Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']a może on nerwami dużo spala jeszcze? no i teraz zaczął się ruszać więcej jakby?[/QUOTE]

Kurcze, no może i tak
Rusza się na pewno więcej bo go ciągam wieczorem na godzinny spacer. Ale z drugiej strony nie biega, nie szaleje - tyle, że idziemy szybkim marszem.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gusia0106']Tyy, a Hugo nadal bierze leki na tarczycę? Bo ja mam całe pudełko jakiegoś leku to chętnie oddam jak się przyda[/QUOTE]
Tak, do końca życia musi :( On bierze dużo- 2 x dziennie po 4 tabletki Eltroxinu.

Greven ma bana:evil_lol:

Posted

[quote name='mysza 1']Tak, do końca życia musi :( On bierze dużo- 2 x dziennie po 4 tabletki Eltroxinu.

Greven ma bana:evil_lol:[/QUOTE]

Wiem;) W dodatku za niewinność :)

Chyba właśnie mam ten Eltroxin - jutro sprawdzę i dam znać

Posted

Moja sąsiadka z bloku ma pieska, kundelka. Wiem, że go dobrze karmi, badany był na wszelkie możliwe sposoby, i dalej chudy jak szczapa. Może Marley też tak ma? No ale jak znam życie i Gusiowe podejście do sprawy to pewnie nie spocznie dopóki go porządnie nie podtuczy i wszystkiego nie skonsultuje z lekarzem ;)

Posted

Gusiu, ja już nie wiem co on je? Znaczy Marley.. Puszki, karma, te puszki, Maćkowe puszki, gdzieś jest marcepan :mdleje:
[SIZE=1][COLOR=Silver]zjadłabym[/COLOR][/SIZE][SIZE=1]..
[SIZE=2]W każdym razie zmierzam do tego, że jak wiesz mam latającego boksera i się kiedyś żaliłam, że nie przybiera... Wyniki ok. I wiesz co, wiecie co? On jadł zawsze RC Intestinal, po tej operacji..
ważył 29kilo jak przyszedł, 3 tygodnie temu wyciągnęłam ze schronu Ami, skończyła się karma i im gotowałam gary żarcia - makaron z kurczakowymi cusiami. Udka obierałam, żołądki, serca..:roll:
Denis przytył już 3 kilogramy :)

to tyle :grins:[/SIZE]
[/SIZE]

Posted

Tylko, że badania TLI niewiele dadzą - potwierdzą jedynie, że trzustka jest walnięta, a kosztują kupę kasy.
Myślę, że źródła problemów trzeba poszukać gdzie indziej

Ps. Mysza mam Eltroxin dla Hugusia.
Ps2. Mała Czarna przyjedź i weź go na rączki. On w sumie nieduży jest ;)

[IMG]http://img99.imageshack.us/img99/7363/201002110944331100001.png[/IMG]

Posted

Uuuu, kochana, to teraz masz przerąbane, bo ja Cię chyba jednak nawiedzę!
Przy okazji skontroluję, czy Marley rzeczywiście za dużo tych puszek nie pochłania, bo może to żelazo jednak mu szkodzi :eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='mala_czarna']Uuuu, kochana, to teraz masz przerąbane, bo ja Cię chyba jednak nawiedzę!
Przy okazji skontroluję, czy Marley rzeczywiście za dużo tych puszek nie pochłania, bo może to żelazo jednak mu szkodzi :eviltong::eviltong:[/QUOTE]

Tak, ja też uważam, że przydałaby się kontrola w DT Marleja bo jak taki chudy to na bank go nie karmią po prostu :mad:

Posted

Dobra Ciotka, a teraz bez ściemy ;)
Rozmawiałaś z Adą na temat trzustki. No trzustka trzaśnięta, to już wiesz. A Ada nie sugerowała jeszcze innych przyczyn tego, że nie przybiera na wadze? Kurcze, na Białobrzeskiej to Czubkowa też jest świetna, bo innej lekarki to Ci nie polecę. Ty już wiesz jakiej.

