Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak się cieszę dziewczyny ,że tyle się tutaj dzieje! No i bardzo ładne imię: Alutka.
Kto wie jak jest z tym sterylkowym kontem czy czymś takim? Może tam Alutkę zapisać w jakąś kolejkę?

Posted

[quote name='ala123']Jak się cieszę dziewczyny ,że tyle się tutaj dzieje! No i bardzo ładne imię: Alutka.
Kto wie jak jest z tym sterylkowym kontem czy czymś takim? Może tam Alutkę zapisać w jakąś kolejkę?[/QUOTE]
Ja nie bardzo rozumiem : w jaką kolejkę ? Mamy 100 zł od Frogg i lucySxy.Ja dokładam resztę. Trzeba tylko umówić się na zabieg z lekarzem.

Najpilniejszy jest kąt , gdzie będzie dochodzić do siebie.

Posted

[quote name='matrioszka2']Ja nie bardzo rozumiem : w jaką kolejkę ? Mamy 100 zł od Frogg i lucySxy.Ja dokładam resztę. Trzeba tylko umówić się na zabieg z lekarzem.

Najpilniejszy jest kąt , gdzie będzie dochodzić do siebie.[/QUOTE]

To prawda, jak na razie pieniążków nie brakuje. Inni też zdeklarowali. LucySxy dała też namiary na super osobę u której znajdzie się kąt dla małej.

Posted

No to działajmy !
Kto umówi się z lekarzem na konkretny termin ?
Kto ustali szczegóły z DT po sterylce ?

Nie ma czasu na czekanie.

Nadmienię tylko, że u nas w Lublinie w klinice na Stefczyka swoją małą (avatarek) sterylizowałam za 220 zł , w tym był pobyt dobowy po.
W Zamościu chyba taniej.

Posted

Poniewaz Dt jest pod Warszawa, i konieczny jest transport., to sa dwie mozliwosci:
-po pierwsze :sterylizacja w Lublinie + koszty pobytu w szpitaliku conajmniej 4-5 dni,potem transport-moze byc ryzykowne.
-po drugie: sterylizacja w DT-byly juz robione 2-domek sie sprawdzil,ale suczki po zabiegu tez byly 3 dni w szpitaliku.
Nie wiem co wyjdzie taniej......

Ale sprawa , ktora trzeba zaraz wyjasnic jest to ,ze suczka ma 6 miesiecy.. i nie wiem , czy bedzie mogla byc sterylizowana w tym wieku.
Jutro zadzwonie do tej lecznicy w poblizu DT

Posted

[quote name='matrioszka2']Ja nie bardzo rozumiem : w jaką kolejkę ? Mamy 100 zł od Frogg i lucySxy.Ja dokładam resztę. Trzeba tylko umówić się na zabieg z lekarzem.

Najpilniejszy jest kąt , gdzie będzie dochodzić do siebie.[/QUOTE]

Pomyślałam po prostu,że skoro nie mamy pełnej kwoty na dt, to może dobrze byłoby poszukać gdzieś pomocy i przynajmniej sterylka by nam odpadła.
Skoro jednak uważacie inaczej, nie ma przecież sprawy.

Posted

Dzwoniłam przed chwilą do obecnego'' pana''Alutki ,wszystko ok ,odpchlił ja i twierdzi ,ze nie ma ani jednej pchły .....Aczkolwiek oczekuje rozwiązania problemu w niedłgim czasie:p

Posted

Funia, jak rozwiazemy problem z transportem?
Ja moge zabrac suczke nawet z Zamoscia do ..powiedzmy Kurowa,to będzie ok 120 km ,a dalej trzeba kogos szukac.

Poza tym mysle ze na Stefczyka sterylka wyszlaby taniej. jutro porownam ceny i przedstawie wyliczenie.

Posted

ala123 napisał(a):
Czy mi sie wydaje czy rzeczywiście jeszcze brakuje deklaracji na dt?Przepraszam ale nie mogę się doliczyć.

O właśnie bardzo dobry pomysł. Proszę o post z rozliczeniami, oraz podanie nr konta na które należy wpłacać pieniążki.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Myślę, że taniej wyjdzie sterylka w DT.
Tutaj dobowy pobyt psa tej wielkości wynosi 19 zł.

