Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='jola_li']? Chyba mnie pomyliłaś z kimś innym ;-).[/QUOTE]

Kawiarenka przy lecznicy na Kosiarzy,przy okazji zlotu czarownic dogomaniackich i wizyty Irenki z Aresem, który przyjechał na DT u Gusi (przed Marjelem) i pyszne ciacha, którymi niektórzy częstowali "moją" Toscankę pod stołem... :)

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Kawiarenka przy lecznicy na Kosiarzy,przy okazji zlotu czarownic dogomaniackich i wizyty Irenki z Aresem, który przyjechał na DT u Gusi (przed Marjelem) i pyszne ciacha, którymi niektórzy częstowali "moją" Toscankę pod stołem... :)[/QUOTE]

Nieee :shake:.... Mnie tam nie było :shake:...

Posted

[quote name='Nutusia']Kawiarenka przy lecznicy na Kosiarzy,przy okazji zlotu czarownic dogomaniackich i wizyty Irenki z Aresem, który przyjechał na DT u Gusi (przed Marjelem) i pyszne ciacha, którymi niektórzy częstowali "moją" Toscankę pod stołem... :)[/QUOTE]
Karmiłam ja ;) ale Joli nie było. Ale byłaś chyba w lecznicy z Asiąf1, bo ona potem przyszła na Kosiarzy z malutką Olą.

Posted

[quote name='mysza 1']Karmiłam ja ;) ale Joli nie było. Ale byłaś chyba w lecznicy z Asiąf1, bo ona potem przyszła na Kosiarzy z malutką Olą.[/QUOTE]

Ja raz widziałam Asię na Kosiarzy, ale solo.

Posted

[quote name='mysza 1']Karmiłam ja ;) ale Joli nie było. Ale byłaś chyba w lecznicy z Asiąf1, bo ona potem przyszła na Kosiarzy z malutką Olą.[/QUOTE]

Ale była tam wtedy Jola. Tylko pewnikiem na Dogo ukrywa się pod inną "nazwą" - tak dla zmyłki! :)

Posted

[quote name='Nutusia']Ale była tam wtedy Jola. Tylko pewnikiem na Dogo ukrywa się pod inną "nazwą" - tak dla zmyłki! :)[/QUOTE]

Była Jola ;) ale Jola Paros ;)

Posted

[quote name='gusia0106']Niezłe te retusze :)

Mogę podesłać też jakieś swoje zdjęcia? :diabloti:[/QUOTE]

Eeeee, kiepskie, bo na chybcika ;-).
A poza tym wszystkie retusze są złe, najlepiej nie musieć ich robić ;-).

A co? Zmarszczki do usunięcia ;-)? Nie wierzę :-)!!!

Posted

[quote name='jola_li']Eeeee, kiepskie, bo na chybcika ;-).
A poza tym wszystkie retusze są złe, najlepiej nie musieć ich robić ;-).

[B] A co? Zmarszczki do usunięcia ;-)? Nie wierzę :-)!!![/B][/QUOTE]

Nie wierz, ona wygląda na 18 lat, naprawdę. Pewnie jak piwo kupuje to o dowód pytają :evil_lol:

Posted

[quote name='mysza 1']Nie wierz, ona wygląda na 18 lat, naprawdę. Pewnie jak piwo kupuje to o dowód pytają :evil_lol:[/QUOTE]

No dobra, mów czego chcesz ;)
Bo ja nie wierzę w bezinteresowność komplementów ;)
[SIZE=1]
[/SIZE] [SIZE=1][COLOR=Gray]Ps. To ja dzisiaj czekam na Ciebie, tak? I uprzedzam, że bez herbaty nie wypuszczę![/COLOR][/SIZE]

Posted

A tak w ogóle to niezwykle ważne w (takiej) fotografii jest:

1. zadbanie o tło (nie bałaganiarskie i nie odciągające uwagi od głównej postaci)
2. robienie ujęć z poziomu oczu (a nie patrzenie "jak duży na małego")
3. pysio tak, ale nie z bardzo bliska (lepiej później wykadrować)
4. unikanie flesza
5. unikanie wysokiego ostrego światła (lepiej rano lub wieczorem)

I na tym kończymy nasz krótki wykład ;-)!

