rutA Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Czujemy ruchy szczeniąt. Czy psią ciążę można przenosić? Quote
nane Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Dzidtka_Gl']67 dzień od krcia, ciąża potwierdzona.... czy suka dyszy, szuka miejsca, kopie ? jak nie - jedź jutro na USG a nawet RTG mówią, że szkodzi może... nie wiem miałam ponad 3 lata temu wpadkowe krycie i w czwartek, 4 dni przed porodem zrobiłam USG i RTG... w poniedziałek były maluszki zdrowe silne były 4 maluszki, 3 wystawiane 2 są już Int.Ch i Multi Ch 1 jest Ml.Ch.Pl.Zw.Wyst.Ch.Ch.Pl niestety nie pokazywana za granicą a 1 nie pokazywane ale [B]zdrowe jak byk[/B] ;) trzymam kciuki[/QUOTE] ja proponuję nie panikować bo to się suczce udziela ;) a może zmieniliście miejsce zamieszkania itp. rzeczy stres również opóźnia poród EDIT [quote name='rutA']Czujemy ruchy szczeniąt. Czy psią ciążę można przenosić?[/QUOTE] może ale możliwe, że szczenięta nie są jeszcze gotowe na przyjście na świat Quote
Asiaczek Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Aussie']Namówiona przez Magdę Mudikową, zgłaszam się i ja :-) W sobotę moja Astuszka miała usg i i okazało się, że w jej brzuszku rosną małe aussikowe fasolki. Napewno jest ich kilka. A to dwie z nich: [IMG]http://i200.photobucket.com/albums/aa319/Amulinka/usg_male.jpg[/IMG] Stresuję się, bo to pierwsza ciąża w mojej karierze hodowcy, w dodatku bardzo wyczekana. Pierwsze krycie nie wyszło, więc zdecydowałam się na sprowadzenie mrożonki. Inseminacja byłą metodą norweską, więc tym bardziej bardzo się cieszymy z panem doktorem Marczakiem, że ciąża jest mnoga.[/QUOTE] Aussie - cieszymy się razem z Tobą i trzymamy kciukasy! [quote name='Judit']niestety ale nie dałam rady przekonać rodziców... serduszkowa panna idzie do naszych znajomych z Lublina którzy już jednego psiaczka od nas mieli. Także będzie mieszkać niedaleko nas i zobaczymy co z niej wyrośnie. No i co wyrośnie z reszty szczenioli. ;) Było to bardzo fajne skojarzenie i jeśli dzieci okażą się fajne to możliwe że powtórzymy krycie i wtedy może coś zostawimy. Czas pokaże :p jednak ja dalej nie wyobrażam sobie dnia w którym pojedzie do nowego domu... :placz: mimo że wiem że będzie jej tam bardzo dobrze. [/QUOTE] A, czyli będzie "na widoku". To dobrze.:) Pzdr. Quote
Unbelievable Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ulu, trzymam kciuki za Astuszkę :loveu: jestem baaardzo ciekawa wyniku :cool3: Quote
rodzice Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 moja sunia posokowiec przeważnie rodziła w następujace dni ciąży - pierwszy poród 66 dzień - 9 sztuk , potem był przepisowa 64 - 8 sztuk , potem 66 dzień 4 sztuki , 68 dzień 7 sztuk , ostatni poród 67 dzień wszystkie porody naturalne bez cesarek ale zdarzały się tężyczki na parę godzin przed porodem . Po podaniu leku sunia sie uspokajała i normalnie rodzila . Quote
Judit Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='rutA']Witam wszystkich! Bardzo się martwię. Dzisiaj jest 64 dzień ciąży i nic. Wiem, że pierwsza ciąża i nieliczna, więc może być później. Ale jak długo czekać? Błagam, podzielcie się doświadczeniem![/QUOTE] Ja bym nie czekała, tylko jechała do lekarza. Może faktycznie urodzić później ale jest też możliwość że dzieci się zblokowały i mogą być problemy. Lepiej chuchać na zimne i pojawić się u lekarza za wcześnie niż za późno. My robiliśmy RTG przed porodem specjalnie żeby zobaczyć jak maluszki są ułożone, czy się nie blokują i ładnie schodzą z górnych partii. Quote
