3 x Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='Ewa Marta'] Zauważyłaś Gusiu, że on się facetów boi [B]w mieszkaniu[/B], w swojej bezpiecznej przystani? [/QUOTE] to samo stwierdziliśmy z Gremlinem tzn prawie to samo nasza wersja brzmiał: Marlej boi się facetów [B]w[/B] [B]zamknietym pomieszczeniu / ograniczonej przestrzeni[/B] bo kojarzą mu się z krzywdą bolem biciem itd wiec ostrzegawczo/obronnie warczy tak jak boi sie odgłosów z góry bo mu się zle kojarza tak zle mu się kojarzą faceci w zamknietych pomieszczeniach cholera wie kto mu co i kiedy i jak zrobił ale pewne rany o których dzisiaj wspominala nam gusia z nikąd się nie wzieły:shake: Quote
gusia0106 Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 [quote name='3 x']to samo stwierdziliśmy z Gremlinem tzn prawie to samo nasza wersja brzmiał: Marlej boi się facetów [B]w[/B] [B]zamknietym pomieszczeniu / ograniczonej przestrzeni[/B] bo kojarzą mu się z krzywdą bolem biciem itd wiec ostrzegawczo/obronnie warczy tak jak boi sie odgłosów z góry bo mu się zle kojarza tak zle mu się kojarzą faceci w zamknietych pomieszczeniach cholera wie kto mu co i kiedy i jak zrobił ale pewne rany o których dzisiaj wspominala nam gusia z nikąd się nie wzieły:shake:[/QUOTE] Dokładnie tak jest. Na dworzu wszyscy są fajni, w domu na facetów trzeba warczeć i pokazywać im zęby. Ja to się nawet nie chcę zastanawiać dlaczego... Jaki z tego morał? Potrzebuję facetów!!:diabloti: Na pęczki!!:diabloti: Quote
3 x Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 to ja nastepnym razem dwóch przytargam :] jednego co prawda w postaci psa ale co tam ;) Quote
Ewa Marta Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='3 x']to samo stwierdziliśmy z Gremlinem tzn prawie to samo nasza wersja brzmiał: Marlej boi się facetów [B]w[/B] [B]zamknietym pomieszczeniu / ograniczonej przestrzeni[/B] bo kojarzą mu się z krzywdą bolem biciem itd wiec ostrzegawczo/obronnie warczy [/QUOTE] Najpierw napisalam [B]w zamkniętym pomieszczeniu[/B], a potem poprawilam na mieszkaniu:-) Ale generalnie chodzi nam dokładnie o to samo... Quote
lilk_a Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 mam do Was prośbę ...proszę zajrzyjcie na bazarek dla Samsunga , to biedny przerażony psiak , wyciągnięty ze schroniska w Fatalnym stanie psychicznym , nie rusza się , leży we własnych odchodach ....to koszmar co musi przeżywać ten pies jest w domu tymczasowym u leny13 , brakuje deklaracji stałych proszę wejdzcie i przeczytajcie o nim , to bazarek delkaracyjny ....jedna comiesięczna deklaracja to tylko 5 zł .... to banerek do bazarku przez który można tam trafić [URL="http://www.dogomania.pl/threads/175380-DoA-aduj-kartAE-na-DT-dla-SAMSUNGA-do-20-XII-2009-do-godz-24-00?p=13670301#post13670301"][IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/obr/bankb3.jpg[/IMG][/URL] Quote
3 x Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ti ja zrobię coś czego nie lubię, ale zareklamuję bazarek może któraś z was skusi się na oryginalne ozdoby choinkowe? dzisiaj kończymy bazarek stąd moja drsperacka reklama :oops: a moje "dzieła" idą jak krew z nosa :placz: [url]http://www.dogomania.pl/threads/175042-OSTSTNI-DZIEA-ozdoby-choinkowe-rAE-cznie-robione-CUDA-do-13-12-do-21[/url] Quote
