majqa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='BeaBono'] (...) Dzisiaj mama ma wyjść ze szpitala... Napiszę coś więcej po konsultacji...[/QUOTE] Kciuki zaciśnięte za Mamę! :lol: Quote
Ajula Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='rytka'] Prosze o wypowiedzenie sie czy moge liczyc na wsparcie w hotelowaniu jej,o deklaracje pomocy ?[/QUOTE] ja Cie będę wspierać jak tylko będę mogła - jak długo będzie trzeba na dziś deklaruję na Czarną 50 zł miesięcznie Quote
Ajula Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='BeaBono'] trzeba by wybadać, co na to tamci Państwo (czy by sie zgodzili, czy po pewnym czasie nie rozłożyliby na części pierwsze...). [/QUOTE] jakby się nasłało na nich jakieś służby, które im by nakazały trzymanie psów w godziwych warunkach, to może by się nawet biegusiem zgodzili nie sądzę, żeby się znali na tym, i jakby ich ktoś nastraszył, to może by chociaż psy miały ciepłe budy i inne jedzenie, niż świńska czy krowia pasza :roll: ale o taką interwencję trzebaby poprosić jakąś skuteczną w swych działaniach organizację, a Rytka nie mogłaby się pewnie potem pokazywać Quote
majqa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Rytuś, śledź uważnie wątek i jeśli pojawią się deklaracje wpisuj je w 1 post (nick i kwota, a do tego, zależnie od tego, co Ci mignie przed oczkami, zrób podział na deklaracje jednorazowe i miesięczne). Quote
togaa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 rytka ! jak Ty sobie dasz rade...? W domu masz gorzej niż szpital...! Pewnie wieczorem lecisz z nóg, a my ci dokładamy obowiązków....! Martwię się o Ciebie! Tak,tak..koniecznie zapisuj deklaracje żebyś wiedziała na czym stoisz.... Quote
rytka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Ajula Ty wariatko dzieki:loveu:sie zakochalas w Gufim i Czarna na zabój:evil_lol: Togga -no gryzłam problem dlugo i dam rade;)Czarnej trzeba pomóc bo zmarnieje... dzis byłam u mechanika (zmiana opon)czesto tam chodze i dopiero dzis u jego sasiadow zauwazylam psy-budy na ziemi w błocie,bez słomy,niby kojec duzy ale 2 psy, mały i duzy -ten dodatkowo na lancuchu chyba uciekał-widac sa tam lata - takie psy maja obłęd w oczach :-(-Gufi i Czarna byly wystraszone,przerazone ale jeszcze nie zrezygnowane,czarnej nie moze spodkac taki los:shake:Inny pies w mojej wsi zerwał sie dzis z łancucha-wlascicielka nie mogla go zlapac ,mnie pies nie znał ale dal sie poglaskać i zlapac(moze czuł mopowa)oddalam go wlascicielce ,nie chcial z nia isc,pomołam go zaprowadzić -ze mna szedł ale zatrzymal sie przed sama buda i szarpnął-ten sam obłęd w oczach,zeby dzien sie miło skonczył jak jechalam do Bydgoszczyw ok.Łabiszyna wyszedl mi na droge olbrzymi brazowy pies przy ktorym Gufi to grubas był:-(Nie mozna pomagac wszystkim tu na wsi na kazdym kroku spotykam psia tragedie-ale Czarnej mozemy pomoc,nikt wiecej nie dolozy sie jeszcze do hoteliku..? Quote
majqa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='rytka'] (...) nikt wiecej nie dolozy sie jeszcze do hoteliku..? Niby tak niewiele potrzeba, by pomóc jednemu psu, tyle, że jest ich od groma i trochę. :-( Ryciu, dopytaj Gonię, jakie tam, gdzie wspominała Ci, są ceny hotelowe, jakiego rzędu to kwota. Quote
rytka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 mozna powiedziec ,ze to bez sesu-ale kazdy z nas wśród 1000 potrzebujących chciałby byc ta jedną wybrana,do której los sie usmiechnął-to ma sens. juz sie dowiaduje o cene hoteliku.;) Quote
GoniaP Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Hotel pod Szamotułami: 20zł doba u Jamora dla Emira: 15zł doba w Bogatyni, 400zł /mc Quote
