Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Temida']Iza dużo mi pomogła, kochana jest. Irenko to był obowiązek mojego serca :)[/QUOTE]

Oby więcej takich serc:loveu:. Pies bezdomny w środku miasteczka błąkający się pięć lat, to nie na moją wyobraźnię:-(. Taki ufoludek jestem, którego rozum też tego nie ogarnia:-(.

Posted

Irenko, ja nie wiem jak można było zimą jechać zrobić zdjęcia i psa tam zostawić w takim stanie. Ale w stosunku do tej osoby to nie jest aż tak bardzo dziwne. Tyle lat na mrozie. Ale takie miziawki :)

Posted

[quote name='Temida']I[B]renko, ja nie wiem jak można było zimą jechać zrobić zdjęcia i psa tam zostawić w takim stanie.[/B] Ale w stosunku do tej osoby to nie jest aż tak bardzo dziwne. Tyle lat na mrozie. Ale takie miziawki :)[/QUOTE]

Już nic nie jest w stanie mnie zdziwić Amando, ludzie to potwory:shake:.
Amorku, oby Tobie się udało i obyś na swojej drodze miał tylko kochających ludzi.

Posted

A ja mam wyrzuty sumienia i przyszłam przytulić Amorka:loveu:. Tyle się dzieje, tylko nie w Jego sprawie:shake:. Musisz i Ty być szczęśliwy, choć pewnie z tym szczęściem będzie ciężko:shake:.

Posted

Mam dobrą wiadomość dziewczyny. W niedzielę Amor jedzie na aukcję na Błoniach.
Dla tych co nie znają Krakowa, napiszę, że Błonia, to taka duża łączka;), gdzie pół Krakowa odpoczywa i jest organizowanych wiele imprez.
Weźmiemy kocyk, wodę i łakocie do jedzenia i zrobimy sobie piknik:evil_lol:.
Bożena z hotelu wprawdzie zarezerwowała;) sobie Amorka na wyłączność, ale ten "numer" Jej nie przejdzie. Poprzytulać się muszę:evil_lol:.
Trzymajcie kciuki!!!!

Posted

Amorek załapał się na zdjęcia :) (i ja z nim niestety też :roll: )

[url]http://chwiladlapupila.pl/informacje/ii-rodzinny-piknik-zwierzaka-z-friskies-19-wrzesnia-na-krakowskich-bloniach/[/url]

Posted

aaa jedna uwaga.. AMOR jest potwornie gruby... powinien przejść na karmę light..... bo niestety wygląda strasznie przez swoją "tuszę"
No i Amor nie potrafi chodzić na smyczy tzn chodzić chodzi, ale nie umie się zachować na niej.. Nie wyobrażam sobie, zeby poszedł do domu i ktoś miał by wyjść z nim na spacer... :roll: Amor skacze do wszystkich psów.... próbuje atakować nawet te małe... ON MUSI WYCHODZIĆ MIĘDZY LUDZI, a nie tylko na ogród być wypuszczany....bo inaczej nikt nie zaadoptuje takiego "dzika".. albo odda po kilku dniach bo sobie nie poradzi z nim na spacerze...

Posted

Asiorek:loveu: napisała już najważniejszą wiadomość, Amor ciągle bez domu:shake:.
Ale szczerze przyznam, że się nie dziwię, że tego domu brak. Wczoraj nasz przystojniak zachowywał się jak szaleniec, atakował każdego psa którego miał w zasięgu wzroku:shake:. Suka mała, duża, było mu obojętne co atakuje, byle było na czterech łapach. I to bez uprzedzenia. Wczoraj wieczorem miałam wrażenie, że prawa ręka mi odpadnie, miałam taki ból:shake:. Asiorek, niestety też narzekał.:evil_lol:
Myślałam, że jak wezmę Amorka na spacer, z dala od sceny gdzie był hałas, zbyt dużo ludzi, to się uspokoi, ale niestety, DUPA:shake: Amor na smyczy ciągnie niemiłosiernie.Doszłam do wniosku, że albo Amorek znajdzie dom na wsi;-), albo go przeniosę z hotelu do DT, do miasta gdzie będzie miał możliwość obcowania z dźwiękami ( hałasem) i ruchem ulicznym. Potrzebuje ułożenia, przystosowania do "życia w rodzinie". Na dodatek, mam wrażenie, że nie wie, kto jestem przywódcą stada;). Jego zachowanie wczoraj to koszmar:shake:. Gdybym Amora nie znała z Niepołomic, to jako postronny obserwator, pewnie bym napisała, że to diabeł wcielony. Ale do ludzi był ideałem, dzieci, faceci, wszystkich akceptował.

Posted

[quote name='irenaka'](...) Wczoraj nasz przystojniak zachowywał się jak szaleniec, atakował każdego psa którego miał w zasięgu wzroku:shake:. (...)
Myślałam, że jak wezmę Amorka na spacer, z dala od sceny gdzie był hałas, zbyt dużo ludzi, to się uspokoi, ale niestety, DUPA:shake: Amor na smyczy ciągnie niemiłosiernie.Doszłam do wniosku, że albo Amorek znajdzie dom na wsi;-), albo go przeniosę z hotelu do DT, do miasta gdzie będzie miał możliwość obcowania z dźwiękami ( hałasem) i ruchem ulicznym. (...) mam wrażenie, że nie wie, kto jestem przywódcą stada;). (...).[/QUOTE]
Widać, że uznaje, że świat należy do niego i czas oczyścić pole z przeciwników tej samej rasy. (Normalnie jakbym o Remku czytała.) Ciągnie jak parowóz, znaczy albo ma zacięcie ortopedyczne, by ludziom nastawiać barki, albo ma ludzi w... i zaiwania, gdzie go nos powiedzie, a człowieczek niech sobie za nim leci jak latawiec.
DT, jak rozmawiałyśmy, konsekwentny, nie ulegający chętkom Amorka i albo ze 100% wiedzą, jak z Amorka zrobić psiaka na medal, albo z mniejszym doświadczeniem za to ze szkoleniowcem w tle.

Póki co może zmienić Amorkowi imię z Amor na Amok? ;)

Posted

P. Irenko, chyba zaczynam czuć moje przestawione mięśnie w prawej ręce.. jednak te kilka mega zrywów nie pozostało bez "odzewu" w moich mięśniach... jutro pewnie będe miała obolałą całą ręke od barku do łokcia.. :roll:
Nie wyobrażam sobie aby jego nowy właściciel miał sobie poradzić z tak szarpiącym i atakującym (bez ostrzeżenia) psem...
KTOŚ musi z nim zacząć pracować, tylko tak na poważnie a nie dla picu....
Jedyne światełko w tunelu jest takie, że Amor po takim ataku, kiedy się na niego krzyknie to widać, że mu głupio, jest dość karny, jednak za chwile ma w dupie że się go opieprzyło i próbuje znowu... Nawet brzucho pokazywał kiedy go opierniczałam, wzrok spuszczony , głupio mu było (przez pare sekund :roll: ) a za chwile znów atak.....
ehhh Amor, Amor.... co z tobą sie porobiło :shake: ja wiem, ze to nie wina psa, jeno hotelu, który w ogóle nie próbuje go cywilizować... no ale helooł.. za coś się płaci tą grubą kasę co miesiąc.... w Amoku dziewczyna codziennie pracuje z psami z Kamieńca.... przyszły do niej totalne dzikusy (z miejsca podobnego krzyczkom) a teraz po 2 miesiącach już 5-tka nadaje się do adopcji... To coś tu chyba nie halo w tym hotelu Amorka... :roll: