Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='monika55']Czy ktoś mógłby zrobic bazarek? Fanty mam. Leczenie Puszka to ok. 200zł. Skąd wziąć?
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/200648-Skatowany-uratowany.-Nie-ma-na-hotel-wraca-do-schronu.-To-będzie-wyrok.POMOCY/page34[/URL][/QUOTE]
Ja się przymierzam, ale czasu mało! Zrobiłam zdjęcia moich fantów, ale muszę coś jeszcze dołożyć, bo jakoś mało ich mam! Możemy podzielić ( trochę na Bonesa i trochę na Puszka). Co myślicie ???
I proszę o pomoc - to będzie mój pierwszy bazarek ...

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Ula jak chcesz to dawaj kociaki do schroniska, mam 2 chętnych na maluchy. Będą dzwonić, a zależy im bardzo.

Na razie wszystko w porządku. Jak dobrze pójdzie dziś po 7.00 rano pojedzie do domu młody Benio, a potem dwa małe szczeniaki, może jutro Wafel.

Dostałam na paypala wpłatę 10 euro na Florka z Myslowic Od Moniki S. z FB = Cleo /Dogo. Czy ktoś coś wie na ten temat?

Posted

Szafro, gdybyś mogła się ze mną umówić w sprawie bazarku. Mój aparat pada po jednym zdjęciu, a na bazarek muszą byc dobre zdjęcia. Zbieram fanty, starczy dla dwóch psiaków.

Posted

Dziś przeżyłam szok.
Pamiętacie Świrka? Tego co wrócił z adopcji bo zagryzł jakiegoś szczeniaka?
Wczoraj spierniczył właścicielom, dzisiaj go odebrali i są bardzo z niego zadowoleni. Grzeczny, koleguje się z dwoma jorczkami sąsiadów zza płotu, mieszka i śpi w jednym posłanku też z jorczkiem. I wszystko gra :crazyeye:

Pojechał do domku młody Benio, dwa szczeniory i Skubuś.

Posted

:) Super, że Świrkowi trafili się tak odpowiedzialni właściciele :)
Widocznie dają mu tyle miłości, że jest grzeczny w domu :D :)
Trzymam kciuki za Skubiego i spółkę :)
Dopiero wstałam, po weselu... w przyszłym tygodniu muszę w końcu przyjechać..

Posted (edited)

A dziś pojechał do domku mój ulubieniec Wafel.:lol:

Od początku roku do teraz 45 psów opuściło schronisko (adopcje i odebrane przez właściciela)

Mamy cudną, młodą a'la podhalankę, zaledwie kilka dni, ale już domek na nią czeka jeśli nie odbierze właściciel. Oczywiście wcześniej sterylka. Jeśli się dogadają to może pojedzie z nią też Sopel-duży, biały, wilkowaty. No nic, trzeba ich razem zapoznawać i przyzwyczajać, a nóż widelec....;)

Edited by shanti
Posted

[quote name='Atrisko']Jak wam pomóc w bazarku?[/QUOTE]

Zobaczymy co mamy - jakie fanty. Do Moniki55 podjadę i zrobię zdjęcia. Ula ma szeleczki dla psa też na bazarek. Dziękujemy :loveu:.
Atrisko może wymyślisz jakiś przyciągający tytuł bazarkowy, bo ja nie mam pomysłu.
I powiedzcie jaka cena za przesyłki - to chyba zależy od kilogramów?

Wafelek trzymaj się i bądź grzeczny !!!!

Posted

[quote name='szafra'](...)
Atrisko może wymyślisz jakiś przyciągający tytuł bazarkowy, bo ja nie mam pomysłu.
(...)[/QUOTE]
ha...a czego jest najwięcej? trzeba jakoś określić grupę... Może coś w stylu:
1) różności dla skatowanego Puszka - wyrok już zapadł...wraca do schronu
2) szelki_na odwołanie wyroku skatowanego Puszka
3) coś dla ciebie_szansa dla skatowanego Puszka

Posted (edited)

Nikt u nas takiego nie szukał.:shake:

Border colie poszukiwany przez właścicieli niestety chyba został przejechany przez samochód.:-(

Biorę się za rozliczenie skarpetki za styczeń.

