Asior Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='aga 1'][IMG]http://img214.imageshack.us/i/p1010978.jpg/[/IMG]Witam, dwa szczeniaki z Bolesławia są aktualnie u mnie [/QUOTE] miejscowość nazywa się Bolesław .. (ufff przekopałam cały wątek, żeby to znaleźć) Quote
majqa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='Asior']miejscowość nazywa się Bolesław .. (ufff przekopałam cały wątek, żeby to znaleźć)[/QUOTE] Dziękuję Asiu, czyli słusznie przeprosiłam. Nazwa miejscowości była podana. Reasumując, [B]potrzebny jest transport Bolesław - Kraków[/B] (co może oznaczać zasuwanie w obie strony). Teraz więc brak kontaktu do kogoś, kto jest dosłownie w temacie i przepilotowałby sprawę na miejscu. [B]Asiu[/B], a Kraków to kto? Nic się nie zmieniło i Frotka? To z nią powinna się kontaktować osoba, która dowiezie psa? Dodajęk kontakt po stronie Bolesław - Missieek [B]504 588 874[/B] Quote
majqa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='Ulka18']Tych osob chyba nie ma za wiele, oprocz Missieek (...) przydaloby sie na te Missieekowe watki wpasc i pomóc. Missieek nigdy sama nie prosi o pomoc, nie wysyla pw z watkami, itd.[/QUOTE] Może nie wyraziłam się precyzyjnie. Nie zmierzam do tego, że należy samą Missieek obarczyć wszystkim, niemniej po coś został ten wątek założony. Czarna sunia jest nie do ruszenia, co już wiemy. Szczeniaki są rozparcelowane i bezpiecznie czekają na domki docelowe. Pozostała więc tylko sprawa tej bidy. Oczekiwałam jedynie (bo oczywiście wiem, że różnie to bywa - niemoc przerobowa, choroby, zmęczenie etc...), że Missieek wejdzie na wątek (lub ktoś zrobi wpis w jej imieniu), wrzuci w miarę możliwości info, co się dzieje z sunią i poprowadzi (sama lub za pośrednictwem kogoś innego) dalej sprawę, skoro nastąpił odzew pomocowy i jest szansa, może jedna na milion, poprawienia bytu wiadomej suni. Co do tego, komu wypada wpaść i pomóc itp... Nie kwestionuję tego, że wypada okazać taką pomoc. Pamiętaj proszę Ulko jednak, że takich osób jak Missieek jest cała masa (w podobnym położeniu). Gdzie tylko mogę pomagam, wchodząc na wątki (marnie, bo marnie usiłuję coś zdziałać na odległość), ściągając na nie innych. Do tego wątku akurat dostałam link od Malawaszki. Nie sposób jednak pomóc wszystkim. Sama jestem wolnym strzelcem i wiem, jak cholernie ciężko jest coś zrobić dla zwierzaków i to właśnie w pojedynkę, ile czasu to zabiera (własnych zwierząt, pozbieranych, po przejściach mam od cholery i trochę). Nie są mi więc obce zmęczenie, bezsilność. Jeśli jednak dla jakiegokolwiek zwierzaka, namacalnego zwierzaka, który leży mi na wątrobie (z dogo, spoza dogo) pojawia się choćby cień nadziei, staję na łbie byle nie przegapić okazji. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi na tym wątku. Nastąpił odzew w sprawie tej bidy i nie powinien przejść bez echa. Miejsce w hotelu nie będzie na sunię czekać wiecznie. Quote
missieek Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 mozna sie ze mna kontaktowac w sprawie suki 504 588 874 pisalam to wczesniej, moim zdaniem suka nie jest w tragicznej sytuacji (owszem jest w zlej ale nie tragedia) okazalo sie ze jest karmiona, odebrane szczeniaki takze byly, chude po odebraniu nie byly jest zgoda na odebranie suki i to jest super bo na lancuchu wiecznie nie powinna siedziec moim zdaniem jest o wiele pilniejszych bied ktore mogloby trafic do hotelu za kase KTOZu bo tu na watku nie widze deklaracji na suke, a w koncu trafia do hotelu a