Posted

[quote name='gusia0106']Była Jola ;) ale Jola Paros ;)[/QUOTE]

Czyli jednak dla zmyłki! U mnie już pamięć nie ta - musiałabym dostać listę imion, nicków i... zdjęć, bo z tamtego dnia pamiętam Ciebie Gusia, Ewę Martę, Neigh (bo ona już do końca życia będzie moją traumą!), Irenkę, Romiego (siłą rzeczy!) i Rufusową (jeśli znowu czegoś nie mylę :) A, i Asię z córeczką! :)
Tak więc trzeba zorganizować kolejne spotkanie, celem zapoznania Joli_li! :)

Posted

[quote name='gusia0106']Rufusowej nie było! :) Była sonikowa za to :)[/QUOTE]

Poddaję się! :)

A co do wykładu z fotografii, to jeszcze proszę o patent na unieruchomienie modela i wytłumaczenie mu, że na tym tle, na którym aktualnie się prezentuje wypadnie o niebo lepiej niż na tym, gdzie się za nanosekundę przemieści! :)

Posted

[quote name='Nutusia']Czyli jednak dla zmyłki! U mnie już pamięć nie ta - musiałabym dostać listę imion, nicków i... zdjęć, bo z tamtego dnia pamiętam Ciebie Gusia, Ewę Martę, Neigh (bo ona już do końca życia będzie moją traumą!), Irenkę, Romiego (siłą rzeczy!) i Rufusową (jeśli znowu czegoś nie mylę :) A, i Asię z córeczką! :)
Tak więc trzeba zorganizować kolejne spotkanie, celem zapoznania Joli_li! :)[/QUOTE]

To ja tyle ciastek Nutuśce dałam i nawet mnie nie pamięta:evil_lol:

Posted

[quote name='mysza 1']To ja tyle ciastek Nutuśce dałam i nawet mnie nie pamięta:evil_lol:[/QUOTE]

Okropnie mi wstyd!!!! Ale trzeba mi wybaczyć, bo ja stara kobita jestem, w towarzystwie się rzadko obracam - tym wielkomiejskim zwłaszcza, a ciastka i tak wcinała głównie Tośka - zapytam, może Cię pamięta... :)

Posted

[quote name='Nutusia']Okropnie mi wstyd!!!! Ale trzeba mi wybaczyć, bo ja stara kobita jestem, w towarzystwie się rzadko obracam - tym wielkomiejskim zwłaszcza, a ciastka i tak wcinała głównie Tośka - zapytam, może Cię pamięta... :)[/QUOTE]

Pomyliłam z pośpiechu, Tośce dawałam, nie Tobie :evil_lol:

Posted

[quote name='Nutusia']
A co do wykładu z fotografii, to jeszcze proszę o patent na unieruchomienie modela i wytłumaczenie mu, że na tym tle, na którym aktualnie się prezentuje wypadnie o niebo lepiej niż na tym, gdzie się za nanosekundę przemieści! :)[/QUOTE]

Możliwości są takie ;-):
1. wybrać miejsce, gdzie tło jest wszędzie odpowiednie (np łąka)
2. nauczyć fotografa panoramowania
3. zaopatrzyć się w aparat z czasem 1/1000 sek
4. ustalić z psem satysfakcjonujące honorarium za grzeczne pozowanie
;-)

Posted

[quote name='mysza 1']Pomyliłam z pośpiechu, Tośce dawałam, nie Tobie :evil_lol:[/QUOTE]

Ufff... to mi trochę mniej wstyd!:razz: Teraz pytanie czy nasz Łoś Wawelski pamięta, bo tyle Ciotek ciacha podsuwało pod nochala, że klękajcie narody!:evil_lol:

Jolu, wprowadzenie w życie punktu nr 4... puściłoby mnie z torbami! :)

I jeszcze mały off, bo ten wątek mocno uczęszczany jest: w weekend 22-23 maja (jeszcze nie wiem którego dnia) będę jechała do Łodzi. Mogę zabrać/przywieźć co potrzeba (w tym inwentarz żywy :)) Samochód spory, pasażerów ludzkich szt. 2 (plus jedna mikra psia Sznuróweczka).

Posted

Pozwalam sobie rozesłać po wątkach zaprzyjaźnionych psiaków zaproszenie na bazarek książkowy, z którego dochód przeznaczony będzie na leczenie Idola i utrzymanie Rufusa. Może znajdziecie coś dla siebie do poczytania:-)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/185369-KSIĄŻKI!!!-Nowe-i-ciekawe-dla-Rufusa-i-Idola!!!-ZAPRASZAMY-do-dnia-25-maja-do-godziny?p=14654678#post14654678[/URL]