3 x Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 gusia0106 napisał(a):Ba! mówisz - masz ;) Się już link rozsyła dzięki <sciskajaca emotka> (bo coś mi się tutaj nie ładują) no ja jestem załamana było wielkie halo powstało allegro a tam na watku cisza no załamka jeszcze sporobuję kaukazowe allegro rozreklamowac jak bede wysyłac podziekowania z poprzednich allegro ale to musze nie pasc po robocie to w hotelu mam neta to moze spłodze jakies podziękowania (w tym Marlejowe) i przemycę linka do nowego allegro Quote
Tora&Faro Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 gusia0106 napisał(a):Ba! mówisz - masz ;) Się już link rozsyła Ja też roześlę. Quote
mysza 1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Ja już patrzyłam na te Twoje allegra, kaukazowe fatalnie szło :( Roześlę oczywiście ;) Quote
3 x Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 no masakra z tym allegro no i tak jak pisalam, watek tez podupada a z kaukazami to wogole skomplikowane bo np te co mają allegro to sa nieadopcyjne (na razie albo wogole) ale jeden siedzi tzn Datkota w tzn "Kojcu Borysa" ale nie mam pojecia jak to jest finansowo rozliczane no a Baca i Fred mieli pełne deklaracje przy zabieraniu z boguszyc no i deklaracje po jakimś czasie się zmyły no i dupa jest chyba się tez przebiegnę z linkiem po watkach boguszyckich, tam w sumie będą zorientowani ludzie jesli chodzi o bagno z jakiego były wyciagniete psy nie cierpię tego robić ale kurna jakie jest inne wyjscie juz nie o kupowanie chodzi a o reklamę wsród tzn "obcych" ;) dzięki dziewczyny :) Gusia wy potrzebujecie balsamu szostakowskiego? bo on do siusiaka miał byc a widze ze siusiak nie jest jak powinien? bo ja w sumie mam go jeszcze troszkę pi razy oko tyle ile dostaliscie kiedys tylko jakoś wogole nei mam potrzeby go używac i mam nadzieje, ze nie bede miec okazji ;) Quote
gusia0106 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Od moich znajomych poszły dwie cegiełki na dobry początek;) Weszłam na wątek i faktycznie nie żyje - nie ma też jasnej informacji w pierwszym poście co i jak... Za balsam dziękujemy. Stosujemy antybiotyk i zewnętrznie i wewnętrznie bo tam jest brzydkie coś. W dodatku brzydkiego koloru. W piątek jedziemy do weta ale to co mogę powiedzieć na dziś, to że na pewno ten siusiak nie powinien wyglądać jak wygląda. Brzuszek już wygląda w porządku. Quote
3 x Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 gusia0106 napisał(a):Od moich znajomych poszły dwie cegiełki na dobry początek;) Weszłam na wątek i faktycznie nie żyje - nie ma też jasnej informacji w pierwszym poście co i jak... no z watkiem kiepsko ogarniała go sonikowa ale jak ma problemy to nie ma co jej meczyć i ścigac bedzie miala chwilę to ajrzy ale cisza jest porazajaca, bo przeciez nie jedna sonikowa uczestniczyła w watku mam wrazenie ze wszyscy z tamtego watku wyjechali na swieta i jeszcze nie wrócili a w rozliczenia trzeba się naprawde dobrze wczytac zeby wiedziec ile jest na minusie bo na raz były wyciagniete 3 psy, jeden szybko znalazł dom, dwa siedza u Biafry w tym nieadopcyjny Fred ludzie deklarowali róznie pieniadze, na dwa na jednego psa, na jakis czas, na 3 psy i tak podziwiam sonikowa ze jakoś to ogarnia nie ma takiej jasnosci jak u Marleja ale to raczej wyniki ilości psów i deklaracji z pokryciem i bez pokrycia dziękuje :) i juz postaramsi enie zasmiecac kaukazami Marlejowego watku :) dziekuję :) (wiem powtarzam się,ale to takie dziwne uczucie gdy człowiek się stara bo ma byc fajnie i dobrze a potem cisza) Quote
