Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czytałam gdzieś, że Asiaf1 ma teraz urlop. Więc jakieś nowe wieści to pewnie będą dopiero po świętach.
Znając troskliwość Pani Grażynki u Oskarka na pewno wszystko dobrze. Tylko własnego domku jak nie było, tak nie ma...:-( :-( :-(

Posted

Witam po urlopie.
Dzwoniłam dzis do p. Grażynki. Oskarek ma się dobrze. Będę u niego prawdopodobnie w sobotę więc napiszę więcej.
Dziękuję za wpłatę[SIZE=4][B] 50,00 PLN[/B][/SIZE] p. Ewie (mam nadzieję, że imię z przelewu zgadza się z imieniem osoby wpłacającej;)

Wpłynęło także [SIZE=4][B]400,00[/B][/SIZE] PLN z pieniędzy zebranych wcześniej na Oskarka które miała przekazać Lavinia

Razem na moim koncie jest [SIZE=4][COLOR=red]1 305,00PLN:multi: [/COLOR][/SIZE]

Posted

Byłam u Oskarka w sobotę.
Oskarek już sam w swoim wózeczku jeździ po podwórku pani Grażynki. Oczywiście ktoś zawsze ma na niego oko ale nie jest juz prowadzany na smyczy.
W piątek Oskarek wybrał sie razem z synem p. Grażynki na zakupy do piekarni. Oczywiście wzbudzał sensację. Sam też był taki zdziwiony :crazyeye: jak zobaczył ludzi na rowerze że z wrażenia zapomniał oszczekiwać okolicznych psiaków. :cool3:
Jak przyjechałam to właśnie odbywał swój codzienny spcerek po podwórku (codziennie jest ok 3 godzin na dworze). Potem Staś wziął go i poszli się polansować po Otrębusach.
Oglądałam materac zrobiony do klatki Oskarka, skórka mięciutka w dotyku jak aksamit. Wygodny do czyszczenia i Oskarek ma mięciutko pod doopką.
Oskarek został przybranym wujkiem 4 szczeniaków,które są u p. Grażynki (wszystkie do oddanie). Jak wrócił ze spaceru to dopadła go banda czworga a on zdziwiony stał i nie wiedział co się dzieje:-o
Za chwilę wstawię zdjęcia

[IMG]http://i56.photobucket.com/albums/g178/asiaf1/Picture428.jpg[/IMG]

[B]sam sobie chodzę po ogródku[/B]
[IMG]http://i56.photobucket.com/albums/g178/asiaf1/Picture436.jpg[/IMG]

[B]wujku, wujku gdzie masz cycki? jeść nam się chce![/B]

[IMG]http://i56.photobucket.com/albums/g178/asiaf1/Picture441.jpg[/IMG]

[IMG]http://i56.photobucket.com/albums/g178/asiaf1/Picture442.jpg[/IMG]

[IMG]http://i56.photobucket.com/albums/g178/asiaf1/Picture443.jpg[/IMG]

Posted

Podałam link osobie, która z Kasią Kowalską pomaga psiakom - napisała do mnie w sprawie pomocy dla "mojej" suni od pijaków - ale moja sunia ma już domek, a inne w potrzebie jeszcze nie - może się uda????

Posted

[quote name='andzia69']Podałam link osobie, która z Kasią Kowalską pomaga psiakom - napisała do mnie w sprawie pomocy dla "mojej" suni od pijaków - ale moja sunia ma już domek, a inne w potrzebie jeszcze nie - może się uda????[/quote]

bardzo dziękuję:loveu:

Posted

Łobuz z tego naszego Oskarka:evil_lol:
Jak tylko go się na chwilę zostawi samego to zaraz leci do znienawidzonego psa Grażynki i tak mu nawsadza:diabloti: :eviltong: :mad:
Że też im się nie znudzi.:cool3:

Oskarek jest tam naprawdę szczęśliwy. I oczywiście pilnuje swojego podwórka. Wczoraj wystartował do Pani, która przyjechała po swoje zwierzaki. Tak z niego obrońca granic.:evil_lol:

Dziękujemy cioci Aggie za [SIZE=4][COLOR=red]50,00[/COLOR][/SIZE] PLN:multi:

Razem na koncie jest [SIZE=4][COLOR=red]1350,00 PLN[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Ania-Sonia']Asiu, czekamy na świeże informacje o krewkim przystojniaku w bryce :eviltong:
[SIZE=1]PS. I znowu nie można do Ciebie wysłać priva. A świąteczne porządki, to co[/SIZE] :mad: ;)[/quote]

Będę u niego w tym tygodniu, może w sobotę to zdam relację.
Już się poprawiam z tą skrzynką:oops:

Posted

[quote name='Ania-Sonia']To czekamy na wieści. Może stosunki Oskarka z psem-rezydentem się w końcu poprawią. W końcu, "kto się czubi ten się lubi" :eviltong:[/quote]

Oj chyba bym na to nie liczyła:evil_lol: Grażynka zrobiła już nawet zasieki wokół klatki z Kaprysem bo nasz Oskarek jak tylko mu się przypomni to pędzi do niego i zaczyna się koncert.:mad:
Wczoraj jak przyjechałam to Oskarek przybiegł mnie przywitać. Spacerował sobie sam tzn. bez smyczy po ogrodzie bo sam nie był co chwila biegał z innymi psiakami, wchodził w różne zakamarki.
Co jakiś czas podbiegał do Perełki (suki Grażynki) bardzo był zainteresowany bo sunia miała cieczkę.
Potem jak gdyby nigdy nic wszedł sobie do kuchni i czekał na jakieś smakołyki.
Grażynka opowiadała mi, że codziennie chodzi ze Stasiem po chleb do piekarni. Po drodze obszczekuje wszystkie psy.
Oskarek nawet ma już swoją fankę. Zakochała się w nim nowofunlandka.:loveu: Jak przechodzi koło jej posesji to ona się do niego wdzięczy:cool3: A co na to nasz Oskarek?-udaje, że jej nie widzi.:evil_lol: Niby odwraca głowę w drugą stronę ale okiem na nią zerka. Grażyna mówi, ze boki można zrywać. Musze się z nim tam przespacerować.
Wydaje mi, że Oskarek jest teraz szczęśliwy.
A i jeszcze nauczyła się, że jak mu się nudzi to podchodzi pod okno i zaczyna piszczeć. Wymuszacz jeden:razz:

Zdjątka wkleję póżniej. Są super.

Posted

[quote name='asiaf1']Łobuz z tego naszego Oskarka:evil_lol:
Jak tylko go się na chwilę zostawi samego to zaraz leci do znienawidzonego psa Grażynki i tak mu nawsadza:diabloti: :eviltong: :mad:
Że też im się nie znudzi.:cool3:

Oskarek jest tam naprawdę szczęśliwy. I oczywiście pilnuje swojego podwórka. Wczoraj wystartował do Pani, która przyjechała po swoje zwierzaki. Tak z niego obrońca granic.:evil_lol:

Dziękujemy cioci Aggie za [SIZE=4][COLOR=red]50,00[/COLOR][/SIZE] PLN:multi:

Razem na koncie jest [SIZE=4][COLOR=red]1350,00 PLN[/COLOR][/SIZE][/quote]

Wpłynęło [SIZE=4][COLOR=red]50,00 PLN od Devisa &Marty?[/COLOR][/SIZE] (proszę o potwierdzenie):multi:

Razem [SIZE=4][COLOR=red]1400,00 PLN[/COLOR][/SIZE]