Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='iza']Gratulacje !!!
I trzymamy kciuki za małą !

U nas krycie 23 grudnia i jeszcze nic a brzusio ogromny[/QUOTE]
JA tak samo trzymam kciuki za malutką ...
I Benda malutkie PONKI ;)
Pangea a który to dzień dzisiaj ????

Posted

Szczęśliwa "Siódemka" super - pięknie się para spisała :loveu: Gratulacje.

[QUOTE]PANGEA
[INDENT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]AnkaW[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/showthread.php?p=14182250#post14182250"][IMG]http://www.dogomania.pl/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
nie zrobiła niespodzianki w nocy??? [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]

No wlasnie nie zrobila
A wlasciwie zrobila wieksza i nie urodzila do tej pory
[/INDENT][/QUOTE]

a to Mamba, nie wie że pańcia w nerwice popada ;)

Posted

[quote name='Hawanka']JA tak samo trzymam kciuki za malutką ...
I Benda malutkie PONKI ;)
Pangea a który to dzień dzisiaj ????[/QUOTE]

Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....

Posted

[quote name='PANGEA']Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....[/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Łał, [B]gratulacje dla dzielniej mamuśki!!!!!!![/B]

Powodzenia w liczeniu dzieci;)

Szkoda tych dwóch.....

Posted

[quote name='PANGEA']Dzis 64, bo krycie bylo w Wigilie czyli 24. A suczka urodzila ;)) dzis w nocy Miedzy polnoca, a 3 nad ranem. W trzy godziny urodzilo sie czternascie szczeniat. Czysty obled. Pomieszaly nam sie plcie, kolory.... Naliczylam 4 psy, teraz okazuje sie, ze jest ich 6, hihihi. Zywych maluchow jest 12..... ale tego tez pewna nie jestem.....[/QUOTE]
Wielkie gratulacje ;)Niech maluchy sie zdrowo chowają ... !!!!
Wielka szkoda że 2
[*]
[*]
[*] :(

Posted

o ranyyy dwunastka, już widze takie stado 3 tygodniowych zaczynających demolkę :evil_lol: GRATULUJĘ i foteczki!!!! :loveu::loveu:

Posted

nie było mnie chwilę i proszę co tu się dzieje... ile dzieci! hoho ;-) gratulacje!

[B]ja zapraszam do obejrzenia trzech filmów:[/B]

[U]pierwszy, jak szczeniaczki miały 1 tydzień[/U]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=koGYQPyetQw[/url]

[U]kolejne dwa, zrobione w tym tygodniu. Szczeniole 5cio tygodniowe:[/U]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=LE0vvC3zNt8[/url]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=_M8RlgNFnGU[/url]

i jak też one się zmieniły..... ;-)

Posted

He he, teraz wszystko rozumiem. Widziałam wcześniej zdjęcia suni z wielkim brzuchem a potem tylko 3 szczonki. A tutaj taaaak się posypało! Gratulacje dla was i dla wszystkich świeżo upieczonych mam, tatusiów i "babć" ;-)
Nam do wyznaczonego terminu zostało jeszcze 9 dni... Małe już wyraźnie kopią :-)

Posted

Pangea, ale macie wysyp maluchów :crazyeye: Cierpliwości mamuni życzę.
Judit, maluchy się strasznie zmieniły, a jak śmiesznie im się łapki na tych kafelkach rozjeżdżały :eviltong:

Nam zostały 2 tygodnie, maluchy kopią coraz bardziej, a Gracja coraz grubsza. Byliśmy 2 dni temu na usg, serducha biją elegancko :lol:

Posted

Gratuluję maluchów, Pangea.
My mam podobnie. Krycie w święta, a maluchy w obfitości, bo 11 (8 piesków, 3 suczki). Ale nasz poród trwał ponad 24 godziny! Łożyska z jednej strony nie chciały się oderwać i blokowały wyjście szczeniaków z jednego rogu. Na koniec i tak cesarka - bo ostatnie dwa nie wyszły same, a w dodatku łożyska i tak trzeba by było wyjąć kiedyś, bo tak przyklejone, że Grace nie wydaliłaby ich sama.
Teraz mamy jazdę, bo dokarmiamy na okrągło i pilnujemy, żeby dwa najchudsze przeżyły (konkurencja wypycha od cyca). Czujemy się, jak nad morzem - tak nasze "mewy" śpiewają, jak są głodne.
(USG w 28 dniu wykazało 5 płodów!!!).

Posted

Pangea Gratulacje i życzę wiele cierpliwości i wytrwałości !!!
Judit ale już są fajne twoje szkraby :)
Marako Mewy też niech się zdrowo chowają i zbytnio w kość nie dają :D

Posted

wow! Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom - pięknie się spisały ;) maluchy niech zdrowo rosną ;)

[b]dzasta[/b] - jak tam samopoczucie Gabinki? ;)

my na porodówke zawitamy chyba - dopiero późną wiosną :D
suka strajkuje z cieczką, nie będę jej poganiać - kawaler nie zając, nie ucieknie :D
a ja zdążę na spokojnie pozałatwiać swoje sprawy no i śniegi się rozpuszczą :D

Posted

A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :)

Posted

[quote name='dzasta']A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :)[/QUOTE]

To fajnie, nasze grarulacje:)

Posted

[quote name='dzasta']A Gabinka ok właśnie wróciliśmy z USG i dołączamy do grona oczekujących mamy potwierdzoną ciążę mnogą czyli będą pierwsze z naszym przydomkiem małe Yorkrzaki :)[/QUOTE]

Posted

Posted

[quote name='Aussie']He he, teraz wszystko rozumiem. Widziałam wcześniej zdjęcia suni z wielkim brzuchem a potem tylko 3 szczonki. A tutaj taaaak się posypało! Gratulacje dla was i dla wszystkich świeżo upieczonych mam, tatusiów i "babć" ;-)
Nam do wyznaczonego terminu zostało jeszcze 9 dni... Małe już wyraźnie kopią :-)[/QUOTE]

Miałam o to telefonicznie pytać, super uczucie nie? ;-)

[quote name='marako']Gratuluję maluchów, Pangea.
My mam podobnie. Krycie w święta, a maluchy w obfitości, bo 11 (8 piesków, 3 suczki). Ale nasz poród trwał ponad 24 godziny! Łożyska z jednej strony nie chciały się oderwać i blokowały wyjście szczeniaków z jednego rogu. Na koniec i tak cesarka - bo ostatnie dwa nie wyszły same, a w dodatku łożyska i tak trzeba by było wyjąć kiedyś, bo tak przyklejone, że Grace nie wydaliłaby ich sama.
Teraz mamy jazdę, bo dokarmiamy na okrągło i pilnujemy, żeby dwa najchudsze przeżyły (konkurencja wypycha od cyca). Czujemy się, jak nad morzem - tak nasze "mewy" śpiewają, jak są głodne.
(USG w 28 dniu wykazało 5 płodów!!!).[/QUOTE]
Ooo mamo, ale maluszków i jakie dzielne byłyście, gratulacje!

Super, gratulacje będą małe yoraski!