Dzidtka_Gl Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 u mnie suki rodzą 59-62 dzień , to przypadek ale większość miotów mam poniedziałek-wtorek rano ( między 8 a 11 ) to tak średnio, były wyjątki ( te były w nocy ) Quote
rodzice Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 moja generalnie rodziła tygodniowe szczenięta ale bez zadnych problemów więc bywają tez i takie suki dla których jest to normalne Quote
Dzidtka_Gl Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 przenoszone tak ? ale liczyłaś od ostatniego krycia ? a jak reszt szczeniąt ? może one był ok a reszta wcześniaki ? Quote
Aussie Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Unbelievable']Ulu, trzymam kciuki za Astuszkę :loveu: jestem baaardzo ciekawa wyniku :cool3:[/QUOTE] Ja też, tym bardziej, że w tym miocie mogą być wszystkie 4 kolory i różne długości ogonków. Śmiejemy się, że co do płci i ogonków trzeba było składać zamówienia u ojca (ma naturalnie krótki ogon) a co do umaszczenia (merlaków i czekolad) u matki - bo ojciec i tak tylko czekoladę przenosi ;-) Quote
agnethka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Aussie']Ja też, tym bardziej, że w tym miocie mogą być wszystkie 4 kolory i różne długości ogonków. Śmiejemy się, że co do płci i ogonków trzeba było składać zamówienia u ojca (ma naturalnie krótki ogon) a co do umaszczenia (merlaków i czekolad) u matki - bo ojciec i tak tylko czekoladę przenosi ;-)[/QUOTE] ja też trzymam kciuki ;) Quote
panbazyl Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 u nas termin od ostatniego krycia na 14 lutego wypada. Na razie czekamy. Quote
dzasta Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 A my już po kryciu teraz czekamy na USG :) Quote
Kisses Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='panbazyl']u nas termin od ostatniego krycia na 14 lutego wypada. Na razie czekamy.[/QUOTE] Jaka piękna data :loveu: ! Trzymamy kciuki za wszystkie mioty :multi: Quote
panbazyl Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Kisses']Jaka piękna data :loveu: ! Trzymamy kciuki za wszystkie mioty :multi:[/QUOTE] no teraz wszystko w rękach Matki Natury! też się dołączamy do trzymania kciuków! Quote
mare Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ja również bardzo mocno trzymam kciuki! Mamuś wciąż przybywa!:) Ja już coraz bardziej niecierpliwie odliczam czas do krycia, a na razie zachwycam się córeczką 'mojego' przyszłego tatusia. Czyż nie jest urocza?? [URL]http://img692.imageshack.us/img692/4889/aurora2.jpg[/URL] [URL]http://img519.imageshack.us/img519/6322/aurora.jpg[/URL] Linkuję, coś nie mogę wkleić zdjęć:oops: Quote
Asiaczek Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='dzasta']A my już po kryciu teraz czekamy na USG :)[/QUOTE] Trzymamy kciuki za Gabinkę! Pzdr. Quote
shelcia9 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 no to trzymamy kciuki rodzice(oj kiedy ja to poczuje mieć szczeniaczki,kieedy?:shack:) Quote
*kleo* Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Moja ciężarówka :loveu: na razie brzuszek tylko leciutko zaokrąglony ;) [IMG]http://img708.imageshack.us/img708/8976/p1030160.jpg[/IMG] Quote
panbazyl Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 ale sutki już trochę też się zaokrągliły. Quote
FredziaFredzia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Mamuśka się nie przejmuje, leży jak jej się podoba. ;) Quote
Recommended Posts