irenaka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dziewczyny, ta dyskusja nie ma sensu. Najważniejsze, że mamy to za sobą i jest zrobiona diagnostyka. Wpadłam tylko na chwilkę na wątek, aby zaprosić Ronję na wątek rozliczeniowy, bo chciałabym dograć rozliczenie ostatnich pieniędzy na Krzyczki i gdyby Marta miała jakieś pytania to sobie pogwarzymy;). Niepołomice zaproszę tam jutro. Quote
irenaka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='ronja'] prosiłabym o zakończenie tej niepotrzebnej dyskusji. ja z Irenką wszystko sobie wyjaśniłam. Irenka jest po rozmowie z moimi wetami, i jak rozumiem, przyjęła ich sposób postepowania.[/QUOTE] Przepraszam Ronju, dzisiaj dopiero przeczytałam Twój post i nie do końca tak jest jak piszesz. Moja rozmowa miała na celu poznanie opinii lekarza prowadzącego leczenie Sonieczki, ale już wcześniej zapowiedziałam, że konsultować leczenie będę również w Krakowie i dopiero wtedy, kiedy nie będę mieć żadnych wątpliwości podejmę decyzję. Przedstawię Ci wówczas ewentualne rozbieżności zdań wetów. Z całą pewnością teraz trzeba wyleczyć ten stan zapalny który jest. Jak będziesz mieć wyniki badań, to bardzo Cię proszę wklej je na wątek i wyślij mi na mail. Quote
irenaka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Dziewczyny:loveu:, gorąca prośba zrobiłam aktualizację pierwszej strony. Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie uwagi. Quote
marysia55 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Do tej pory tylko sobie podczytywałam ten wątek w ramach doktoryzowania się w pewnych sprawach dotyczących bezpośrednio chorób na jakie mogą cierpieć psy (i nie tylko). Jednak widzę, że oprócz wiedzy medycznej bardzo ważna jest tez intuicja. Wniosek ... nie przestanę z niej rezygnować. Sonia, a ty walcz psino pod opieką Ronji ( i nadzorem Irenki) o jak najszybszy powrót do normalności jeżeli można w ogóle to tak ująć ponieważ 'normalność' dla każdego z nas oznacza coś innego. Ten strach przed smyczą jest dla mnie jakimś ewenementem i jedynym wytłumaczeniem dla mnie jest post chyba Myszy1 (przepraszam jeżeli pomyliłam nick), że psy w Krzyczkach podduszano smyczami i tak wleczono do samochodów. W każdym razie życzę i Wam i Sonii dużo dni pełnych pozytywnych emocji z racji postępów w jej zachowaniu. Quote
irenaka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Kolejna doktorantka na wątku:evil_lol: Witaj Marysiu:loveu: Quote
irenaka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Martusiu, a wyników badań jeszcze nie masz? Jutro mam wolniejszy dzień, to bym mogła podjechać do weta. Quote
majqa Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Oj, to kroi Ci się chwila na odsapnięcie. :-) Quote
irenaka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='majqa']Oj, to kroi Ci się chwila na odsapnięcie. :-)[/QUOTE] Chwilkę na odsapnięcie spędzę w kolejce do weta i w korkach:evil_lol:. Jutro piątek, miasto zapchane. Coś na ząb jeszcze kupię i wracam na dogo. Quote
ronja Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='irenaka']Martusiu, a wyników badań jeszcze nie masz? Jutro mam wolniejszy dzień, to bym mogła podjechać do weta.[/QUOTE] weterynarz jest oddalony od nas 12 km w jedną stronę. po pracy podjechałam do weta, ale była spora kolejka, a ja nie miałam tyle czasu, by czekać, bo śpieszyłam się do domu do psów. jutro też bedę wracala z pracy późno i pewnie znowu bedzie pełna lecznica. będę próbować odebrać wyniki w sobotę rano jadąc na zajęcia. możemy to zrobić jedynie przy okazji, bo wyjazd do weta to przede wszystkim czas zabrany pozostałym psom, jak i koszt paliwa. Quote
irenaka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='majqa']Nie ma wyjścia, trzeba czekać.[/QUOTE] A pewnie, że poczekam:). Martusiu, napisałabyś mi jeszcze jakie leki teraz dostaje Sonieczka na ten stan zapalny? Quote
majqa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Fakt, nazwy leków, poza wynikami, są Ci potrzebne do skonsultowania przypadku. Quote