Ajula Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='GoniaP']Hotel pod Szamotułami: 20zł doba u Jamora dla Emira: 15zł doba w Bogatyni, 400zł /mc[/QUOTE] Gonia dzięki :lol: pod Szamotułami to by było blisko Poznania, jakby trzeba przewieźć Czarną do weta czy coś, to byśmy ją z Krzyskiem wozili u Jamora wiadomo - raj na ziemi ale może najpierw niech Czarna posiedzi trochę u Rytki, my w tym czasie spróbujemy coś zebrać i dalej szukać DT jak w ciągu tych 2-3 miesięcy nic nie znajdziemy, to poprosimy Gonię o załatwienie miejsca w ktoryms z wymienionych hotelików (o ile uzbieramy pieniądze) bo jak Majqa mówi - psów jest tysiące, dogomaniacy dają z siebie co mogą, trudno znaleźć kogoś, kto może jeszcze wysupłac jakies pieniądze, bo ludzie i tak płacą na wszystkie strony na jakies psiaki Quote
majqa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Ajula'](...) najpierw niech Czarna posiedzi trochę u Rytki, my w tym czasie spróbujemy coś zebrać i dalej szukać DT (...) [/QUOTE] I to jest słuszna opcja. :lol: Quote
majqa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='BeaBono']Dlaczego zmienił się tytuł?[/QUOTE] Próba przyciągnięcia nim uwagi. Quote
rytka Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 poproszono mnie o zmiane tytułu-zeby przyciagnąć wiecej osób na wątek-chyba nie zadziałało:shake:a tytuł znow sie zmieni bo juz dzis nie jest aktualny-byłam na grobach-czyli blisko czarnej-ucieszyła sie tak jak Gufi sie cieszy(po mamie ma wszystko:evil_lol:)-jak tu ruszyć jej sprawy-najlepiej zabrac .obadac u weta,zaszczepic,poznac char. i ogłaszac-wiec co mialam zrobić-ZABRAŁAM JA DZIS. W DRODZE -JAK GUFI najpierw 10-15 min.opowiadala mi cos piskami i mialczeniem -jak gufi piszczek ,probowala całowac wszystkich,a ze nie chcieli to wtulila sie i zasnela do konca podrozy.Dobrze wygląda-zebeer nie znac,k.miednicy tez-zasługa jkp ale cycki do ziemi i mleko leci-sama sie ciągnie-po niedzieli wet.zaszczepie i dostanie chyba tabl.jak sunia siostr na zasuszenie laktacji.a potem ogloszenia.U mnie moze byc do konca grudnia wiec deklaracje na hotelik nadal zbieramy. Quote
majqa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Idę szukać szczęki. :-o Jesteś Rytko nieeeeeemożliwaaaaaaaa... :-o Quote
rytka Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 niemozliwie glupia chyba:roll::evil_lol: Quote
majqa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Na określenie głupia żadną miarą nie zasłużyłaś. :shake: Masz ogromne serce Dziewczyno... :loveu: Quote
togaa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Szok !!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
GoniaP Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [LEFT]A mnie plomby wypadły :crazyeye: Rytka, Zuch z Ciebie Dziewczyna :loveu: Zdjęcia prosimy!!! [/LEFT] Quote
majqa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='rytka'](...) cycki do ziemi i mleko leci-sama sie ciągnie-po niedzieli wet.zaszczepie i dostanie chyba tabl.(...)[/QUOTE] Teraz przede wszystkim trzeba zebrać na weta. W sytuacji, jaką masz ciężar tych wydatków jest ponad Twoje siły Ryciu. :-( Quote
Ewelina.w38 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Ja na razie nic stałego deklarowac nie mogę ale obiecuje bazarek jeszcze przed Swiętami. Taki duży, z prezentami zeby ksaki więcej nazbierać. Quote
rytka Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Mieszkam ok.30km. od Gniezna w kierunku Bydgoszcz.;) Po spacerze porannym; Jak by Gufi wrocil-tylko czarna jest jeszcze bardziej pro ludzka tzn.pilnuje sie człowieka inne psy widać obojętne jej.pobyłam z nia w bud.gosp.to mimo,ze drzwi otwarte i ciekawilo ją co na zewnątrz to nie chciała mnie zostawić:loveu: ps.zdjecia postaram sie dzisiaj postrykać. Quote
Ewelina.w38 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Z hotelików jest jeszcze Megii (chyba 350zł) i Aga Czarkowianka ale tego nie wiem ile i jak. Quote
Recommended Posts