Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Florentynka napisał(a):
Beciu, a nie brak Ci czasem czarnego? Te Twoje jakieś takie mało czarne :eviltong:

Naprawdę czarnych ludzie nie chcą? Dziwne. U mnie tego zawsze najwięcej.
Może argument, że czarny pies jest praktyczny, bo na nim brudu nie widać zadziała?

Florentynko miałam czarnego pierwszego i dlatego sentyment został....:roll:
Póżniej wzięłam najbardziej zabiedzoną suke w schronisku / wychudzoną i chorą/ i długo ja leczyliśmy zanim stanęła na nogi. Ta druga co ja mam miała być tymczasowo , no ale nie dało rady jej oddać.....:eviltong: tak się złożyło że obie rude i fakt, brak mi czarnego ale nie chce przeginać z moim TZ bo on nie taki wyrozumiały jak twój...:eviltong:.....choć bardzo kocha psy.
Dużo wyjeżdżamy, teraz też na prawie 3 tygodnie i nad większa sforą ciężko byłoby zapanować.....

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tez się zastanawiam dlaczego nie czarne....:shake:
moja pierwsza sunia czarna było , taka fajna parówka jak Łucja Florentynki..
a ta sierść błyszcząca :lol:
Bossszze , Fibi ,takie maleństwo, niech się ktoś zlituje , coraz zimniej , leje...i do doooo..:shake:

Posted

I ja mam szczęście do czarulek, co tymczasowiczka, to mała czarna :p
I odpukać w niemalowane, znajdują domy. Teraz mam czarnulkę Gajanę, zobaczymy, jak długo poczeka na dom.
ale głowa do góry, małe czarne suczki maja swych amatorów!

Posted

dzięki malagos ,że zajrzałaś:lol:
ponieważ czarnulki to Twoja specjalność i znajdują domki to mam wielką nadzieję ,ze domek dla Fibi , Neli , Meli znajdzie się w końcu...

Posted

hebanowa napisał(a):
Jaka podobna do mojej Mamby:lol:.Na pewno równie pocieszna:loveu:

hebanowa może chcesz Mambie towarzystwo sprawić ? :razz::eviltong:
Podwiozę osobiście jak Mambę....:eviltong::evil_lol:

Posted

Beciu dorwę Florentynkę, żeby jej odświezyła allegro, bo chyba juz się skończyło...
A następny bazarek robię na Orzeszki i psiaki z Boguchwały.
Tylko to za jakiś czas, bo chyba nie przejdzie tak jeden po drugim....

Posted

Witajcie, chciałabym dać domek Fibi ale mam parę pytań/zastrzeżeń/uwag... Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia ale... Chodzi głównie o to, że mamy
z mężem 7 miesięcznego doga niemieckiego i dwie adoptowane fretki...
Generalnie nie powinno to stanowić żadnego problemu bo nasza sunia jest bardzo miłym psiakiem (na szkoleniu bawiła się głównie z maleńkimi pieskami -
podobno dogi tak mają :)),
zero agresji tylko zabawa jej w głowie, zresztą jest praktycznie rówieśniczką Fibi. Zawsze jak widzi pieska na spacerze to od razu ciągnie do niego
i zaczepia do zabawy. Bardzo chciałabym przygarnąć maleńką Fibi ale zastanawiam się jak by to wyglądało i czy suczki potrafiłyby żyć w zgodzie. Czy Fibi nie
ma uprzedzeń do suczek (po pogryzieniu)? Boję się, że mogłyby być o siebie zazdrosne i walczyć o terytorium a Fibi w takim układzie mogłaby się męczyć.
Nie podejrzewam mojej suni o to bo od małego wychowuje się z dwiema fretkami i żyją w zgodzie, ale nie wiem jak Fibi reaguje na inne psiaki (sunie). Innym
problemem jest to, że jestem z Warszawy... więc mam kawał drogi do Rzeszowa. Gdyby miało dojść do adopcji chciałabym by te dwie panienki się spotkały
i poprzebywały chwilkę ze sobą żeby zobaczyć jak na siebie reagują. Chciałabym bardzo pomóc ale nie chcę ryzykować biorąc Fibi bez sprawdzenia jak
zareagują na siebie z moją Koką. Wiem, że w pierwszych dniach Fibi potrzebowałaby dużo uwagi i miłości co jak najbardziej jesteśmy w stanie jej dać. Mam
tylko nadzieję, że dziewczynki mogłyby zostawać same w domu jak będziemy w pracy. Nasza Koka zostaje w domku bez problemu więc myślę, że w razie czego
pomogłaby Fibi i by zapomniały o nudzie i tęsknocie :) zresztą my pracujemy bardzo nieregularnie i nawet czasami zdarza się tak, że jesteśmy w domu po 3
czy 4 dni w tygodniu a nawet jak pracujemy to nie jest to 8h/dzień i przeważnie zawsze jest ktoś w domu. Owszem, zdarza się, że obydwoje musimy gdzieś
pojechać, coś załatwić czy akurat jesteśmy w pracy ale gdy nie ma nas w domu 4-8h to naszą sunię wywozimy do moich Rodziców, którzy mieszkają 5 minut
samochodem od nas. Mają duży dom z ogrodem i Koka zawsze ma u nich raj i wraca do domu wybiegana :) Czy wiecie coś na temat tego jak Fibi znosi jazdę
samochodem? Pomóżcie rozwiać moje wątpliwości... chciałabym by dziewczynki się spotkały i jeśli spotkanie wypadnie pozytywnie i się w pełni zaakceptują
jesteśmy skłonni od razu zabrać Fibi do domku... Czekam na odpowiedź. Aneta