Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aska25']Gusiu, a napisz moja bohaterko co u Marleya....
Bo jak czytalam caly watek w 2 dni, to bylo tyle info, a teraz na kazda czekam jak popazona ....
Jak postepy ???[/QUOTE]

No na razie jakoś specjalnie przez te dwa dni się niewiele zmieniło;)

Jedyna zmiana na plus to taka, że znowu zaczął znaczyć teren.
Robił już tak, ale Sylwester też w tym go cofnął. Od wczoraj znaczy jak normalny pies :)

Posted

[quote name='gusia0106']No właśnie z projektorami jest kicha bo nawet jak mają to nie dają.
Na ulotki się nie zgodzą tzn. mogą się zgodzić, ale trzeba im będzie za to zapłacić.

Bardziej właśnie chodziło mi o taką formę, że daję chłopakom, oni z tym jadą i rozstawiają.
Nie wymaga to specjalnego zaangażowania po ich stronie i jest łatwe do wykonania.[/QUOTE]

mozna zainwestowac w taki stojak z pleksi co sie wstawia plakat

a wogole to co innego mi chodzi po głowie
ale to wieczorem poznym
jak wróce do domu i obgadam z gremlinem czy da rade pomóc ;)

Posted

[quote name='Aska25']Do nastepnego sylwestra napewno juz bedzie zupelnie nowym psiakiem :)
Tylko kurde Gusiu myslisz, ze on pokocha kogos tak mocno jak Ciebie .....[/QUOTE]

Mówiąc szczerze, tak na poważnie i bez kokieterii, to ja myślę, że on mnie nie kocha.

Zaczął mnie lubić, fakt, zaczął ufać ale to nie jest ani sympatia, ani zaufanie bezwzględne.
Moje zadanie jest takie, żeby mu pokazać, że można zaufać człowiekowi, że dotyk potrafi być fajny, że na spaceracj jest fajnie, że jedzenie to przyjemność a nie codzienna walka.

Pisałam już o tym, że boję się, co będzie jak on pójdzie do domu bo wtedy zawsze jest regres.
Musimy więc doprowadzić go do takiego momentu, że regres nie spowoduje głębokiej depresji tylko lekkie obniżenie nastroju.

I też dom, który go adoptuje musi być szczególny. To nigdy nie będzie tak w ściłym tego słowa rozumieniu - normalny pies....

Posted

Gusia jak on Cie nie kocha ???
Wiesz co Twoja skromnosc mnie powala .....
Jestes jego aniolem, pokazalas mu inny, piekny swiat ....
Kiedy patrze na filmiki, kiedy czytam po raz kolejny watek, wylapujac tylko Twoje wypowiedzi ....
Poprostu no I Love You, ale juz Ci to chyba kilkukrotnie powtarzalam :D:D:D:D

Posted

[quote name='gusia0106']

Oni jeżdżą po całej Polsce, psy mamy w całej Polsce - myślę, że adopcyjnie to spora szansa, ale jak to rozwiązać logistycznie??[/QUOTE]

Ja to generalnie jestem pesymistką, więc być może tylko z tego powodu jestem raczej sceptycznie nastawiona do takiego pomysłu. Po pierwsze primo: na koncertach ludzie oczekują dobrej muzyki, zabawy, a nie pitolenia o tym jak to źle się dzieje z psami, i jak duża jest skala bezdomności. Po drugie secundo: na takie koncerty przychodzą również "normalni inaczej", i nie chciałabym w żadnym razie, żeby jakiś przygłup zapalił się do adopcji, bo jego idol do tego nakłania, a później olał sprawę, bo zapał minął. Dla mnie to dawanie i odbieranie nadziei psom. No ale to tylko moje prywatne zdanie, a być może faktycznie pomysł wart rozważenia ;)

Posted

Gusia, jesli chodzi o te zespoły to raczej ulotki, bo wtedy można zabrać ze sobą zdjęcie psa i numer kontaktowy. A plakat czy wyświetlenie informacji, zapisywanie numerów na koncercie- nie bardzo.

A "normalni inaczej" są wszędzie, procedury adopcyjne wszystkich by obowiązywały przecież.

Posted

Zaoffuję w szczytnym celu. Zapraszam na bazarek na psiaki Asif1, która ma udział w złapaniu Marleya ;) a psów ma pod opieką troszkę... [url]http://www.dogomania.pl/threads/179876-KsiAE-A-ki-Barbary-Borzymowskiej-I-jak-tu-nie-kochaAE-psa-na-psy-Asif1-do-19-lutego[/url]

Posted

Nieeeeee no ja wymiękam znów 300 stron do przeczytania......Pochwalę się że mam siniaki całkowicie pokrywające moje kolana, ale jestem w jednym kawałku.:-) Koniec ferii buuu

Posted

[quote name='mysza 1']Zaoffuję w szczytnym celu. Zapraszam na bazarek na psiaki Asif1, która ma udział w złapaniu Marleya ;) a psów ma pod opieką troszkę... [url]http://www.dogomania.pl/threads/179876-KsiAE-A-ki-Barbary-Borzymowskiej-I-jak-tu-nie-kochaAE-psa-na-psy-Asif1-do-19-lutego[/url][/QUOTE]

Udział??? Bez Asi byłaby totalna porażka!!

Posted

[quote name='Neigh']Nieeeeee no ja wymiękam znów 300 stron do przeczytania......Pochwalę się że mam siniaki całkowicie pokrywające moje kolana, ale jestem w jednym kawałku.:-) Koniec ferii buuu[/QUOTE]
Przynajmniej miałaś ferie, wypoczynek ;)
[quote name='gusia0106']Udział??? Bez Asi byłaby totalna porażka!![/QUOTE]
Niewykluczone ;)

Posted

Miłe uczucie zaglądać do Marleja -- spokojnie, z ciekawością ;-)....
Tylko spokojnie i z ciekawością -- bez obawy, niepokoju i niepewności, czy aby nie zdarzyło się jakieś nieszczęście...
Marlej kwalifikuje się do wątku "Metamorfozy", gdzie złe w dobre się zmienia, a zdołowani kolejnymi nieszczęściami mogą łyknąć porcję optymizmu :-).

Posted

dziewczyny ja nie wiem czy nie wyskocze jak filip z konopii
ale Biafra ma na bazarku rybe suszoną i olej z ryb (tran) co podobno dodawany jest do jakis specyfików na poprawe jakosci skóry i siersci
ostatnio nie ogarniam wszystkich waszych podopiecznych
i nie wiem czy nie macie jakiegś któremu by się to przydało?

jakbyscie były zainteresowane to odgrzebię linke do bazarku

Posted

[quote name='mala_czarna']Gusia, co tam u Was słychać, bo tak tu cichutko dzisiaj :roll:[/QUOTE]

A bo mam tyle pracy w pracy, że nawet nie miałam czasu napisać.

A u nas bez zmian ;)

Posted

A to dobrze, bo jak tak długo nie piszesz to boję się później wchodzić, żeby znowu o jakim zakopanym w doniczce uchu nie przeczytać ;)

Gusieńko, czy nie masz jakiś płatnych tymczasów dla jednej lub dwóch małych suczek? Mają około roku. Naprawdę malizny. Może coś słyszałaś o takich, czytałaś?

Posted

[quote name='mala_czarna']A to dobrze, bo jak tak długo nie piszesz to boję się później wchodzić, żeby znowu o jakim zakopanym w doniczce uchu nie przeczytać ;)

Gusieńko, czy nie masz jakiś płatnych tymczasów dla jednej lub dwóch małych suczek? Mają około roku. Naprawdę malizny. Może coś słyszałaś o takich, czytałaś?[/QUOTE]

No mam takiej miejsce - skarb :)
Zapytam czy mają miejsce i dam znać, oki?

Posted

U nas w schromisku też mieszkała parę miesiecy przecudna , ślicznie ukątowana 5-letnia owczarka-Saba.
W ogole nie wychodziła z budy, gryzła smycze, na sterylkę prowadzili ja na chwytaku, który tez gryzła go aż do krwawienia dziąseł.
Kiedyś z Kajbrusem w parku spotkałam Pana, kt. wziął od nas młoda bernardynkę Wegę i opowiedziałam mu o Sabie, a On bez wahania powiedzial -"biorę". Po tygodniu spotkałam go z obiema cudnymi suniami w parku-brykały w śniegu, bawiły sie i zaczepiały mojego Kajbra. Pan ma teraz dwie duże dziewczyny w bloku, sunie są jak siostry i Pan jest bardzo szczęsliwy,powiedział,że Saba sama sie zresocjalizowala dzieki Wedze. Często ich spotykam.
Twoj psaik tez na pewno bęzie kiedyś radośnie brykał z innymi psami- to tylko kwestia czasu.

Posted

U nas w schromisku też mieszkała parę miesiecy przecudna , ślicznie ukątowana 5-letnia owczarka-Saba.
W ogole nie wychodziła z budy, gryzła smycze, na sterylkę prowadzili ja na chwytaku, który tez gryzła go aż do krwawienia dziąseł.
Kiedyś z Kajbrusem w parku spotkałam Pana, kt. wziął od nas młoda bernardynkę Wegę i opowiedziałam mu o Sabie, a On bez wahania powiedzial -"biorę". Po tygodniu spotkałam go z obiema cudnymi suniami w parku-brykały w śniegu, bawiły sie i zaczepiały mojego Kajbra. Pan ma teraz dwie duże dziewczyny w bloku, sunie są jak siostry i Pan jest bardzo szczęsliwy,powiedział,że Saba sama sie zresocjalizowala dzieki Wedze. Często ich spotykam.
Twoj psaik tez na pewno bęzie kiedyś radośnie brykał z innymi psami- to tylko kwestia czasu.

Posted

[quote name='mala_czarna']Agul, pamiętaj o mnie, ok? :oops:
Pisałam Ci Pw, ale mi wzięło i wcięło.[/QUOTE]

Pamiętam, pamiętam ;)

Powiem Wam w tajemnicy, że powoli zaczynam puszczać Marleja z linki.
Bez szału, na razie tylko klatkę obok czyli idzie sam jakieś 30 metrów.
Na razie mnie nie stać psychicznie na więcej ;)

Ładnie wraca do domu. Coś tam sobie powącha, coś tam łapką rozgrzebie i idzie prosto do klatki;)