3 x Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 prawei ogarnęłam allegro marleja na chwile obecną wpłaciło mi 36 osób (czyli czekam na wpłate od 8 ) łączną sumę [B]436,40 zł [/B] część osób wpłacała więcej część wpłacała koszty wysyłki część wpłacała wylicytowaną kwotę i podawała adres do wysyłki więc chcąc być w porzadku wobec wszystkich proponuję tak: te osoby co wpłacały za wysyłkę - dosatną dyplomy pocztą bo i za to zapłaciły te osoby co podawały adres do wysyłki też dostaną pocztą bo chcą, a ja chcę być wiarygodnym allegro, ale za te wysyłki ja zapłacę ze swoich pieniązków (tak jak pisalam wczesniej) cała reszta osób jak również te co dostaną dyplomy pocztą dostanie maila z podziękowaniem :) koszty allegro - prowadzilam tylko marlejowe wiec nie mam problemu z rozliczeniem wyniosły - 38zł 25 gr co przedstawia skan poniżej [IMG]http://img340.imageshack.us/img340/3861/beztytuuhwo.jpg[/IMG] myślę, ze powysze moje rozważania będą jak najbardziej w porzadku wobec wszystkich?? nie jestem w stanie wysłac listu do wszystkich bo udział w aukcji wzieły 44 osoby i same znaczki najtansze ekonomiczne to koszt ok 70 zł teraz tylko musze skonsultowac listę z allegro z mailami które otrzymywalam w czasie trwania aukcji zeby zobaczyc ile tych dyplomów będzie fizycznie wysłanych a gusia widziała ilośc "maili" przez allegro jakie dostalam mało ich nie było ;) edit: komentarze na allegro może niezbyt wylewne w treści ale jak najbardziej pozytywne już wystawione :) z założenia nie wystawiam negatywnych komentarzy (chodzi o aukcja dogomaniackie) uwazam, ze jak ktoś nie wpłacił bo "costam" zapomnial nie chcial czy cokolwiek to jego sprawa jak mu się przypomni to ureguluje a jak nie to jego problem pełna listę darczyńców allegrowych przekaże gusi, może pod koniec tyg jak juz spłyna te pieniązki co jeszcze idą :) Quote
3 x Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 wychodzi ze gadam sama do siebie ale ogarniam allegro i czytam maile i jednego musze wam zacytowac [I]"Witam, bardzo proszę o nie wysyłanie mi dyplomu pocztą, gdyż wolę by cała kwota była przeznaczona dla Marleya. W tym momencie nie mogę przeznaczyć więcej pieniędzy na pomoc Marleyowi, ani innym podopiecznym Waszej fundacji, gdyż wykupiłam konia i nie mam za dużo pieniędzy:) Jeżeli jest to możliwe to chciałabym otrzymać informację jak Marley się będzie czuł za jakiś czas. Czy uda się mu pomóc i jak przebiegają procesy przywracania go do życia wśród ludzi i psów. Poruszył mnie los tego pięknego psa. Widać, że z oczu patrzy mu dobrze, on po prostu nie wie jak być psem między ludźmi... A raczej nie wie, że ludzie potrafią być ludzcy... Pozdrawiamy i z całego serca życzymy powodzenia. "[/I] Quote
jola_li Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='3 x']myślę, ze powysze moje rozważania będą jak najbardziej w porzadku wobec wszystkich??[/QUOTE] Więcej niż w porządku :-)! Mam tylko nadzieję, że tych, co czekają na dyplomy, a nie zapłacili za przesyłkę nie ma zbyt dużo?... Na przyszłość może jakoś podkreslać koszty wysyłki, bo przy wielu osobach, które nie doczytały mogą być niebagatelne. [QUOTE]nie jestem w stanie wysłac listu do wszystkich bo udział w aukcji wzieły 44 osoby i same znaczki najtansze ekonomiczne to koszt ok 70 zł [/QUOTE] No pewnie!!! Po to jest "odbiór osobisty" czyli wysyłka mailowa :-)! Dobra robota 3 x!!! I ogromny zastrzyk gotówki dla Marleja :-)! (Oby większość poszła na wypełnianie konga, a nie lekarzy ;-))! Quote