Dzwonilam dzisiaj na Stefczyka.
Nigdy nie lubilam tej przychodni..

A wiec- koszt sterylizacji psa nie zalezy od wielkosci i wacha sie od ok!!!!!!
290-350 zl( chyba sami ustalaja ostatecznie ile)np ,pies bardziej krwawi i zuzyja wiecej gazikow -to :cool3:350zl-czy rzeczywiscie krwawil ,przeciez sie nie sprawdzi.
To samo z doba szpitalna-cena nie jest ustalona ile kosztuje--ok 35zl, ale koszt lekow !!!!np kroplowka.platna dodatkowo .to samo z antybiotykiem ,ktory podaje sie rutynowo i wszystkie przychodnie po prostu daja go do reki jak sie zabiera psa-tutaj jest dodatkowo platna.

Pani zaproponowala ni ze suczka po zabiegu moze przeciez zostac nie w szpitalu ale w hoteliku.
Juz nie pytalam czy to jest w klatce na dworze:shake:

DROGO!!!!!! i trzeba placic za kazdy wacik.

Posted

No to ja już nie wiem ...:shake:
Sterylizowałam swoją w zeszłym roku w marcu.Oddałam ją "dziś rano , a odebrałam jutro wieczorem". I dostałam paragon na 220 zł.

Co - oni teraz kołysanki śpiewają psom przed zabiegiem ?
A może każdy ma osobistą pielęgniarkę ?
Też jestem w szoku :crazyeye:
No a w tym DT (Warszawa, tak ?), to ile by kosztowało ? Pewnie też majątek.
No a w Zamościu ? Funiu ... Chociaż , jak jej się ma tak paprać, jak Lunie ... No, ale są chyba w Zamościu też inni weci, co robią sterylki ...

Posted

lucySxy napisał(a):
Ala, moze jednak u Bartona?
On wzialby moze 8-10 zl/dobe+ jakas karma , no i jest b.bobra lecznica w poblizu,a suczka mieszkala by w domu.
Tylko musza byc stale deklaracje.
Z lecznica jestem w stalym kontakcie).ostatnio przyslali mi rachunek),ale kontakt jest..
A psa i tak trzeba przewiezc,

Ja już nic nie rozumiem. LucySxy dała Wam info o Bartonie. Wszystko wygląda idealnie i tak jest. Poświadczam.
Na co czekamy ???

Posted

Frogg, w Warszawie" warszawskie" ceny!
Koszt sterylki takiego pieska 300 zl , pobyt w szpitaliku 40 zl/doba ale z leczeniem.
Dostalaby, znizke , bo byly tam prowadzone 2 sterylki mysle ze ok 20 %.
Ale niestety tez wychodzi drogo.
Na pewno lepiej psa sterylizowac na miejscu ,niz wiezc po sterylizacji.

Mysle o tym ,zeby ja wysterylizowac u siebie.Wtedy kilka dni (ok tydzien) bylaby u mnie, a koszt sterylki ok 200zl.
Tylko trzeby ja przywiezc.

Piszcie co myslicie...

Posted

lucySxy napisał(a):
Frogg, w Warszawie" warszawskie" ceny!
Koszt sterylki takiego pieska 300 zl , pobyt w szpitaliku 40 zl/doba ale z leczeniem.
Dostalaby, znizke , bo byly tam prowadzone 2 sterylki mysle ze ok 20 %.
Ale niestety tez wychodzi drogo.
Na pewno lepiej psa sterylizowac na miejscu ,niz wiezc po sterylizacji.

Mysle o tym ,zeby ja wysterylizowac u siebie.Wtedy kilka dni (ok tydzien) bylaby u mnie, a koszt sterylki ok 200zl.
Tylko trzeby ja przywiezc.

Piszcie co myslicie...

Rozumiem, że sterylka i chwila po niej - u Ciebie , a DT u Bartona.
Przepraszam, proszę mi przypomnieć : u Ciebie to gdzie to jest i Barton - to gdzie to jest.
Przepraszam ...