DORA1020 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 "Jesli jest niebo psie,skierujcie do niego mnie./Znajde tam jakies drzewko z cieniem/I,otoczona anielskim skomleniem,/Odpoczne sobie we snie"l.L.J.Kern Quote
jola_li Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='DORA1020']Znowu jestem i mysle,mysle o Tobie Misiaczku,i czekamy na wydanie tej ksiazki,chociaz ja nie wiem czy przeczytam,bo nawet nie moglam przeczytac historii Misia,jak mozna czytac,kiedy lzy caly czas kap,kap,kap:-([/QUOTE] II wydanie książki "A pies siedzi i patrzy" Barbary Borzymowskiej, dedykowane również Misiowi, już się ukazało. A to Jej najnowszy wiersz: [B]Ogłoszenie [/B] [B] [/B] [I]Zaginął dom…[/I] [I]Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie[/I] [I]gdzie taki dom jest, w którym[/I] [I]człowiek rozpaczliwie płacze po psie,[/I] [I]w którym jest miska w kącie[/I] [I]i boleśnie puste posłanie[/I] [I]smycz na ganku,[/I] [I]jakaś kość pod łóżkiem zawieruszona,[/I] [I]plastikowa nadgryziona zabawka[/I] [I]i na ścianie odbicie ogona…[/I] [I]Ja strasznie za tym tęsknię[/I] [I]jeśli wiesz, gdzie taki dom jest[/I] [I]Proszę… proszę… powiedz mi o tym – [/I] [I]- Bardzo bezdomny pies[/I] Quote
Monika z Katowic Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Czy dotarłeś bezpiecznie, kochany, po drabinie z bielutkich obłoków do tęczowej, świetlistej bramy? ...Uchylona, choć nie słychać Twych kroków. Wsuń łapeczkę w szparę - w tę niebieską, teraz główkę; widzisz most? – piękny pewnie! Nie bój się, podążaj jak ścieżką, drugi brzeg to Twój dom, choć beze mnie. No a ja, chociaż serce mi pęka, myślę tutaj o Tobie z uśmiechem, przecież wiem, kto na Ciebie tam czeka. Znam ich, wiedzą że idziesz. Już lepiej? Bądź szczęśliwy w tęczowej krainie, ja swą miłość Ci czasem podeślę, - zbieraj ją, gdy do Ciebie dopłynie, ale czasem odwiedź, choć we śnie..[/FONT]. Quote
DORA1020 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Wszystkim staruszkom zycze w Nowym Roku zdrowka i bezpiecznych,kochanych domkow,a cioteczkom,zeby mialy sily i zdrowie sluzyc braciom mniejszym,wiele cieplych,pogodnych dni:loveu: Quote
Monika z Katowic Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Misiu! Dzisiaj, zupełnie niespodziewanie, dołączył do Ciebie USZATEK - piękny pies, który mieszkał w hoteliku... Zaopiekuj się Uszatkiem. :(:(:(:(:( Quote
DORA1020 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Przykre,ze niektore psiaczki nie zaznaja ciepla i milosci swoich domkow:-(,ale Misio,ktoremu nie dane bylo szczesliwe zycie na zawsze pozostanie w naszej pamieci...... Quote
agata-air Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Zaopiekuj się Misiu tymi, których przychodzi mi żegnać (*) Wierzę, że jest jedno niebo dla ludzi i psów, wiem, że dziś czekałeś na niego w bramie.... Quote
Monika z Katowic Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Misiu ! Pamiętam o Tobie... Zaopiekuj się pięknym Uszatkiem, który nagle odszedł. Quote
Monika z Katowic Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Misiu zaopiekuj się Grubciem - onkowatym staruszkiem, który już za TM... Pewno będziecie razem biegać, szczekać, cieszyć się. Quote
Monika z Katowic Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 [FONT=Comic Sans MS] ... Właśnie ta strona nieba nazywana jest Tęczowym MOSTEM... [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kiedy umiera zwierzę, które by było w szczególny sposób bliskie komuś tu na Ziemi, wówczas odchodzi na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza dla wszystkich naszych wyjątkowych przyjaciół Więc mogą biegać i bawić się razem. Jest tam mnóstwo jedzenia, wody i słońca. Wasi przyjaciele żyją w cieple i dostatku. Wszystkim zwierzętom, które były chore i starsze zostaje przywrócone zdrowie i wigor. Ranne i okaleczone zostają uzdrowione i znowu są silne, tak jak wspominamy je w naszych snach z dni, które minęły. Zwierzęta są tam szczęśliwe i zadowolone z wyjątkiem jednej małej rzeczy: każde tęskni za kimś dla niego wyjątkowym, kogo musiało pozostawić. Wszystkie biegają i bawią się wspólnie, ale przychodzi taki dzień, kiedy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy patrzą uważnie a jego ciało zaczyna drżeć. Nagle oddala się od innych, zaczyna biec przez zieloną trawę a jego nogi niosą go szybciej i szybciej. Poznał cię! I kiedy Ty i twój przyjaciel nareszcie się spotykacie, przytulacie się do siebie w radości ponownego połączenia – już nigdy nie będziecie rozdzieleni. Deszcz szczęśliwych pocałunków na Twojej twarzy, ręce znów tulą ukochaną głowę, znów spoglądają w ufne oczy twojego przyjaciela, który tak dawno odszedł z twojego serca. Wtedy przechodzicie przez Tęczowy Most – razem.. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Autor nieznany [/FONT] [FONT=Bookman Old Style] [/FONT] Quote
