Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jo-jo napisał(a):
To jest tza szary arlekin, w naszym wypadku jest to płaszczykowa sunia tylko że zamiast czarnego płaszczyka ma szary, Kolor ten w Polsce jest uznawany za wadliwy i nie nadający się na wystawy (coś a'la ON'ek długowłosy). Wielkrotnie wpływało pismo z Klubu Doga o dopuszczenie tego koloru na wystawy ale nie stety narazie nie da się :(

Ale za granicą to i owszem można spotkać szarego nawet już chyba Intera :) ale to trzeba na zachód jechać :)

ano temu - ja też tu ostatnio na szkoleniu w jojkowym wątku /nie wiedziałam co to jest platten - ale już wiem! :multi: / - to dlatego taka mądra już jestem ;)

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Vectra napisał(a):
A czemu nie będzie wystawiana???

Szary kolorek jest nie uznawany w Polsce, to tak jak Owczarek Niemiecki długowłosy. Szare są uznawane za pety..A szkoda bo są przepiękne :loveu:

Posted

jo-jo napisał(a):
Szary kolorek jest nie uznawany w Polsce, to tak jak Owczarek Niemiecki długowłosy. Szare są uznawane za pety..A szkoda bo są przepiękne :loveu:

a czemu akurat szare są nie uznawane przez ZK ?? za ładne ?:p

Posted

[quote name='Vectra']a czemu akurat szare są nie uznawane przez ZK ?? za ładne ?:p

Dokładnie nie jestem w stanie wytłumaczyc tego, jedynie to moge pokazać co ZK powiedział na pismo w sprawie dopuszczenia szarego koloru do wystaw..

Główna Komisja Hodowlana pismem z dnia 2.02.2006 informuje,
że nie widzi możliwości prezentowania na wystawie dogów o umaszczeniu merle,
ponieważ takie umaszczenie nie jest typowe dla rasy.
Jeśli to umaszczenie będzie uznane będzie dopuszczone do wyszystkich wystaw.

Posted

Vectra napisał(a):
taki ogromny chyba zaczynam chorować na doga :p :p :p :p

G

Moze jednego zobaczysz w sobote :evil_lol:,
albo dwa :mad: prawda jojek? :mad:

Posted

PIKA napisał(a):
Moze jednego zobaczysz w sobote :evil_lol:,
albo dwa :mad: prawda jojek? :mad:

A nie 3? :razz:

Ja nie wiem czy dotre :evil_lol:

Posted

Słuchajcie jest zmiana literki :diabloti:
Nie będzie A bo zauważyłam że teraz jest dużo takich miotów, narazie jestesmy na M ale nie wiem czy napewno już do końca tak bedzie :evil_lol:

Posted

No Jojek postarałeś się chłopie :loveu: bosssskie kluchy :loveu: nie wiem który najpiękniejszy- wszystkie bym wzięłą na ręce i uciekła :evil_lol:

czekamy na więcej fotek, bo jak nie to :mad:;)

Posted

jo-jo napisał(a):
Słuchajcie jest zmiana literki :diabloti:
Nie będzie A bo zauważyłam że teraz jest dużo takich miotów, narazie jestesmy na M ale nie wiem czy napewno już do końca tak bedzie :evil_lol:

Czyżby tak jak w Saxifradze miocik na M? A gdzie obiecane foteczki z wizyty :mad: . Czekam i czekam i nic :lol: .

Posted

No bo Monika mi nie odesłała cosię nadaje :evil_lol:

A na M to wkońcu wyjdą te imiona które były dla Saxifrag :diabloti:

Zdjęcia maluchów postaram się o nie kłucić, może się uda :diabloti: , wiem napewno że jakoś na początku lipca jade do maluchów (na sto procent już wiem :multi: ) a mój tata może wcześniej będzie musiał pojechać do Poznania więc przy okazji podjedzie i pobstryka (ale nie wiem czy nie pojade wtedy z nim :razz: )

Posted

przesliczne maluszki:multi: .A ten szary...no coz..ja optuje za dopuszczeniem wszystkich kolorow:multi: :cool3: .To Jojeczek jest dogiem do arlekinow-tak????Gratulki dla tatusia:loveu:

Posted

Witam :multi: :multi: jak tam zdrówko :cool3: :cool3: do soboty jeszcze pare dni :eviltong: :eviltong:

A jeszcze podpytam - a to tylko u nas w kraju nie uznawane są szare dogi ??

coprawda ja lubie czarne i błękitne , ale nie lubie jak coś jest dyskryminowane :mad: :mad: przecież szary jest bardzo ładny :p :p

i czekam na fotki maluszków :loveu: :loveu: :loveu: TZ pokazywałam , właśnie go molestuje o doga :evil_lol: :evil_lol:

Zadam inne pytanie : jakie dogi są na codzień?jak charakter , stosunek do innych psów etc.....

Posted

Dogi w stosunku do ludzi to przylepy :loveu: , co do innych psów to w zalezności oczywiście od ułożenia doga, chodź chyba zazwyczaj jest nastaiony przyjaźnie ;-)

Alu nie wiem czy mój tata będzie tam jechać ale jezeli tak to napewno porobi fotki ;-))

Posted

jo-jo napisał(a):
Jojeczek jest płaszczykiem zaliczanym do czarnych ;-))

No czekam znowu na zdjęcia:angryy:

No to ja wiem,jakiej on jest masci:lol: .ale podobno sa czarne do blekitow,do arlekinow i czarnych-albo do blekitow i tych dwoch pozostalych-nie pamietam:oops: .Czekam na wiecej zdjec wnusiow:loveu: .Dozki sa takie koffane,a male to wogole powalaja na kolana:loveu:

Posted

Z tymi kolorami to jest zagmatwanie :evil_lol:

Z ostatnich nowin to dzieci czują się świenie, pełzają mruczą, a czaami jak śpią to Beatka sprawdza czy oddychają bo tak cichutko śpią ;-))

Zdjęcia mają być w sobote ale ja juz męcze żeby były wczesniej ;-))

Mamusia też już do normy wróciła więc jest bardzo dobrze :))