Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taak! Ani o Czarnej ani o jej następcach nie moge mysleć bez poczucia beznadziejnosci :shake:. Ale trzeba pomoc jej jednej bo bez tego jej sie skroci zywot a nastepnca i tak przybędzie po niej .

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

jkp napisał(a):
Taak! Ani o Czarnej ani o jej następcach nie moge mysleć bez poczucia beznadziejnosci :shake:. (...).

Ta beznadzieja chyba nigdy nas nie opuści. :shake: Identyczny w tym wymiarze jest watek psa w typie wyżła - Karo. Opuścił łańcuch, a na nim, zgodnie z zapowiedzią właściciela miał zawisnąć...szczeniak. :-( I...pewno już wisi.

Posted

Ale Czarnej dogomaniacy obiecali pomoc jak zabierali Gufiego.. I myślę , że dotrzymają słowa.. Jej życie musi się zmienić, ona na to zasługuje, to bardzo przyjazna i przylepna sunia.. Nie może zostać na łańcuchu :mad:

Posted

dogomaniacy maja tyle psow pod opieką,są psy w gorszych sytacjach ale mnie czarna tak nie pasuje na lancuch, kto poznal Gufa ten wie-BB,Ajula widzisz go na łancuchu- takie miodzio:shake:czarna jest taka sama,Gufowi zapewnilam extra warunki w kojcu (duzy wybieg, budynek pusty gosp.do dyspozycj,spacery i pelna micha)i jak on sie bronilł mimo wszystko.

czy bylo by szalenstwem oglaszac ją jako poszukująca ds?moze sie jakiś znajdzie,żeby tylko bylo miejsce to jade i zabieram ja i juz ,niechby to byla nawet moja ostatnia wizyta tam zabiore ja-zdesperowana jestem:mad:Moze ds łatwiej bedzie znaleśc niz tymczasowy?

Posted

Nie byłoby szaleństwem ale należałoby zdobyć jej lepsze zdjęcia, określić wiek i jeśli jest choćby cień szansy również stan zdrowia (odrobaczyć, zaszczepić). To jej może zwiększyć szanse.

Posted

[quote name='rytka']
moze sie jakiś znajdzie,żeby tylko bylo miejsce to jade i zabieram ja i juz ,niechby to byla nawet moja ostatnia wizyta tam zabiore ja-zdesperowana jestem [/QUOTE]
zabieraj ją, coś wymyślimy, jak już nie będziesz jej mogła przetrzymywać najwyżej sprzedam coś i Czarna pójdzie do płatnego hotelu

z całą pewnością nikr z nas nie miał na mysli, że Czarna ma wisieć na tym łańcuchu, po to, żeby nie trafił tam inny pies
mój TZ myslał, że może chociaż udałoby się (dla tego innego psa, którego i tak wezmą) sfinansować kojec, żeby nie musiał być na łańcuchu i miał dobrą budę w tym kojcu

Posted

[quote name='Ewelina.w38']

Ja wspomogę Czarna finansowo ale jeszcze nie teraz, moze koło grudnia.
Chociaż tyle:roll:[/QUOTE]
koło grudnia też się przyda :lol:
nikt z nas nie jest milionerem i każdy daje taki grosik, jaki może
a bardzo często nawet więcej, kosztem rodziny i swoich spraw
ale to jest niesamowite, że z tych grosików tworzą się konkretne sumy, za które robi się konkretne rzeczy
z Czarną też damy radę

Posted

Ajula KOJEC jest tez moim marzeniem :razz::razz:!! Możemy zbierac "do konca swiata i 1 dzien dłuzej" ale uzbieramy może . Czarna zabieramy - Rytka oceni na miejscu jak jest .
Szukamy hotelu dla Czarnej i finansowania kojca bo moze to bedzie motorem postępu cywilizacyjnego :evil_lol:.

Posted

[quote name='BeaBono']
Teraz to mnie możecie nawet zbanować...[/QUOTE]
ale za co? :roll:
mówisz tak, jakbysmy miały jakies niecne zamiary
my prawa banować nie mamy, wiesz to przecież, dlaczego więc tak piszesz?

różnica między łańcuchem a kojcem z ciepłą budą jest bez wątpienia
Czarna ma być zabrana, oczywiste jest, że ludzie wezmą następnego psa, potem następnego itd.
nikt nie zabroni im tego, bo takie jest prawo - nie zrobią tego żadne służby,ani organizacje, a cóż dopiero my - pojedyncze osóbki?
dlatego zróbmy przynajmniej dla tego nieszczęśnika tyle, że nie będzie uwiązany na łańcuchu i będzie miał się gdzie schować

