sonikowa Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Niestety, Riki dopiero wyjeżdża. Dzwonilam do Ani i powiedziala,że na miejscu psiaki mają byc wieczorem, Musimy się zatem uzbroic w cierpliwość ;-( A, pisałyśmy z anią jednocześnie :evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 No i przyjechał.... Na razie zbyt wiele nie napiszę....z samochodu nie chciał wyjść- smyczy nie zna wcale, panika i kotłowanie. Musiałam go zanieść-ale dał sie w tym stresie wziąć na ręce-nie wykazał agresji. W samochodzie wymiotował i zrobił kupę:cool1: Riki to jeden wielki dred...sierść tyle co wyczułam o obejrzałam jest fatalna, nie wiem czy nie trzeba bedzie go zgolic do łysego... No i jest potwornie utuczony!! Odchudzanie murowane;) Za transport wyszło 250zł-czyli na pół 125zł. Na koncie Rikiego pozostaje [COLOR=SeaGreen][B]+636zł[/B][/COLOR] Quote
sonikowa Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 No prosze, na zdjęciach tak to źle nie wyglądalo, ale szczerze mówiąc, bałam się własnei takich nowin. Jeszcze pół biedy, że chłopak nie reaguje agresją - to juz wielki plus i nadzieja na przyszłość. jasny gwint, czy możecie sobie wyobrazic co te psiaki w Boguszycach przechodzą, że wychodzą w takim stanie???? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Tez o tym rozmawiałyśmy z Pati....to na prawde masakra jest. Psy sa przerazone zmianą:( ehhh oby było dobrze. Quote
anciaahk Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Aniu, najważniejsze, że jest u Ciebie. Musi być dobrze! Quote
sonikowa Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Aniu, a propos golenia go do skóry - Biafra ma 4 kaukazy z Boguszyc, suki miały futro w stanie katastrofalnym, skorupa po prostu,. nie było nawet jak golić, wycinało się po kawałku - pod spodem rany. Problem w tym, że one do tej pory nie zarosły tak jak powinny. Trzeba to wziąć pod uwagę, choć myślę, że jest w lepszym stanie i formie od dziewczyn.. Quote
Monika z Katowic Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 U Ani będzie miał RIKI, jak w raju! Wiec już jest w spaa... :) :) :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Cześć!!!!:p [IMG]http://images35.fotosik.pl/88/9d24d1a8b512dbc5med.jpg[/IMG] Nie boję się mojej opiekunki, choc była dziś w kapturze jakos tak grubo ubrana...jakby się deszczu bała:roll:...ale wylizałem ją po buzi, wlazłem na kolana...śmiała się ,że gruby jestem i kolanka to nie dla mnie-ale udawałem ,że nie słyszę;) Przypięła mi do obroży jakies diabelstwo i kazała iśc na tym na spacer...ale ja nie będę na tym chodził-wole głaskanie :p No ale chciałem się przypodobac , więc zrobiliśmy spacer na 2 metry przed kojec:evil_lol: O to ja właśnie....czy jestem gruby??? Ona mówi ze musze połowe zrzucić i ,że jutro mnie weźmie w obroty i będzie wycinać moje piękne futerko...- ciotki pomóżcie!! [IMG]http://images37.fotosik.pl/229/5bfebb7b32c9823b.jpg[/IMG] [IMG]http://images42.fotosik.pl/146/eb5649c785ee3946.jpg[/IMG] Quote
sonikowa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Ania, aż sie popłakałam na widok tej roześmianej mordy.. Tak się o rudzielca martwiłam..ale widzę, że aklimatyzacja przebiega szybciej niż myśleliśmy ;-) Cudny chłopak, naprawdę. Trochę dredów ma, ale to nic ;-) Ale gruby to jest fakt, widzicie tę fałdę na boku :crazyeye: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 On musi schudnąc z połowę!!!! Ma maleńką główkę, a reszta ogromna.....wygląda komicznie, no i na pewno mu ciężko. Będzie dostawał jeśc 2 razy dziennie małe porcyjki. No i ruch zrobi swoje...on chyba w ogóle nic nie robił- pazury potwornie długie, nic nie pościerane.... Spał zakopany w słomie -zrobił sobie super legowisko hehe...i zjadł smakołyki , które mu zostawiłam wczoraj. Quote
sonikowa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Swoją drogą, to ja tego nie rozumiem - część psów z Boguszyc wygłodzona, a część utuczona jak prosie (biedny prosie, przepraszam za porówanie). Quote
figa33 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 no to super!! Riki już bezpieczny ale roześmiany pysio:loveu: będzie dobrze!! Quote
malagos Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Kochane cioteczki, a zajrzyjcie i do nas, mamy nową tymczasowiczkę.... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174719-MaA-a-mA-oda-urocza-Milusia-sunia-w-A-aty-Czeka-na-dom?p=13615925[/URL] Quote
sleepingbyday Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 dopiero mam chwilę na dogo, ech.... co do boguszyc, to rzuca sie w oczy taki podział: te, co na dworzu, sa szczupłe (chude - wyjątkowo - jakieś terroryzowane), a te, co w pomieszczeniach - to normalnie buldożety. na rikim można obiad zjeść, płaska powierzchnia - sadło plus dużo puchatej sierści. jak go widziałam pierwszy raz, dredów miał mało, zwł. na tyłku, być może plucha zrobiła swoje. wiem, że ania jesteś fachman, ale nie mogę się powstrzymać z radą ;-)- zastanówice się nad goleniem do łysa. on mieszkał w domu, teraz i tak organizm przechodzi szok, ze kojec, a do tego jak bedzie całkiem łysy, to na zimę chyba ryzykowny pomysł. ale wiem, że wszytsko bierzesz pod uwagę i porad nie potzrebujesz. jezu, więc jednak chyba nastapi to, na co po cichutku liczyłam - że riki będzie ogromnymi susami się cywilizował. ten pychol rozchachany na zdjęciach - normalnie oczom nie wierzę. Ania, prosimy, za jakiś czas, jak sie dobrze poznacie, jakąś charakterystyke rikiego. ciekawa jestem, kto sie naprawde krzye pod starchem i dredami.... Quote
sonikowa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 [quote name='sleepingbyday']wiem, że ania jesteś fachman, ale nie mogę się powstrzymać z radą ;-)- zastanówice się nad goleniem do łysa. on mieszkał w domu, teraz i tak organizm przechodzi szok, ze kojec, a do tego jak bedzie całkiem łysy, to na zimę chyba ryzykowny pomysł. ale wiem, że wszytsko bierzesz pod uwagę i porad nie potzrebujesz. [/QUOTE] Dokładnie, też się tego troche boję. Aniu, moze wyciąć to co wisi, ale resztę za jakiś czas? Bo on rozprażony jest bardzo.. Quote
figa33 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 a rudzielce to takie wrażliwe stworzenia..... Quote
mmd Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 No, prosiaczek normalnie - w rudym futerku:D Zobaczcie, jakie on ma cienkie łapiny i to musi dźwigać tyle kilogramów! Ale dobrze rokuje i spod tych filców i słoninki wyjdzie cudny lisiorek. Już sobie wyobrażam, jaką metamorfozę będziemy tu mieli:) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Ale nam tu ciotki panikują;) Dzis po obejrzeniu go w swietle dziennym stwierdzam,że go tylko powycinam nozycami...ale nie spodziewajcie się jakiejś fryzury:evil_lol: Wyszlismy na dłuższy spacer- on na razie tak się cieszy,że podskakuje i mnie podgryza za rekaw aby go głaskać. Smycz tez gryzie , ale bedzie ok-nie panikuje i pomalutku, pomalutku nauczymy się:p Quote
sonikowa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 No,, to są dobre wieści!! jak się riki cieszy na człowieka, to znaczy, że wszystko będzie dobrze! Tylko do kondycji odpowiedniej go ania doprowadzi i sio do domu! Quote
Szarotka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 On juz wyglada lepiej niz na poczatkowych zdjeciach i caly zadowolony :):) Quote
Monika z Katowic Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 [IMG]http://images35.fotosik.pl/88/9d24d1a8b512dbc5med.jpg[/IMG] Uśmiechnięty RIKI :) Dziękujemy, Aniu:) Quote
sonikowa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Świetne jest to zdjecie. Pies sie śmieje od ucha do ucha :-) Widac, że stres boguszycki z niego opadł ;-) Quote
Recommended Posts