PANGEA Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='AnkaW']nie zrobiła niespodzianki w nocy??? ;)[/QUOTE] No wlasnie nie zrobila A wlasciwie zrobila wieksza i nie urodzila do tej pory Quote
Hawanka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='iza']Gratulacje !!! I trzymamy kciuki za małą ! U nas krycie 23 grudnia i jeszcze nic a brzusio ogromny[/QUOTE] JA tak samo trzymam kciuki za malutką ... I Benda malutkie PONKI ;) Pangea a który to dzień dzisiaj ???? Quote
AnkaW Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Szczęśliwa "Siódemka" super - pięknie się para spisała :loveu: Gratulacje. [QUOTE]PANGEA [INDENT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]AnkaW[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/showthread.php?p=14182250#post14182250"][IMG]http://www.dogomania.pl/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] nie zrobiła niespodzianki w nocy??? [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] No wlasnie nie zrobila A wlasciwie zrobila wieksza i nie urodzila do tej pory [/INDENT][/QUOTE] a to Mamba, nie wie że pańcia w nerwice popada ;) Quote
Mudik Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Gratulacje lasaczków! Ooooo i będą poniątka, super! Quote
PANGEA Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='Hawanka']JA tak samo trzymam kciuki za malutką ... I Benda malutkie PONKI ;) Pangea a który to dzień dzisiaj ????[/QUOTE] Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem..... Quote
M&S Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='PANGEA']Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye:Łał, [B]gratulacje dla dzielniej mamuśki!!!!!!![/B] Powodzenia w liczeniu dzieci;) Szkoda tych dwóch..... Quote
Hawanka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='PANGEA']Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....[/QUOTE] Wielkie gratulacje ;)Niech maluchy sie zdrowo chowają ... !!!! Wielka szkoda że 2 [*] [*] [*] :( Quote
Kaladan Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Wow jaki wynik! Gratulacje i wytrwałości w opiece :) Quote
Ilka21 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 ło matko Pangea, gratki i wiele cierpliwości życzę hihihi Quote
Buszki Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 No,no.Jestem pod wrażeniem,ogromnym wrażeniem :crazyeye:. Gratulacje dla dzielnej mamusi.Jak już się doliczycie czego ile jest :evil_lol:,to się pochwalcie. Quote
AnkaW Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='PANGEA']Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....[/QUOTE] o ranyyy dwunastka, już widze takie stado 3 tygodniowych zaczynających demolkę :evil_lol: GRATULUJĘ i foteczki!!!! :loveu::loveu: Quote
Mudik Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Brawa dla dzielnej mamusi i babć, szkoda tych 2 maluszków, choć z taką 14 było by jeszcze ciężej suni. maluszki [`] [`] Quote
Judit Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 nie było mnie chwilę i proszę co tu się dzieje... ile dzieci! hoho ;-) gratulacje! [B]ja zapraszam do obejrzenia trzech filmów:[/B] [U]pierwszy, jak szczeniaczki miały 1 tydzień[/U] [url]http://www.youtube.com/watch?v=koGYQPyetQw[/url] [U]kolejne dwa, zrobione w tym tygodniu. Szczeniole 5cio tygodniowe:[/U] [url]http://www.youtube.com/watch?v=LE0vvC3zNt8[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=_M8RlgNFnGU[/url] i jak też one się zmieniły..... ;-) Quote
Aussie Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='PANGEA']Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....[/QUOTE] He he, teraz wszystko rozumiem. Widziałam wcześniej zdjęcia suni z wielkim brzuchem a potem tylko 3 szczonki. A tutaj taaaak się posypało! Gratulacje dla was i dla wszystkich świeżo upieczonych mam, tatusiów i "babć" ;-) Nam do wyznaczonego terminu zostało jeszcze 9 dni... Małe już wyraźnie kopią :-) Quote
