Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I ja pamietam.Chcialam na tym watku wspomniec Dzekusia.Chociaz nie wiem czy dam rade,ciagle to odkladam,bo wspomnienia przynosza bol.Dzekusia znalazlam w stanie skrajnego wyczerpania,mial ok.10lat,byl siersciuchem,troche przypominal coker spaniela,znalazlam go jesienia,psina byla w szoku,w siersci bylo wszystko:bloto,gowna/za przeproszeniem/gwozdzie,druty,resztki jedzenia.Cala droge jak wiozlam go do kolezanki plakalam,w uszach mial po pol kg.blota,po usunieciu tego juz nigdy nie slyszal.Zgadzal sie ze wszystkimisiakami,kotami,kurami.Byl wspanialym psem,dobrym ,cichym.Zmarl na stole operacyjnym,zyl odkad zawiozlam go do Krystyny 10 m-cy.Chcialabym pisac i pisac o nim,ale nie moge.....Nigdy o nim nie zapomne.

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te 10 miesiecy kiedy Dzekus byl u Krystyny pewnie byly najszczesliwsze miesiace w jego zyciu. Najwazniejsze ze na koniec swoich dni byl kochany i odszedl kochany wsrod wspanialych ludzi a nie gdzies w rowie albo pod kolami samochodow . Smutne ze nie nacieszyl sie lepszym zyciem :( :( :(

Biegaj z Misiem za TM ,Dzekusiu
[*]

Posted

agata-air napisał(a):
Dora na pewno są teraz razem z Misiem....tacy zdrowi i pełni sił.

Napewno,tylko jakos tak smutno,bo mysle przez co przeszedl i pojawia sie gesia skorka,ale dziekuje Panu Bogu,ze postawil go na mojej drodze,i ze moglam mu pomoc.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Niby powinnismy być spokojne, kirdy odchodzi pies...ze jest wolny od bólu, nie cierpi...odszedł głaskany...a to tak zawsze boli...:(:(...Ten ból jest nie do "przeskoczenia"..:(
Misiu...
[*]

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Niedługo dzień pierwszy listopada. :-(
Dzień niewypowiedzianej tęsknoty za Małymi Braćmi, za Dużymi Przyjaciółmi, co już po tamtej stronie. Za tymi bezdomnymi, co umarły w zapomnieniu albo zabite okrutnie, skatowane, rozjechane na drodze...:-(

Ale na Ciebie, Misiu ktoś czekał!

Guest Elżbieta481
Posted

Dziś wspominamy Ciebie psino..Pewnie poznałeś naszego ukochanego Baszę,który jest także za TM.Basza był nasz choć znalliśmy go tak jak Ciebie psiaku tylko wiertualnie..Misiu-trzymaj się Baszy jest taki duży,odważny zaopiekuje się tobą,będzie zawsze z tobą,bo takie właśnie są Owczarki Niemieckie.Do ostatniego oddechu wierne swoim przyjaciołom...
E/W

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Niedługo dzień pierwszy listopada. :-(
Dzień niewypowiedzianej tęsknoty za Małymi Braćmi, za Dużymi Przyjaciółmi, co już po tamtej stronie. Za tymi bezdomnymi, co umarły w zapomnieniu albo zabite okrutnie, skatowane, rozjechane na drodze...:-(

Ale na Ciebie, Misiu ktoś czekał!
Teraz Ty Misiaczku czekaj na nas za TM...mam nadzieje, że kiedyś wszyscy sie tam spotkamy i będzie wielka radośc...
DLA Ciebie Misiu.....:(:(

Posted

[quote name='waldi481']Dziś wspominamy Ciebie psino..Pewnie poznałeś naszego ukochanego Baszę,który jest także za TM.Basza był nasz choć znalliśmy go tak jak Ciebie psiaku tylko wiertualnie..Misiu-trzymaj się Baszy jest taki duży,odważny zaopiekuje się tobą,będzie zawsze z tobą,bo takie właśnie są Owczarki Niemieckie.Do ostatniego oddechu wierne swoim przyjaciołom...
E/W

Baszkę żeganaliśmy waldi razem. Znałam tego psiego anioła, są bezpieczni, nie cierpią a ja wierzę, że kiedys ich jeszcze spotkamy

"Dokąd idą psy, gdy odchodzą?
No, bo jeśli nie idą do nieba
To przepraszam Cię, Panie Boże
Mnie tam także iść nie potrzeba

Ja poproszę na inny przystanek
Tam gdzie merda stado ogonów
Zrezygnuję z anielskich chórów
Tudzież innych nagród nieboskłonu

W moim niebie będą miękkie sierści
Nosy, łapy, ogony i kły
W moim niebie będę znowu głaskać
Moje wszystkie pożegnane psy"