sunrise Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 jo-jo napisał(a):To jest tza szary arlekin, w naszym wypadku jest to płaszczykowa sunia tylko że zamiast czarnego płaszczyka ma szary, Kolor ten w Polsce jest uznawany za wadliwy i nie nadający się na wystawy (coś a'la ON'ek długowłosy). Wielkrotnie wpływało pismo z Klubu Doga o dopuszczenie tego koloru na wystawy ale nie stety narazie nie da się :( Ale za granicą to i owszem można spotkać szarego nawet już chyba Intera :) ale to trzeba na zachód jechać :) ano temu - ja też tu ostatnio na szkoleniu w jojkowym wątku /nie wiedziałam co to jest platten - ale już wiem! :multi: / - to dlatego taka mądra już jestem ;) Quote
jo-jo Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 Vectra napisał(a):A czemu nie będzie wystawiana??? Szary kolorek jest nie uznawany w Polsce, to tak jak Owczarek Niemiecki długowłosy. Szare są uznawane za pety..A szkoda bo są przepiękne :loveu: Quote
Vectra Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 jo-jo napisał(a):Szary kolorek jest nie uznawany w Polsce, to tak jak Owczarek Niemiecki długowłosy. Szare są uznawane za pety..A szkoda bo są przepiękne :loveu: a czemu akurat szare są nie uznawane przez ZK ?? za ładne ?:p Quote
jo-jo Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 [quote name='Vectra']a czemu akurat szare są nie uznawane przez ZK ?? za ładne ?:p Dokładnie nie jestem w stanie wytłumaczyc tego, jedynie to moge pokazać co ZK powiedział na pismo w sprawie dopuszczenia szarego koloru do wystaw.. Główna Komisja Hodowlana pismem z dnia 2.02.2006 informuje, że nie widzi możliwości prezentowania na wystawie dogów o umaszczeniu merle, ponieważ takie umaszczenie nie jest typowe dla rasy. Jeśli to umaszczenie będzie uznane będzie dopuszczone do wyszystkich wystaw. Quote
PIKA Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Vectra napisał(a): taki ogromny chyba zaczynam chorować na doga :p :p :p :p G Moze jednego zobaczysz w sobote :evil_lol:, albo dwa :mad: prawda jojek? :mad: Quote
jo-jo Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 PIKA napisał(a):Moze jednego zobaczysz w sobote :evil_lol:, albo dwa :mad: prawda jojek? :mad: A nie 3? :razz: Ja nie wiem czy dotre :evil_lol: Quote
PIKA Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 jo-jo napisał(a):A nie 3? :razz: Didu chyba nie przyjedzie :shake: Quote
jo-jo Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 PIKA napisał(a):Didu chyba nie przyjedzie :shake: Ehh, ja sama nie wiem czy będę :razz: Quote
Nesuniaaa Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Przecudne klusie:)! Hihi te maluchy są wieksze niż moje 3 tygodniowe maleństwa jamnicze:) Quote
jo-jo Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 Słuchajcie jest zmiana literki :diabloti: Nie będzie A bo zauważyłam że teraz jest dużo takich miotów, narazie jestesmy na M ale nie wiem czy napewno już do końca tak bedzie :evil_lol: Quote
Teba Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 No Jojek postarałeś się chłopie :loveu: bosssskie kluchy :loveu: nie wiem który najpiękniejszy- wszystkie bym wzięłą na ręce i uciekła :evil_lol: czekamy na więcej fotek, bo jak nie to :mad:;) Quote
simbik Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 jo-jo napisał(a):Słuchajcie jest zmiana literki :diabloti: Nie będzie A bo zauważyłam że teraz jest dużo takich miotów, narazie jestesmy na M ale nie wiem czy napewno już do końca tak bedzie :evil_lol: Czyżby tak jak w Saxifradze miocik na M? A gdzie obiecane foteczki z wizyty :mad: . Czekam i czekam i nic :lol: . Quote
jo-jo Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 No bo Monika mi nie odesłała cosię nadaje :evil_lol: A na M to wkońcu wyjdą te imiona które były dla Saxifrag :diabloti: Zdjęcia maluchów postaram się o nie kłucić, może się uda :diabloti: , wiem napewno że jakoś na początku lipca jade do maluchów (na sto procent już wiem :multi: ) a mój tata może wcześniej będzie musiał pojechać do Poznania więc przy okazji podjedzie i pobstryka (ale nie wiem czy nie pojade wtedy z nim :razz: ) Quote
daga10011 Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 przesliczne maluszki:multi: .A ten szary...no coz..ja optuje za dopuszczeniem wszystkich kolorow:multi: :cool3: .To Jojeczek jest dogiem do arlekinow-tak????Gratulki dla tatusia:loveu: Quote
jo-jo Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 Jojeczek jest płaszczykiem zaliczanym do czarnych ;-)) No czekam znowu na zdjęcia:angryy: Quote
Vectra Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Witam :multi: :multi: jak tam zdrówko :cool3: :cool3: do soboty jeszcze pare dni :eviltong: :eviltong: A jeszcze podpytam - a to tylko u nas w kraju nie uznawane są szare dogi ?? coprawda ja lubie czarne i błękitne , ale nie lubie jak coś jest dyskryminowane :mad: :mad: przecież szary jest bardzo ładny :p :p i czekam na fotki maluszków :loveu: :loveu: :loveu: TZ pokazywałam , właśnie go molestuje o doga :evil_lol: :evil_lol: Zadam inne pytanie : jakie dogi są na codzień?jak charakter , stosunek do innych psów etc..... Quote
Alicja Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 o rany pogoń tatke niech wpadnie fotek natrzaskać :razz: Quote
jo-jo Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 Dogi w stosunku do ludzi to przylepy :loveu: , co do innych psów to w zalezności oczywiście od ułożenia doga, chodź chyba zazwyczaj jest nastaiony przyjaźnie ;-) Alu nie wiem czy mój tata będzie tam jechać ale jezeli tak to napewno porobi fotki ;-)) Quote
daga10011 Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 jo-jo napisał(a):Jojeczek jest płaszczykiem zaliczanym do czarnych ;-)) No czekam znowu na zdjęcia:angryy: No to ja wiem,jakiej on jest masci:lol: .ale podobno sa czarne do blekitow,do arlekinow i czarnych-albo do blekitow i tych dwoch pozostalych-nie pamietam:oops: .Czekam na wiecej zdjec wnusiow:loveu: .Dozki sa takie koffane,a male to wogole powalaja na kolana:loveu: Quote
jo-jo Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Z tymi kolorami to jest zagmatwanie :evil_lol: Z ostatnich nowin to dzieci czują się świenie, pełzają mruczą, a czaami jak śpią to Beatka sprawdza czy oddychają bo tak cichutko śpią ;-)) Zdjęcia mają być w sobote ale ja juz męcze żeby były wczesniej ;-)) Mamusia też już do normy wróciła więc jest bardzo dobrze :)) Quote
cuciola Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 to super jo-jo... :) czekamy na nowe wiesci :) Quote
jo-jo Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Dla tych co czekają na nowe zdjęcia dzieci zaległe cztery fotki ;-)) A jak Wam się podoba Maurycy Pandemia?? Quote
anetta Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, prosze mi je ODDAC!!!!!:placz::placz: Takie pomarszczone kluseczki :sabber::sabber: Quote
moon_light Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 ŚLIIIIIICZNOOOŚCI!! różowe łapeczki:loveu: a jak wygląda Maurycy?? bo nie moge znalezc zdjecia w necie. Quote
Recommended Posts