nie liczymy tylko mamy Quote
kora78 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 dzięki :) i ciocia M daje 30zł. ja oferowałam 100zl,ale nie wiem,czy tyle dam radę, muszę przemyśleć, policzyć... Quote
darunia-puma Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 przemyśl proszę spokojnie ja poproszę jeszcze naszą wiesię może akurat pomoże Quote
kora78 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 super. pytaj jej szybko :) ciocia Ewelina38 też się dorzuci :) a ja może poproszę rodzinę... Quote
darunia-puma Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 no jazaciągnę moją mamusię również ......... napisze jutro do wiesi a co z sąsiadką zgodzi się na nie ? Quote
zuziaM Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Napisalam juz informacje o suni ( a wlasciwie o szczeniaczkach ) do jednej z dogomaniaczek i dalam jej link do watku. Kasienko, musisz sie trzymac ! Dzielna dziewczynko, tyle osob chce Ci pomoc ! Wytrzymaj ! Quote
darunia-puma Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 podpisuje sie pod słowami zuzi musisz to wytrzymać Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 do sąsiadki udam się dziś popołudniu. po prośbie :) jak żebrak... :) dogomaniaczka od szczeniorów, od zuziaM ma przepełnienie... ale może za 6 tyg, jak małę podrosną? zuziaM, czy na szczeniaki w cenie Kaśki możemy liczyć, póki 8 tyg nie skończą? dogomaniczka od szczeniorów (czy mogę nika podać?) pyta o szczepienia na wściekliznę, nosówkę, parvo, chipa i au pas... co z tym począć? odrobaczanie i odpchlanie to pikuś. wściekliznę na bank ma, ale nosówkę? chipa schton matce da? Quote
darunia-puma Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 niektóre psy w schronie mają zakładane chipy więc to jest do sprawdzenia, na wściekl. też mają zaświadczenia, na nosówkę i parwowirozę trzeba samemu zaszczepić Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 chipa maja psy "te lepsze", oni pewnie jej za traką nie uznali, skoro jest bez sterylki ile kosztuje takie szczepienie? Quote
darunia-puma Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 szczepienia około 100zł tak jak napisałam a chip 50zł na wyzwolenia u zaremby do tego jest paszport Quote
Ewelina.w38 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Tak ja dorzucę ale skromnie. A czy chron nam ja wogole wyda z tymi małymi? ktos wie iel ich jest? Wracając do szczepień to tak, wścieklizan jest obowiązkowa ale jeżli chodzi o parwo i nosówke to w każdym normalnym schronie szcepi sie na to psy bo gdyby nie to by się jedno od drugiego zaraziło. Jezeli tu jest inaczej to sobie w łeb strzelam! Quote
darunia-puma Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 u nas jest tak że psy są szczepione na wściekliznę a reszta należy do właściciela .....ale nie strzelaj sobie w łeb Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 wstępnie ocenię deklaracje; ja ok 100zł ciocia M 30zł moja rodzinka 10-20zł Darunia puma ok 20zł Ewelina.38 około 20zł xmartix 15zł w sumie około 205zł brakuje ok 150 miesiecznie\ ciocie!! Quote
marta0731 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Wiecie co wymyśliłam? Wszyscy klienci już się tyle ode mnie nasłuchali o moim zaangażowaniu w ratowanie psiaków, że chyba jakąś puszkę na datki postawię........... Ciekawe czy zda egzamin..............:cool3: Kaśkę i maluchy trzeba wyciągnąć!!! Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 postaw, postaw :) tylko tu trzeba bardzo stalych gwarancji, bo jak zabraknie kasy to kaska moze wyleciec z hotelu i co potem? Quote
marta0731 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Do tego nikt nie dopuści, tak myślę.............. Quote
Recommended Posts