piechcia15 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 RATUNKU TRAGEDIA....kolejna!!! Błagam liczy się każda minuta! Szczenię ok. pół roku maltretowane przez pijaka jest teraz bez dachu nad głową!!! Dobra dusza mieszkająca przez ścianę nie mogła słuchać płaczu maltretowanych dzieci i psów. To chociaż psom pomaga. Za każdym razem zabiera mu psa i znajduje nowy dom i tak było tym razem. Szczenię było wiele razy bite, zastraszane! Zabrała ją, ale sama ma 4 psy a poza tym mieszka przez ścianę z tym oprawcą więc same rozumiecie...!! Ktoś polecił jej jakąś panią (starszą). Więc dała ja tam, ale pani po chwili rozmyśliła się ,że nie chce jej w domu i woli swojego yorka i wywaliła ją do ogrodu. Mała siedzi teraz tam zmarznięta, przemoczona bez budy i dachu nad głową [FONT=Wingdings]:placz::placz:[/FONT] Sunia boi się wszystkiego, ale w gruncie rzeczy jest towarzyska, ale potrzebuje czasu i ciepła...którego nie ma Od weta obiecaną ma starylkę, ale musi do niej dorosnąć, a puki co ma jeszcze jednego mlecznego zęba... Obecnie jest w Łodzi, w Chocianowicach dokładnie CZY POMOŻECIE JEJ?? Kto ją przygarnie, choć na chwilę, dzień lub dwa, potem znajdzie się coś....kolejnego [FONT=Wingdings]:placz::placz:[/FONT] Kontakt: 692486565 [email protected] ZARAZ NA DRUGI DZIEŃ PO AKCJI SUNIA ZNALAZŁA KOCHAJĄCY DOMEK:) Quote
Cieplutkaa. Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Po co ludzie w ogóle biorą zwierzęta, gdy są tak nieodpowiedzialni i bez wyobraźni .. A to jeszcze psie dziecko ! :-( Oii tak .. Dt/Ds potrzebny na wczoraj ! :placz: Quote
anado Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Zwariowac mozna!!!!Nie wiem co powiedziec... Quote
piechcia15 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 bo sa pijakami i widzą przed oczami tylko wódkę która wyżarła im mózgi!! Justyna a ty nie mogłabyś jej wziąć na dzień czy dwa do czasu znalezienia normalnego dt?? Quote
Cieplutkaa. Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='piechcia15']bo sa pijakami i widzą przed oczami tylko wódkę która wyżarła im mózgi!! Justyna a ty nie mogłabyś jej wziąć na dzień czy dwa do czasu znalezienia normalnego dt??[/QUOTE] Kurdee noo .. chciałabym .. ale nie mogę ... ; / Jedna dziewczyna ostatnio mi mówiła, że chciałaby zaadoptować szczyla. Podesłałam jej wątek może akurat .. :roll: Przesyłam też różnym znajomym .. strasznie chciałabym pomóc temu psiorkowi .:placz: Quote
piechcia15 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 roześlij proszę wątek do jak największej ilości ludzi przede wszystkim z łodzi, bo ja mam jutro egzamin i siedzę i kuję:( Quote
Moniek193 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dobrze byłoby udowodnić temu pijaczkowi znęcanie się nad zwierzętami i dziećmi, wiem, że to trudne ale nie nie możliwe, przecież sąsiedzi słyszą co się dzieje, a i sunia z pewnością ma jakieś obrażenia, no i ta sąsiadka.. Nie pozwólcie, żeby ten palant brał kolejne zwierzaki do domu :angryy: Quote
Cieplutkaa. Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ehh .. Jakiś plakacik by się przydał . :roll: Co prawda ja teraz chora jestem, ale już zgłosiło sie paru ochotników chętnych do pomocy w rozwieszaniu. ;] Quote
kasia14 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Czy policja o tym wie? Na to są paragrafy. Może jestem naiwna, ale czasami udaje się im coś zdziałać. Nie mówi mi, że tam są jak napisałaś 'maltretowane' dzieci, zaniedbywane, a policja o tym nie wie.... W każdym razie pierwszy post brzmi tragicznie:( Poza tym dopóki nie dostanie zakazu trzymania zwierząt będzie brał kolejne... Roześlę wątek, ja na razie nie mogę wziać żadnego psiaka:( Sama musze wyjść na prostą w szkole, już nie wiem jak się nazywam i nie wyrobię czasowo:( Będę myślała... Quote
Cieplutkaa. Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 A on ma jakieś imie ?! Choć nawet jeśli ma to poważnie się zastanawiam czy na nie reaguje . ;/ Quote
