funia Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Na tą suczkę naknęłam sie przypadkowo podczas sprawdzania domu wraz z alą123 dla naszych szczeniaczków .Załamałam sie ,sąsiad ma sunie która dostał w ''spadku '' po zmarłym w ubiegłym tygodniu bracie .Chce sie jej jak najszybciej pozbyć .Nie bedę tu opisywać jakie proponował rozwiązania problemu bo szkoda pisać . Sunia ma 6 m-cy ,jest troche wystraszona .Charakterek uległy ,jest wesoła i przyjacielsko nastawiona do ludzi .Mieszka teraz w takim niby kojcu ,jest tragicznie zapchlona .Pan obiecał ,ze przetrzyma ją i nikomu nie da ,lub czytaj nie wywiezie ,ale nie ukrywa ze chciałby aby nastapiło to szybko. Sunia jak stwierdziłyśmy bardzo przypomina corgi .Ma króciutki ogonek którym fajta bez przerwy. Prosze jeśli ktoś ma jakiś pomysł to czekam z nadzieją .Zdjęcia nie oddają jej urody bo było juz ciemno i bardzo sie ruszała wpłata jednorazowa ---------------------- Z baseciego mieszka -100zł na sterylke Matroiszka2 dokłada na sterylke (nie wiem ile ) -------------- deklaracja stała ---------------------- lucySxy- 50zł matrioszka2- 30zł Ra dunia- 30zł ala123- 50zł Quote
funia Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Usiłuje wstawić zdjecia ,ale niestety żaba sie nie otwiera:roll: Quote
funia Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Sunia tylko patrzeć i cieczka moze sie pojawić i wtedy to będzie tragedia dopiero ..... Quote
magda222 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Biedulinka :-( Za dużo tego psiego i kociego nieszczęścia ostatnio :-( Quote
Doda_ Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Jestem... :-(:-(:-( Później coś napiszę jak będe mieć czas Quote
matrioszka2 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Rzeczywiście piękna.Jakieś pomysły ? Propozycje ? Partycypuję w kosztach sterylizacji i hotelowania. Kto jeszcze ? Quote
ala123 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Ja oczywiście też będę partycypować w kosztach, ale to wszystko mało. Szukajmy jeszcze innych życzliwych cioteczek,razem pewnie damy radę znaleźć tej malutkiej kochający domek. Przypomniałam sobie,że tam gdzie przebywa obecnie mówią na nią po prostu Suńka . Pomóżmy więc razem Suńce ! Jest naprawdę urocza, zdjęcia tego nie oddają. Jest też w rzeczywistości mniejsza niż tutaj na zdjęciach widać. Wydaje mi się,że trzeba ją zabrać stamtąd jak najszybciej ,bo a nuż trafi się jakiś chętny na wsi na rozmnożenie takiej pięknioszki... Poza tym te pchły: ona miała wydrapany cały grzbiet... Pan obiecał wprawdzie pojechać do weterynarza po jakiś preparat, ale nie wiadomo czy tak się stało. Quote
beka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Piękna malizna. Dziś taka sama akcja u nas. Pan zmarł a jego pies ma tydzień na znalezienie domu - inaczej schron.... Quote
lucySxy Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Ja tez sie doloze, tylko okreslcie chociaz w przyblizeniu sumę.... Quote
matrioszka2 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 No cóż, nie orientuję się w cenach zamojskich, ale na moje oko to sterylka do 200 zł plus ok.400 zł hotel. Dobrze byłoby znaleźć chętnego na wzięcie psa na DT na już - na teraz i później na okres rekonwalescencji po sterylizacji.Myślę, że to wyjdzie jakiś miesiąc. Quote
ala123 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Suńkę koniecznie trzeba zabrać stamtąd jak najszybciej. Dom tymczasowy lub hotelik wskazany jak najbardziej. Sterylka w Zamościu to nawet 180 zł tylko gdzie następnie małą przewieźć,to jest problem. Czyli w pierwszej kolejności należałoby szukać jakiegoś dt lub hoteliku. Quote
malagos Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 sliczna i biedna suńka... Na jej korzyść przemawia wiek, ludzie chcą takie młode psiaki. Ja niestety nie moge zaproponowac dt, juz mam 3 suczki w kolejce :placz: Quote
funia Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Sunia tam nie moze zostać ,kurcze czas leci .... Quote
matrioszka2 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Poleciłam w kilku tematach w dziale PRZYGARNĘ PSA.Może się coś wykluje. Quote
ala123 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 zaglądam do malutkiej; tak mi jej żal, jak sobie przypomnę ten jej króciutki podwinięty ogonek... Quote
matrioszka2 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Czekam na odpowiedź z hotelu u Agnieszki (Tarnowskie Góry) ... Gdyby znalazło się tam miejsce, trzeba małą szybciutko wysterylizować, przetrzymać w domku z tydzień i wysłać ekspresem "do tam". Quote
ala123 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 trzymajmy zatem kciuki, aby miejsce się znalazło. Rozumiem,że Śuńka musiałaby pojechać tam już wysterylizowana? Quote
Recommended Posts