Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że staruszkom trzeba zorganizować jakiś fajny wybieg, bo mają małe szanse na adopcje i będa w schronisku dłużej. Nie mają też szans na wybiegach z młodymi psami, bo sa przez nie dominowane. Co sądzicie?

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Teoretycznie tak, ale wszystkie staruszki są zupełnie rożnej wielkości i obu płci. Do tego wyżłowaty jest wrzaskliwy, czarna mała sunia prawie cały czas śpi w kącie i podobno potrafi ugryźć, gdy ktoś jej przeszkadza (może to wynik złego samopoczucia) podpalany niskopodłogowiec jeży się na inne samce z wybiegu, a jedyne sunie, ktore znoszą towarzystwo innych psów, to Saba i ruda suka z ciemnym pyskiem z wybiegu, gdzie wcześniej były szczeniaki.

Posted

Założyłam wątek Dinusi:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1317077#post1317077"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1317077#post1317077[/URL]

Racja, przydałoby się jakoś te staruszki oddzielić od młodych, silniejszych psiaków. Teren jest ale boksów brak.:oops: :angryy:

Posted

Rozejrzę się wśród producentów takich gotowych boksów dla psów, które nie wymagają betonowego fundamentu - stawiasz i masz. Można by taki duży boks podzielić na trzy mniejsze i w każdym jednego - dwa staruszki umieścić w budach. Bo do wiosny wszelkie prace budowlane są niemożliwe, a wszystkie boksy w pawilonie zapełnione.

Posted

Rozmawiałam z wlaścicielami na temat boksów stalowych i są zainteresowani. trzeba im pokazać, jak to dokładniej wyglada, tylko kwestia pieniędzy zostaje, bo to może sporo kosztować. faktycznie trzeba sie rozejrzeć.

Posted

Jesli bedzie decyzja o zakupie boksow - to ponowie akcje zbierania kasy gdzie popadnie, w szczegolnosci u mnie w pracy. Pare groszy sie juz uzbieralo - wiec jak bedzie trzeba - info na priv z nr konta poprosze.

Posted

Koszty będą strasznie wysokie, ale uważam, że warto. Jayo dziekuję, że włączasz się w pomoc ostrowiakom :multi:

a teraz trzymajmy kciuki, by przyszli wlaściciele Karmela i Moresa zadzwonili do naszej Owieczki

Posted

:multi: Widziałam już występ w TV.
Już wiem, dlaczego to właśnie Owieczka poszła do TV z psiakami i popieram wybór :cool3: .
W studio Moresek zaszczekał na Karmela i prowadzący od razu nabrali dystansu do piesków [I]"a one mi nic nie zrobią"?[/I] :-(
Za to potem psiaki były bardzo przymilne. Moresek upodobał sobie kamerzystę, aż wchodził w obiektyw i przez chwilę zasłonił sobą całą wizję [I]:evil_lol:[/I]

Zbrakło powiedzenia że te dwa psy szukają domków. Mam nadzieję, że ludziska się domyślą :thumbs: .

Posted

Odnośnie boksów. Wyobrażam sobie, że takie miejsce dla staruszków musi być lepsze niż dla innych psów. Bo będa dłużej w schronisku. Wyobrażam sobie jakis większy wybieg i może... może np. jakieś ogrzewane budy, czy coś....

Posted

Dziewczyny , Fela , Esperanza , wiecie coś na ten temat ???

[QUOTE]KOLEJNY PRZETARG JUŻ NIEBAWEM!!
Słyszałem, że to kwestia paru tygodni.
Może najwyższy czas działac, co?[/QUOTE]

:roll:

Posted

Zobaczcie na ten link

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21576"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21576[/URL]

Proponuje 2 bilety na rewię na lodzie Piotrus Pan w Warszawie - Torwar - 10.02.2006 godz. 19.00.
Forma licytacji, wyjściowo 10 zł.
Wylicytowana kwota ma byc przeznaczona na schronisko w Ostrowie Mazowieckim.
W razie gdyby ktoś chciał skorzystac z okazji dobrej zabawy - bo niestety ja ich nie wykorzystam - wpłaci kase na konto jednej z osób, zajmujących sie tym schroniskiem.
Propagujcie ten watek - a może ktos z Was.
Dobra zabawa i cel - słuszny. Zawsze choć parę kolejnych złotych na psiaki.
Licytacja do wtroku (7.02.) godz. 17.00. Po tym terminie musiałabym priorytetem wysłac bilety na podany adres.

Prosze o wsparcie akcji i pomoc w jej zrealizowaniu.