Ciotki, jak któraś robi bazarek z psimi rzeczami to dajcie znać. Mam jeszcze parę rzeczy z poprzedniego bazarku.

[B]Jeśli ktoś chciałby przeznaczyć na nasze psiaki 1% podatku to można to zrobić za pośrednictwem Fundacji Pro Animals. Wszelkie dane na stronie Fundacji, link poniżej.
W latach poprzednich te pieniądze były przeznaczane np. na sterylki i kastracje naszych psów. Kto może niech to ogłosi na blogach, stronkach itp. Na FB już dałam info. W tym roku dobrze byłoby pokastrować i posterylizować koty schroniskowe i te które do schroniska są przywożone, raczej nie można się spodziewać że dostaniemy na to pieniądze z innych źródeł.:shake:[/B]
[URL]http://proanimals.org/[/URL]

Wszystkie wpłaty na skarpetkę uzupełnione. Bilans ciekawie nie wygląda. Zrujnował nas transport trzech suniek do Wa-wy.
Tu rozliczenie skarpetki i Puszka:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/171985-Schronisko-dla-ps%C3%B3w-w-Jastrzebiu-Zdroju.?p=13367046&viewfull=1#post13367046[/URL]

Mufinka i Bones rozliczane są na ich watkach.

Edited by shanti
Posted (edited)

Nie wiem jakie fanty ma Monika55. Ja mam takie różne, ale nie psie...
Jeżeli macie psie fanciki to ja chętnie zrobię mój pierwszy bazarek i Ula dorzuci szeleczki :multi:.
Moniko55 może podjadę jutro po pracy do Ciebie i zrobię zdjęcia twoich fantów - jeszcze będzie jasno na dworze to powinny wyjść dobre fotki! Będziesz jutro, czy umówimy się na inny dzień ?

Ten bazarek chyba bardziej potrzebny Puszkowi i może Mixerkowi, Bonesa finanse nie wyglądają źle, więc czekoladka może poczekać :p.

Atrisko - dzięki ! Jeszcze nie wiem z jakiej grupy fantów najwięcej mamy. Wszystko zbiorę i wtedy zobaczymy. OK ?

Edited by szafra
Posted

Można też zrobić bazarek ogólnie na skarpetkę. Ta kasa na transport suniek do Wa-wy praktycznie poszła z Puszkowych pieniędzy, trzeba to nadrobić, bo już mamy debet.

Posted

No nie mogę się oprzeć, tu też dam.
Maleńki Maniuś w domku. Wreszcie nie marznie biedactwo.

[IMG]http://img36.imageshack.us/img36/8540/utf8qzdjc499cie2449.jpg[/IMG]

Posted

Dobrze Moniko55 - będę jutro z aparatem ok godz 14.45. Coś tam sklecimy na bazarek .
Shanti - ja się rozkleiłam kompletnie przy tym zdjęciu maluszka... i beczę :placz: ze szczęścia!

Posted

Na FB znalazłam taki wpis:
[B][URL="http://www.facebook.com/siekowa"]Asia Chodniewicz[/URL]
[/B]

[B] ‎"szukam wraz z Wtatara pieska małego, kudłatego i starszego ok 8 lat, dla Pani z Krakowa! kontakt i więcej informacji na pw"

Kontakt:
Figanna [URL]http://www.dogomania.pl/members/119175-Figanna[/URL][/B]

Wysłałam do Figanny PW i wątek naszego Fredzia, psiaka o imieniu Flaps ( chyba jeszcze na kwarantannie) i czarnego kudłaczka Dropsa.:cool3: Może któremuś kudłaczkowi się uda.

Posted

Shanti ja tylko czekam na takie fotki, mam nadzieję że wklejasz wszystkie jakie dostajesz ;) Pamiętam, taki mały a najwięcej go było słychać :P

Posted (edited)

Dlaczego do cholery / przepraszam/ ale właśnie się wkurzyłam, są nieprzemakalni, którzy lepiej wiedzą. Pomagać nie będą bo Urzędowi Miasta się nie pomaga. A że psy jakieś tam? ONI wiedzą lepiej i wiedzą wszystko, jest źle, okropnie i należy wszystko skrytykować.

POggadałam właśnie z takim co nie był, nie widział ale wie.

Edited by monika55