Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='alina71']Ja mam stary rozklekotany metrowy drapak, ktory stoi na balkonie, chętnie oddam.
Kase za siatkę też. Worek żwirku tez dam. Ale w weekend planujemy wyjazd więc raczej po niedzieli.
Nie wiedziałam, że w tygodniu tez działacie. Super, ze kociaki mają przechowalnie.[/QUOTE]

Alinko to był taki spontan, koleżanka mnie poprosiła o pomoc w sprawie kotki i jej kociaków - zadomowiły się bestie w jej piwnicy, a oni tam teraz często korzystają bo budują dom i służy za magazyn. Więc często się tam ktoś kręci, a w dodatku przechowują tam trochę odzieży a ona i dzieci mają uczulenie na kocią sierść.
JA zwróciłam się do schronu o pomoc w tej sprawie i znów nie odmówili...
Widzę że jest kilku chetych na dorzucenie się do siatki :) super

Trzeba zagadać z G. czy ma jakiś pomysł na kojec/klatkę dla kotów, bo coś mnie doszły słuchy więc trzeba kuć żelazo puki gorące. Tylko tu by trzeba było jakąś ściepę narodową na materiały. Może jakiś bazarek :loveu: no nic pomyślimy jeszcze...

Oo mam link do wydarzenia Dizelka [URL]https://www.facebook.com/events/153564728113930/166688370134899/?notif_t=plan_mall_activity[/URL]

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Kajk@, wyszło, ze jest nas 6 cioteczek do zrzutki na siatkę.Wszystkie już poinformowałam i jak się z Tobą spotkamy to oddamy swoją część.
Myślę, że do tych nowych kojców dla kotów wystarczy wstawić tylko po drapaku, żeby nie zagracać, bo może być problem z wejściem i sprzątaniem.
Tak nawiązując do pomieszczeń dla kotów, to Szafra wyślę Ci na maila zdjęcie kociarni w jednym ze schronisk w Polsce. Wstaw je proszę tu na forum ( ja niestety dalej tego nie potrafię - wstyd!!!!! :oops: )
Wracając do tego zdjęcia, to pomarzyć można :p
I jeszcze jeśli chodzi o jedzonko dla kociaków, to należy spytać Shanti, co by się przydało. Tak żeby stworkom nie namieszać w brzuszkach
Alina, tak jak Cię prosiłam, na

Posted

Właśnie widzę, że cała wiadomośc nie przeszła.
Chciałam napisać, że jak tym Twoim wyjeżdzie zobaczysz jakiś ciekawy " okaz", to zrób zdjęcie i spytaj , czy jest do adopcji.Chętnie Coś ze stolicy zaadoptuję :eviltong:

Posted (edited)

[quote name='alina71']Aaaa z boiska. ;) Biore aparat z długim obiektywem. :cool3: Licze na słońce, zmiany koszulek. ;)[/QUOTE]

ha ha ha to i ja czekam z niecierpliwością :cool3: poluj na Małaszyńskiego :diabloti:

Edited by kajk@
Posted

Piękna kociarnia ! Może u nas tez coś podobnego zmontujemy :cool3:.

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-LcJ9D7PvHP4/UED9UXs2MFI/AAAAAAAAAM8/gV4xyEQdeyk/s612/kociarnia.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='ZUZA1']Szafra dziękuję za zdjęcie.
Marzenia są od tego, żeby się spełniały:wolfie:, dlatego myślę,że taką kociarnię będziemy kiedyś mieć.[/QUOTE]
Ale kociarnia :crazyeye:
Piękna tylko w naszym schronisku trzeba będzie coś zdecydowanie mniejszego chyba, bo jak wiadomo nie przyjmują kotów i na stanie myślę że nie może być więcej jak 3 no max 6, a już nasza w tym głowa by za długo u nas nie rezydowały.
Możemy całą jesień i zimę organizować sobie zbiórkę kasy na materiały, a na wiosnę poprosić chłopaków o zmajstrowanie takiego wolno stojącego kojca z dala od psów. Co Wy na to ?
Zapytam pracowników schroniska co oni na to, bo może my sobie za bardzo bujamy w obłokach.

Szafra zapytam Shanti co potrzeba dla kociaków, wstrzymaj się jeszcze.
Z ogłoszeniami to też się można wstrzymać, myslę że się szybko rozejdą tylko je ogłosimy na FB i pójdą. Tylko nie wiem czy już można je odbierać mamie, chyba jeszcze 3-4 tygodnie.
Ewentualnie Dizla i kociaka co jeszcze został w schronie można by ogłosić.