jola_li Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='3 x']wychodzi ze gadam sama do siebie ale ogarniam allegro i czytam maile i jednego musze wam zacytowac [I]"Witam, bardzo proszę o nie wysyłanie mi dyplomu pocztą, gdyż wolę by cała kwota była przeznaczona dla Marleya. W tym momencie nie mogę przeznaczyć więcej pieniędzy na pomoc Marleyowi, ani innym podopiecznym Waszej fundacji, gdyż wykupiłam konia i nie mam za dużo pieniędzy:) Jeżeli jest to możliwe to chciałabym otrzymać informację jak Marley się będzie czuł za jakiś czas. Czy uda się mu pomóc i jak przebiegają procesy przywracania go do życia wśród ludzi i psów. Poruszył mnie los tego pięknego psa. Widać, że z oczu patrzy mu dobrze, on po prostu nie wie jak być psem między ludźmi... A raczej nie wie, że ludzie potrafią być ludzcy... Pozdrawiamy i z całego serca życzymy powodzenia. "[/I][/QUOTE] Kolejni Dobrzy Ludzie pochylili się nad Marlejem... Może warto zaprosić Ich na wątek? Oby wiadomości, o które proszą były tylko dobre!... Dziękuję, że wkleiłaś tu ten list.... Quote
3 x Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='jola_li']Kolejni Dobrzy Ludzie pochylili się nad Marlejem... [B]Może warto zaprosić Ich na wątek?[/B] Oby wiadomości, o które proszą były tylko dobre!... Dziękuję, że wkleiłaś tu ten list....[/QUOTE] bedą zaproszeni ogarnę wpłaty, własnie robie rozpiskę kto wpłacił za przesyłkę, a kto tylko pdał adres do wysyłki (te osoby biore na siebie) a kto np wpłacił 4 x wiecej niz kupił i ani słowa o dostawie, tym osobom tez chcę wysłac i tak jak juz pisalam, do wszystkich pojdzie mail z podziękowaniem i oczywiście linkiem gdzie mozna czytac o Marleju :) i mam szczera nadzieję ze część z tych dobrych marlejowych dusz zacznie też pisac :) edit: a o dostarczenie jednego dyplomu poprosze gusie osobiście, bo coś adres dostawy mi znajomoo wygląda, centrum warszawy wydaje mi się ze tam odbierałam ksiązki z bazarku gusi :evil_lol: Quote
3 x Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 więc wyszło mi tak: 8 dyplomów do wysyłki - opłaconych 6 dyplomów - ja opłacam 1 mam nadzieję, że dostarczy Gusia osobiście ;) Quote
jola_li Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='3 x']i tak jak juz pisalam, do wszystkich pojdzie mail z podziękowaniem i oczywiście linkiem gdzie mozna czytac o Marleju :) [/QUOTE] To mailowe podziękowanie to, rozumiem, dyplomik (w wersji web) :-)? Quote
3 x Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='jola_li']Więcej niż w porządku :-)! Mam tylko nadzieję, że tych, co czekają na dyplomy, a nie zapłacili za przesyłkę nie ma zbyt dużo?... Na przyszłość może jakoś podkreslać koszty wysyłki, bo przy wielu osobach, które nie doczytały mogą być niebagatelne. No pewnie!!! Po to jest "odbiór osobisty" czyli wysyłka mailowa :-)! [/QUOTE] jola mówiłas ze kupowałaś, wiec wiesz jakiej tresci mail był generowany do wszystkich (nie umiem zidentyfikowac ników z allegro z nickami z dogo ;)) "zakupiłes za łaczna kwotę x zl plus koszty wysyłki okreslone w aukcji" jesli chodzi o wysyłke do wyboru były list ekonomiczny, list polecony i mail dostałam tez duzo inf ze ludzie nie chca zeby im coś wysyłac ale czesc osob albo wpłaciła wiecej niz kosztowały cegiełki albo w opcji dostawy (jest takie cuś w allegro) wybierala np list ekonomiczny ja od tych 15 czy 20 zł nie zbiednieję a myślę ze bedzie to miły gest swiadczący tutaj o nas wszystkich bo gdybym ja wam spierdzieliła coś z allegro ucierpiałby cały watek a zwłaszcza marlej tylko to trochę potrwa w czasie którym nie dysponuję ostatnio w za duzych ilościach i nie ma to nic wspolnego ze swietami, niestety no i mam zaległe dwa maile z poprzednich allegro a z tego tez chce się wywiazac :) a ohiecałam juz kolejne allegro ;) ale dam rade tylko rozciągnie się to w czasie :) Quote