*kleo* Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Pangea, ale macie wysyp maluchów :crazyeye: Cierpliwości mamuni życzę. Judit, maluchy się strasznie zmieniły, a jak śmiesznie im się łapki na tych kafelkach rozjeżdżały :eviltong: Nam zostały 2 tygodnie, maluchy kopią coraz bardziej, a Gracja coraz grubsza. Byliśmy 2 dni temu na usg, serducha biją elegancko :lol: Quote
marako Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Gratuluję maluchów, Pangea. My mam podobnie. Krycie w święta, a maluchy w obfitości, bo 11 (8 piesków, 3 suczki). Ale nasz poród trwał ponad 24 godziny! Łożyska z jednej strony nie chciały się oderwać i blokowały wyjście szczeniaków z jednego rogu. Na koniec i tak cesarka - bo ostatnie dwa nie wyszły same, a w dodatku łożyska i tak trzeba by było wyjąć kiedyś, bo tak przyklejone, że Grace nie wydaliłaby ich sama. Teraz mamy jazdę, bo dokarmiamy na okrągło i pilnujemy, żeby dwa najchudsze przeżyły (konkurencja wypycha od cyca). Czujemy się, jak nad morzem - tak nasze "mewy" śpiewają, jak są głodne. (USG w 28 dniu wykazało 5 płodów!!!). Quote
dzasta Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Pangea Gratulacje i życzę wiele cierpliwości i wytrwałości !!! Judit ale już są fajne twoje szkraby :) Marako Mewy też niech się zdrowo chowają i zbytnio w kość nie dają :D Quote
agnethka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 wow! Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom - pięknie się spisały ;) maluchy niech zdrowo rosną ;) [b]dzasta[/b] - jak tam samopoczucie Gabinki? ;) my na porodówke zawitamy chyba - dopiero późną wiosną :D suka strajkuje z cieczką, nie będę jej poganiać - kawaler nie zając, nie ucieknie :D a ja zdążę na spokojnie pozałatwiać swoje sprawy no i śniegi się rozpuszczą :D Quote
dzasta Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :) Quote
M&S Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='dzasta']A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :)[/QUOTE] To fajnie, nasze grarulacje:) Quote
M&S Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='dzasta']A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :)[/QUOTE] To fajnie, nasze grarulacje:) Quote
Kisses Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Dzasta, w takim razie powodzenia i trzymamy kciuki za szczęśliwe zakończenie! Quote
Mudik Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='Aussie']He he, teraz wszystko rozumiem. Widziałam wcześniej zdjęcia suni z wielkim brzuchem a potem tylko 3 szczonki. A tutaj taaaak się posypało! Gratulacje dla was i dla wszystkich świeżo upieczonych mam, tatusiów i "babć" ;-) Nam do wyznaczonego terminu zostało jeszcze 9 dni... Małe już wyraźnie kopią :-)[/QUOTE] Miałam o to telefonicznie pytać, super uczucie nie? ;-) [quote name='marako']Gratuluję maluchów, Pangea. My mam podobnie. Krycie w święta, a maluchy w obfitości, bo 11 (8 piesków, 3 suczki). Ale nasz poród trwał ponad 24 godziny! Łożyska z jednej strony nie chciały się oderwać i blokowały wyjście szczeniaków z jednego rogu. Na koniec i tak cesarka - bo ostatnie dwa nie wyszły same, a w dodatku łożyska i tak trzeba by było wyjąć kiedyś, bo tak przyklejone, że Grace nie wydaliłaby ich sama. Teraz mamy jazdę, bo dokarmiamy na okrągło i pilnujemy, żeby dwa najchudsze przeżyły (konkurencja wypycha od cyca). Czujemy się, jak nad morzem - tak nasze "mewy" śpiewają, jak są głodne. (USG w 28 dniu wykazało 5 płodów!!!).[/QUOTE] Ooo mamo, ale maluszków i jakie dzielne byłyście, gratulacje! [quote name='dzasta']A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :)[/QUOTE] Super, gratulacje będą małe yoraski! Quote
Recommended Posts