ewajanka Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Myślałam że nic mnie już nie wzruszy, jestem załamana.:placz: Nawet jesli uda się wyłapać te chory psy, chociaż ich jest pewnie cała masa. To te zdrowe się rozmnożą i uzupełnią to co zabierzecie. To jakieś błędne koło. Skoro okoliczne schronisko nie chce przyjąć psów to może pukać do innych, no ja nie mam pomysłów więcej.:shake: I to jest XXI wiek, przecież to miasto ciemnoty i głupoty, [SIZE="1"]sorki jeśli ktoś z dogo tam mieszka[/SIZE]. Quote
ocelot Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Zapisuję sobie wątek. Nie wiem jak pomóc. Chcecie wyłapać resztę tych psiaków? Gdzie je umieścicie? Beznadziejny jest ten świat. Quote
enia Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='malagos']Pismo do burmistrza dobre, ale najważniejsza jest rozmowa i to zarejstrowana. A mozę zadzwonic do Celownika czy innej Interwencji, teraz Świeto Zmarłych, tu temat cmentarza i rozjechanych na jezdnaich psiaków, jakos tak tematycznie by może sie zgrało, by z kamerą pojechali i pana burmistrza na rozmówkę wzieli?[/QUOTE] jeśli burmistrz jest przeciwny to psy znikną szybciej niż nam się wydaje... to trzeba na już ekipe skrzyknąć i jechać bez żadnego powiadamiania..... tym bardziej , że powiatowy ma to w nosie.:shake: Wyłapią , uśpią i po sprawie. Oni mają ustawowy obowiązek zająć się bezdomnymi na terenie gminy. Quote
elmira Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='malagos']Pismo do burmistrza dobre, ale najważniejsza jest rozmowa i to zarejstrowana. A mozę zadzwonic do Celownika czy innej Interwencji, teraz Świeto Zmarłych, tu temat cmentarza i rozjechanych na jezdnaich psiaków, jakos tak tematycznie by może sie zgrało, by z kamerą pojechali i pana burmistrza na rozmówkę wzieli?[/QUOTE] Dokładnie! Zrobić raban i oficjele zadki ruszą! Nie ma co się krygować i zwlekać. Faktycznie jest ryzyko, że psy zaczną znikać. Ale tu nie ma nic do stracenia!!! Te psiaki i tak zginą. Albo pod kołami, albo od chorób. Quote
mru Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 ja mogę zadeklarować tylko[B] pomoc fizyczną w łapaniu/transporcie [/B](2 osoby i mamy samochód) pamiętajcie o nas! ale wiem, wiem, nie ma gdzie ich odwozić :( Quote
dzidda Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 no faktycznie masakra się tam dzieje...po weekendzie będzie jeszcze gorzej....w końcu ruchliwy weekend przed nami:roll: Quote
taubi Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 pomoc w transporcie też się przyda mru proszę napisz kiedy możesz to może pojechało by się spróbować wyłapać Anioła on mi bardzo leży na sercu bo już było tak blisko a byśmy mieli go w samochodzie. On nie ma już siły chwieje się na nogach ale jest strachliwy i strasznie inteligentny bo jak tylko nas widział z daleka to zaczynał uciekać. W końcu nam uciekł w chaszcze. PEWNIE NIE MIAŁ JUŻ SIŁY I SIĘ TAM SKRYŁ. Niestety potem nie udało nam się go namierzyć. Quote
clo Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 zapisuje narazie i pomoge...w transporcie /lapaniu ,szukam tez dt dla tej onkowatej z postun 73...juz jej nie moge zapomniec... Quote
asiaf1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Gdyby ktoś chciał się zająć wystawieniem bazarków to moge przekazac rzeczy na bazarek-2 portfele skórzane, zestaw preparatów Schola do stóp, i inne-niestety tylko tyle mogę pomóc Quote
