Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']67 dzień od krcia, ciąża potwierdzona.... czy suka dyszy, szuka miejsca, kopie ? jak nie - jedź jutro na USG a nawet RTG mówią, że szkodzi może... nie wiem miałam ponad 3 lata temu wpadkowe krycie i w czwartek, 4 dni przed porodem zrobiłam USG i RTG... w poniedziałek były maluszki zdrowe silne były 4 maluszki, 3 wystawiane 2 są już Int.Ch i Multi Ch 1 jest Ml.Ch.Pl.Zw.Wyst.Ch.Ch.Pl niestety nie pokazywana za granicą a 1 nie pokazywane ale [B]zdrowe jak byk[/B] ;)

trzymam kciuki[/QUOTE]

ja proponuję nie panikować bo to się suczce udziela ;)
a może zmieniliście miejsce zamieszkania itp. rzeczy
stres również opóźnia poród

EDIT
[quote name='rutA']Czujemy ruchy szczeniąt. Czy psią ciążę można przenosić?[/QUOTE]
może ale możliwe, że szczenięta nie są jeszcze gotowe na przyjście na świat

Posted

[quote name='Aussie']Namówiona przez Magdę Mudikową, zgłaszam się i ja :-)
W sobotę moja Astuszka miała usg i i okazało się, że w jej brzuszku rosną małe aussikowe fasolki. Napewno jest ich kilka. A to dwie z nich:
[IMG]http://i200.photobucket.com/albums/aa319/Amulinka/usg_male.jpg[/IMG]
Stresuję się, bo to pierwsza ciąża w mojej karierze hodowcy, w dodatku bardzo wyczekana. Pierwsze krycie nie wyszło, więc zdecydowałam się na sprowadzenie mrożonki. Inseminacja byłą metodą norweską, więc tym bardziej bardzo się cieszymy z panem doktorem Marczakiem, że ciąża jest mnoga.[/QUOTE]
Aussie - cieszymy się razem z Tobą i trzymamy kciukasy!

[quote name='Judit']niestety ale nie dałam rady przekonać rodziców... serduszkowa panna idzie do naszych znajomych z Lublina którzy już jednego psiaczka od nas mieli. Także będzie mieszkać niedaleko nas i zobaczymy co z niej wyrośnie. No i co wyrośnie z reszty szczenioli. ;) Było to bardzo fajne skojarzenie i jeśli dzieci okażą się fajne to możliwe że powtórzymy krycie i wtedy może coś zostawimy. Czas pokaże :p
jednak ja dalej nie wyobrażam sobie dnia w którym pojedzie do nowego domu... :placz: mimo że wiem że będzie jej tam bardzo dobrze.
[/QUOTE]
A, czyli będzie "na widoku". To dobrze.:)

Pzdr.

Posted

moja sunia posokowiec przeważnie rodziła w następujace dni ciąży - pierwszy poród 66 dzień - 9 sztuk , potem był przepisowa 64 - 8 sztuk , potem 66 dzień 4 sztuki , 68 dzień 7 sztuk , ostatni poród 67 dzień
wszystkie porody naturalne bez cesarek ale zdarzały się tężyczki na parę godzin przed porodem . Po podaniu leku sunia sie uspokajała i normalnie rodzila .

Posted

[quote name='rutA']Witam wszystkich!
Bardzo się martwię. Dzisiaj jest 64 dzień ciąży i nic. Wiem, że pierwsza ciąża i nieliczna, więc może być później. Ale jak długo czekać? Błagam, podzielcie się doświadczeniem![/QUOTE]

Ja bym nie czekała, tylko jechała do lekarza. Może faktycznie urodzić później ale jest też możliwość że dzieci się zblokowały i mogą być problemy. Lepiej chuchać na zimne i pojawić się u lekarza za wcześnie niż za późno.
My robiliśmy RTG przed porodem specjalnie żeby zobaczyć jak maluszki są ułożone, czy się nie blokują i ładnie schodzą z górnych partii.

Posted

[quote name='Unbelievable']Ulu, trzymam kciuki za Astuszkę :loveu: jestem baaardzo ciekawa wyniku :cool3:[/QUOTE]

Ja też, tym bardziej, że w tym miocie mogą być wszystkie 4 kolory i różne długości ogonków.
Śmiejemy się, że co do płci i ogonków trzeba było składać zamówienia u ojca (ma naturalnie krótki ogon) a co do umaszczenia (merlaków i czekolad) u matki - bo ojciec i tak tylko czekoladę przenosi ;-)

Posted

[quote name='Aussie']Ja też, tym bardziej, że w tym miocie mogą być wszystkie 4 kolory i różne długości ogonków.
Śmiejemy się, że co do płci i ogonków trzeba było składać zamówienia u ojca (ma naturalnie krótki ogon) a co do umaszczenia (merlaków i czekolad) u matki - bo ojciec i tak tylko czekoladę przenosi ;-)[/QUOTE]

ja też trzymam kciuki ;)

Posted

[quote name='panbazyl']u nas termin od ostatniego krycia na 14 lutego wypada. Na razie czekamy.[/QUOTE]
Jaka piękna data :loveu: !

Trzymamy kciuki za wszystkie mioty :multi:

Posted

[quote name='Kisses']Jaka piękna data :loveu: !

Trzymamy kciuki za wszystkie mioty :multi:[/QUOTE]
no teraz wszystko w rękach Matki Natury!
też się dołączamy do trzymania kciuków!

Posted

Ja również bardzo mocno trzymam kciuki! Mamuś wciąż przybywa!:) Ja już coraz bardziej niecierpliwie odliczam czas do krycia, a na razie zachwycam się córeczką 'mojego' przyszłego tatusia.

Czyż nie jest urocza??

[URL]http://img692.imageshack.us/img692/4889/aurora2.jpg[/URL]
[URL]http://img519.imageshack.us/img519/6322/aurora.jpg[/URL]

Linkuję, coś nie mogę wkleić zdjęć:oops: