Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam

składam deklarację 5 zł miesięcznie - przez rok mogę wpłacać - psiaka wybierzcie sami - każdy potrzebuje pomocy.
tylko nie wiem jaki nr konta, kiedy wpłacić itp. - wybaczcie "nowa jestem"

poza tym zalicytowałam cegiełki za 50 zł na aukcji allegro, kupiłam karmę (from "Biedronka" - ale lepszej u nas nie ma)

kamila

Posted

Witam wszystkie dobre dusze!
Mam na imię Monika i na Dogo jestem od jakiegoś czasu...mało piszę, więcej czytam...
informację o tragedii w Szydłowcu uzyskałam poprzez forum owczarka szkockiego, gdzie zamieszczono link do tematu...i gdzie najczęściej można mnie znaleźć
o sobie pisać nie będę...po prostu - kocham psy i wiążę z nimi moje życie odkąd pamiętam... swoje mam dwa, sukę collie i porzuconego w wieku 8 miesięcy psa w typie boksera, który w moim domu i sercu znalazł swoje miejsce przeszło 2 lata temu odwdzięczając się ogromną miłością jaką zna tylko psie serce...

gdy przeczytałam wątek wiedziałam, że chcę i muszę pomóc..nie mogę dać DT więc postanowiłam ruszyć niebo i ziemię (a póki co serca aplikantów z mojego roku) by choć trochę wspomóc Was w działaniach...wczoraj odwiedziłam Fundację Azylu i po poczynionych uzgodnieniach wieczorem link do wątku i prośba o pomoc zostały przesłane do wszystkich aplikantów z mojej grupy... odzew jest w sumie większy niż się spodziewałam, info jest przesyłana dalej i liczę na to, że znajdzie się jeszcze wiele serc otwartych na pomoc zwierzakom z Szydłowca...

dziś udało mi się zebrać ok. 50 kg suchej karmy i kilka sporych pakunków z legowiskami, kocami...
wszystko osobiście przekazałam Pani Prezes w Schronisku Azylu w Falenicy jakieś 2 godziny temu także mam nadzieję, że uda się wspomóc jutrzejszą akcję i dokarmić te psiaki, których nie uda się jutro zabrać...

za tydzień w czwartek liczę na jeszcze jedną zbiórkę, mam też spory odzew od osób chętnych przyłączyć się do zbiórki finansowej... myślę, że pieniądze przydadzą się na leczenie dla tych zwierzaków, które uda się zabrać z tego "miasta śmierci", szczegóły będę uzgadniać w biurze Fundacji jutro bądź w poniedziałek...
o tym, co uda nam się zebrać i przekazać będę informować w tym wątku...

szacun dla Was i powodzenia jutro!!!!

Posted

Czyli tak,
interesuje Nas os Wschod (tam jest Kiara i Kumpel)

Mona Lisa sie paleta, ja podobno latwo spotkac

Aniol...tu jest problem. Ma swoje sciezki i biega po polowie Szydlowca, wlaczajac krzaczory.

Flip i flap ?

Goldi, Megi, Major i Marcel stale miejsce przy blokach

Kolor i Dzikus - niewiadomo :(

Interesuje Nas przede wszystkim cmentarz. tam sie chowaja.

Zeby tylko jutro nie padalo :( nie mam pojecia gdzie moga sie chowac jak pada deszcz...

Jaka bedzie pogoda w Szydlowcu jutro?

Posted

[quote name='nastassia_2']Witam wszystkie dobre dusze!
Mam na imię Monika i na Dogo jestem od jakiegoś czasu...mało piszę, więcej czytam...
informację o tragedii w Szydłowcu uzyskałam poprzez forum owczarka szkockiego, gdzie zamieszczono link do tematu...i gdzie najczęściej można mnie znaleźć
o sobie pisać nie będę...po prostu - kocham psy i wiążę z nimi moje życie odkąd pamiętam... swoje mam dwa, sukę collie i porzuconego w wieku 8 miesięcy psa w typie boksera, który w moim domu i sercu znalazł swoje miejsce przeszło 2 lata temu odwdzięczając się ogromną miłością jaką zna tylko psie serce...

