Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

halcia napisał(a):
.Nie podejrzewam ,zeby sie rozbrykała i czyms podpadła.To taka sunia"cień" człowieka.

a właśnie sie bardzo mylisz halciu, rozbrykala sie i to na dobre.....ale nie tak, żeby czymś podpadła ale bardzo otworzyła się na ludzi. Szczeka - sygnalizując czyjeś wejście do domu, szczeka też wypuszczona na zewnatrz i biega jak dzieciak podskakując i prowokując do zabawy. Pani Ewa mowi , że to nie ten sam wystrachany pies ktory przyjechał do nich jeszcze nie tak dawno temu. Bużka najbardziej sie cieszy kiedy Natalka wraca ze szkoły, aż ponoć piszczy ze szcześcia bo wie że za chwile długi spacer i mnóstwo głasków. Jest spuszczana ze smyczy na łące obok domu, ponoć biega jak zwariowana i tarza sie w sniegu robiąc piękne fikołki. Jest zdyscyplinowana, pięknie wraca na zawołanie. Tuli sie do wszystkich, niemniej z pewną rezerwą do płci męskiej. Ponoć wielu wyraża zdziwienie że starszy pies schroniskowy i z taką przeszłością potrafi być tak kochany i bezproblemowy.
Jestem z p.Ewą w stałym kontakcie i jesli bedziemy w Krakowie mamy serdeczne zaproszenie w odwiedziny do Bużkowego domku...

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Takie radosne brykanie to i ja poznałam przy częstych wizytach.Jak ja wyciagnęłam z "doła"to Buzka potrafiła okazac i radosc z wizyty{tańczac dookoła}i dyscypline{nigdy sie nie oddalając}Chodziło mi o mniej pozytywne brykanie,o co ja nie posadzam.Tez ja wyciagnełam na swiatło dzienne a nikt mi nie dziekuje:eviltong:

Posted

Kurczę, żeby to człowiek tak wszystkie mógł powyciągać ze schronisk, dać domy i kochających ludzi....niby teraz w tych Orzechowcach krzywda im sie nie dzieje, warunki dobre, pełna micha , wybiegi...a jednak schron a dom to przepaść.
Wszystkim ciotkom dzięki za Buźkę!!

Posted

[quote name='karolciasz28']Beciu nie tak wprost,to mi wygląda na podlizywanie się:evil_lol::evil_lol:

karolciu bo z tym wyciąganiem na światło dzienne to halcia do mnie ,,szczypnęła'' po tym, jak napisałam na wątku Pigwy i Myszki / że majuska wyciągnęła/. I halcia też chciała wyciągnąć....:evil_lol:

• 2 years later...