Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1455/09
SABINA, oddana od właściciela (w nocy, stróżowi:angryy:) dnia 21/09/09. Typ owczarka długowłosego, czarna-podpalana. Oceniona na 8 lat, ale zęby...:roll: Reakcje histeryczne, lękowe i szczekliwe.

Wyciągnięta specjalnie do zdjęć! Bo nie wiedziałam, że takie coś w ogóle istnieje! Siedzi cały czas w budzie. Jedzenie ma wsadzane do środka. Przynajmniej nie załatwia się w budzie, tylko musi wychodzić na beton SRU I SI, bo czysto w środku. Tego rupiecia wczoraj miałam na spacerze. Cel jeden- furtka i to JUŻ, NATYCHMIAST, szaleństwo!:shake:

Brak kontaktu wzrokowego, aczkolwiek kiedy nie patrzyłam na nią to kilka razy zerknęła mi na twarz, w oczy. Czyli jakby nie totalna masakra. "Obróbka" bez najmniejszego sprzeciwu! Dotykanie, macanie, drapanie, głaskanie po głowie, łapy, ogon, brzuch, wyczesałam ją prawie całą- OK. Dobrze utrzymana- nie zatuczona, w dobrej formie fizycznej. Kolczata, jak na krowę. Psycha masakra- zna niby świat naokoło, ale jakby go nie widziała od lat. Nawet sama niebardzo wiem, jak to nazwać...

Kontakty z psami bardzo w porządku- ogon chodzi. Po 20 minutach spędzonych ze mną nadal brak kontaktu wzrokowego, ale lazła za mną wszędzie :) i darła ryja, jak odeszłam :) Reakcja witania w stosunku do pracowników schroniska, których zdążyła poznać. Zainteresowana swoim opiekunem na tyle, iż stała biernie i patrzyła na Niego, a ja zdążyłam zrobić foto. Czyli o dziwo kontakt z daleka JEST.

Po wyczesaniu:

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Reksiu21']Co u DONki? Sa jakies nowe wiesci?
Wszystko po staremu- jak siedziała w budzie i jej nie opuszczała, tak dalej to robi. Jeść dostaje do środka, bo nie wychodzi do miski- dobre chociaż, że zjada... Załatwia się chyba tylko w nocy na 5 s, aby się załatwić i tyle.

Ogólnie TRAGEDIA!:shake:

Posted

Zapisuje watek..dlaczego taki tytuł??Jak to "ostatnie tchnienie"..ja o mało nie umarlam jak przeczytalam to zdanie....iler ma las i czy ma imie ta pięknośc????Chcecie ja wyciagac do hoteliku chyba najpierw prawda??Bo adopcyjna to ona nie jest raczej....potrzebuje socjalizacji....to co robimy??Ropzkrecamy watek i zbieramy deklaracje??takie zastraszone psy chwytaja mnie za serce najbardziej na swiecie....tylko musze wiedziec jakie macie plany w stosunku do suni....

Posted

najlepiej to cierpliwy DS - ona moze byc w domu calkiem fajna tylko schronisko tak na nią działa, a suni los w schronisku ma się nieciekawie :shake: - więc przed wszytskim to ona powinna mieć lawinę ogłoszeń- bo na ludzi chyba w miarę normalnie reaguje, skoro spacerowała z Koperkiem

Posted

GoskaGoska napisał(a):
najlepiej to cierpliwy DS - ona moze byc w domu calkiem fajna tylko schronisko tak na nią działa, a suni los w schronisku ma się nieciekawie :shake: - więc przed wszytskim to ona powinna mieć lawinę ogłoszeń- bo na ludzi chyba w miarę normalnie reaguje, skoro spacerowała z Koperkiem

NO jesli rzeczywiscie myslicie ze nadaje sie do adopcji to pewnie ze najlepszy bylby DS...mnie kiedys na poczatku przygody z dogo udalo sie znależc domek dla Onka ktory bardzo podobnie zachowywal sie jak ta sunia..nie wychodzil z budy- zeby go wyciagnąc trzeba bylo "wytrzepywac" bude...pojechal na drugi koniec Polski do lesniczowki...ma si e dobrze ale do domku nigdy nie chial...ma wiec bude i ogromny teren do biegania...kontaktuje si,e z czlowiekiem ale na tyle na ile on chce....niegdy juz nie bedzie z niego przytulanki....ciekawe czy z sunia sie uda..bo gdyby poszla do hoteliku np wiosny, ktora umie pracowac z psami, to mialaby wieksze chyba szanse na powrot do zycia....

Posted

w obecnej chwieli są dwie sunie na cito i to 600zl miesiącznie- nie ma ani jednej deklaracji - tez Sabinka jest do wyciągnięcia ale cito -ale kolejnej opłat 450zl to juz nie damy rady- no chyba, ze by znalazł się sponsoro to jak najbardziej. Więc myslę, ze DS to jedny wyjście - niestety ja Sabinki nie poznała, ale jesli daje przy sobie robić wszytsko, do innych psów zgodna - to moze własnie tak traumtycznie działa na nią schronisko - nie wie co się dzieje, gdzie jest i chce opuści to miejsce za wszelką cenę i tak pędzi do bramy i zaszywa się w budzie. Nie reaguje agresją itd co jest dość ważne

Posted

[quote name='GoskaGoska']w obecnej chwieli są dwie sunie na cito i to 600zl miesiącznie- nie ma ani jednej deklaracji - tez Sabinka jest do wyciągnięcia ale cito -ale kolejnej opłat 450zl to juz nie damy rady- no chyba, ze by znalazł się sponsoro to jak najbardziej. Więc myslę, ze DS to jedny wyjście - niestety ja Sabinki nie poznała, ale jesli daje przy sobie robić wszytsko, do innych psów zgodna - to moze własnie tak traumtycznie działa na nią schronisko - nie wie co się dzieje, gdzie jest i chce opuści to miejsce za wszelką cenę i tak pędzi do bramy i zaszywa się w budzie. Nie reaguje agresją itd co jest dość ważne
Nie..no sczerze mowiac na jednego sponsora to bym nie liczyla..myslalam raczej o jakims zmasowanym "ataku" na dogo z blaganiem o stale deklaracje....to się sprawdza..wlasnie kilka dni temu pojechal Onek w takim samym stanie do Czarodziejki-w ciagu chyba dwoch czy trzech dni znalazly sie stale deklaracje na psa i juz jest na miejscu....juz praca nad nim sie rozpoczęła...no ale to musialaby byc Wasza zgoda i wsparcie w akcji- sama nie bede sie porywala z motyka na slonce....nie znam Sabinki- to raz a dwa to nie czuje sie kompetentna...moge pomoc owszem ale jesli uwazacie ze nie ma to sensu- to bedziemy czekac na cud- w koncu na dogo widzialam juz niejeden...kto wie moze i tym razem sie zdarzy..jesli jednak zdecydujecie inaczej- dajcie znac....chetnie pomoge w akcji zbieranie deklaracji na hotelik i rozsylania wątku....No i banerek tak czy siak- by sie przydal..a chyba nie ma Sabinka..???Czy cos przeoczyłam???:oops: A tu watek psa o ktorym pisalam wyżej:http://www.dogomania.pl/forum/f28/grom-sparalizowany-strachem-tak-zyje-od-trzech-lat-pomocy-133889/index23.html