Nutusia Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='jola_li']? Chyba mnie pomyliłaś z kimś innym ;-).[/QUOTE] Kawiarenka przy lecznicy na Kosiarzy,przy okazji zlotu czarownic dogomaniackich i wizyty Irenki z Aresem, który przyjechał na DT u Gusi (przed Marjelem) i pyszne ciacha, którymi niektórzy częstowali "moją" Toscankę pod stołem... :) Quote
jola_li Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Nutusia']Kawiarenka przy lecznicy na Kosiarzy,przy okazji zlotu czarownic dogomaniackich i wizyty Irenki z Aresem, który przyjechał na DT u Gusi (przed Marjelem) i pyszne ciacha, którymi niektórzy częstowali "moją" Toscankę pod stołem... :)[/QUOTE] Nieee :shake:.... Mnie tam nie było :shake:... Quote
mysza 1 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Nutusia']Kawiarenka przy lecznicy na Kosiarzy,przy okazji zlotu czarownic dogomaniackich i wizyty Irenki z Aresem, który przyjechał na DT u Gusi (przed Marjelem) i pyszne ciacha, którymi niektórzy częstowali "moją" Toscankę pod stołem... :)[/QUOTE] Karmiłam ja ;) ale Joli nie było. Ale byłaś chyba w lecznicy z Asiąf1, bo ona potem przyszła na Kosiarzy z malutką Olą. Quote
jola_li Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='mysza 1']Karmiłam ja ;) ale Joli nie było. Ale byłaś chyba w lecznicy z Asiąf1, bo ona potem przyszła na Kosiarzy z malutką Olą.[/QUOTE] Ja raz widziałam Asię na Kosiarzy, ale solo. Quote
mysza 1 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='jola_li']Ja raz widziałam Asię na Kosiarzy, ale solo.[/QUOTE] Czyli dobrze pamiętam, że Cię nie poznałam. Quote
jola_li Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='mysza 1']Czyli dobrze pamiętam, że Cię nie poznałam.[/QUOTE] Dobrze pamiętasz ;-). Quote
jola_li Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Przed retuszem: [IMG]http://img687.imageshack.us/img687/525/img2761ie.jpg[/IMG] po: [IMG]http://images35.fotosik.pl/147/aaac01659495bd94.jpg[/IMG] Quote
gusia0106 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Niezłe te retusze :) Mogę podesłać też jakieś swoje zdjęcia? :diabloti: Quote
Nutusia Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='mysza 1']Karmiłam ja ;) ale Joli nie było. Ale byłaś chyba w lecznicy z Asiąf1, bo ona potem przyszła na Kosiarzy z malutką Olą.[/QUOTE] Ale była tam wtedy Jola. Tylko pewnikiem na Dogo ukrywa się pod inną "nazwą" - tak dla zmyłki! :) Quote
gusia0106 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 [quote name='Nutusia']Ale była tam wtedy Jola. Tylko pewnikiem na Dogo ukrywa się pod inną "nazwą" - tak dla zmyłki! :)[/QUOTE] Była Jola ;) ale Jola Paros ;) Quote
jola_li Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='gusia0106']Niezłe te retusze :) Mogę podesłać też jakieś swoje zdjęcia? :diabloti:[/QUOTE] Eeeee, kiepskie, bo na chybcika ;-). A poza tym wszystkie retusze są złe, najlepiej nie musieć ich robić ;-). A co? Zmarszczki do usunięcia ;-)? Nie wierzę :-)!!! Quote
mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='jola_li']Eeeee, kiepskie, bo na chybcika ;-). A poza tym wszystkie retusze są złe, najlepiej nie musieć ich robić ;-). [B] A co? Zmarszczki do usunięcia ;-)? Nie wierzę :-)!!![/B][/QUOTE] Nie wierz, ona wygląda na 18 lat, naprawdę. Pewnie jak piwo kupuje to o dowód pytają :evil_lol: Quote
gusia0106 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 [quote name='mysza 1']Nie wierz, ona wygląda na 18 lat, naprawdę. Pewnie jak piwo kupuje to o dowód pytają :evil_lol:[/QUOTE] No dobra, mów czego chcesz ;) Bo ja nie wierzę w bezinteresowność komplementów ;) [SIZE=1] [/SIZE] [SIZE=1][COLOR=Gray]Ps. To ja dzisiaj czekam na Ciebie, tak? I uprzedzam, że bez herbaty nie wypuszczę![/COLOR][/SIZE] Quote
jola_li Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 A tak w ogóle to niezwykle ważne w (takiej) fotografii jest: 1. zadbanie o tło (nie bałaganiarskie i nie odciągające uwagi od głównej postaci) 2. robienie ujęć z poziomu oczu (a nie patrzenie "jak duży na małego") 3. pysio tak, ale nie z bardzo bliska (lepiej później wykadrować) 4. unikanie flesza 5. unikanie wysokiego ostrego światła (lepiej rano lub wieczorem) I na tym kończymy nasz krótki wykład ;-)! Quote
mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Nie mam pomysłu [url]http://www.dogomania.pl/threads/185272-Niby-ON-6-miesi%C4%99czny-powykr%C4%99cane-%C5%82apki-5-kg-(?p=14647380#post14647380[/url] Quote
Nutusia Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='gusia0106']Była Jola ;) ale Jola Paros ;)[/QUOTE] Czyli jednak dla zmyłki! U mnie już pamięć nie ta - musiałabym dostać listę imion, nicków i... zdjęć, bo z tamtego dnia pamiętam Ciebie Gusia, Ewę Martę, Neigh (bo ona już do końca życia będzie moją traumą!), Irenkę, Romiego (siłą rzeczy!) i Rufusową (jeśli znowu czegoś nie mylę :) A, i Asię z córeczką! :) Tak więc trzeba zorganizować kolejne spotkanie, celem zapoznania Joli_li! :) Quote
gusia0106 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Rufusowej nie było! :) Była sonikowa za to :) Quote
Nutusia Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='gusia0106']Rufusowej nie było! :) Była sonikowa za to :)[/QUOTE] Poddaję się! :) A co do wykładu z fotografii, to jeszcze proszę o patent na unieruchomienie modela i wytłumaczenie mu, że na tym tle, na którym aktualnie się prezentuje wypadnie o niebo lepiej niż na tym, gdzie się za nanosekundę przemieści! :) Quote
mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='Nutusia']Czyli jednak dla zmyłki! U mnie już pamięć nie ta - musiałabym dostać listę imion, nicków i... zdjęć, bo z tamtego dnia pamiętam Ciebie Gusia, Ewę Martę, Neigh (bo ona już do końca życia będzie moją traumą!), Irenkę, Romiego (siłą rzeczy!) i Rufusową (jeśli znowu czegoś nie mylę :) A, i Asię z córeczką! :) Tak więc trzeba zorganizować kolejne spotkanie, celem zapoznania Joli_li! :)[/QUOTE] To ja tyle ciastek Nutuśce dałam i nawet mnie nie pamięta:evil_lol: Quote
Nutusia Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='mysza 1']To ja tyle ciastek Nutuśce dałam i nawet mnie nie pamięta:evil_lol:[/QUOTE] Okropnie mi wstyd!!!! Ale trzeba mi wybaczyć, bo ja stara kobita jestem, w towarzystwie się rzadko obracam - tym wielkomiejskim zwłaszcza, a ciastka i tak wcinała głównie Tośka - zapytam, może Cię pamięta... :) Quote
mysza 1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='Nutusia']Okropnie mi wstyd!!!! Ale trzeba mi wybaczyć, bo ja stara kobita jestem, w towarzystwie się rzadko obracam - tym wielkomiejskim zwłaszcza, a ciastka i tak wcinała głównie Tośka - zapytam, może Cię pamięta... :)[/QUOTE] Pomyliłam z pośpiechu, Tośce dawałam, nie Tobie :evil_lol: Quote
jola_li Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='Nutusia'] A co do wykładu z fotografii, to jeszcze proszę o patent na unieruchomienie modela i wytłumaczenie mu, że na tym tle, na którym aktualnie się prezentuje wypadnie o niebo lepiej niż na tym, gdzie się za nanosekundę przemieści! :)[/QUOTE] Możliwości są takie ;-): 1. wybrać miejsce, gdzie tło jest wszędzie odpowiednie (np łąka) 2. nauczyć fotografa panoramowania 3. zaopatrzyć się w aparat z czasem 1/1000 sek 4. ustalić z psem satysfakcjonujące honorarium za grzeczne pozowanie ;-) Quote
Nutusia Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='mysza 1']Pomyliłam z pośpiechu, Tośce dawałam, nie Tobie :evil_lol:[/QUOTE] Ufff... to mi trochę mniej wstyd!:razz: Teraz pytanie czy nasz Łoś Wawelski pamięta, bo tyle Ciotek ciacha podsuwało pod nochala, że klękajcie narody!:evil_lol: Jolu, wprowadzenie w życie punktu nr 4... puściłoby mnie z torbami! :) I jeszcze mały off, bo ten wątek mocno uczęszczany jest: w weekend 22-23 maja (jeszcze nie wiem którego dnia) będę jechała do Łodzi. Mogę zabrać/przywieźć co potrzeba (w tym inwentarz żywy :)) Samochód spory, pasażerów ludzkich szt. 2 (plus jedna mikra psia Sznuróweczka). Quote
Ewa Marta Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Pozwalam sobie rozesłać po wątkach zaprzyjaźnionych psiaków zaproszenie na bazarek książkowy, z którego dochód przeznaczony będzie na leczenie Idola i utrzymanie Rufusa. Może znajdziecie coś dla siebie do poczytania:-) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185369-KSIĄŻKI!!!-Nowe-i-ciekawe-dla-Rufusa-i-Idola!!!-ZAPRASZAMY-do-dnia-25-maja-do-godziny?p=14654678#post14654678[/URL] Quote
mysza 1 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 A co tu tak pusto, w końcu ktokolwiek ogłaszał gościa? Ja nie zdążyłam, przyznaję się. Quote
Recommended Posts