kajk@ Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='alina71']Ja mam stary rozklekotany metrowy drapak, ktory stoi na balkonie, chętnie oddam. Kase za siatkę też. Worek żwirku tez dam. Ale w weekend planujemy wyjazd więc raczej po niedzieli. Nie wiedziałam, że w tygodniu tez działacie. Super, ze kociaki mają przechowalnie.[/QUOTE] Alinko to był taki spontan, koleżanka mnie poprosiła o pomoc w sprawie kotki i jej kociaków - zadomowiły się bestie w jej piwnicy, a oni tam teraz często korzystają bo budują dom i służy za magazyn. Więc często się tam ktoś kręci, a w dodatku przechowują tam trochę odzieży a ona i dzieci mają uczulenie na kocią sierść. JA zwróciłam się do schronu o pomoc w tej sprawie i znów nie odmówili... Widzę że jest kilku chetych na dorzucenie się do siatki :) super Trzeba zagadać z G. czy ma jakiś pomysł na kojec/klatkę dla kotów, bo coś mnie doszły słuchy więc trzeba kuć żelazo puki gorące. Tylko tu by trzeba było jakąś ściepę narodową na materiały. Może jakiś bazarek :loveu: no nic pomyślimy jeszcze... Oo mam link do wydarzenia Dizelka [URL]https://www.facebook.com/events/153564728113930/166688370134899/?notif_t=plan_mall_activity[/URL] Quote
ZUZA1 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Kajk@, wyszło, ze jest nas 6 cioteczek do zrzutki na siatkę.Wszystkie już poinformowałam i jak się z Tobą spotkamy to oddamy swoją część. Myślę, że do tych nowych kojców dla kotów wystarczy wstawić tylko po drapaku, żeby nie zagracać, bo może być problem z wejściem i sprzątaniem. Tak nawiązując do pomieszczeń dla kotów, to Szafra wyślę Ci na maila zdjęcie kociarni w jednym ze schronisk w Polsce. Wstaw je proszę tu na forum ( ja niestety dalej tego nie potrafię - wstyd!!!!! :oops: ) Wracając do tego zdjęcia, to pomarzyć można :p I jeszcze jeśli chodzi o jedzonko dla kociaków, to należy spytać Shanti, co by się przydało. Tak żeby stworkom nie namieszać w brzuszkach Alina, tak jak Cię prosiłam, na Quote
alina71 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Zrzutka może być. Takie pomieszczenia się przydadzą. Fajnie, że tak działacie. O co Zuza? Quote
ZUZA1 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Właśnie widzę, że cała wiadomośc nie przeszła. Chciałam napisać, że jak tym Twoim wyjeżdzie zobaczysz jakiś ciekawy " okaz", to zrób zdjęcie i spytaj , czy jest do adopcji.Chętnie Coś ze stolicy zaadoptuję :eviltong: Quote
alina71 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Aaaa z boiska. ;) Biore aparat z długim obiektywem. :cool3: Licze na słońce, zmiany koszulek. ;) Quote
kajk@ Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 (edited) [quote name='alina71']Aaaa z boiska. ;) Biore aparat z długim obiektywem. :cool3: Licze na słońce, zmiany koszulek. ;)[/QUOTE] ha ha ha to i ja czekam z niecierpliwością :cool3: poluj na Małaszyńskiego :diabloti: Edited August 31, 2012 by kajk@ Quote
szafra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Piękna kociarnia ! Może u nas tez coś podobnego zmontujemy :cool3:. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-LcJ9D7PvHP4/UED9UXs2MFI/AAAAAAAAAM8/gV4xyEQdeyk/s612/kociarnia.jpg[/IMG] Quote
ZUZA1 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Szafra dziękuję za zdjęcie. Marzenia są od tego, żeby się spełniały:wolfie:, dlatego myślę,że taką kociarnię będziemy kiedyś mieć. Quote
kajk@ Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='ZUZA1']Szafra dziękuję za zdjęcie. Marzenia są od tego, żeby się spełniały:wolfie:, dlatego myślę,że taką kociarnię będziemy kiedyś mieć.[/QUOTE] Ale kociarnia :crazyeye: Piękna tylko w naszym schronisku trzeba będzie coś zdecydowanie mniejszego chyba, bo jak wiadomo nie przyjmują kotów i na stanie myślę że nie może być więcej jak 3 no max 6, a już nasza w tym głowa by za długo u nas nie rezydowały. Możemy całą jesień i zimę organizować sobie zbiórkę kasy na materiały, a na wiosnę poprosić chłopaków o zmajstrowanie takiego wolno stojącego kojca z dala od psów. Co Wy na to ? Zapytam pracowników schroniska co oni na to, bo może my sobie za bardzo bujamy w obłokach. Szafra zapytam Shanti co potrzeba dla kociaków, wstrzymaj się jeszcze. Z ogłoszeniami to też się można wstrzymać, myslę że się szybko rozejdą tylko je ogłosimy na FB i pójdą. Tylko nie wiem czy już można je odbierać mamie, chyba jeszcze 3-4 tygodnie. Ewentualnie Dizla i kociaka co jeszcze został w schronie można by ogłosić. JEstem ciekawa co tam nowego w schronie. Tak sobie myślę że jesień i zimę można by się poświecić na skupieniu uwagi na najdłużej siedzących w schronie psiakach. Tak by każdy miał swój watek. NA ogłoszenia oraz dalszym promowaniu naszego schroniska i adopcji psiaków . Strona utkwiła w martwym punkcie, Alinko czy to Ty proponowałaś budowę strony i domenę ? Quote
szafra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='kajk@'] Szafra zapytam Shanti co potrzeba dla kociaków, wstrzymaj się jeszcze. Ewentualnie Dizla i kociaka co jeszcze został w schronie można by ogłosić. Tak sobie myślę że jesień i zimę można by się poświecić na skupieniu uwagi na najdłużej siedzących w schronie psiakach. Tak by każdy miał swój watek. NA ogłoszenia oraz dalszym promowaniu naszego schroniska i adopcji psiaków . Strona utkwiła w martwym punkcie, Alinko czy to Ty proponowałaś budowę strony i domenę ?[/QUOTE] Właśnie - miała być stronka i wszystko ucichło. Trzeba podziałać :cool3:. Byłam dzisiaj w sklepie zoologicznym - pod Supersamem i zobaczyłam, że tak są zdjęcia naszych psiaków schroniskowych. Większość już nieaktualna i można by nowe fotki tam powklejać a stare wyrzucić. Jutro podjadę i powyrzucam stare, nowe można podrukować i przykleić na szybę. Najbardziej potrzebujących psiaków! Quote
alina71 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [URL]http://www.schronisko-jastrzebie.bizasc.pl/[/URL] Póki co z moją nazwą na końcu bo mam taką domene wykupioną. Jeśli nie macie nic przeciwko to M może zacząć robić ją dalej. Kociarnia na zdjęciu piękna. Myśle, że mniejszą dałoby się u nas zrobić wspólnymi siłami. Tak jak pisze Kajka na kilka kotów na niedługi czas. Żeby to nie był hotelik a jedynie naprawdę tymczasowe ale fajne miejsce. Quote
kajk@ Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='alina71'][URL]http://www.schronisko-jastrzebie.bizasc.pl/[/URL] Póki co z moją nazwą na końcu bo mam taką domene wykupioną. Jeśli nie macie nic przeciwko to M może zacząć robić ją dalej. Kociarnia na zdjęciu piękna. Myśle, że mniejszą dałoby się u nas zrobić wspólnymi siłami. Tak jak pisze Kajka na kilka kotów na niedługi czas. Żeby to nie był hotelik a jedynie naprawdę tymczasowe ale fajne miejsce.[/QUOTE] Dzień dobry, trochę wcześnie ale lecę zaraz do pracy. Alina róbta tę stronę ! Na stronie głównej musi widnieć informacja ze to jest strona wolontariuszy schroniska. Tzn że my ją prowadzimy, a nie schronisko. Adresu strony juz nie da rady zmienić ? chodzi o to że wiele osób korzysta z wyszukiwarki i się zastanawiam czy nie będzie nam się pchała ta strona : [url]http://schronisko-w-jastrzebiu.pl.tl/Kontakt.htm[/url] A tak nawiasem mówiąc to czy ktoś zna Dominikę która prowadzi tę stronę ? próbowałam się z nią skontaktować, ale na 2 maila mi już nie odpowiedziała :/ Bo fajnie by też było tylko uaktualnić tamtą stronę tylko musiały byśmy mieć do niej dostęp. Quote
alina71 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Adres da się. Zmodyfikujemy jak wrócimy. Do zobaczenia po powrocie. Głaski dla psiaków. Quote
ZUZA1 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Pogoda byle jaka, ale dzień w schronisku dobry. 4 psiaki poszły do swoich domów:multi: Denis rozrabiaka został zaadoptowany przez fajnych ludzi.Trafi do domu, gdzie jest już jeden pies, też Denis.Ciekawe, który psiak bedzie musiał zmienić imię.Oby tylko Nasz Denisek był grzeczny i za bardzo nie zaszedł nowym właścicielom za skórę:evil_lol: Do domu poszedł też beżowy szczeniaczek, młody piesek z węgla i bigielka. Na adopcję załapał się też mały dziki, czarny kociak, który przypadkowo zjawił się w schronisku.To było chyba przeznaczenie.:lol: Kocia rodzinka cudowna i szczęsliwa w swojej kociarni. Ale jest też mały, ok 5 tyg. kociak bardzo chory :placz:.Prawdopodobnie ma uszkodzony centralny układ nerwowy i móżdżek.Kociak ma duże zaburzenia koordynacji i równowagi.Nie trzyma się na łapkach, tylko sie turla i przewraca na boki.Wet dał mu dzisiaj zastrzyki i jakieś leki i kazał czekać, może jakiś cud się zdarzy. Trzymajmy wszyscy mocno kciuki za tego kociaka. Quote
