Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ayshe napisał(a):
:roll: uo matko no to wpadlam na calego:cool3: :cool3: :cool3: .a ja myslalam odwrotnie.to ja juz lepiej bede siedziec cicho:roll: :diabloti:
Hihihi, nasz ty Prometeuszu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asher napisał(a):
Hihihi, nasz ty Prometeuszu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
bo ja nie dosc ze prosta jak cep to do tego rownie lotna i lapiaca co i dlaczego:placz: .
a wiecie jak mozna sobie przes...rac egzystencje jak ktos ma taki kurzy mozdzek nie lapiacy tych ...tenteges...niuansikufff?:cool1: :cool3:

Posted

Żmija napisał(a):
A spróbuj:mad: :mad: :mad:
no co?:eviltong:.ma bulla to bejzbolem grozi od razu.
spac baby jedne bo jutro o 6 szkolenie hihi:diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
bo ja nie dosc ze prosta jak cep to do tego rownie lotna i lapiaca co i dlaczego:placz: .
a wiecie jak mozna sobie przes...rac egzystencje jak ktos ma taki kurzy mozdzek nie lapiacy tych ...tenteges...niuansikufff?:cool1: :cool3:

Kurde, teraz to ja nie łapię, czego ty nie załpałaś :lol:
Ja miałam na mysli to, że w przeciwieństwie do innych hodowców dzielisz się swoją wiedzą z nami maluczkimi, jako ten Prometeusz, co to dla maluczkich bóstwom z Olimpu ogień zaiwanił :evil_lol:

ps. prometeusz marnie skończył, więc ty się lepiej zastanów :evil_lol:

Posted

asher napisał(a):
Kurde, teraz to ja nie łapię, czego ty nie załpałaś :lol:
Ja miałam na mysli to, że w przeciwieństwie do innych hodowców dzielisz się swoją wiedzą z nami maluczkimi, jako ten Prometeusz, co to dla maluczkich bóstwom z Olimpu ogień zaiwanił :evil_lol:

ps. prometeusz marnie skończył, więc ty się lepiej zastanów :evil_lol:
nie no ja nie zalapalam ze to jakas wyzsza wiedza bo takowej nie mam[jeszszcze:diabloti: ].myslalam ze to takie banalne pie...ly:oops: .i moze ktos mi napisze zebym sie przymknela wreszcie bo wszyscy wiedza a ja pisze i pisze[no frajde mam bo przynajmniej nie widze jak ktos ucieka ze ja znowu nawijam o onkach:oops: -to byl moj chytry plan.to jest ja WIDZE ze malo kto sie udziela i pisze glownie do siebie-ale co tam:oops: .]
wiem ze marnie skonczyl.co nie rokuje dla mnie zbyt dobrze.ja w przyszlym wcieleniu bede owsikiem co ktos mi w zdworzu zapowiedzial[monisieczka?:roll: ]:placz: .dupne to zycie.:cool3:

Posted

mam talent do przypadkowego "wsadzania kija w mrowisko" :evil_lol: Kiedyś zapytałam o negatywne skutki zastrzyków wczesnoporonnych a skończyło się zmasowanym atakiem na Rybon36:roll: Teraz zapytałam Ayshe czy ma coś z Rovena... Kto chce być następny? Kogo zapytać?

Posted

Frotka napisał(a):
mam talent do przypadkowego "wsadzania kija w mrowisko" :evil_lol: Kiedyś zapytałam o negatywne skutki zastrzyków wczesnoporonnych a skończyło się zmasowanym atakiem na Rybon36:roll: Teraz zapytałam Ayshe czy ma coś z Rovena... Kto chce być następny? Kogo zapytać?
Frotka:loveu: .:lol: :lol: :lol: .zycie jest piekne:cool3: :cool3:.
szkoda tylko ze temat nam ubiegl a mozna tutaj propagowac adopcje onkow zamiast kupowania ich z [znowu komus podpadne]chodoffli radosnych producentow:cool1: .

