eria Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 tak, oczywiście, ukochany piesek swojej pani... Quote
letaa Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='Kamila']Nie wiem czy w calej Anglii tak jest ale w tej czesci Londynu w ktorej mieszkam jest jakas masakra, wszystkie psy sa jechane maszynka. A jak nie sa to tylko dlatego ze wlasciciele sami proboja je 'robic' i psy wygladaja jakby wpadly pod kosiarke. Najgorzej wygladaja chyba sznaucery...Nie wiem z czego to wynika, naprawde :( Cockermanka - bardzo dziekuje. Postaram sie to jakos przetlumaczyc dalej :) Jesli ktos ma jeszcze jakies fotki to bede bardzo wdzieczna. Letaa?[/QUOTE] Przykro mi, ja niestety nie mam wiecej fotek niz wtawialam, teraz troche "wypadlam" z watku, bo zapierdziel w salonie i nawet czasu na kompa nie mam, a i w salonie nie ma nawet kiedy fotki zrobic, bo klienci sie zazebiaja, ale wkoncu cos popstrykam i wstawie. Pozdrawiam Quote
zaba14 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [quote name='eria']tak, oczywiście, ukochany piesek swojej pani...[/QUOTE] Dziwi mnie postawa ludzi, już nie wspominając o tym że mnie by taki filc wkurzał :))) i zawsze takie psy mi się kojarzą z brudem i jakimis pasożytami ... :/ Quote
kingula Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Ja pierdziele, za takie przypadki jak wkleiła Eria właściciele powinni być zgłaszani do TOZu, toż to zwykłe znęcanie nad zwierzęciem jest :( Podpowie mi ktoś w temacie trymera i filcaka? Quote
szysz Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Ja filcak mam taki: [URL]http://www.nokaut.pl/pielegnacja-psow/vivog-filcak-boczny-dla-kotow-i-malych-psow-11-zebow.html[/URL] a trymer, to zależy do czego ma być używany. Ale pewnie jakiś grabkowy. Quote
Irviers Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 ja też nie rozumiem jak można doprowadzić psa do takiego stanu- po zimie faktycznie jest istny wysyp takich filców. Czasami przyjeżdżają takie paniusie.. piesek Książe ubrany w najmodniejsze ubranko pod kolor stroju kochanej pańci, z obrożą wysadzaną jakimiś kamieniami, zlany obficie perfumami. A pod tym wszystkim jeden filc z odparzoną, zaropiałą skórą, z wlepionymi od miesięcy kupami. Ale pańcia oczywiście bardzo kocha swojego małego pieszczocha, śpią nawet na jeden poduszce i jedzą jednym widelcem :))) Urocze, prawda? Quote
citizen Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Prawda :D A tak na poważnie to jest żałosne ... Quote
Cytrynaaaaa Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Też uważam, że to głupie. Jak chce sobie poubierać, to przecież są pluszaki, lalki itd. Quote
Cockermaniaczka Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 ubranka to pal szesc...Ale niech mi ktos wytlumaczy jak mozna spac z zafilcowanym smrodem?(sory ale inaczej tego sie nie da okreslic... ) Wczoraj mialam shih tzu...Pies smrodzi na kilometr mimo nie wielkich koltunow...Patrze pod ogon-nie musze mowic co zobaczylam :shake: I jak kto tego nie widzi???I nie czuje??Koszmar... Quote
leepa Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 masakra, u mnie najwięcej "baranic" to maltańczyki, właściciele zawsze byli bardzo zadbani, pies z piękną obrożą Quote
Elitesse Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 bo czym bardziej odpicowana wlascicielka w tym gorszym stanie jest pies - u mnie ta regula sie sprawdza w 90 % Quote
Cockermaniaczka Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Tak to fakt...Niestety wiekszosc wlascicieli maltanczykowatosci nie grzeszy uzywaniem rozumu :shake: Quote
cockermanka Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Oj, ale zdarzają się wyjątki. Mam klientkę, która przyprowadza swojego maltańczyka (prawdziwego) co miesiąc. Psiak zadbany,aż miło. Szkoda,że tacy właściciele są w mniejszości... Quote
Cockermaniaczka Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Nie no jasne,sa tacy do ktorych dociera i naprawde dbaja o psa :loveu: Ale to wyjatkowe przypadki-niestety :roll: Quote
Kajusza Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 dziewczyny mam pytanie, moja mama ma kundelka, miks totalny ;-) czesze go zwykłym furminatorem ale coś słabo podszerstek wychodzi z niego ;-) Pies ma mnóstwo futra - podszerstka. Sierść ta właściwa jest dosyć śliska i raczej nie filcuje się. Zaraz po adopcji był zgolony na króciutko bo sierść miał w złym stanie. Fotka aktualna, futerko już bardziej mu nie urośnie [IMG][IMG]http://i47.tinypic.com/b5gmco.jpg[/IMG] jakie polecacie szczotki itp. dla niego? Bo szkoda na lato znów go obciąć, a w takim futrze to sie ugotuje :-P Quote
gops Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 mam pytanie , nie o strzyżenie a o szczotke dla psa . mój pies staffik (całkiem gładka sierść , brak podszerstka jak bokser itp) okropnie lnieje ostatnio , chyba na wiosne bo wcześniej było to w minimalnych ilościach a teraz bardzo dużo , igiełki są wszędzie , mam w domu 2 szczotki(nie takie tanie) , kupione niby dla krótkiej sierści które nic z niego nie zbierają , jaka szczotka się nada ? czy taką sierść da się czymś wyczesać ? Quote
vege* Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='gops']mam pytanie , nie o strzyżenie a o szczotke dla psa . mój pies staffik (całkiem gładka sierść , brak podszerstka jak bokser itp) okropnie lnieje ostatnio , chyba na wiosne bo wcześniej było to w minimalnych ilościach a teraz bardzo dużo , igiełki są wszędzie , mam w domu 2 szczotki(nie takie tanie) , kupione niby dla krótkiej sierści które nic z niego nie zbierają , jaka szczotka się nada ? czy taką sierść da się czymś wyczesać ?[/QUOTE] Nuka ma troszkę dłuższą sierść niż twój staffik, ale też nie posiada podszerstka. Miałam gumowe szczotki, które podobno miały zbierać super jej sierść, owszem sierść super zbiera ale nie Nuki tylko kota siostry :lol: Kupiłam na allegro furminator i wyczesuje super :) mam coś takiego [url]http://blog.littlebluedog.org/wp-content/uploads/2009/02/furminator.jpg[/url] Quote
szysz Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Myślę, że weimar ma podobną sierść do staffika. U nas sprawdza się furminator, a do kąpieli gumowa szczotka z KONGa (taka różowa :P ). Quote
gops Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 dzięki dziewczyny , jestem gotowa kupić wszystko aby tylko działało bo mam w domu wszędzie biało od jego igiełek . gumową mam taką z trixie podobna wyglądem do tej z konga ale niestety nic nie zbiera , furminator w takim razie kupie . Quote
evel Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Kajusza']dziewczyny mam pytanie, moja mama ma kundelka, miks totalny ;-) czesze go zwykłym furminatorem ale coś słabo podszerstek wychodzi z niego ;-) Pies ma mnóstwo futra - podszerstka. Sierść ta właściwa jest dosyć śliska i raczej nie filcuje się. Zaraz po adopcji był zgolony na króciutko bo sierść miał w złym stanie. Fotka aktualna, futerko już bardziej mu nie urośnie [fota] jakie polecacie szczotki itp. dla niego? Bo szkoda na lato znów go obciąć, a w takim futrze to sie ugotuje :-P[/QUOTE] Ja bym spróbowała jakiegoś gęstszego grzebienia z dłuższymi zębami, u nas jak pies jest w futrze zimowym to najpierw lecę rzadkim grzebieniem, później gęstszym, a na koniec furminatorem. [SIZE=1]Ale obecnie pies został ciachnięty na krótko - pierwszy raz samodzielnie ją goliłam, oczywiście jest koszmarnie w niektórych miejscach, ale włos nie noga na szczęście - odrośnie ;)[/SIZE] Quote
PaulinaBemol Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 evel dawaj foty a nie się tylko chwalisz :P zastanawiam się nad ciachnięciem Kryśka latem ale boje się ponownego dwukrotnego obrastania u Zu zwiększyła się ilość futra? Quote
Kajusza Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='evel']Ja bym spróbowała jakiegoś gęstszego grzebienia z dłuższymi zębami, u nas jak pies jest w futrze zimowym to najpierw lecę rzadkim grzebieniem, później gęstszym, a na koniec furminatorem. [SIZE=1]Ale obecnie pies został ciachnięty na krótko - pierwszy raz samodzielnie ją goliłam, oczywiście jest koszmarnie w niektórych miejscach, ale włos nie noga na szczęście - odrośnie ;)[/SIZE][/QUOTE] dzięki za radę - chyba tak spróbuję ... dziś na spacerze to furminatorem go potraktowałam ;-) To futra tyle się sypało że szok :-P Quote
PaulinaBemol Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 u mnie puki nie wyczeszę gęstym grzebieniem to furminator nic nie łapie i gęstym wyczesuję się więcej bo mój fuminator tej dłuższej sierści nie łapie jakoś. Quote
Czekunia Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='gops']dzięki dziewczyny , jestem gotowa kupić wszystko aby tylko działało bo mam w domu wszędzie biało od jego igiełek . gumową mam taką z trixie podobna wyglądem do tej z konga ale niestety nic nie zbiera , furminator w takim razie kupie .[/QUOTE] Gops, u moich wyżłów np. w ogóle nie działał furminator - ani jednego ściągniętego kłaczka, natomiast dostałam kiedyś w prezencie (w sumie Sajan dostał;)) żółtą, gumową rękawicę, coś w tym stylu: [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/szczotki_zgrzebla/szczotki_pies/32935[/url] no i ona spisuje się świetnie, zwłaszcza pod prysznicem, na mokro - wtedy wyłażą tony kłaków:diabloti:. Quote
szysz Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 U nas nie sprawdzał się w lecie, na jesień, ale po tej zimie byłam w szoku ile z niej wylazło furminatorem, ze dwie garście takiego pseudo-podszerstka. To na pewno przez dłuugą zimę i nieubieranie kubraka. Quote
Recommended Posts