gdy przeczytałam wątek wiedziałam, że chcę i muszę pomóc..nie mogę dać DT więc postanowiłam ruszyć niebo i ziemię (a póki co serca aplikantów z mojego roku) by choć trochę wspomóc Was w działaniach...wczoraj odwiedziłam Fundację Azylu i po poczynionych uzgodnieniach wieczorem link do wątku i prośba o pomoc zostały przesłane do wszystkich aplikantów z mojej grupy... odzew jest w sumie większy niż się spodziewałam, info jest przesyłana dalej i liczę na to, że znajdzie się jeszcze wiele serc otwartych na pomoc zwierzakom z Szydłowca...

dziś udało mi się zebrać ok. 50 kg suchej karmy i kilka sporych pakunków z legowiskami, kocami...
wszystko osobiście przekazałam Pani Prezes w Schronisku Azylu w Falenicy jakieś 2 godziny temu także mam nadzieję, że uda się wspomóc jutrzejszą akcję i dokarmić te psiaki, których nie uda się jutro zabrać...

za tydzień w czwartek liczę na jeszcze jedną zbiórkę, mam też spory odzew od osób chętnych przyłączyć się do zbiórki finansowej... myślę, że pieniądze przydadzą się na leczenie dla tych zwierzaków, które uda się zabrać z tego "miasta śmierci", szczegóły będę uzgadniać w biurze Fundacji jutro bądź w poniedziałek...
o tym, co uda nam się zebrać i przekazać będę informować w tym wątku...

szacun dla Was i powodzenia jutro!!!![/QUOTE]

Wielkie wielkie dzieki :)
Jutro wezmiemy co trzeba i rozdamy psiakom z pozdrowieniami od aplikantow :)

Posted

[quote name='nastassia_2']Witam wszystkie dobre dusze!

[B]Wielkie dzięki!!!![/B]

Posted

Gdyby potrzebny był transport do Sierpca to mogę pojechać w sobotę rano .
Mój numer 0-600 953 938 . Psiaki w kontenerkach lub osoba towarzysząca .

Posted

[quote name='_ogonek_']Mogę jakos pomóc? Oprócz pieniążków ;)[/QUOTE]

ogonek. Psiaki potrzebuja ogloszen, wpsarcia a najbardziej domow stalych ! wiem, ze ogarniasz te tematy...mozesz ? :)

Na ostatnich stronach sa watki poszczegolnych psow. Powstawiam je do pierwszego postu tylko poprosze o zbior wszystkich...

basia, zobaczymy jak pomoga. Jeszcze nic nie wiadomo, ale napewno pokojowo chcielibysmy podjac z nimi wspolprace...

Posted

[quote name='golf'][quote name='nastassia_2']Witam wszystkie dobre dusze!

[B]Wielkie dzięki!!!![/B][/QUOTE]

[IMG]http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_duze/milosne/milosc29_(www.e-gify.pl).gif[/IMG]

Posted

Deklaruję po 10 zł mies. na dwa wybrane przez Was psy. Więcej narazie nie mogę bo zadeklarowałam już wcześniej pomoc dla innych psów. Jestem bardzo zainteresowana przebiegiem wizyty u p.Burmistrza jeżeli takowa będzie. Dzięki Waszemu wysiłkowi to przede wszystkim On się pozbędzie kłopotu. Wiem, że robicie to dla psów nie dla p. Burmistrza. Zresztą co ja będę marudzic.

Posted

[quote name='Jo37']Gdyby potrzebny był transport do Sierpca to mogę pojechać w sobotę rano .
Mój numer 0-600 953 938 . Psiaki w kontenerkach lub osoba towarzysząca .[/QUOTE]

jo jo ! rewelacja! :) pozostajemy w kontakcie ;) (Sierpc to dom dla Flipa i Flapa?)

Posted

Niestety nie udało mi się dowieźć karmy :oops: Na pewno jednak nie przepadnie, jak tylko będę jechała do Cygana to zawiozę ją ze sobą.

Zaraz założę jeszcze wątek Megi. A co z Majorem? Anita happy pisała, że z nim nie jest tak źle, może lepiej zabrać innego psiaka?

Posted

Może po prostu jeśli będzie uciekał - nie ganiajcie za nim, tylko weźcie innego psiaka, jeśli pójdzie z wami - weźcie jego... To chyba najlepsze wyjście.

Wątek Meggi:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13444188#post13444188"]Piękna ruda Megi - na cito potrzebne deklaracje, by wyrwać ją z piekła! - Dogomania Forum[/URL]