enia Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='taubi']pomoc w transporcie też się przyda mru proszę napisz kiedy możesz to może pojechało by się spróbować wyłapać Anioła on mi bardzo leży na sercu bo już było tak blisko a byśmy mieli go w samochodzie. On nie ma już siły chwieje się na nogach ale jest strachliwy i strasznie inteligentny bo jak tylko nas widział z daleka to zaczynał uciekać. W końcu nam uciekł w chaszcze. PEWNIE NIE MIAŁ JUŻ SIŁY I SIĘ TAM SKRYŁ. Niestety potem nie udało nam się go namierzyć.[/QUOTE] mieliśmy to samo z pewną suką, w pasztecie podać sedalin ( wg. oreintacyjnej wagi) i czekać aż się położy, jesli ciebie się boi i już kojarzy to będzie uciekał słaniając sie , uważajcie na samochody, za chiny ludowe po podaniu sedalinu nie spuszczać psa z oczu....myśmy czekały ponad 3 godziny- tak mnie kojarzyła z łapanką ,że nieprzytomna uciekała na ulice, wtedy obca osoba ją dopiero zapieła na linę...... Quote
jagoda1403 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Straszne to jest bo tak na prawde nie wiedomo w co ręce włożyć jest taka iloś tych zwierzaków ... Nawet jak są chetni do wyłapywania to co dalej ??? Quote
zuzlikowa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='asiaf1']Gdyby ktoś chciał się zająć wystawieniem bazarków to moge przekazac rzeczy na bazarek-2 portfele skórzane, zestaw preparatów Schola do stóp, i inne-niestety tylko tyle mogę pomóc[/QUOTE] Asiaf...mogę wystawić bazarek dla tych psiaków. Wyślesz fotki z opisem przedmiotów?...daj znać! Quote
mru Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 tak to jest z tym sedalinem pies i tak ucieka albo się dusi, albo wariuje i będzie uciekał aż do końca :( aż w krzakach zaśnie :/ Quote
asiaf1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='zuzlikowa']Asiaf...mogę wystawić bazarek dla tych psiaków. Wyślesz fotki z opisem przedmiotów?...daj znać![/QUOTE] problem taki że mam popsuty aparat-moge rzeczy wysłac do Ciebie kurierem podaj mi do siebie adres. chyba, zeby się ktos z w-wy lub okolic odezwał Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Nie mamy pomyślu jak pomóc-nie mamy domu,pieniędzy czy własnego schroniska.Mamy natomiast serdeczną prośbe-jeśli ktoś zdecyduje się zwrócić w sprawie tragedii psów Szydłowca do Straży Dla Zwierząt to my prosimy by wczesniej zapoznał się z wątkiem na miau,,Spółdzielnia zamyka piwnice,,. Tyle możemy zrobić dla tych psów-odesłać ew.spieszących z pomocą dla nich do w/w wątku. DZB Elżbieta Quote
sleepingbyday Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 taubi - nie ma czegos takiego jak "zydzi, właściciele cmentarza". może właścicielem jest gmina, może zjwiązek wyznaniowy tylko sie opiekuje, może związek wyznaniowy jest właścicielem. ale na pewno nie ma własciciela "żydzi" w dokumentach :roll:. a kasy od nich nie chcemy przecież... nazwa cmentarza? dokładna lokalizacja? chocby ulica? ktos wie? Quote
golf Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='mru']ja mogę zadeklarować tylko[B] pomoc fizyczną w łapaniu/transporcie [/B](2 osoby i mamy samochód) pamiętajcie o nas! ale wiem, wiem, nie ma gdzie ich odwozić :([/QUOTE] [B]zrobiłam sobie listę oficjeli -radnych gminy+ przewodniczącego rady, plus starosta i przewodniczący rady powiatowej,marszałka województwa itp. Szykujemy dla nich pismo i będziemy wysyłać gdzie się da!! [I]MRU - ew mogę się z Wami zabrać do pomocy.[/I][/B] Quote
golf Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='asiaf1']problem taki że mam popsuty aparat-moge rzeczy wysłac do Ciebie kurierem podaj mi do siebie adres. chyba, zeby się ktos z w-wy lub okolic odezwał[/QUOTE] [I]ja jestem z Wawy. Bazarku nie wystawie, bo to dla mnie za wysokie progi techniczne, ale mogę obfotografować rzeczy, i przekazać fotki [/I] Quote