Posted

Juz pisze pw.
czarna jest w ok.Słupcy
robie co moge ale to co sie wyprawia w domu moim ostatnio nie zostawia mi nic czasu:roll:
a kazdy plan torpeduja mi jakies nieprzewidziane okoliczności ,jakies fatum normalnie przeciw Czarnej, az nie do wiary :mad:

BB jak tak mysle jak Ty,bez troskiwych opiekunow kojec czy łancuch to jedno i to samo(nie wypuszczany, nie karmiony to nic mu po kojcu) ale nie łatwo zmienic metalność ludzi takich ze wsi.Gdybym mieszkala blisko nich to bym coś zdzialala (kropla po kropli)a tak:shake:Jednak buda porzadna dajaca ciepło,ochrone przed deszczem ,to co innego ,to zbawienie dla psa i jestem za.Oni nie sa zamorzni ale to ,ich nie tłumaczy ja tez nie bogata ale kwestia wyboru co kupie jedzenie dla psa czy nowy ciuch, ja wybiore jedzenia dla nich to dziwactwo:roll:Czarna jest WYJATKOWA trzeba zabrać ją a dla innych ,ktorym nie mozemy pomoc(bo tam psy były i będą:-()buda to bardzo duzo.Kojec nie-to droga sprawa i masz racje miejsca im zajmie a przeciesz szkoda tyle ziemi dla psa powiedzą na wsi:roll: .

Posted

[quote name='BeaBono']No dobra, nie byłabym sobą,jak bym nie dołożyła dziegciu do tego miodu...
O jakim kojcu właściwie myślicie? Z dachem, podłogą?

Na takie cuś wymagane jest chyba pozwolenie z gminy... A tak w ogóle.. Jak na sprawę jakiegokolwiek kojca zapatrują się Ci państwo, którym chcecie go stawiać?
na taki kojec nas nawet nie stać, bo kosztuje kilka tysięcy :roll:
wystarczyłaby porządna zagroda i ciepła buda

zresztą może najpierw zajmnijmy się szukaniem DT dla Czarnej i zbieraniem pieniędzy dla niej

Posted

buda ciepła a rozwalajace sie dechy,z szparami na gr.dłoni i przeciekajacy dach to róznica duza i psy na tym tylko skorzystają.

taka buda ma czarna inny pies mniejszy ma szafke na buty za bude dla nich to była by róznica.

gdyby znalazl sie dt taki jak BB -bezplatny to było by coś ale takich domów jak na lekarstwo.
BB nie masz Ty jaks koleżanki podobnej do Ciebie:razz:

Posted

[quote name='Ajula'](...) może najpierw zajmnijmy się szukaniem DT dla Czarnej i zbieraniem pieniędzy dla niej[/QUOTE]
I słusznie, od czegoś trzeba zacząć.

Posted

Myśle cały czas co zrobic, spac nie moge:diabloti:rozpatrywałam juz kilka planów i wszystkie nie wypaliły(z roznych wzgledow)chcialabym ,zeby juz coś wreszcie sie ruszyło i mam konkretną propozycje:

-zabiore Czarna do siebie na dt ale max. na 2 mce-dłuzej nie moge (wyprowadzam sie i nie mialabym co z nią zrobić:shake:)mam tez obietnice pomocy w zalatwieniu hoteliku po zniżkowej cenie jak zbiore środki .Byc moze czarna znajdzie szybko ds(juz w czsie pobytu u mnie) i hotelik nie bedzie potrzebny ale jeśli nie znajdzie sie wtedy musiałabym miec zabezpieczenie w postaci deklaracji na hotelik, inaczej nie odwaze sie tak zaryzykowac w mojej obecnej sytuacji.
-swoja droga budy gdyby' sie znalazly ' pozwola przetrwac innym psom w tym gosp. ale jak juz wspomniano czarna to priorytet!
Prosze o wypowiedzenie sie czy moge liczyc na wsparcie w hotelowaniu jej,o deklaracje pomocy ?

Posted

[quote name='rytka'](...)
-zabiore Czarna do siebie na dt ale max. (...)
- musiałabym miec zabezpieczenie w postaci deklaracji na hotelik, inaczej nie odwaze sie tak zaryzykowac w mojej obecnej sytuacji.
-swoja droga budy gdyby' sie znalazly ' pozwola przetrwac innym psom w tym gosp. ale jak juz wspomniano czarna to priorytet!
Prosze o wypowiedzenie sie czy moge liczyc na wsparcie w hotelowaniu jej,o deklaracje pomocy ?[/QUOTE]
I to jest już konkretne wyłożenie kawy na ławę i bardzo rozsądne podejście do sprawy. Niech wypowiedzą się inni o pomyśle, a po obradach w węższym gronie, warto zmienić tytuł na apelujący o pomoc (zabezpieczenie zahotelowania).