Ewa Marta Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 gusia0106 napisał(a):Właśnie ni stąd ni zowąd dostałam sms od naszej Pani Grażynki, że przelała na moje konto dla Marleja 500 zł i żeby dysponować nimi wedle mojego uznania:) Niesamowita Kobita jest :loveu: Pani Grażyna przywraca mi wiarę w ludzi! BARDZO DZIĘKUJEMY!!!! To takie ważne, żeby mieć poczucie bezpieczeństwa w sprawach finansowania leczenia Marleja. Teraz Gusiu możesz spokojnie kupować kolejne leki, a my mamy oddech na zebranie dla niego w razie czego kolejnych kwot. No i dzięki temu możesz robić bazarki na inne sieroty:-) Życie jest piękne:-) Quote
mysza 1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 A może kupić Marlejowi tą karmę dla owczarków skoro chłopak ma konto takie bogate. Skoro tak mu smakowała ;) Quote
Ewa Marta Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 mysza 1 napisał(a):A może kupić Marlejowi tą karmę dla owczarków skoro chłopak ma konto takie bogate. Skoro tak mu smakowała ;) Doskonały pomysł!!! Poszukajmy na allegro, żeby było taniej:-) EdiT; Poszukałam:-) 2 x 12 kg można kupić już od 348 zł. Za to 12 kg za 184zł. Taniej jest kupić 2 worki, ale czy masz na nie miejsce w domu Gusiu? No i czy mamy na 2 worki od razu... Quote
jola_li Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Pani Grażyno ---- dziękuję, podziwiam i zapewniam --- że Pani pomoc trafiła w najlepsze z możliwych ręce.... Quote
gusia0106 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 jola_li napisał(a):Pani Grażyno ---- dziękuję, podziwiam i zapewniam --- że Pani pomoc trafiła w najlepsze z możliwych ręce.... Dziękuję Jolu :oops: Właśnie mówiłam dzisiaj Gosi - Torze&Faro znaczy, że trzeba będzie pomyśleć o zakupie karmy bo ze swoich karmowych zapasów mam jeszcze z 15 kilo czyli na max miesiąc. W myślach czytacie :razz: To jeszcze chwilę poczekamy, zobaczymy co tam z siusiakiem i jeśli wszystko będzie w miarę ok będziemy zamawiać;) Miejsce się znajdzie ;) Zmieściło się 300 kg karmy krzyczkowej to zmieszczą się też dwa worki Royala ;) Ostatnio od cioci malej_czarnej Marlej dostał taką puszkę, wiem, że na A literkę była ale nie pamiętam jak się nazywała i tak się nią zajadał, że nie wiem Dzisiaj znowu spotkałam się z opinia, że nie powinno się łączyć karmienia suchym +gotowanym, więc chyba się będę decydować na jedną z opcji. Ale najpierw wyślę maila do mojej Ady;) Wiem, że strasznie marudzę, że ona ona i tylko ona, ale to moja wyrocznia w psich sprawach wszelkich. Uważam, że polska weterynaria nie jest gotowa na taką stratę ;), ale jeśli jej ma być lepiej, a tak mówi, no to ok ;) Quote
3 x Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 gusia0106 napisał(a): Dzisiaj znowu spotkałam się z opinia, że nie powinno się łączyć karmienia suchym +gotowanym, więc chyba się będę decydować na jedną z opcji. Ale najpierw wyślę maila do mojej Ady;) Wiem, że strasznie marudzę, że ona ona i tylko ona, ale to moja wyrocznia w psich sprawach wszelkich. Uważam, że polska weterynaria nie jest gotowa na taką stratę ;), ale jeśli jej ma być lepiej, a tak mówi, no to ok ;) dowiedz sie od swojej Ady jak to jest bo my michaskowi dajemy puszkę lub batona z dodatkiem suchej (w małej ilości) i nigdy jakiś rewolucji dziwnych nie miał ale on jest pod tym względem bardzo grzeczny :) Quote
Tora&Faro Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 gusia0106 napisał(a):Dziękuję Jolu :oops: Właśnie mówiłam dzisiaj Gosi - Torze&Faro znaczy, że trzeba będzie pomyśleć o zakupie karmy bo ze swoich karmowych zapasów mam jeszcze z 15 kilo czyli na max miesiąc. W myślach czytacie :razz: To jeszcze chwilę poczekamy, zobaczymy co tam z siusiakiem i jeśli wszystko będzie w miarę ok będziemy zamawiać;) Miejsce się znajdzie ;) Zmieściło się 300 kg karmy krzyczkowej to zmieszczą się też dwa worki Royala ;) Ostatnio od cioci malej_czarnej Marlej dostał taką puszkę, wiem, że na A literkę była ale nie pamiętam jak się nazywała i tak