DORA1020 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 I ja pamietam.Chcialam na tym watku wspomniec Dzekusia.Chociaz nie wiem czy dam rade,ciagle to odkladam,bo wspomnienia przynosza bol.Dzekusia znalazlam w stanie skrajnego wyczerpania,mial ok.10lat,byl siersciuchem,troche przypominal coker spaniela,znalazlam go jesienia,psina byla w szoku,w siersci bylo wszystko:bloto,gowna/za przeproszeniem/gwozdzie,druty,resztki jedzenia.Cala droge jak wiozlam go do kolezanki plakalam,w uszach mial po pol kg.blota,po usunieciu tego juz nigdy nie slyszal.Zgadzal sie ze wszystkimisiakami,kotami,kurami.Byl wspanialym psem,dobrym ,cichym.Zmarl na stole operacyjnym,zyl odkad zawiozlam go do Krystyny 10 m-cy.Chcialabym pisac i pisac o nim,ale nie moge.....Nigdy o nim nie zapomne. Quote
agata-air Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Dora na pewno są teraz razem z Misiem....tacy zdrowi i pełni sił. Quote
Ingrid44 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Te 10 miesiecy kiedy Dzekus byl u Krystyny pewnie byly najszczesliwsze miesiace w jego zyciu. Najwazniejsze ze na koniec swoich dni byl kochany i odszedl kochany wsrod wspanialych ludzi a nie gdzies w rowie albo pod kolami samochodow . Smutne ze nie nacieszyl sie lepszym zyciem :( :( :( Biegaj z Misiem za TM ,Dzekusiu [*] Quote
DORA1020 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 agata-air napisał(a):Dora na pewno są teraz razem z Misiem....tacy zdrowi i pełni sił. Napewno,tylko jakos tak smutno,bo mysle przez co przeszedl i pojawia sie gesia skorka,ale dziekuje Panu Bogu,ze postawil go na mojej drodze,i ze moglam mu pomoc. Quote
Monika z Katowic Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Misiu zoapiekuj się Kumpelkiem. Dzisiaj za TM odszedł Kumpel, mój pierwszy pies z dogomanii... Nie mogę zebrać myśli tak bardzo boli. :( :(:( Quote
DORA1020 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Jaki sliczny,bardzo Ci wspolczuje,dlugo bedzie bolalo,zycie jest okrutne,smierc okrutna.....:-( Quote
Monika z Katowic Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Wierzę, że Misiu z innymi zwierzęcymi towarzyszami jest szczęśliwy za TM... Quote
DORA1020 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Odszedl tez Max:-( ON-ek,staruszek,tak mu kibicowalam i nagle go nie ma.Ciagle o nim mysle,krotko byl szczesliwy. Quote
gonia66 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Niby powinnismy być spokojne, kirdy odchodzi pies...ze jest wolny od bólu, nie cierpi...odszedł głaskany...a to tak zawsze boli...:(:(...Ten ból jest nie do "przeskoczenia"..:( Misiu... [*] Quote
Monika z Katowic Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Skromne światełko dla Misia :-( Quote
DORA1020 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Tez Misiaczklu mysle o tobie...... Quote
agata-air Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Misiu zadbaj tym razem o dwunożnych, których przyszło mi żegnać :( Quote
Monika z Katowic Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Misiu kochany! :( Tak mi smutno - dzisiaj poszedł za TM Lisek. :( Zadbaj o Liska ... Był sparaliżowany, ale dobrzy ludzie bardzo chcieli Go ratować... Tak, jak kiedyś Ciebie, Misiu. Quote
Monika z Katowic Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Niedługo dzień pierwszy listopada. :-( Dzień niewypowiedzianej tęsknoty za Małymi Braćmi, za Dużymi Przyjaciółmi, co już po tamtej stronie. Za tymi bezdomnymi, co umarły w zapomnieniu albo zabite okrutnie, skatowane, rozjechane na drodze...:-( Ale na Ciebie, Misiu ktoś czekał! Quote
DORA1020 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Takie to smutne:-(ale niestety prawdziwe:-( Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Dziś wspominamy Ciebie psino..Pewnie poznałeś naszego ukochanego Baszę,który jest także za TM.Basza był nasz choć znalliśmy go tak jak Ciebie psiaku tylko wiertualnie..Misiu-trzymaj się Baszy jest taki duży,odważny zaopiekuje się tobą,będzie zawsze z tobą,bo takie właśnie są Owczarki Niemieckie.Do ostatniego oddechu wierne swoim przyjaciołom... E/W Quote
gonia66 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Niedługo dzień pierwszy listopada. :-( Dzień niewypowiedzianej tęsknoty za Małymi Braćmi, za Dużymi Przyjaciółmi, co już po tamtej stronie. Za tymi bezdomnymi, co umarły w zapomnieniu albo zabite okrutnie, skatowane, rozjechane na drodze...:-( Ale na Ciebie, Misiu ktoś czekał! Teraz Ty Misiaczku czekaj na nas za TM...mam nadzieje, że kiedyś wszyscy sie tam spotkamy i będzie wielka radośc... DLA Ciebie Misiu.....:(:( Quote
agata-air Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 [quote name='waldi481']Dziś wspominamy Ciebie psino..Pewnie poznałeś naszego ukochanego Baszę,który jest także za TM.Basza był nasz choć znalliśmy go tak jak Ciebie psiaku tylko wiertualnie..Misiu-trzymaj się Baszy jest taki duży,odważny zaopiekuje się tobą,będzie zawsze z tobą,bo takie właśnie są Owczarki Niemieckie.Do ostatniego oddechu wierne swoim przyjaciołom... E/W Baszkę żeganaliśmy waldi razem. Znałam tego psiego anioła, są bezpieczni, nie cierpią a ja wierzę, że kiedys ich jeszcze spotkamy "Dokąd idą psy, gdy odchodzą? No, bo jeśli nie idą do nieba To przepraszam Cię, Panie Boże Mnie tam także iść nie potrzeba Ja poproszę na inny przystanek Tam gdzie merda stado ogonów Zrezygnuję z anielskich chórów Tudzież innych nagród nieboskłonu W moim niebie będą miękkie sierści Nosy, łapy, ogony i kły W moim niebie będę znowu głaskać Moje wszystkie pożegnane psy" B. Borzymowska Quote
Nadziejka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 :candle:Misiaczku niechaj jasno tobie swieci swiatelko , tam gdzie drogi bezkresne Quote
Recommended Posts