supergoga Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 A dzisiaj dzwonil ktoś do mnie w sprawie szczeniaka - Tofika, który został w DT na stałe. Musze poszukac ten telefon. Napiszę Ci PM Quote
piechcia15 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 kasia to nie Animal Planet że dostajesz zakaz trzymania zwierząt:)sama wiesz co taki menel zrobi sobie z takim świstkiem...wytrze sobie nim d... i tyle. A znowu weźmie odkumpla z meliny maluszka bo sunia sie oszczeniła i kolejengo skatuje:( dziewczyny TA SUNIA ŚPI NA TYM MROZIE kiedy wam jest ciepło w dupska BŁAGAM O POMOCCCCCC Quote
BajkaB Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Piechcia,jeśłi Jagódka wróci do domu to mamy miejsce.. Quote
Madzik77 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 jaka ona jest duza? zrobię jej allegro moze sie cos szybko znajdzie Quote
piechcia15 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 DZIĘKUJĘ,myślę że adopcja szczeniaka to kewstia chwili ale ONA NIE MA GDZIE MIESZKAĆ OD KILKU DNI!!!! ja bym ją wzięła choć na kilka dni ale moja stara sunia mogłaby paść na zawał przy jej chorym serduszku:(nie lubi szczeniactwa:( max do połowy łydki,malusia;( Quote
mmd Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Jeśli mi zagwarantujecie własnymi głowami, że to tymczas na kilka dni i coś wymyślicie, to moge po nią jechać zaraz. Quote
Madzik77 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 POMOCY! Szczeniak bez dachu nad głową! ŁÓDŹ (807164184) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Madzik77 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 cos zmienić? bo na biegu to wiecie kopiowanie robiłam.... Quote
Madzik77 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='mmd']Jeśli mi zagwarantujecie własnymi głowami, że to tymczas na kilka dni i coś wymyślicie, to moge po nią jechać zaraz.[/QUOTE] myślę ze jechać -przecież ona zamarznie ! a cioteczki napewno pomoga! jest to szczeniak i do tego sliczny z gratis sterylka wiec domek na bank bedzie! Quote
mmd Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dzwoniłam do Magdy. No w sumie to wparować o tej porze babie do domu nie możemy. Czekam jutro na telefon. Quote
piechcia15 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 napisałam do tej wybawicielki i jutro sama ci ją przywiezie,ale jeszcze rano będę z nią gadać. a za kilka dni to bedzie miała już cudowny dom tymczasowy...prawda?????stanę na głowie,przecież to cudowne szczenię czyli 5min i hop do domku:) Quote
mmd Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 OK, podaj jej mój telefon. I myślcie ciotki intensywnie, bo eksmisja nade mną zawiśnie jak nic. Ja to się chyba wypiszę z tej dogomanii:evil_lol: Quote
agata51 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Widzę, że sytuacja opanowana. Przynajmmniej na razie. Zajrzę jutro. Quote
Wunia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jeżeli chodzi o Łódź to napuszczam Straż Miejską od ręki :mad: Już był ratowany wilczuś Bakuś, jego właściciel kocha go [B]teraz [/B]nad życie, a jak go zobaczył to zrobił siku i to raczej nie z radości, bo ogon pod siebie miał. Bakuś jest pod osobistą opieką kilku wspaniałych strażników, którzy regularnie go odwiedzają ;) Natomiast inne służby i instytucje to raczej w pupie mają :-( niestety. Dzwonić natychmiast w razie co na 986 do dyżurnego SM, i do mnie 509555165 organizuję wsparcie, ale takie rozwiązanie to odebranie psa i przewóz na Marmurową do schronu a właścicielowi kolegium, ale to tak przyszłościowo W razie eksmisji mmd, zabieram ją do siebie z dobrodziejstwem inwentarza :multi: Teraz wisi mi nad głową szpital, więc nie bardzo mogę pomóc [quote name='Moniek193']Dobrze byłoby udowodnić temu pijaczkowi znęcanie się nad zwierzętami i dziećmi, wiem, że to trudne ale nie nie możliwe, przecież sąsiedzi słyszą co się dzieje, a i sunia z pewnością ma jakieś obrażenia, no i ta sąsiadka.. Nie pozwólcie, żeby ten palant brał kolejne zwierzaki do domu :angryy:[/QUOTE] Quote
Recommended Posts