się nią zajadał, że nie wiem Dzisiaj znowu spotkałam się z opinia, że nie powinno się łączyć karmienia suchym +gotowanym, więc chyba się będę decydować na jedną z opcji. Ale najpierw wyślę maila do mojej Ady;) Wiem, że strasznie marudzę, że ona ona i tylko ona, ale to moja wyrocznia w psich sprawach wszelkich. Uważam, że polska weterynaria nie jest gotowa na taką stratę ;), ale jeśli jej ma być lepiej, a tak mówi, no to ok ;) Powiem Ci Aguś że sama jestem bardzo ciekawa opinii Twojej;) Ady na kwestię tego czy łączyć karmę z jedzeniem gotowanym.... A puszka którą się Marlej tak zajada jakiej jest firmy? Quote
gusia0106 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 No właśnie nie pamiętam, wiem, że na A.... Kama się pojawi to pewnie powie, o ile ona pamięta :evil_lol: Quote
mala_czarna Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 gusia0106 napisał(a):No właśnie nie pamiętam, wiem, że na A.... Kama się pojawi to pewnie powie, o ile ona pamięta :evil_lol: Oj pierdoło :evil_lol: Ta duża to Bozita była, a ta mniejsza to chyba Animonda - Gran Carno, ale nie pamiętam z czym. No, ciesz się teraz, że stara ciotka ma sklerozę :evil_lol: Quote
gusia0106 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 ooooo no właśnie Animoda :) Mix mięsny!:) Quote
Tora&Faro Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 hihihihi....dzięki Kama.... jak będę zamawiała karmę dla swoich psów dorzucę Marlejkowi te puszki:) Quote
mala_czarna Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Tora&Faro napisał(a):hihihihi....dzięki Kama.... jak będę zamawiała karmę dla swoich psów dorzucę Marlejkowi te puszki:) Tora, a jaką karmę dla swoich piesków zamawiasz? Mają jakąś ulubioną? ;) Quote
Tora&Faro Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Moje jedzą od początku ACANĘ (Tora-Light z racji tego że grubasek;), a Faro-Pacificę).....tylko że ja im już nic więcej nie daję....no chyba że sporadycznie biały ser, bo tylko po tym Tora nie ma sensacji.... ona biedna po każdej próbie wprowadzenia czegoś nowego ma takie rozwolnienie że przestałam już nawet próbować.... Quote
mala_czarna Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [quote name='Tora&Faro']Moje jedzą od początku ACANĘ (Tora-Light z racji tego że grubasek;), a Faro-Pacificę).....tylko że ja im już nic więcej nie daję....no chyba że sporadycznie biały ser, bo tylko po tym Tora nie ma sensacji.... ona biedna po każdej próbie wprowadzenia czegoś nowego ma takie rozwolnienie że przestałam już nawet próbować.... Hmmm. A po gotowanym też?:sad: Też się martwię, bo Frocisława wszystkożerna jest, a muszę ją ciachnąć na przełomie lutego i marca, i nie wiem jak z jedzonkiem będzie. Tora, czy rzeczywiście suczki po sterylce maja taki duży apetyt? Quote
Tora&Faro Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wiesz co....Tora ma apetyt taki że zjadłaby każdą ilość karmy, gotowanego, smakołyków......no co jej w pysk wpadnie.... tylko że ona krzyczkowiec (do tego ma te ciągłe problemy z trawieniem)......ale generalnie po sterylce trzeba bardzo pilnować wagi bo niestety psy przybierają:( Quote
gusia0106 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Że się tak wtrące ;) - jak mają dużo ruchu - bieganie, pływanie, długie spacery - to trzymają wagę ;) Quote
Tora&Faro Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wiem Aguś....wiem i poczuwam się do winy:-( Jest oczywiście tak jak Aga napisała...jak się zapewni psu odpowiednią dawkę ruchu to może na wadze wcale nie przybrać.... Quote
gusia0106 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Tora&Faro napisał(a):Wiem Aguś....wiem i poczuwam się do winy:( No co Ty, spokój mi tam, ja nie do Ciebie uwaga, tylko ogólnie - informacyjnie ;) Quote
Recommended Posts