Ilka21 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='vikiii']niki_ill - trzymam mocno za Was kciuki! U nas na razie spokój - tzn sunia spokojnie śpi a ja cała w nerwach. Dziś mamy 62-63 dzień i temp : 8.45 - 36,93 10.30 - 36,78 12.00 - 37,07 czyli już wzrastała..... a o 18.30 - 36,98, o 20.30 - 36,95 a o 21.30 36,94 :crazyeye: Miałyście też takie dziwne skoki temp? Nie powinna ona spadać, a potem wzrastać? a nie spadać, rosnąć i znowu spadać? Kurcze ja chyba się wykończę zanim suńcia urodzi.[/quote] z tego co sie dowiedziałam od innych hodowców(bo ja to początkująca jestem;)) to tak sie zdarza,ze suce spada i mamy ewrazenie że zacznie rodzić a ona się"rozmyśla" i temp jej wzrasta-niektóre małpy potrafią często tak robić:evil_lol: niki_ill trzymam kciuki Quote
PATIszon Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Magda, specjalnie dla Ciebie oraz innych oczekujacych: [img]http://images25.fotosik.pl/318/850c1240f644a2be.jpg[/img] Quote
Dzidtka_Gl Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 oczywiście to teoria i statystycznie większość ciąż i porodów ( jeśli chodzi o temperature suki ) tak się przedstawia , ale trzeba pamiętać, że to teoria i statystycznie ;) Quote
Crazy@ Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 No to znów będę niecierpliwie czekać na maluszki :p U nas 24 dzień - Szelmutek ma taki aksamitny brzuszek i sutki zrobiły się delikatniejsze oraz ja na kobiet w ciąży ma zachcianki - ostatnio zjadła ogórki kiszone :crazyeye: , za jakis tydzień na USG dla formalności :p Quote
milamini Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Mamy dwóch ślicznych chłopczyków:multi::multi: jeden z podejrzeniem bi-coloru (co u szetlandów jest wieelką rzadkoscią), drugi merlaczek :multi::multi: Kolorek w ciagu dwóch tyg się wyjaśni. Dzień 62. No to trzymamy łapki za nastepne mamusie :loveu: Quote
Saskja Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [B]milamini - gratulacje![/B] Dziewczyny, co do tej temperatury, to różnice rzędu 1-2 kreseczki to jeszcze nie są spadki ani wzrosty, takie wahania są normalne, to może być spowodowane błędem pomiaru (termometr też jest tylko człowiekiem i może sie mylić :evil_lol:) albo np. tym, ze suka spała w pobliżu kaloryfera itd. To ma byc [B]różnica prawie całego stopnia[/B], czyli z np. 37,5 spadnie do 36,8 - i wg moich obserewacji z trzech ostatnich porodów, taka niższa musi się utrzymywac przez cały dzień - a robimy przecież sporo pomiarów dziennie, bo nas nerwy zjadają... Później, gdy następuje wzrost, to już "się dzieje", suka drapie, popiskuje itd i tego naprawdę nie da się przeoczyć. Quote
Shetanka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [quote name='milamini']Mamy dwóch ślicznych chłopczyków:multi::multi: jeden z podejrzeniem bi-coloru (co u szetlandów jest wieelką rzadkoscią), drugi merlaczek :multi::multi: Kolorek w ciagu dwóch tyg się wyjaśni. Dzień 62. No to trzymamy łapki za nastepne mamusie :loveu:[/quote] Gratulacje i prosimy o fotki :loveu: Quote
panienkabubu Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Gratuluję :loveu: W Czechach w Olomouc widziałam sporo takich bi-colorków :loveu: Pokaż je nam :loveu: Quote
setka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [LEFT]Saskja Gratuluję!! Śliczności malce:loveu: Milamini, gratuluję! i koniecznie pokaż maluchy:multi: Moje zbóje mają już 2 tyg: [IMG]http://img118.imageshack.us/img118/8641/200ji0.jpg[/IMG] [/LEFT] Quote
vikiii Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Ale mają super zmarszczki:loveu: Cudne grubcie:loveu: A my..... musimy się pochwalić:p MAMY SZCZENIACZKI! Dziś Jessi urodziła dwóch chłopców i dwie dziewczynki:multi: to zdjęcie dwójki w kilka godzin po porodzie [IMG]http://img207.imageshack.us/img207/645/dsc00044st8.jpg[/IMG] Quote
setka Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [LEFT]Jakie błyszczące smyki, śliczności :loveu: [/LEFT] Quote
Delay Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Gratulacje!!!:loveu: A nasze ciumkacze mają już 9 dni! :multi: [IMG]http://i39.tinypic.com/np50ub.jpg[/IMG] [QUOTE][/QUOTE] Quote
tigrunia Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Gratuluję Vikii :multi: A kto szczęśliwym tatusiem został ? :loveu: Quote
AGA NR 1 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [B]Vikiii,[/B] [B]G R A T U L A C J E !!! :multi:[/B] Opisz nam dokładnie jak było. [B]A u nas około 54-ty dzień. [/B] Około 50-tego dnia ciąży martwiłam się bo czytałam Wasze posty o tym, jak to małe "buszują" w brzuszkach Waszych suń - że wyczuwacie ruchy szczeniąt itd. ..... a u mnie nic takiego nie było.... No, ale 52-giego dnia w końcu wyczułam - wyraźne ruchy brzuszka - po obu bokach ! Kamień spadł mi z serca. ;) Już nie mogę się doczekać maluszków. Quote
g@l@xy Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 AGA u nas dzisiaj 50 dzień, mam wrażenie że Fibi już nie tyje. No to odliczamy te dni :) Quote
AGA NR 1 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [EMAIL="G@l@xy"][B]G@l@xy[/B][/EMAIL][B],[/B] [B]więc odliczamy ![/B] Wiesz, moja mała w sumie ma naprawdę mały brzuszek i jakoś specjalnie jej nie rośnie. ;) Gdybym ludziom nie powiedziała na spacerach, że mała w ciąży to abolutnie nikt by się nie zorientował. Tylko te cycuszki takie powiększone. Mojego męża nie było tydzień w domku i po powrocie byl baaaaaaardzo zaskoczony, że mała nie jest "grubaśna"... tylko taka jak była. Tzn. ten brzuch po prostu zmienił kształt : wcześniej był bardziej na boki ( gdy patrzyłam na sunię z góry miała wyraźnie zaokrąglone boki ) a teraz boki jakby trochę opadły a brzuszek pojawił się na dole podbrzusza. Ale naprawdę niewielki. A Ty wyczuwasz już ruchy szczeniaczków ??? :p Quote
niki_ill Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Vikii gratulacje :) U nas to byl jednak falszywy alarm. Termin liczylam od srodkowego krycia, takze mamy jeszcze zapas. Nera czuje sie dobrze, zbadal ja wet tak na wszelki wypadek. dzieciaczki dalej kopia i czekaja na swoj dzien :) Dalej jestesmy w poczekalni :roll: Pozdrawiam Quote
Saskja Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 niki ill, korzystaj i się wysypiaj. Ja nie śpię od tygodnia, maluchy robią orkiestrę, no i czuwam, bo boję się, aby sunia któregoś nie przycisnęła, tak dużo ich... Quote
niki_ill Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Saskja staram sie spac, ale jednym okiem ja obserwuje :) U nas tez gromadka sie zapowiada, zobaczymy ...3majcie kciuki za udany porod oraz zdrowie mamuski i dzieciakow :) Quote
Recommended Posts