ronja Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='ronja']krew wyszla dobra. nerki prawidłowe. mocz nie - jest zapalenie pęcherza, weci uważają, że może to być wstępująca infekcja pęcherza moczowego. dlatego Sonia dostała na 10 dni antybiotyk Enroxil. potem trzeba powtórzyć badanie moczu. w usg wyszły zrosty - przy prawym jajniku jest zrost. weci podejrzewają, że zrost może być ze ścianą jelita. drugi zrost jest w miejscu kikuta macicy (ktory jest za długi) - mógł być przyrost do pęcherza. Sonię najprawdopodobniej czeka operacja (po wyleczeniu infekcji pęcherza). [/QUOTE] antybiotyk Enroxil Sonia dziś pierwszy raz polizała mnie po nosie rano:) (na hasło "Sioniulku buźki mi daj") Quote
irenaka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='ronja']antybiotyk Enroxil Sonia dziś pierwszy raz polizała mnie po nosie rano:) (na hasło "Sioniulku buźki mi daj")[/QUOTE] Oki, a jakie dawkowanie? Czy Ktoś w końcu zrobi zdjęcie tego Słoneczka:loveu: jak całuje ludzia?;) Wiem, że będzie ciężko, ale może się uda? Cały czas mam też ochotę wsiąść do pociągu byle jakiego;) i zobaczyć to na własne oczy:evil_lol: [video=youtube;zslI3XAo6eo]http://www.youtube.com/watch?v=zslI3XAo6eo[/video] Quote
paulinken Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jestem na zaproszenie. Czy pieski mają allegro, ogłoszenia? Na stałe deklaracje niestety mnie nie stać, póki co :( Quote
irenaka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='paulinken']Jestem na zaproszenie. Czy pieski mają allegro, ogłoszenia? Na stałe deklaracje niestety mnie nie stać, póki co :([/QUOTE] Ale jestem zaskoczona, dziękuję:loveu:, że jesteś na każdym moim wątku. U Sonieczki jest najgorsza sytuacja finansowa, bo nie dość, że Sonia nie ma deklaracji, to czekają nas prawdopodobnie koszty operacji. Podobnie jak reszta moich psów, ma allegro i ogłoszenia. Ale może zbyt mało?:shake: Quote
paulinken Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 To może ja chociaż jednorazowo wesprę Sońkę. A jaki jest stan finansów na tą operację? Quote
ronja Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='ronja']antybiotyk Enroxil [/QUOTE] dawkowanie 1 tabletka po posiłku (po śniadaniu) Quote
irenaka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='paulinken']To może ja chociaż jednorazowo wesprę Sońkę. A jaki jest stan finansów na tą operację?[/QUOTE] Jeszcze nie mam żadnych wpłat i nie mam też informacji co do jej kosztów. Ta operacja jest pod znakiem zapytania, ale podejrzewam:shake:, że weci będą ją chcieli jednak przeprowadzić, tylko po wyleczeniu stanu zapalnego. Może ja się odezwę do Ciebie, jak już będą konkrety? Quote
irenaka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='paulinken']Jasne, pisz :)[/QUOTE] Dziękuję!!!:loveu: Quote
marysia55 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='irenaka']Jeszcze nie mam żadnych wpłat i nie mam też informacji co do jej kosztów. Ta operacja jest pod znakiem zapytania, ale podejrzewam:shake:, że weci będą ją chcieli jednak przeprowadzić, tylko po wyleczeniu stanu zapalnego. Może ja się odezwę do Ciebie, jak już będą konkrety?[/QUOTE]Ja tez się dorzucę jak przyjdzie ten czas ... na wiele liczyć nie można :roll:(za dużo tych deklaracji się mi uzbierało) ... ale ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka:lol: Quote
Isadora7 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [SIZE=4][B]Allegro krzyczkowskie[/B][/SIZE] [url]http://allegro.pl/krzyczki-psy-z-obozu-smierci-prosza-o-pomoc-i1245428263.html[/url] Quote
magda222 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [quote name='Isadora7'][SIZE=4][B]Allegro krzyczkowskie[/B][/SIZE] [url]http://allegro.pl/krzyczki-psy-z-obozu-smierci-prosza-o-pomoc-i1245428263.html[/url][/QUOTE] Bardzo bardzo dziękuję :) Isadora łażę za Tobą po wątkach ;) Quote
sylwiaso Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 pokazałam wszystkim sunie, wszystkim sie zakreciła łza jak bedziemy mogli pomoc to piszcie do nas Quote
Recommended Posts