3 x Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='jola_li']To mailowe podziękowanie to, rozumiem, dyplomik (w wersji web) :-)?[/QUOTE] dokładnie plus opis co się dzieje u naszego zucha :) Quote
gusia0106 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 [quote name='3 x']edit: a o dostarczenie jednego dyplomu poprosze gusie osobiście, bo coś adres dostawy mi znajomoo wygląda, centrum warszawy wydaje mi się ze tam odbierałam ksiązki z bazarku gusi :evil_lol:[/QUOTE] A jaki nick z allegro?;) Bardzo Ci dziękuję Gosia, naprawdę kawał dobrej roboty ;) Quote
gusia0106 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Ale wiecie co.... Chodzimy już na takie konkret spacery, po 40 min, po godzinie. Dzisiaj linka z szelek zaplątała mu się na chwilkę między brzuchem a tylną łapką. Chciałam odplątać a on zaplątał się bardziej. Jak mu się ta linka owinęła wokół łapki to się zaczął cyrk......Wycie, pisk, próba ucieczki, kłapanie na mnie zębami jak się zbliżałam....całkowity atak paniki:( Teraz to ja już nie mam wątpliwości, że on musiał być za te łapki pętany drutem, żyłką - nie wiem czym i wieszany gdzieś albo nie wiem co...............:( Quote
3 x Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='gusia0106']A jaki nick z allegro?;) Bardzo Ci dziękuję Gosia, naprawdę kawał dobrej roboty ;)[/QUOTE] dwa nicki ;) a wogole to jak zaczełam to allegro ogarniac: wpłaty konfrontowac osobami, nickami itd to wyszły mi bardz miłe rzeczy np dwie rózne osoby ale spod tego samego adresu zamieskzania albo po konfrontacji dwa rózne nicki adres ten sam tosamo nazwisko płcie rózne jak nic małżeństwo ;) wychodzi że marleja wsperały całe rodziny :multi::multi::multi: Quote
Ewa Marta Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='gusia0106']Ale wiecie co.... Chodzimy już na takie konkret spacery, po 40 min, po godzinie. Dzisiaj linka z szelek zaplątała mu się na chwilkę między brzuchem a tylną łapką. Chciałam odplątać a on zaplątał się bardziej. Jak mu się ta linka owinęła wokół łapki to się zaczął cyrk......Wycie, pisk, próba ucieczki, kłapanie na mnie zębami jak się zbliżałam....całkowity atak paniki:( Teraz to ja już nie mam wątpliwości, że on musiał być za te łapki pętany drutem, żyłką - nie wiem czym i wieszany gdzieś albo nie wiem co...............:([/QUOTE] Mam ochotę mordować tych, którzy mu to zrobili..... Albo pętać za łapska... Quote
jola_li Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='3 x']jola mówiłas ze kupowałaś, wiec wiesz jakiej tresci mail był generowany do wszystkich [/QUOTE] No ---- nie czytałam, bo nie przewidziałam materialnego dyplomu ;-), ale rzeczywiście, masz rację, że zwykle jest tam wyraźnie wszystko napisane. [QUOTE]ja od tych 15 czy 20 zł nie zbiednieję a myślę ze bedzie to miły gest swiadczący tutaj o nas wszystkich bo gdybym ja wam spierdzieliła coś z allegro ucierpiałby cały watek a zwłaszcza marlej [/QUOTE] Bardzo to pięknie z Twojej strony - oby tylko te kwoty były do przełknięcia... [QUOTE]tylko to trochę potrwa w czasie którym nie dysponuję ostatnio w za duzych ilościach [/QUOTE] No tak - to wszystko zżera okropnie dużo czasu... Tym bardziej ----- DZIĘ-KU-JE-MY :-)! Quote
