Jump to content
Dogomania

WSZYSTKO O NOWOFUNDLANDACH (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[LEFT]wiajcie

dzis otrzymalam wynik przeswietlenia stawow biodrowych i lokci od dr Siembiedy -- wynik A- WOLNAAAA:klacz: :siara: , lokcie - zdrowiutkie;):klacz: :siara: to moj pierwszy pies z wymogiem tego badania/przeswietlenia, denerwowalam sie dosc, bo roznie moglo byc... ale teraz jestem szczesliwa;) :Cool!: :bigcool: :cunao: :siara:

pozdrawiamy Baha i a-Sally;) [/LEFT]

Posted

Baha napisał(a):
wiajcie

dzis otrzymalam wynik przeswietlenia stawow biodrowych i lokci od dr Siembiedy -- wynik A- WOLNAAAA:klacz: :siara: , lokcie - zdrowiutkie;):klacz: :siara: to moj pierwszy pies z wymogiem tego badania/przeswietlenia, denerwowalam sie dosc, bo roznie moglo byc... ale teraz jestem szczesliwa;) :Cool!: :bigcool: :cunao: :siara:

pozdrawiamy Baha i a-Sally;)

Gratulacje.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

;) [quote name='niufa']Gratulacje.
:multi: GRATULUJE BASIU PIEKNEGO WYNIKU PRZESWIETLENIA SALI!!!!!
Dawno nie zagladalam na FORUM -mielismy klopoty z linia telefoniczna.
ODEZWIJ SIE BASIU Na MOJ ades.
Anka
:wink: :fadein: :smilecol: :mdleje: :painting:

• 2 months later...
Posted

Witaj
Na problem twojego niufa -wystarczy kupic odpowiedni szampon.
Lupierz moze byc nastepstwem zlego wyplukania szamponu ,uczulenia lub za mocnego szamponu ktory wysusza naskorek.
Kup szampon BAMBINO -najtanszy i wszedzie go kupisz i w takim go kap.Rozciencz pred naniesieniem na wlos i pamietaj dobrze wyplukac.
Po pewnym czasie powinno wszystko ulorzyc sie dobrze i zginie lupierz i wlos powinien tez nabrac polysku.
Mimo to przekonaj sie czy karma jaka mu dajesz jest odpowiednia dla niego.I czy nie ma pchel.Jesli je ma lub mial wczesniej tez uczulenie na pchly bardzo dlugo sie utrzymuje.
Anka

• 2 weeks later...
Posted

Podpisuję się pod Zabajką. Dr Seidle ma też linię dermavet i na podobne problemy skórne polecam z tej serii szampon z olejkiem z drzewa herbacianego.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witajcie
Widze, że niewiele sie tu dzieje...
Artykul o niufkach przeczytalam, bardzo sie ciesze, że ludzie szerzej dowiedza sie co z tym wielkim, czarnym futrem mozna robic w wolnym czasie...
A poki co pochwale sie Wam, ze moja Sally jest szczenna, tatusiem jest chwilowo przebywajacy w Polsce bialo-czarny Lillo - Full Metal Black Kewin, rozwiazanie na koniec marca...
Jak tylko cos sie urodzi , dam zanc;)

Posted

Czesc Basiu!
Nic niestety sie nie dzieje. Fakt ,ze prywatnie wiemy wiecej i o ciazy SALI tez.:haha:
A o radzeniu sobie z sierscia niufa to wiem ,ze wiekszosc ma swoje wyprobowane kosmetyki i szampony.Ja urzywam 1#ALL SYSTEM a troche kosztuja wiec nie kazdy je kupi.
Szampony dla dzieci sa swietne do kapieli psow a nie tylko Niufow i kosztuja mniej ,sa wszedzie dostepne.sa tez wyprobowane przezemnie osobiscie i uzyskuje sie swietny efekt.Moja pierwsza nowofundlandka KAMA byla kapana bambino i nigdy nie narzekalam na siersc.a wiekszosc ja znala z wystaw i nie sadze aby robila zle wrazenie.
:razz:
Ja urzywam do kapieli i przygotowania na wystawy Pantene Pro V.Dobieram pianki,spray ,odzywki w zaleznosci od wlosa i jaki efekt chce uzyskac.To sa moje sposoby i nie stronie od urzycia kosmetykow dla ludzi na psa.
Jesli nie ma sie pojecia jaki wlos powinien byc u niufa i czego unikac, to nic nie pomoga najdrozsze kosmetyki , bo mozna tylko narobic szkod.Jak ktos ma klopot lepiej niech spyta a zawsze znajdzie sie ktos kto poradzi.
Ja zawsze sluze pomoca,jesli ktos potrzebuje i chce.

Anka:wink:

Posted

Baha napisał(a):
no to poprosze propozycje imion na "L" moga byc z wloska;)

Nie wszystkie włoskie ;)

Lancia (czyt: lanczia)
Lea ( to mi się najbardziej podoba :))
Lola
Lala
Lula
Lana
Lamia
Luna
Linda
Lira
Lusia
Livia

Męskie:
Leo
Lenny
Lord
Lu
Leon
Luke (czy. luk)
Loki (w mitologii nordyckiej bóg zniszczenia i ognia)
Lucek
Lucky

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...