zuzlikowa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='jagoda1403']Straszne to jest [B]bo tak na prawde nie wiedomo w co ręce włożyć[/B] jest taka iloś tych zwierzaków ... Nawet jak są chetni do wyłapywania to co dalej ???[/QUOTE] Może właśnie dlatego trzeba rozdzielić działania na dwa nurty...pierwszy,to [B]natychmiastowa doraźna pomoc potrzebującym psiakom,zabranie ich jak największej ilości z okolic Szydłowca[/B]( ...domy tymczasowe na już,pomoc finansowa na już oraz osoby,które bedą mogły wspomóc bezpośrednio psiaki przy leczeniu np.transportem do lecznic na zabiegi,na zmiany opatrunków,ew.kąpiele lecznicze...) ...a drugi,to [B]natychmiastowe uderzenie we władze miasta,gminy by rozwiązały w sposób satysfakcjonujący problem bezdomności psów oraz odpowiedniej opieki nad nimi[/B](wałęsające się psiaki mogą mieć tzw"opiekunów",ale nie takiej "odpowiedzialnej" opieki winny sobie życzyć władze dbałe o dobro swoich mieszkańców,więc ich obowiązkiem jest podjęcie działań rozwiązujących i ten problem).Myślę,że tu akurat przyda się każda forma działania,która zmusi włodarzy(wybieralnych w końcu!!!) do zajęcia się tym problemem! Nie od rzeczy byłoby skontaktować się z opozycją polityczną obecnie rządzących...z sobie wiadomych przyczyn mogą wesprzeć nasze działania i stanowisko!!!Mogą też dać wiele argumentów,do których z zewnątrz nie dokopalibyśmy się! To tylko takie dywagacje...może jednak przydadzą się... Mam pełną świadomość,że nie jest,to odosobniona sytuacja...i może dlatego warto wziążć się za nią kompleksowo i skutecznie doprowadzić do zmian...jeśli już mamy mieć opinię oszołomów i nawiedzonych,to niech przynajmniej przylgnie jeszcze kilka epitetów- nieustępliwych,skutecznych,upartych... [B]Bardzo proszę...udowodnijmy,że te ostatnie przymiotniki są właściwe dla naszego działania!...i w bezpośredniej pomocy,i w inicjowaniu zmian w środowiskach.[/B] Quote
zuzlikowa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='golf'][I]ja jestem z Wawy. Bazarku nie wystawie, bo to dla mnie za wysokie progi techniczne, ale mogę obfotografować rzeczy, i przekazać fotki [/I][/QUOTE] To jak...Dogadacie się dziewczyny?...fotki,czy wysyłka do mnie? Czekam na Wasze ustalenia...:razz: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Przecież to ewidentny horror, a te biedne psiaki wyglądają dosłownie jak [B]" zombie " z Szydłowca[/B]:-( Wstyd dla tego miasta i jego mieszkańców :shake:. Nie wierzę w to, co widzę :-(. Jak ludzie, widząc to upodlenie, krzywdę i nędzę żywych istot mogli nie reagować :angryy:. Gdzie włodarze tego miasta z koszmaru ? Za co pobierają wynagrodzenia urzędnicy utrzymywani z podatków społeczeństwa? Czy w Szydłowcu są jacyś dogomaniacy ? Jeśli tak, pomóżcie ! Czy wiadomo coś o tej labkowatej biedzie: [url]http://img11.imageshack.us/img11/1015/pies35.jpg[/url] Quote
jagoda1403 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Teraz dopiero obejrzałam odświeżoną strone 1 ze nowymi zdjęciami... To jest straszne nie moge patrzeć na te biedne kociaki, psy tak smao, jak bardzo one cierpią :placz: Nigdy nie iwdziąm tak bardzo cierpiącego kota jak Maniuś ... Quote
enia Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [url=http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090731/POWIAT0207/164200740]Szydłowiec: Pierwsze w powiecie schronisko dla psów może być w Szydłowcu? - 31 lipca 2009[/url] czy to o ten Szydłowiec chodzi? możemy na forum zacząć sie wpisywać, album z fotami zrobić i ogółowi udostepnić, ale czy w ten sposób pomożemy psom?:roll: się sama zastanawiam..... Quote
golf Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [B][quote name='sleepingbyday'] nazwa cmentarza? dokładna lokalizacja? chocby ulica? ktos wie?[/QUOTE][/B] [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Cmentarz_%C5%BCydowski_w_Szyd%C5%82owcu]Cmentarz żydowski w Szydłowcu – Wikipedia, wolna encyklopedia[/url] Quote
asiaf1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='golf'][I]ja jestem z Wawy.[/I] [I]Bazarku nie wystawie, bo to dla mnie za wysokie progi techniczne, ale mogę obfotografować rzeczy, i przekazać fotki[/I] [/QUOTE] Super jak możemy sie umówić? podaj mi na priva komórkę do siebie Quote
Recommended Posts