Posted

[quote name='mala_czarna']Dobra Ciotka, a teraz bez ściemy ;)
Rozmawiałaś z Adą na temat trzustki. No trzustka trzaśnięta, to już wiesz. A Ada nie sugerowała jeszcze innych przyczyn tego, że nie przybiera na wadze? Kurcze, na Białobrzeskiej to Czubkowa też jest świetna, bo innej lekarki to Ci nie polecę. Ty już wiesz jakiej.[/QUOTE]

No wiem :)
Nie sugerowała. Spadek wagi mógł być też skutkiem ubocznym podawania Xanaxu, ale nie podajemy go już miesiąc.
Napisałam maila do Ady. Czekamy. Na Białobrzeską nie chce mi się jeździć jak nie ma tam Ady, bo ode mnie to jednak kawałek. Jak Ada odpiszę przejdę się pewnie do Dr Czajki, zobaczymy co nam powie.

Posted

[quote name='gusia0106']Tak, ja też uważam, że przydałaby się kontrola w DT Marleja bo jak taki chudy to na bank go nie karmią po prostu :mad:[/QUOTE]
a pisaliśmy, że raz w miesiacu to troch mało :mad:

Posted

Gusia, zbadaj mu tarczycę. To badanie z krwi, nie jest masakrycznie drogie. Tośka też za nic nie chce przytyć (głaskać ją strach - same kości). Doszła do 30 kg i dalej waga ani drgnie! Było podejrzenie o trzustkę, brała Kreon - nie pomogło. Pytałam przedwczoraj doktora dlaczego nie przybiera (wciąż mam wyrzuty o marną karmę). Powiedział, że po tak długotrwałym i potwornym zagłodzeniu cały przewód jest wyniszczony i zatracił funkcje przyswajania. Tośka potrafi walnąć do 6-8 kup dziennie! Są normalne, zwarte i kształtne, ale wskazują na to, że co zje, to przez nią przelatuje z prędkością światła. Widoki na to, że to ulegnie zmianie sa marne. Jedyne pocieszenie, że przynajmniej zwyrodniały kręgosłup korzysta na mniejszej wadze...

Posted

No dobra, skoro tak mówisz to zbadam.

Ja bardziej obstawiam na jelita i problemy z wchłanianiem i taka też była początkowa diagnoza ale można sprawdzić też tarczycę;)

Posted

Jeśli myślicie, że niesamowitość Pani Grażynki jest ograniczona to gruba pomyła! :evil_lol:

Zadzwoniła do mnie, że zrobili zbiórkę wśród rodziny i uzbierała na psiaki kolejne 200 zł :crazyeye:
Pieniążki są w różnych nominałach, i że jakby mało było samych pieniążków, to jeszcze ktoś mi je podrzuci.

I właśnie był u mnie w pracy Syn Pani Grażynki ( O MATKO!! JAKI PRZYSTOJNY!! :grins:) i przywiózł mi torebeczkę pełną pieniędzy.

Pani Grażynko, Panie Rafale - baaaaaaaaaaaaaaardzo dziękujemy !:oops:

Tym razem chciałabym przeznaczyć 100 dla Amigo i 100 dla Marleja.
Mogę?

Posted

Kurde Gusiu trzeba było dać znać, to bym zleciała na dół z prędkością światła zobaczyć przystojnego syna Pani Grażynki;)

I nawet nie pytaj Malutka jak dzielić pieniążki, Ty decydujesz...a Marlejkowi kasa się kurczy.....

Pani Grażynka jest po prostu niepowtarzalna:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='gusia0106']A od Cioci Rufusowej dostaliśmy dzisiaj piłeczkę na bardzo długim sznurku:)

Baaaaaaardzo dziękujemy Ciociu :Rose::Rose:[/QUOTE]

nie za ma co :p

troche mi natomiast wstyd, bo miała być większa ale najwyraźniej źle kliknęłam w zamówieniu :oops: mam nadzieje, ze nie połknie a jeśli (tfu, tfu) połknie, to długi sznur rzeczywiscie się przyda :roll::lol: