jo-jo Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='mmbbaj'] Widze że ktoś tu się lubi moczyć :loveu: Quote
asher Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Acha, jakby był ktos chętny na kotka... Niedawno pod blokiem znalazłam malutkie cudeńko, koteczkę, pręguskę, buro - rudą, śliczności!!! :loveu: Ma ok. 2 - 2,5 miesiąca. Jest teraz u zaprzyjaźnionej pani weterynarz, na Ursynowie. Okazuje się, że pani doktor ma na przechowaniu jeszcze inne bezdomne kocięta, rodzeństwo, też małe, może nieco starsze od tej koteczki. Jest jedna kotka, bura pręguska i dwa kocurki, czarny i czarny ze znaczeniami. I jeszczwe rudy pręgusek, ale on ma chyba jekieś schorzenie neurologiczne, więc będzie kotem specjalnej troski. Wszystkie bardzo pilnie szukają domów... Tak więc Bea, jakby co, daj znać. Acha, w odpowiednim czasie, pani doktor gwarantuje kastrację/sterylizację po kosztach. Quote
Hanna R. Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Gosiu, śliczne te wodno-spacerowe zdjecia ! :loveu: A tu takie taneczne pas ... :loveu: Quote
Alka Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 [quote name='mmbbaj'] :lol: :lol: :lol: dzięki tobie Alu! A tej rameczki nie ma w tych adresach, które mi dałaś! Ja ją skopiowałam ;) Wyślę ci ją, ale musisz umieszczać w niej zdjęcie korzystając z warstwy, nie automatycznie! Nie ma za co,:loveu: cieszę się ,że mogłam troszeczkę pomóc,:multi: ale widzę ,ża sama dajesz sobie doskonale radę.Małgosiu, no popatrz , teraz ja jestem w lesie...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie potrafie tak :oops:... jaki Bajanek szczęśliwy, jaki figlarz z niego :loveu::loveu:,aż miło popatrzeć :loveu: Quote
bea100 Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Asher, sytuacja jest taka, że mama przez sierpień i kawałek wrzesnia siedzi na działce w lesie ( a dokładniej w Puszczy Kamienieckiej) i tam maluje a zjeżdża do Wwy jesienią wczesną ( zalezy to od pogody). Warunki na kota ma świetne, spore i puste mieszkanie, no takie pod kota. Ale dopiero jak powróci do miasta ,,zimować" to sprawa aktualna;rozumiesz sama dlaczego (nie można ryzykować, że na wsi np koteczka zwieje czy też coś innego jej się przytrafi zwłaszcza jak to będzie młody zwierzak a tam nie upilnujesz malucha :shake: a jakby się trafiła koteczka młoda ale dorosła to będzie czas od jesieni by się w mieszkaniu zsocjalizowała i do mamy przywiązała itd itd/ stąd taka mamy i moja decyzja a nie inna). Dobrze, że mama wogóle dojrzała do decyzji ,,nowego" kota bo tak rozpaczała po przyjaciółce Sarze (wszak to 13 lat było jak były razem), że już myślałam, że wogóle się nie zgodzi a ja nie chcę, by była sama w pustym mieszkaniu; ale muszę postępować z wyczuciem (pewne rzeczy i uczucia trzeba uszanować). Quote
asher Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Jasne, Bea, rozumiem :) Ale jakby co, to daj we wrześniu znać. Choć mam nadzieję, że do tego czasu cała gromadka, o której pisałam znajdzie już domy :kciuki: Quote
Alicja Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Małgosiu , super spotkanko z panienkami RR mieliście ...no i Bajanek chyba w swoim zywiole .....woda i dziewczyny :p Quote
mmbbaj Posted July 23, 2006 Author Posted July 23, 2006 [quote name='asher'] Cześć Bajanki! :hand: Strasznie dłuuugo mnie u was nie było Nooooo! Strasznie długo nie było cię wogóle :shake: [quote name='asher'] Kurczę, moje burki też piją mało :shake: Ja Bugajskiemu dolewam do wody odrobinę mleka, za którym przepada, dosłownie kilka kropel, tak na smaczek, wtedy pije jak smok. Tez tak możesz mmbaju robić. Ewentualnie wlac trochę wywaru mięsnego, jeśli Bajan nie lubi mleka, albo ma sensacje żołądkowe nawet po odrobinie. Natomiast Sabiną sie martwię... Ona nie może jeszcze ani jeśc, ani pić dużych porcji, boję się też jej wodę czymkolwiek dosmaczać, żeby żołądek nie zareagował gwałtownie :shake: W poniedziałek idziemy do weterynarza na kontrolę, musze spytać co z tym fantem zrobić... Asher, Bajana nadal muszę namawiać do picia wody i nie zawsze mi się to udaje, niestety! Teraz jednak trzymam dla niego wodę w butelce w lodówce bo on lubi taką schłodzoną, a nie taką ciepłą zupę jaka leci z naszych kranów:diabloti: Bajana nie kręcą domieszki do wody, ani mleko ani wywary ani soczki :shake: Tyle wypije ile ma w planie :evil_lol: , albo wcale! Ostatnio rozmawiałam z panią, która prowadzi sklep zoo i jednocześnie jest bioenergoterapeutką dyplomowaną i powiedziała mi ciekawą rzecz :roll: Otóż twierdzi, że najlepsza do picia ( i dla ludzi i dla zwierzaków) jest woda przegotowana, wstawiona do zamrażalnika. Trzeba uchwycić moment kiedy na wierzchu utworzy się skorupka ludu, zrobić w niej dziurkę i zlać tę wodę spod niej! Tak przygotowana woda jest identyczna jak ta , z której m. in. "się składamy". Taka woda wypłukuje z organizmu wszystkie nie fajne rzeczy, czyli oczyszcza organizm. Woda ma pamięć więc "zapamiętuje" chorobę, a więc pijąc tak przygotowywaną wodę możemy wypłukiwać choroby, oczywiście nie spodziewając się natychmiastowych rezultatów! To wszystko co napisałam, powiedziała mi ta pani więc dzielę się z wami taką informacją, nie zaszkodzi, a może pomoże?...:roll: U mnie jest tylko jeden problem, mam wiecznie zapchany zamrażalnik :evil_lol: Acha! Ta pani ma 12-letnią kotkę, chorą bardzo na nerki. Podobno ma wyniki takie, że nie powinna żyć, a ma się dobrze, tylko jest chudzinka...Pije taką wodę i pani robi jej zabiegi zgodnie ze swoją profesją, może coś w tym jest...:roll: Możesz spróbować z Sabinką, na pewno nie zaszkodzi!:p [quote name='jo-jo']Widze że ktoś tu się lubi moczyć Ooooooo! :crazyeye: jo-jo! :lol: Jaka miła wizyta! Dziękujemy za odwiedzinki! [quote name='HankaRupczewska']Gosiu, śliczne te wodno-spacerowe zdjecia ! :loveu: A tu takie taneczne pas ... To taneczne pas, to klasyczne zaproszenie do zabawy :lol: Cieszę się, że ci się fotki podobają wszak sama jesteś mistrzem!:multi: Myślę, że mieliśmy bardzo sprzyjające światlo zachodzącego słońca :cool3: [quote name='Alka'] Małgosiu, no popatrz , teraz ja jestem w lesie...nie potrafie tak :oops:... Nie jesteś w lesie tylko w innym programie ;) Tą ramkę trzeba obrobić w PSie, a nie w PSP! Dokładnie tak jak kiedyś tłumaczyła nam Gosia :p Poradzisz sobie, jesteś pojętna dziewczynka :lol: [quote name='Alicjarydzewska']Małgosiu , super spotkanko z panienkami RR mieliście ...no i Bajanek chyba w swoim zywiole .....woda i dziewczyny O tak Alu! Bajan uwielbia wodę i ślicznie pływa! Zupełnie odżył po tym upale! A dziewczyny były bardzo fajne, żywiołowe, chętne do zabawy i też "wodniaki" ;) Bajan był zachwycony! Quote
Alicja Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Ozzy i my czekamy na zanik upałów:razz:i wtedy wybierzemy się gdzieś nad wodę teraz wszystko w okolicy łącznie z górskimi rzekami , Wisłą , Brennicą:angryy: ...zafajdane bakteriami:angryy: .....po prostu szmbo leci do rzeki :angryy:i np taka Wisła zawiera bakteriw coli począwszy od uzdrowiska aż po Ochaby ..czyli wszędzie tam gdzie sa miejsca do plażowania .Mam nadzieję ze przyjdzie upragniony deszcz i woda się oczyści .Wtedy też planujemy jakiś wypadzik w Beskidy:p Quote
g_o_n_i_a Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Hej Małgosiu :multi: Widze, ze Bajanek mial świetną wycieczkę nad Wisłę... Takie towarzystwo :loveu: Bajanek wśrod dwoch kobitek :iloveyou: Quote
malawaszka Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 REWELACYJNA FOTA!!!!!!!! :klacz: :loveu: bardzo ciekawa teoria z tą wodą - chętnie bym spróbowała, ale u mnie tyż wiecznie zapchany zamrażalka :-/ Quote
KUMPELka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Gosiu, zdjęcia z rodezjankami przesłodkie :loveu: Aż im zazdroszczę takiego brykania w wodzie. A rameczki - kawał dobrej roboty Małgosiu:multi: Quote
Alka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Małgosiu , Jesteś prawdziwym expertem jak widzę, świetnie rozpisałaś krok po kroku.:thumbs:Jak tylko dorwę na dłużej kompa od razu mam zamiar wypróbować ile z tego zrozumiałam. Małgosiu, :buzi: Quote
bea100 Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'] ... szambo leci do rzeki :angryy:i np taka Wisła zawiera bakteriw coli począwszy od uzdrowiska aż po Ochaby ..czyli wszędzie tam gdzie sa miejsca do plażowania .Mam nadzieję ze przyjdzie upragniony deszcz i woda się oczyści ... Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, nasze rzeki są w strasznym stanie w te upały i każda kąpiel to teraz potrójne ryzyko. Juz lepiej by pies cierpiał w mieszkaniu i przesypiał te upały, niż żeby złapał grzybicę czy inne ścierwo :roll: . Trzeba przeczekać te upały. U mnie na termometrze zaokiennym skończyła się dzisiaj skala (na plus 50 st C :mad: ) Quote
jo-jo Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 [quote name='mmbbaj']Ooooooo! :crazyeye: jo-jo! :lol: Jaka miła wizyta! Dziękujemy za odwiedzinki! No co miałam ochote do was zawitać i dobrze trafiłam na super fotki :diabloti: I nie myślcie że się mnie pozbędziecie, bo postanowiłam tu pozostać na dłużej :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted July 25, 2006 Author Posted July 25, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']A ja liczyłam na nowe przeróbeczki :razz: Alu, ten program mam na 60 dni i rozgryzam go :razz: A jak mi się wreszcie uda, choć w jakiejś części, to mi go zabiorą :placz: Quote
an3czka Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Gosiu bardzo się cieszę, że z Bajankiem już dobrze:p Quote
Alicja Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='mmbbaj']Alu, ten program mam na 60 dni i rozgryzam go :razz: A jak mi się wreszcie uda, choć w jakiejś części, to mi go zabiorą :placz:;)to ściągniesz na następne 60 dni:p Quote
mmbbaj Posted July 25, 2006 Author Posted July 25, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'];)to ściągniesz na następne 60 dni:p :evil_lol: nie wiem czy tak można :cool3: [quote name='an3czka']Gosiu bardzo się cieszę, że z Bajankiem już dobrze:p Ja też! :lol: Quote
aga1215 Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Witajcie ! Nie ma nowych fotek Pana Bajana :shake: :-( Z tym ponownym ściąganiem programu może być problem - możesz otrzymać komunikat - "na tym komputerze ten program już był instalowany" :niewiem: - podobnie miałam kiedyś z MKS-em .... Quote
mmbbaj Posted July 25, 2006 Author Posted July 25, 2006 [quote name='aga1215'] Z tym ponownym ściąganiem programu może być problem - możesz otrzymać komunikat - "na tym komputerze ten program już był instalowany" :niewiem: - podobnie miałam kiedyś z MKS-em .... Aga, ja też tak myślę ;) Dlatego dorwałam się żeby wykorzystać :evil_lol: [quote name='aga1215']Nie ma nowych fotek Pana Bajana :shake: :-( W niedzielę też byliśmy po południu nad Wisłą. Niestety nie było koleżanek Bajanka i był bardzo nieszczęśliwy :shake: Cały czas wyglądał na nie i nawet trudno go było zachęcić do zabawy. No i zdjęć niewiele! Dziś jedziemy na 21-szą do Bei, do ogrodu więc Bajan spotka się z Monią :loveu: , tylko światło już będzie do...;) ;) ;) ;) Quote
Behemot Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Obrazek w stylu "Jeleń na rykowisku" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zamierzony kicz jest bardzo fajny :lol: Quote
Recommended Posts