nie do bezplatnego dt no chyba ze wsadzamy suke do hotelu i mamy sprawe z glowy, odbebnione, martwi sie KTOZ jestem za znalezieniem dla tej suki dt, OGLASZANIEM aby znalezc DS za pilnym zabraniem do hotelu nie jestem ani przeciw ani za no chyba ze beda tu deklarace konkretnie na ta suke to jestem za bo wtedy decyduja osoby wplacajace dowiezc do krakowa moge, czasami robie ta trase, ale nie daje gwarancji ze suka nie podlapie nosowki w moim samochodzie bo mialam chore szczeniaki ostatnio nie zostawilam sprawy tej suki, ale na chwile obecna nie za wiele moge pomoc napewno nie pozwole aby sie raz jeszcze rozmnozyla, tak jak i czarna w tej samej miejscowosci przyblakal sie bardzo zabiedzony belgowaty pies z paskudnym zapaleniem spojowki, chodzi jakby byl staruszkiem a ma 1-2 lata moze byc chory bo nie bardzo chce jesc od jutra nie bedzie mial go kto dokarmiac na wsi obok sa dwa mlode, nieduze samce na opuszczonej posesji - take szukajace domow Quote
malawaszka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 edit: widzę że napisałyśmy w tym samym czasie więc usuwam :lol: Quote
majqa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='missieek']mozna sie ze mna kontaktowac w sprawie suki 504 588 874 (...) moim zdaniem jest o wiele pilniejszych bied ktore mogloby trafic do hotelu za kase KTOZu bo tu na watku nie widze deklaracji na suke, a w koncu trafia do hotelu a nie do bezplatnego dt no chyba ze wsadzamy suke do hotelu i mamy sprawe z glowy, odbebnione, martwi sie KTOZ (...) [/QUOTE] Dziękuję za podanie kontaktu. Nie mam wątpliwości, że jest wiele biedniejszych psiaków niż ta sunia ale skoro jest zielone światło dla tej konkretnie, warto sprawę pociągnąć. Co do kosztów - nie było na ten temat żadnych informacji - wpisy Asior i Frotki. Nie wiem wobec tego, jak ta sprawa miałaby być rozwiązana. Asiu, wiesz coś na ten temat? Jakby miało to wyglądać? Quote
majqa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Jest oferta pomocy transportowej ze strony DaSilva. Poprosiłam o wejście na ten wątek. Na PW podałam kontakt do Missieek. Pozostaje więc nawiązanie kontaktu pomiędzy DaSilva a Asior i/ lub Frotką. Quote
DaSilva Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Chetnie pomoge w transporcie. Mam auto, mieszkam w Krakowie wiec nie bedzie problemu. Powiedzcie prosze kiedy i o ktorej trzeba przetransportowac pieska. Quote
majqa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Raz jeszcze dziękuję DaSilvo. :loveu: Na PW podałam Ci tel. do Frotki. Quote
zerduszko Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='missieek']jestem za znalezieniem dla tej suki dt, OGLASZANIEM aby znalezc DS [/QUOTE] Ja jestem zawsze dobrej mysli, ale jak na nia patrzę przy tej bidzie, to po prostu nie wierzę, że znajdzie DS. Trzymam kciuki za sunię. A jak maluchy?? Pyta ktoś o nie? Quote
aga 1 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 narazie były dwa telefony,ludzie pytają czy to będą wilczki:) odpowiadam że prawie wilczki z klapnietymi uszkami dzisiaj je zaszczepiłam Frodo przytył w ciągu 2.tyg. 2,5 kg i waży teraz 6kg;nie wiem co z niego wyrośnie Luśka waży skromne 3,6kg to są naprawde fajne psiaki ,szkoda że nikt z moich znajomych ich nie chce ,byłoby mi łatwiej je oddać Quote
malawaszka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 wowwww 6 kg??!! to niezły byczek z niego! daj jakieś nowe fotki - dołożę w allegro bi się skończyło dziś Quote