Pliszka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='gusia0106']Ale wiecie co.... Chodzimy już na takie konkret spacery, po 40 min, po godzinie. Dzisiaj linka z szelek zaplątała mu się na chwilkę między brzuchem a tylną łapką. Chciałam odplątać a on zaplątał się bardziej. Jak mu się ta linka owinęła wokół łapki to się zaczął cyrk......Wycie, pisk, próba ucieczki, kłapanie na mnie zębami jak się zbliżałam....całkowity atak paniki:( Teraz to ja już nie mam wątpliwości, że on musiał być za te łapki pętany drutem, żyłką - nie wiem czym i wieszany gdzieś albo nie wiem co...............:([/QUOTE] Biedny psiak :( W głowie się nie mieści. Dobrze, że chodzą po świecie anioły, które biorą takie skrzywdzone stworzonka pod swoje skrzydła. Gusiu, uściski dla Ciebie i Marleja! Quote
jola_li Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='gusia0106']Ale wiecie co.... Chodzimy już na takie konkret spacery, po 40 min, po godzinie. Dzisiaj linka z szelek zaplątała mu się na chwilkę między brzuchem a tylną łapką. Chciałam odplątać a on zaplątał się bardziej. Jak mu się ta linka owinęła wokół łapki to się zaczął cyrk......Wycie, pisk, próba ucieczki, kłapanie na mnie zębami jak się zbliżałam....całkowity atak paniki:( Teraz to ja już nie mam wątpliwości, że on musiał być za te łapki pętany drutem, żyłką - nie wiem czym i wieszany gdzieś albo nie wiem co...............:([/QUOTE] Gdyby zwierzęta potrafiły mówić - nie byłabym w stanie ich wysłuchać :-(... Niedawno Barbara Borzymowska szukała domu dla psa, ktorego ktoś oślepił i zostawił w lesie... Napisała o tym wiersz - posłuchajcie :-(: [FONT=Times New Roman][SIZE=3]I TAK CIĘ ZNAJDĘ[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]To, co zrobiłeś moim oczom[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]bolało bardzo...[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wiem, że musiałeś mieć ważny powód...[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Na pewno byłem niegrzeczny[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]i trzeba było mnie ukarać...[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ale z lasu, przez który szliśmy razem,[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]odjechałeś za szybko -[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]- nie miałem siły cię dogonić...[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Na pewno bardzo się teraz martwisz...[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie martw się-[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]- to nic, że nie widzę.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]I tak znajdę do ciebie drogę.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Na nasze wspólne szczęście[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]mam przecież nos...[/SIZE][/FONT] Quote
Soema Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='Ewa Marta']Mam ochotę mordować tych, którzy mu to zrobili..... Albo pętać za łapska...[/QUOTE] Drugie... Aż mnie ścisnęło. On nigdy nie zapomni...:( Quote
jola_li Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Gusiu, a może lepsza byłaby dla Marleja taka wyciągana smycz-taśma, żeby nie plątała? Quote
gusia0106 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 [quote name='jola_li']Gusiu, a może lepsza byłaby dla Marleja taka wyciągana smycz-taśma, żeby nie plątała?[/QUOTE] Szczerze mówiąc też o tym dziś pomyślałam. Pierwszy raz się dzisiaj zdarzyło. Zobaczymy. Ja po tej ucieczce trochę się boję takiej smyczy - w sensie, że może się zerwać. Bo jak on łapie tą swoją korbę to ma siły jak koń. Quote
Recommended Posts