• 4 weeks later...
Posted

Ja za swojego DON-ka zapłaciłam 1500 zł z hodowli(dolnośląskie-Wrocław), wnuk Timo Berrekasten wice-świata z roku 2000 i 2001,maść wilczasta,ale jego siostra poszła za 800zł (Sprostowanie-siostra mojego psiochowgo poszła za tyle samo co mój,znajoma miała jechać do tej hodowli, z mojego polecenia,ale pomyliła nazwy i trafiła gdzie indziej,kupiwszy szczeniaka za 800zł.Wszystkich zainteresowanych oraz hodowcę serdecznie przepraszam za nieścisłość i przekłamanie)
Mogłam za mniejszą kase ale szukałam prawdziwej hodowlia(w sensie podejścia do zwierzaka)Jak za tanio nie wolno kupować bo szczeniak może dziedziczyć jakieś ukryte wady,np.wadę serca, dysplazię i co wtedy,kupa kasy wychodzi ,bo jak dysplazia B to jeszcze może być,a jak D to co wtedy?
Wchodzi kwestia moralna uśpic czy leczyć a to są ogromne wydatki,więc to musi być swiadoma decyzja.
ASHER popieram w 100% w kwestii adopcji,

Posted

Cena nie gra roli.Jak ktoś chce zdrowego psa to nie da się nabrać na te "ukryte" wady.Po to są badania wszelkiego rodzaju,w tym na dysplazję czy badania DNA żeby tych wad nie powielać.Psy z wadami są niehodowlane.

Posted

No i masz babo placek,napisałam do tematu i nie kukałam na stronę, a to ostatnia,i wiellka afera,o matko,ale wdepłam.
A skąd do diabła laik ma wiedzieć o badaniach DNA,prześwietleniach itp,napisałam świadoma decyzja,chyba jasne.
Ja przed kupnem swojego buszowałam po hodowcach i pytałam o szczeniaki u konkurencji,e-mailem oczywiście, i co?Ale bagno,kopali sie jak tylko mogli,czy to był ZK czy ZOND czy inne,a ja naiwna myślałam że chodzi o piekno tej rasy a to wylazły kompleksy i "zabić przeciwnika"

Posted

Wlazłam na dogomanię, ON bo jak sama nazwa wskazuje miłośnik piesa,i fascynat rasy Owczarek Niemiecki czy to ON czy DON,a ja laik jestem choć nie dokońca,wyszkolili mnie hodowcy i weterynarze,i co szlag trafił wiare w człowieka,tego Homo-Sapiens.
Jedyny normalny jakiego znam hodowcę (internetowego oczywiście)to Jacentus(tych nieznanych normalnych to Soory)ale był za daleko cobym mogła szczeniaka kupić,znalazłam u siebie myslę że fascynatka,bo amatorsko się zajmuje hodowlą,chyba sie nie zawiodę.I tak, to psiaka sobie kupiłam i co by nie było i sie nie działo,to mój swiadomie wybrany, wilczasty,(takiego chciałam),a jak człek sie pomylił to co odda hodowcy a jak udowodni że to zły dobór pary hodowlanej.Z tego co wiem to nie ma nigdzie spisu złych hodowli (jak jest to poproszę o namiary, i łeb se daje ściąć że ich nie dostanę),bo to pie...ony zamknięty swiatek, a ci normalni to gina,podobnie z weterynarzami,Hipokrates to pewnie jakiś oszołom co coś tam sobie bąknął,bo trzeba kasę zbijać na debilach co mają w gałach swoje durne psy(nie wszyscy bo AR we Wrocławiu jest O.K.)no i mnie poniosło, a ja jestem laik kompletny i to nerwisty
p.s.85 #jest pomyłka chodziło o AYSHE, tylko czasami zbyt obcesowa

Posted

Lisica laik kupi psa z gieldy za 300 zl z pseudohodowli i potem dopiero ma problem ze zdrowiem psa i wtedy dopiero sie dowiaduje na czym polega różnica psa z rodowodem a tego bez ale po rodowodowych rodzicach(niedopuszczonych do hodowli):roll:

Posted

lisica ale chyba we wszystkich rasach jest takie ,,wieszanie psów" animozje itd , ja akurat mialam wątpliwą przyjemnosc na stopie zawodowej spotkac b. nieprzyjemną panią , do tego stopnia ze jej nazwisko zapamietalam dokladnie , traf chcial ze natknelam sie na nie przy liscie reproduktorów ( grupa molosów) . w necie ,poczytalam rózne fora ,cóz jak ktos sie udziela to mozna posledzic jak tam sie wiedzie , i okazalo sie ze to nie ja bylama uprzedzona ze ona w swiatku hodowców swoich ras tez pokazuje co potrafi , poczytalam rózne watki , oooo ile tam bylo zawisci ,ile ,,spisków" . piekło. :diabloti:

Posted

mnie piekielko onkarzy nie przeszkadza byle bylo konstruktywne.a na razie nie jest.zreszta to nie moja sprawa.
o zondzie zamilkne bo temat juz wyczerpalam ze swojej strony tj.napisalam chyba dokladnie o co mi chodzi.:cool3: .
kazda rasa ma takie swoje piekielko.sa ludzie ktorzy po prostu maja ambicje i zaspokajaja je psami,sa ludzie dla ktorych osiagniecia wystawowe ich psow sa jakims wyznacznikiem ich wartosci.sa ludzie ktorzy tak samo traktuja sport kynologiczny i swoj w nim udzial.
moje poglady dotyczace onkow sa radykalne-nie przecze.wiem ze sa.nie uznaje zadnych ustepstw od wzorca i wizji rasy.bo chce zeby onek wygladal jak onek za 200lat.i byl takim samym pracocholikiem jak jest teraz.
Stephanitz napisal ze dobry pies nie moze miec zlego umaszczenia.ja to rozumiem jeszcze w jeden sposob-poza tym ze wybierajac psa umaszczeniem kierujemy sie na koncu-dobry pies to wazniejsza rzecz niz ladny pies.w ostatnim biuletynie onka [polskim]zaczeto przebakiwac na ten temat.oby to nie bylo na pokaz.ze niby tacy dbajacy o charakter jestesmy.oby w sumieniu hodowcy wiecej warta byla suka o super charakterze i miala to udokumentowane zdaniem schh3 niz sliczna sunieczka ringowa z ledwo zdanym ipo1 albo i to nie.:diabloti: .
jazdy zdarzaja sie wszedzie.wystarczy wejsc na forum molosa.dzial jednej z ras znowu zostal zamkniety:diabloti: :diabloti: :diabloti: .kanary,mastify angielskie,mastino......to sa dopiero jazdy.u onkarzy raczej wszystko jest przewidywalne.
w SV nie ma tez sielankowej atmosferki:diabloti: .hehe.:cool3:

Posted

Ja nic nie chce pisać, ale sama Dogomania ma spory potencjał fanatyzmu i sporo fanatyków, oj sporo, tak patrząc przez pryzmat, iż uczeszczam na wiele innych psich for :evil_lol: To widać.

Lisica, znam Twojego szczylka, bo to ja dodawałam jego zdjecia na strone hodowli :lol: Wymiziaj ode mnie Brunka, cudny jest, ale pewnie juz troche urósł.

Posted

Nanami napisał(a):
Ja nic nie chce pisać, ale sama Dogomania ma spory potencjał fanatyzmu i sporo fanatyków, oj sporo, tak patrząc przez pryzmat, iż uczeszczam na wiele innych psich for :evil_lol: To widać.

no fakt.ja tez jestem fanatykiem.:grins: :B-fly:

Posted

Nanami napisał(a):

Lisica, znam Twojego szczylka, bo to ja dodawałam jego zdjecia na strone hodowli :lol: Wymiziaj ode mnie Brunka, cudny jest, ale pewnie juz troche urósł.

Wymizałam i codziennie to robię,jest niewiarygodny:bigcool:,no i urósł,troszeczkę:razz:,ma 6 miechów,aktualne zdięcia u hodowcy

Posted

Nanami napisał(a):
A to hodowca fffstretny, nie przesłał mi jeszcze fotek, wiec nie bedzie na stronie (foch) :evil_lol: Ale musiał ładnie wyrosnac :p

Dostał je dopiero parę dni temu,oj wyrosło mu sie troszku,ale mając takich rodzicieli to nic dziwnego,jego osobista wet.mówi "owczarek niemiecko-kaukazki",bo wielki,:-oi dalej rosnie:crazyeye:

Posted

Ja swojego owczarka niemieckiego szukalam prawie pol roku. I znalazlam, ze swietnej hodowli, po ekstra rodzicach, z rodowodem, paszportem, wszystkimi badaniami. Za dwa tygodnie juz moge go odebrac. Place 700 euro, troche sporo ale mieszkam w Belgii, tutaj kupuje wiec pewnie dlatego ta roznica.

Posted

target napisał(a):
Ja swojego owczarka niemieckiego szukalam prawie pol roku. I znalazlam, ze swietnej hodowli, po ekstra rodzicach, z rodowodem, paszportem, wszystkimi badaniami. Za dwa tygodnie juz moge go odebrac. Place 700 euro, troche sporo ale mieszkam w Belgii, tutaj kupuje wiec pewnie dlatego ta roznica.
niech sie chowa zdrowo a 700 euro to wcale nie jest zbyt duzo ;) .