Monika z Katowic Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Misiu kochany! I następny psi bart poszedł dziś do Ciebie. Oprowadź Namisia po tęczowych łąkach. Niech tam znajdzie wytchnienie. Jest mi niewypowiedzianie smutno... Quote
DORA1020 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 I mnie jest smutno:-( To taki smutny watek,gdzie juz tylko myslami jestesmy z naszymi kochanymi.... Quote
Monika z Katowic Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A dzisiaj odszedł stary Dinuś. Misiu! opiekuj się tym biedaczkiem... [FONT=Book Antiqua]"On wróci[/FONT][FONT=Book Antiqua]" [/FONT][FONT=Book Antiqua]Zapłacz, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]kiedy odejdzie, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]jeśli Cię serce zaboli, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]że to jeszcze za wcześnie [/FONT] [FONT=Book Antiqua]choć może i z Bożej woli. [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Zapłacz, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]bo dla płaczących [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Niebo bywa łaskawsze, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]lecz niech uwierzą wierzący, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]że on nie odszedł na zawsze. [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Zapłacz, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]kiedy odejdzie, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]uroń łzę jedną i drugą, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]i - przestań [/FONT] [FONT=Book Antiqua]nim słońce wzejdzie, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]bo on nie odszedł na długo. [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Potem [/FONT] [FONT=Book Antiqua]rozglądnij się w koło, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]ale nie w górę; [/FONT] [FONT=Book Antiqua]patrz nisko [/FONT] [FONT=Book Antiqua]i - może wystarczy zawołać, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]on może być już tu blisko... [/FONT] [FONT=Book Antiqua]A jeśli ktoś mi zarzuci, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]że świat widzę w krzywym lusterku, [/FONT] [FONT=Book Antiqua]to ja powtórzę: [/FONT] [FONT=Book Antiqua]on wróci... [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Choć może w innym futerku [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Franciszek J. Klimek[/FONT] Quote
DORA1020 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 I malutka szczeniaczek Isia:-(ktora,ktos wyrzucil jak smiec na smietnik/do spalenia zywcem/:-( Dobre duszyczki ratowaly ja calym sercem,niestety nie udalo sie:-( Zegnaj malenstwo [*]:-(:-(:-( Nie mialas szans na zycie przez okrutnego czlowieka:-( Quote
Monika z Katowic Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [FONT=Book Antiqua]Wiesz? W budzie usnął pies. Usnął psi ogon, łapy i futro. Kiedy się zbudzi? Jutro. Na razie pies jest wśród gwiazd. We śnie biegnie w nocny czas, a jutro zdziwi się każdy, że pies ma w futerku gwiazdy.[/FONT] Taki był staruszek Dinuś ... :( Taka była malutka Isia ... :( Quote
DORA1020 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Kolejny szczeniaczek dolaczyl do Ciebie Misiu:-( taka malutka jak Isia sunia,nie miala nawet imienia, zostalo jej 5 siostr,tez ich los niepewny:-( kochana malutka sunia,nie miala szans:-(zostal tylko smutek:-( Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Dla Ciebie (fragment) ..,,Czasem zanuć sobie o nas od niechcenia, do widzenia psino do widzenia.. Zostajemy tu na ziemi jak sieroty, Czasem przefruń tuż nad nami jako motyl.. Pozostaniesz w naszych sercach i marzeniach do widzenia psino do widzenia,,. Śpij spokojnie Przyjacielu. waldi481 Quote
Monika z Katowic Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Misiu! Pamiętam...[/FONT] Quote
Recommended Posts