szafra Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Właśnie przeczytałam na FB, że Miriam pojechała do domu :multi: i Denisek też !!!!!! SUPER :multi:. Trzymam bardzo mocno kciuki za kociaczka. Quote
szafra Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Dzięki Zuza1 za fotki. :lol:. Ruszyła sprawa ślepaczka dobeczka z guzami. Dzięki pomocy Irka i jego żony z SOS Bokserów, którzy byli dzisiaj w schronisku. Agnieszka z " Nadziei dobermana" odezwała się dzisiaj do mnie. Irek też ma namiary fajnych ludzi, którzy maja hodowlę dobków pod Wrocławiem. Rozmawiał z nimi, może znajdziemy mu chociaż tymczas ... Potrzebujemy tylko fajnych zdjęć i całej jego historii, jak trafił do schroniska i opinii weta co do jego guzów, żeby wszystko porządnie opisać :p. W sobotę się spotykamy w schronisku, żeby wszystko ustalić :cool3:. Nadzieja jest ... Quote
monika55 Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Wątek dobka jest tu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228779-Doberman-z-Olkusza-przeszedł-wiele-Czy-ktoś-mu-pomoże[/URL] Quote
kajk@ Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [quote name='monika55']Wątek dobka jest tu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228779-Doberman-z-Olkusza-przeszedł-wiele-Czy-ktoś-mu-pomoże[/URL][/QUOTE] Od czerwca ma wątek :roll: pisał tu ktoś o tym wątku wcześniej, a ja przeoczyłam ? W ogóle wiadomości o Dobku to chyba jakaś tajemnica bo tu się dowiedziałam tylko tyle że można o nim książkę napisać. Wątek nie reklamowany i jeszcze co chwila tekst że cisza :roll: Może ja nie umiem obsługiwać dogo i nie widzę tych wątków które powinnam widzieć :roll: Co się jeszcze działo w schronie w niedzielę? Quote
szafra Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [quote name='kajk@']Od czerwca ma wątek :roll: pisał tu ktoś o tym wątku wcześniej, a ja przeoczyłam ? W ogóle wiadomości o Dobku to chyba jakaś tajemnica bo tu się dowiedziałam tylko tyle że można o nim książkę napisać. Wątek nie reklamowany i jeszcze co chwila tekst że cisza :roll: Może ja nie umiem obsługiwać dogo i nie widzę tych wątków które powinnam widzieć :roll: Co się jeszcze działo w schronie w niedzielę?[/QUOTE] Niestety Kajk@ nie przeoczyłaś - nikt nie podał linku do wątku dobeczka. Niewiele osób o nim wiedziało ... Są jeszcze inne wątki, o których niewiele osób wie ? Adopcji nie było w niedzielę. Trochę popadało. Quote
monika55 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Dobrze że pilnujesz porzadku szafra. Tak trzymaj. Hrabal tez ma wątek. Pinokio też. Kto chce to znajduje. Mam spotkanie z władzą - jakieś sugestie? Jakie tematy poruszyć? Quote
szafra Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 (edited) Jak ktoś ma czas- może szukać. O wątko Hrabala też nikt nie wie ... Porządek musi być ! Edited September 3, 2012 by szafra Quote
Jenny19 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Potrzebuję pilnie kogoś na wizytę przedadopcyjną w [B]Turzy Śląskiej na ulicy Rzecznej[/B]. Chodzi o adopcję amstaffki więc najlepiej ktoś, kto zna chociaż trochę rasę, jestem w stanie przygotować pewne wytyczne odnośnie wizyty. Zależy mi bardzo na sprawdzeniu domu w tym tygodniu bo mamy kilka innych chętnych domów na Azurę, chcemy wszystkie sprawdzić i wybrać najlepszy. Azura czeka na dom prawie rok, ma niesamowitego pecha, a to świetna, bardzo łagodna i ułożona suka. Zasługuje na najlepszy z możliwych domów. Bardzo proszę o pomoc. [url]http://tablica.pl/oferta/amstaff-pregowana-azurka-psi-ideal-szuka-domu-ID1kAKN.html[/url] Quote
ZUZA1 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Shanti, co z tym biednym kociakiem ? :kociak: Quote
kajk@ Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [quote name='ZUZA1']Shanti, co z tym biednym kociakiem ? :kociak:[/QUOTE] właśnie... poprawiło mu się troszkę ? Wstawiłam na FB kociaki od mamuśki i mamy już jedną osobę chcętną na kocurka :) Shanti czy widział maluchy może weterynarz ? czy coś mówił o wieku kociaków? Może wiesz już od kiedy można je wydawać ? tzn. czy już czy jeszcze tydzień, dwa, trzy ? Quote
Recommended Posts