aga 1 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [URL]http://img177.imageshack.us/i/p1030086.jpg/[/URL] [URL]http://img177.imageshack.us/i/p1030080.jpg/[/URL] [U][COLOR=#0066cc]http://img402.imageshack.us/i/p1030075.jpg/[/COLOR][/U] Nie wiem jak umieścić zdjęcia na stronie. Quote
aga 1 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [URL]http://img28.imageshack.us/img28/8775/p1030069t.jpg[/URL] Jeszcze jedna fotka. Quote
majqa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Jejku, jakie łobuziaki cudowne!!! :loveu: :loveu: :loveu: [IMG]http://img691.imageshack.us/img691/8775/p1030069t.jpg[/IMG] [IMG]http://img691.imageshack.us/img691/5910/p1030075k.jpg[/IMG] [IMG]http://img130.imageshack.us/img130/2719/p1030080.jpg[/IMG] [IMG]http://img28.imageshack.us/img28/6563/p1030086.jpg[/IMG] Quote
Dzika_Figa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Musisz dać resize image na imagshacku, np for message boards. A potem jak wklejasz tu to dajesz wstaw obrazek i wtedy ten link wklejasz w to małe okienko które Ci wyskoczy. Nie dam rady tu ich teraz wrzucić za Ciebie bo sa za wielkie, musisz zrobić jak napisałam... Quote
zerduszko Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Co on je ten grubasek? :D Przydałoby się allegro wyróżnić :roll: Quote
aga 1 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 czy ktoś to zrobi? ja nie mam konta na allegro Quote
zerduszko Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 One mają allegro zrobione, ale przerażająco niska oglądalność. A ja niestety nie dam rady an razie wyróżnić. Quote
Asior Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 JUTRO NESCCA, może mi podrzucić ta sukę do krakowa, jednak ktoś musiał by ją odebrać od nas ok godz 13 spod schroniska bo ja nie mam jak jej dostarczyć na Łużycką. [B]DaSilva[/B] - dała byś radę w tych godz być pod schronem????? Quote
nescca Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Asiorku..... chyba Frotka podjedzie bo rozmawialam z nia. Ale dograjcie to jeszcze. DO JUTRA :) Quote
majqa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Składam gorące podziękowania dla[B] Florentynki [/B]i [B]DaSilvy [/B]za szybką reakcję/ odzew na moje stukanie do "transportowych drzwi". Osobno składam podziękowania[B] Frotce[/B] (za wolę pomocy suni), [B]Asiorkowi [/B]i [B]Irenaka[/B] (za cierpliwość do mojego wydzwaniania) oraz [B]Nescce[/B] za chęć pomocy (i dzisiejszy kochany telefon). Chciałam Wam Dziewczyny wstawić jakieś piękne kwiaty ale chyba znów coś pocudowano z dogo i nie wchodzą mi fotki/ obrazki. [CENTER]:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: [/CENTER] Z tego, co wiem Asiu Nescca i Frotka wszystko już dograły. Na ten moment DaSilva jest przeze mnie odwołana ale jesteśmy w kontakcie. Quote
Asior Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 no pięknie.. i nic mi nie powiedziały, ze załatwiają coś... :mad: :eviltong: Quote
Asior Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Słuchajcie Frotka powiedziała, ze wolała by zeby znalazł się ktoś kto by sunię jednak przewiózł na Łużycką, bo Ona będzie na interwencji w balicach i trochę ciężko jej się będzie wyrwać a nie wiadomo ile to będzie trwało... Dlatego ponawiam swoją prośbę do [B]DaSilvy[/B], czy by nie mogła podjechać po sunię.. Ma ktoś może do niej nr???? To musi być ok godz 13-13:30 Quote
nescca Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jesoooo.... Majga....Ty to potrafisz zawstydzic czlowieka....Jeszcze się płonię..... Quote
Recommended Posts