Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

Sabina1 napisał(a):
Są dwa takie obrazy... no i mnie kuszą, kuszą......aż sie boję o nie zapytać, bo może musiałabym zastawić jakąś nieruchomość :lol:

To chyba nie nasze :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a kogut jest mały i na tekturze!

Teklunia napisał(a):
Dzien dobry :)
Ladna dzis pogoda, wiec az sie chce isc na spacerek... :)

Witaj Kasiu! Ech! Bajan się dziś porzygał na żółto, a potem musieliśmy szybko lecieć na dworek :diabloti: Dałam mu 2 węgle! Najgorsze, że nie wiem co mu zaszkodziło :cool1: I w dodatku nie chce jeść karmy suchej :placz: Do niedawna dawał się nabrać na pochlapaną mlekiem albo śmietaną, ale dziś odmówił :diabloti:A za jedzeniem się ogląda! Już mu gotuję indyka z ryżem, ale chcę żeby jadł i suchą, a on jej wyraznie nie lubi :shake: Ta karma kosztowała nas 240zł. :angryy: A pogoda...taaaak milusia :roll:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmbbaj napisał(a):

Witaj Kasiu! Ech! Bajan się dziś porzygał na żółto, a potem musieliśmy szybko lecieć na dworek :diabloti: Dałam mu 2 węgle! Najgorsze, że nie wiem co mu zaszkodziło :cool1: I w dodatku nie chce jeść karmy suchej :placz: Do niedawna dawał się nabrać na pochlapaną mlekiem albo śmietaną, ale dziś odmówił :diabloti:A za jedzeniem się ogląda! Już mu gotuję indyka z ryżem, ale chcę żeby jadł i suchą, a on jej wyraznie nie lubi :shake: Ta karma kosztowała nas 240zł. :angryy: A pogoda...taaaak milusia :roll:
biedny Bajanek z chorym brzuszkiem :-(

Ten tez nie lubi suchej karmy. Z tym ze ja juz dawno sobie odpuscilam i nawet nie probuje... Jemy tylko gotowane.

Posted

Kumpla też przez ostatnie 3 dni czyściło i to zdrowo:crazyeye: Codziennie po pracy miałam niespodzianki i prawie sama cosik nie dorzuciłam ;)
Nie znam przyczyny, może wiosna :roll: ostatnio zjadał trawę.
Mój wcześniejszy pies też jadł i nic mu nie było :shake: a może to nie trawa tylko jakaś zżarta zabawka Gabini :mad:

Posted

Oj biedny Bajanek :shake:

mmbbaj napisał(a):
I w dodatku nie chce jeść karmy suchej :placz: Do niedawna dawał się nabrać na pochlapaną mlekiem albo śmietaną, ale dziś odmówił

Teklunia napisał(a):
Ten tez nie lubi suchej karmy. Z tym ze ja juz dawno sobie odpuscilam i nawet nie probuje... Jemy tylko gotowane.

matko jakie Wy macie madre psy :loveu:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Małgosiu , co z Bajankiem :razz:

Chyba nie jest zle! Dałam mu 2 węgle, rzyganka już nie było! Jednak po 17-tej dał znać, że baaaardzo mu się chce i pogonił Marka na dworek ;) Zrobił kupę czarno-zieloną :-? Rozumiem, że to po węglu :roll: Poszłam za nimi i zabrałam Bajana na długi spacer, ku jego radości :lol: Po powrocie poszalał z pańciem i...Kubusiem Puchatkiem i teraz śpi :lol: Acha! zjadł trochę karmy, którą okrasiłam nieco rosołkiem, ale nie do końca i oglądał się za czymś lepszym :diabloti:

PIKA napisał(a):
matko jakie Wy macie madre psy :loveu:

Piko! To jest karma URINARY, którą powinien jeść :mad: Ja i tak idę na ustępstwa i daję mu również gotowane :cool1:

PS. idę teraz dziurawić mięso na pieczeń :diabloti: może jeszcze tu wrócę :roll:

Posted

Witaj Małgosiu :buzi::multi: :multi:
Ahh jak mnie tu dawno nie bylo a tu tyleeeee rzeczy :)
Mamy nadzieje ze Bajaneczek powróci do pełnej formy:loveu:
POzdrawiamy was serdecznie

Posted

Małgosiu , mocno dziurawisz to mięsko bo długo cie nie ma :razz:

Albo to jakiś wielkim kawal mięcha :crazyeye:

Posted

To dobrze że z Bajankiem Ok

Gosia pewnie chce przez te dziurki Kraków oglądać :evil_lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):

I jak tu takiej slodkiej mordce nie dac:loveu::loveu: Serce bym mu oddala.....

Dobranoc Gosiu!!

p.s. troche dawno was nie odwiedzalm.......ale juz sie poprawiam:cool3:

Posted

Gosia - jak mięsko? Moze Cie wciągnęło w jaką dziurę? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A Bajanek jak po nocy? Sensacji już nie było?
Co do karmy to wiesz, moze sporóbuj ugotować wywar z kostek cielęcych, albo z ogonków cielecych i ciutkę tym polewać suchotki? Ja tak robiłam z Axlem aż sie nauczył i polubił suchą karme... teraz wywar dostaje od czasu do czasu do gotowanego jedzonka :lol:

Posted

Cześć dziewczynki :hand:

To dobrze że z Bajankiem Ok

PIKA napisał(a):
Albo to jakiś wielkim kawal mięcha :crazyeye:

aga1215 napisał(a):
Gosia pewnie chce przez te dziurki Kraków oglądać :evil_lol:

Gosiek napisał(a):
Gosia - jak mięsko? Moze Cie wciągnęło w jaką dziurę? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Zaspokoję waszą ciekawość :p Mięsko podziurawione i naszpikowane słoninką :lol: i teraz sobie leży w zalewie! A w trakcie dziurawienia wciągnęłam się w film, a potem to już było pózno i spać poszłam :eviltong:

Gosiek napisał(a):

A Bajanek jak po nocy? Sensacji już nie było?
Co do karmy to wiesz, moze sporóbuj ugotować wywar z kostek cielęcych, albo z ogonków cielecych i ciutkę tym polewać suchotki? Ja tak robiłam z Axlem aż sie nauczył i polubił suchą karme... teraz wywar dostaje od czasu do czasu do gotowanego jedzonka :lol:

No właśnie jeszcze na nocnym spacerze trzy razy kucał i kupa rzadka. Dałam mu następne dwa węgle i wcale nie byłam pewna czy pobudki w nocy nie będzie, ale przespał ładnie do rana. Jak się obudził to też nie popędzał, ale kupa była luzna i trochę śluzu :roll: Mimo tego chętny do jedzenia, a nawet się upominał! Dałam mu indyka z ryżem, niewielką porcję, zobaczymy co będzie dalej...:cool3:
Gosiu, początkowo Bajan tą karmę jadł nawet chętnie, potem nie i dlatego też zaczęliśmy mu ją "okraszać" tym co lubi. Problem jednak w tym, że taką okraszoną łyka, a nie gryzie, a teraz i takiej jeść nie chce :diabloti: Muszę go do niej przekonać, worek 14kg jest świeżo zakupiony :angryy: On wogóle dziwnie na nią reaguje :roll: Miska stawiana jest przy jego budzie. Jak postawię michę z gotowanym to od razu przystępuje do jedzenia, jak z suchą to włazi do budy! Zawsze! To stało się już regułą!:cool1:

Posted

Daga_i_Oskar napisał(a):
Cześc Małgosiu :multi:

jaki z niego słodziak, jak delikatnie się z ta skórka obchodzi :loveu:

Witaj Dagusiu! Szkoda, że nie widzisz jak się z misiem obchodzi :evil_lol:

Nugatowa napisał(a):
Witaj Małgosiu :buzi::multi: :multi:
Ahh jak mnie tu dawno nie bylo a tu tyleeeee rzeczy :)
Mamy nadzieje ze Bajaneczek powróci do pełnej formy:loveu:
POzdrawiamy was serdecznie

Witaj Kinga! My też cię pozdrawiamy! I Nugacika oczywiście ;)

Magda_Miki napisał(a):
I jak tu takiej slodkiej mordce nie dac:loveu::loveu: Serce bym mu oddala.....

Ja też :lol: Witaj Magda :multi:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Jak postawię michę z gotowanym to od razu przystępuje do jedzenia, jak z suchą to włazi do budy! Zawsze! To stało się już regułą!:cool1:

Bo to bardzo mądry pies. Psy jedzą suchą chętnie, jeśli nie daje im sie gotowanego pożywienia. No to jedzą bidulki, żeby nie zdechnąć. Ale jak tylko mają do wyboru......... Bajan wie, że ma :lol:
Na tekturze, czy nie, to bardzo piekny kogut.

Posted

Sabina1 napisał(a):
Bo to bardzo mądry pies. Psy jedzą suchą chętnie, jeśli nie daje im sie gotowanego pożywienia. No to jedzą bidulki, żeby nie zdechnąć. Ale jak tylko mają do wyboru......... Bajan wie, że ma :lol:
Na tekturze, czy nie, to bardzo piekny kogut.

Ale dlaczego zawsze na widok suchej włazi do budy???:cool3: I on dostaje dwa posiłki dziennie (oprócz smakołyków) : rano sucha, wieczorem gotowane! Więc jednego posiłku się pozbawia :p
cieszę się, że ci się podoba! To był mój drugi olej w życiu!

Posted

mmbbaj napisał(a):
Ale dlaczego zawsze na widok suchej włazi do budy???:cool3: I on dostaje dwa posiłki dziennie (oprócz smakołyków) : rano sucha, wieczorem gotowane! Więc jednego posiłku się pozbawia :p
cieszę się, że ci się podoba! To był mój drugi olej w życiu!

Małgosiu, a moze ta sucha karma niesmaczna jest ? Bajan nie jest wygłodzony, to sobie wybiera? Spróbuj, moze to obrzydliwstwo ?

Posted

Czesc Gosiu :)
Ja tez dzisiaj trafilam na Wasza strone i oniemialam... Bajana znam, wiec wiem ze jest piekny, ale Waszych obrazow nie widzialm, wiec... naprawde oslupialam! Swietne!!! I Marka i Twoje!
Ale talent nam sie tu ukrywa... :)

Niestety mojegoo wpisu w ksiedze nie widac, ale wiedz ze sie wpisalam ;)

Posted

Gosiu, wszystki Wasze obrazy naprawde bardzo mi się podobają ale tak najbardziej to chyba 3 kobiałki (chyba coć sadzą, jedna stoi w czerwonej sukience)). Bardzo ciepłe kolory i miekkie materiały :p Bardzo, bardzo ładne :klacz: :klacz: :buzi:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Spróbuj, moze to obrzydliwstwo ?

:cool3::cool3::cool3:.........nieeeee, to na pewno pyszne jest :-?

Teklunia napisał(a):
Czesc Gosiu :)
Ja tez dzisiaj trafilam na Wasza strone i oniemialam... Bajana znam, wiec wiem ze jest piekny, ale Waszych obrazow nie widzialm, wiec... naprawde oslupialam! Swietne!!! I Marka i Twoje!
Ale talent nam sie tu ukrywa... :)

Bardzo, bardzo się cieszę, że się udało :multi: Dzięki za pochwały! Moich jest niewiele :cool1: A muszę się pochwalić, że Marka przyjęli do Zrzeszenia i będzie mógł chodzić na konsultacje :multi:

KUMPELka napisał(a):
Gosiu, wszystki Wasze obrazy naprawde bardzo mi się podobają ale tak najbardziej to chyba 3 kobiałki (chyba coć sadzą, jedna stoi w czerwonej sukience)). Bardzo ciepłe kolory i miekkie materiały :p Bardzo, bardzo ładne :klacz: :klacz: :buzi:

Dzięki Magda :buzi: A te trzy...kobiałki :evil_lol: są na plaży, nad brzegiem morza :diabloti: i chyba zbierają muszelki:roll:

Lecimy na spacerek :painting:

Posted

A mnie takie delikatne kwiaty(duży obraz w ciemnej oprawie, po lewej stronie:multi: :multi: :multi: ) i .........oczywiście kogut :happy1:
A wogóle, to piękne są wszystkie, każdy w swoim rodzaju.:bigcool: :bigcool: :bigcool:
Bardzo zawsze podziwiam takich ludzi, ponieważ ja nawet prostej kreski nie umiem namalować :wallbash: . Ale za to mogę sobie oglądać i nacieszać się do woli. :klacz: :klacz: :klacz:
Słuchajcie, to my dzisiaj zwiedzamy galerię malarstwa, napawamy się sztuką, mogłabym tak codziennie. Małgosiu, nie chwaliłaś sie specjalnie nigdy, ale prawdziwy artysta nigdy nie jest z siebie zadowolony. Mnie się ogromnie podoba, widzę, że każdemu, kto obejrzy. Wspaniale, ze stronka działa(to zobowiązuje :lol: ), juz kiedys myslałam , ze nie chce mi sie otworzyć, bo masz ją zawirusowaną( mój program antyw. odrzucał), ale na szczęście, po usunięciu usterek mozemy sobie już "wskakiwać" co i raz :razz: .

Posted

KUMPELka napisał(a):
ja tez zwrocilam uwage na ten obraz :)