JEstem ciekawa co tam nowego w schronie.
Tak sobie myślę że jesień i zimę można by się poświecić na skupieniu uwagi na najdłużej siedzących w schronie psiakach. Tak by każdy miał swój watek. NA ogłoszenia oraz dalszym promowaniu naszego schroniska i adopcji psiaków .

Strona utkwiła w martwym punkcie, Alinko czy to Ty proponowałaś budowę strony i domenę ?

Posted

[quote name='kajk@']
Szafra zapytam Shanti co potrzeba dla kociaków, wstrzymaj się jeszcze.
Ewentualnie Dizla i kociaka co jeszcze został w schronie można by ogłosić.
Tak sobie myślę że jesień i zimę można by się poświecić na skupieniu uwagi na najdłużej siedzących w schronie psiakach.
Tak by każdy miał swój watek.
NA ogłoszenia oraz dalszym promowaniu naszego schroniska i adopcji psiaków .

Strona utkwiła w martwym punkcie, Alinko czy to Ty proponowałaś budowę strony i domenę ?[/QUOTE]

Właśnie - miała być stronka i wszystko ucichło. Trzeba podziałać :cool3:.
Byłam dzisiaj w sklepie zoologicznym - pod Supersamem i zobaczyłam, że tak są zdjęcia naszych psiaków schroniskowych.
Większość już nieaktualna i można by nowe fotki tam powklejać a stare wyrzucić.
Jutro podjadę i powyrzucam stare, nowe można podrukować i przykleić na szybę. Najbardziej potrzebujących psiaków!

Posted

[URL]http://www.schronisko-jastrzebie.bizasc.pl/[/URL]
Póki co z moją nazwą na końcu bo mam taką domene wykupioną.
Jeśli nie macie nic przeciwko to M może zacząć robić ją dalej.

Kociarnia na zdjęciu piękna. Myśle, że mniejszą dałoby się u nas zrobić wspólnymi siłami. Tak jak pisze Kajka na kilka kotów na niedługi czas. Żeby to nie był hotelik a jedynie naprawdę tymczasowe ale fajne miejsce.

Posted

[quote name='alina71'][URL]http://www.schronisko-jastrzebie.bizasc.pl/[/URL]
Póki co z moją nazwą na końcu bo mam taką domene wykupioną.
Jeśli nie macie nic przeciwko to M może zacząć robić ją dalej.

Kociarnia na zdjęciu piękna. Myśle, że mniejszą dałoby się u nas zrobić wspólnymi siłami. Tak jak pisze Kajka na kilka kotów na niedługi czas. Żeby to nie był hotelik a jedynie naprawdę tymczasowe ale fajne miejsce.[/QUOTE]

Dzień dobry, trochę wcześnie ale lecę zaraz do pracy.
Alina róbta tę stronę ! Na stronie głównej musi widnieć informacja ze to jest strona wolontariuszy schroniska. Tzn że my ją prowadzimy, a nie schronisko. Adresu strony juz nie da rady zmienić ? chodzi o to że wiele osób korzysta z wyszukiwarki i się zastanawiam czy nie będzie nam się pchała ta strona : [url]http://schronisko-w-jastrzebiu.pl.tl/Kontakt.htm[/url]
A tak nawiasem mówiąc to czy ktoś zna Dominikę która prowadzi tę stronę ? próbowałam się z nią skontaktować, ale na 2 maila mi już nie odpowiedziała :/ Bo fajnie by też było tylko uaktualnić tamtą stronę tylko musiały byśmy mieć do niej dostęp.

Posted

Pogoda byle jaka, ale dzień w schronisku dobry.
4 psiaki poszły do swoich domów:multi:
Denis rozrabiaka został zaadoptowany przez fajnych ludzi.Trafi do domu, gdzie jest już jeden pies, też Denis.Ciekawe, który psiak bedzie musiał zmienić imię.Oby tylko Nasz Denisek był grzeczny i za bardzo nie zaszedł nowym właścicielom za skórę:evil_lol:
Do domu poszedł też beżowy szczeniaczek, młody piesek z węgla i bigielka.
Na adopcję załapał się też mały dziki, czarny kociak, który przypadkowo zjawił się w schronisku.To było chyba przeznaczenie.:lol:
Kocia rodzinka cudowna i szczęsliwa w swojej kociarni.
Ale jest też mały, ok 5 tyg. kociak bardzo chory :placz:.Prawdopodobnie ma uszkodzony centralny układ nerwowy i móżdżek.Kociak ma duże zaburzenia koordynacji i równowagi.Nie trzyma się na łapkach, tylko sie turla i przewraca na boki.Wet dał mu dzisiaj zastrzyki i jakieś leki i kazał czekać, może jakiś cud się zdarzy.
Trzymajmy wszyscy mocno kciuki za tego kociaka.

