Ka-Vanga Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='Achnamara'][FONT=Arial]SOBOTA – 08.04.2006[/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Janusz Opara (+ sznaucery średnie)[/SIZE][/FONT][/quote] Prosze bardzo:jumpie: . Quote
Elitesse Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='Ka-Vanga']Prosze bardzo:jumpie: .[/quote] oo to pan Opara ma uprawnienia na sznaucery ?? ciekawe jak je sedziuje Quote
Ka-Vanga Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='Elitesse']oo to pan Opara ma uprawnienia na sznaucery ?? ciekawe jak je sedziuje[/quote] No tez nie wiedzialam, ze ma uprawnienia. To co Aga jestes:x-mas: . Quote
Elitesse Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='Ka-Vanga']No tez nie wiedzialam, ze ma uprawnienia. To co Aga jestes:x-mas: .[/quote] zobaczymy, to jeszcze duzo czasu ale kiedys by wypadalo odwiedzic tamte rejony polski :D :D :D Quote
blaira Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Moze mi ktos napisac cos wiecej o sedzaich z 3 grupy? totalnie nikogo nie kojarze :question: Quote
Zeliika Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='blaira']Moze mi ktos napisac cos wiecej o sedzaich z 3 grupy? totalnie nikogo nie kojarze :question:[/quote] Wiem tylko, ze p. Maciej Kozber to specjalista od dalmaskow. Quote
PUENTA imszar Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='szorka']P.Kozłowska jest sędią międzynarodowym ,sznaucery sędziuje dość długo i ma tak zwane ,, OKO,,.Sznaucer żeby u niej zaistnieć musi być zrobiony( wytrymowany ,szorski włos ,przygotowany do wystawy na cacy). Pokazany w ruchu i w statyce . Typ amerykański jej nie przeszkadza .Wszystkim sznaucerom na tej wystawie życzę sukcesów.[/quote] ta sędzina tez sędziuje w grupie III więc widać jest bardzo dla niej ważny eksterier...tylko tyle mogę pomóc Quote
mar Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 [quote name='PUENTA imszar']ta sędzina tez sędziuje w grupie III więc widać jest bardzo dla niej ważny eksterier...tylko tyle mogę pomóc[/quote] Chyba dla każdego sędziego przynajmniej teoretycznie bardzo ważny jest eksterier. Quote
PUENTA imszar Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 dobra słowo "przeważnie" a pozatym exsterier to nie było najlepsze odkreślenie bardziej można nazwać dobre przygotowanie.. mar ja nie wiem sugeneruję się tym co napisała moja koleżnaka na pierwszej stronie ja sama korzystam tylko z jje słów.. Quote
Ajrisz Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 [QUOTE]No ja juz napewno nie jade jeśli śedziować aussie ma pan Kozber, który kompletnie nie zna się na aussie, nie ma pojęcia o wzorcu i typach co dało się poznac po opisach w Legionowie teraz na zimówce[/QUOTE] Wiekszosc borderow tez nie pojedzie. Po prostu ja nie chce wyrzucac kolejny raz pieniedzy w bloto. Quote
PUENTA imszar Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Ajrisz trochę mi was żal, że musicie unikać tego faceta który jak widać pojawia się czasami.. a powiesz mi jakąs sytuacje z nim? Quote
MateuszCCS Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 My bedziemy ... towarzysko tylko (VII). Quote
Asiaczek Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 A czy na V grupę (esp. basenji) można prosić p. Janusza OPARĘ? Dawno nas nie sędziował! Pzdr. Quote
PUENTA imszar Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 :laola: już się nie mogę doczekac.Codziennie ćwiczymy, jakoś bardzo nam zależy :) Quote
Musiałek Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 No ja poczekam do ostatniej chwili aż określą kto na jakie pasterze a jesli nie to się wybiore dopiero jak zmienią repertuar na I grupę :-D Quote
Gra Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 [quote name='Musiałek']No ja poczekam do ostatniej chwili aż określą kto na jakie pasterze a jesli nie to się wybiore dopiero jak zmienią repertuar na I grupę :-D[/quote] Podejrzewam, że wiele osób z I-szej grupy tak zrobi!!! Pani Matuszewska już nas oceniała, więc chciałabym kogoś innego np. P. Zamojski jest bardzo miłym i delikatnym sędzią, przed którym nawet mój futrzak się nie cofał, jak pokazywał zębiska. Jest jeszcze trochę czasu, może coś się jeszcze zmieni... Inaczej będę mogła się wybrać, ale tylko jako obserwator. Pytanie tylko, czy będzie na co popatrzeć??? Chyba będzie niewiele pastuchów... Quote
Musiałek Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 ;) taaak, chyba powinno to dać im coś do myslenia, aby ulepszyc tą wystawę i ściągać jak najwięcej wystawców :)) Quote
PUENTA imszar Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 zgadzam się :D a jakoś narazie mi się w NDM ani razu sędzie nie powturzył :D Quote
karenina Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 [quote name='PUENTA imszar']zgadzam się :D a jakoś narazie mi się w NDM ani razu sędzie nie powturzył :D[/quote] A ile razy wystawiałas psa w NDM ? Quote
PUENTA imszar Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 karenina ooo nie..ale mi dałaś haka :D odpowiem kiedy indziej :D musze się przyznać skrycie, że 2 :jumpie: napisałam, ze "narazie" mi się nie powtórzył właśnie ze względu na ilość wystaw :thinkerg: Quote
karenina Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 [quote name='PUENTA imszar']karenina ooo nie..ale mi dałaś haka :D odpowiem kiedy indziej :D musze się przyznać skrycie, że 2 :jumpie: napisałam, ze "narazie" mi się nie powtórzył właśnie ze względu na ilość wystaw :thinkerg:[/quote] Rozumiem :-D Quote
PUENTA imszar Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 jakoś w ostatnim NDM jednak było mi trochę strasznie..oboknas były pinczery więc i dobermany i jakoś się złożylo, że i dogi niemiecki!! Nie tyle, że co chwilę było słychać wark to wydaję mi się, że jeden pies chciała się żucić na drugiego.Ja kurat miałam ringobok nich.Kiedy więc stałam wyluzowana w kolejce do stołu pozwalałamSoni kręcić się w około okolic ringówki a ta mi chciała wlecieć na sąsiadni ring ale by była sensacja.Mały sznaucerek przy ocenie dogów :) Quote
Martyna Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 ja postaram sie byc, w sumie nie zaleznie od sedziego :-) Quote
PUENTA imszar Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 :cool2: o Martyna widzę,że jesteś z Warszawy hehe Quote
Recommended Posts