Posted

Dzięki Zuza1 za fotki. :lol:.

Ruszyła sprawa ślepaczka dobeczka z guzami. Dzięki pomocy Irka i jego żony z SOS Bokserów, którzy byli dzisiaj w schronisku.

Agnieszka z " Nadziei dobermana" odezwała się dzisiaj do mnie. Irek też ma namiary fajnych ludzi, którzy maja hodowlę dobków pod Wrocławiem. Rozmawiał z nimi, może znajdziemy mu chociaż tymczas ...

Potrzebujemy tylko fajnych zdjęć i całej jego historii, jak trafił do schroniska i opinii weta co do jego guzów, żeby wszystko porządnie opisać :p.

W sobotę się spotykamy w schronisku, żeby wszystko ustalić :cool3:.

Nadzieja jest ...

Posted

[quote name='monika55']Wątek dobka jest tu
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228779-Doberman-z-Olkusza-przeszedł-wiele-Czy-ktoś-mu-pomoże[/URL][/QUOTE]

Od czerwca ma wątek :roll: pisał tu ktoś o tym wątku wcześniej, a ja przeoczyłam ?
W ogóle wiadomości o Dobku to chyba jakaś tajemnica bo tu się dowiedziałam tylko tyle że można o nim książkę napisać.
Wątek nie reklamowany i jeszcze co chwila tekst że cisza :roll:
Może ja nie umiem obsługiwać dogo i nie widzę tych wątków które powinnam widzieć :roll:

Co się jeszcze działo w schronie w niedzielę?

Posted

[quote name='kajk@']Od czerwca ma wątek :roll: pisał tu ktoś o tym wątku wcześniej, a ja przeoczyłam ?
W ogóle wiadomości o Dobku to chyba jakaś tajemnica bo tu się dowiedziałam tylko tyle że można o nim książkę napisać.
Wątek nie reklamowany i jeszcze co chwila tekst że cisza :roll:
Może ja nie umiem obsługiwać dogo i nie widzę tych wątków które powinnam widzieć :roll:

Co się jeszcze działo w schronie w niedzielę?[/QUOTE]

Niestety Kajk@ nie przeoczyłaś - nikt nie podał linku do wątku dobeczka. Niewiele osób o nim wiedziało ...
Są jeszcze inne wątki, o których niewiele osób wie ?

Adopcji nie było w niedzielę. Trochę popadało.

Posted

Potrzebuję pilnie kogoś na wizytę przedadopcyjną w [B]Turzy Śląskiej na ulicy Rzecznej[/B]. Chodzi o adopcję amstaffki więc najlepiej ktoś, kto zna chociaż trochę rasę, jestem w stanie przygotować pewne wytyczne odnośnie wizyty. Zależy mi bardzo na sprawdzeniu domu w tym tygodniu bo mamy kilka innych chętnych domów na Azurę, chcemy wszystkie sprawdzić i wybrać najlepszy. Azura czeka na dom prawie rok, ma niesamowitego pecha, a to świetna, bardzo łagodna i ułożona suka. Zasługuje na najlepszy z możliwych domów. Bardzo proszę o pomoc.
[url]http://tablica.pl/oferta/amstaff-pregowana-azurka-psi-ideal-szuka-domu-ID1kAKN.html[/url]

Posted

[quote name='ZUZA1']Shanti, co z tym biednym kociakiem ? :kociak:[/QUOTE]
właśnie... poprawiło mu się troszkę ?

Wstawiłam na FB kociaki od mamuśki i mamy już jedną osobę chcętną na kocurka :)
Shanti czy widział maluchy może weterynarz ? czy coś mówił o wieku kociaków?
Może wiesz już od kiedy można je wydawać ? tzn. czy już czy jeszcze tydzień, dwa, trzy ?