Posted

[quote name='Milady']
Zbrakło powiedzenia że te dwa psy szukają domków. Mam nadzieję, że ludziska się domyślą :thumbs: .[/quote]

chyba sie domyslili, pewnie Owieczka opowie co i jak bylo po programie i w trakcie. Ja nastawilam nagrywanie, pojechalam zawiezc Moreska... wracam a tu gucio :-o prund chyba wylaczyli w trakcie trwania programu bo tylko poczatek sie nagral...i suma sumarum NIE WIDZIALAM PROGRAMU! :shake:

Posted

Ja tylko program widziałam ale nic nie słyszałam - taki był tam hałas.
Laro czy jedziesz jutro do Ostrowi? Czy to będzie niezapowiadana wizyta ?
Dobrze byłoby sprawdzić czy oni wogóle ogrzewają pawilon za pomocą tego piecyka .

Posted

Ludzie się domyślili, że psiaki ze schroniska (Karmel i Mores) są do adopcji. Ale pan prowadzący program na szczęście też się domyślił (a wlaściwie to mu Owieczka powiedziała) i powiedział to publicznie - że pieski szukają dobrych, odpowiedzialnych, ciepłych domów.
Kto oglądał do końca ten wie. :eviltong:

Wyszło fajnie, chociaż troszku nie na temat. Państwo prezenterzy chyba nie mieli wcześniej zbyt dużego kontaktu z psami, a z bezdomnymi to już zwłaszcza. Poprowadzili więc program w stronę bardziej "ogólną" - mówili o tym, że o psy w zimie trzeba dbać, chronić łapy przed solą, budy ociplać...
A nasza Owieczka wystąpiła w roli eksperta dnia w temacie dbania o psy. Była ekspertką ze schroniska w ostrowi Mazowieckiej. :razz:
Na szczęście dziewczyna zna się na tym :lol: i za eksperta robiła suuuper.

Przyznam szczerze, że jak bym nie wiedziała, to bym pomyślała, że niezły standard ma to schronisko, skoro takie fajne i wesołe psiaki tam są, no i taaaakie superekspertki jak nasza Owieczka :roll:

Tym razem nie udało nam się powiedzieć niczego o schronisku, zaapelować o pomoc itp., ale pierwsze koty za płoty. Mam nadzieję, że jeszcze nas tam wpuszczą :cool1: . Jak myślisz, Laro?

Owieczko, :cool2: :B-fly: spisałaś się na medal!

Posted

[quote name='Fela']
Tym razem nie udało nam się powiedzieć niczego o schronisku, zaapelować o pomoc itp., ale pierwsze koty za płoty. Mam nadzieję, że jeszcze nas tam wpuszczą :cool1: . Jak myślisz, Laro?
[/quote]

Wpuszcza, wpuszcza! :loveu:

Posted

A ja widziałam i słuchałam!:eviltong: Psiaki wyszły ekstra!!! Moresek o 10 lat młodszy ;) , Karmelek z pięknym uśmiechem!:loveu:
Tylko tej końcówki nie widziałam jak pan mówi że psiaki są do adopcji - bo pojechałyśmy już z Larą i Dinusią i Lusią do weta. Dina nie potrzebuje operacji!:multi: A Lusia pomyślnie zniosła sterylizację.:p

Owieczka :cool2: :klacz: . Wiem, że zaskoczyli cię tymi pytaniami ale wybrnęłaś dzielnie i naprawdę wyszło to sympatycznie.

Posted

Co do nowych boksów - jestem jak najbardzej ZA!!!
Chociaż jeden porządny, który będzie można podzielić na dwa mniejsze, do każdego ciepła buda i 4 staruszki będą miały ulgę.
Zrobię na allegro aukcję na ten cel, allegrowicze nie zawiodą, jestem pewna!:thumbs:

Posted

A ja z uporem maniaka

podobno za niedługo ( niebawem) będzie rozpisany nowy przetarg na prowadzenie schroniska w Ostrowii ..
Czy ktos cos wie ?? Dotychczasowi właściciele startują ?? Bo jak mawiał Kargul "" wróg ale swój"" :roll:

Posted

[quote name='avii']A ja z uporem maniaka

podobno za niedługo ( niebawem) będzie rozpisany nowy przetarg na prowadzenie schroniska w Ostrowii ..
Czy ktos cos wie ?? Dotychczasowi właściciele startują ?? Bo jak mawiał Kargul "" wróg ale swój"" :roll:[/quote]

ojej, no ja dopiero sie kapnelam, ze o TAKI przetarg chodzi... a skad Ty wiesz Avii? :razz:

Posted

[QUOTE]a skad Ty wiesz Avii? [/QUOTE]

Południe daleko :cool3: ale ...netowo Ostrowia blisko :evil_lol:
Z forum ostrowskiego
parę osób miejscowych po apelach włączyło się w sprawy schroniska ...
w tym również z tygodnika ( bodajże) ostrowskiego...

Posted

Kto poznaje???? :loveu: :multi:

[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/ostrow/owca_karmel_mores.jpg[/IMG]

[URL="http://ww2.tvp.pl/4757,20060126295527.strona"][/URL]

Posted

Tak, przepraszam, już miałam odpisać.
Właściciele bardzo się skarżyli, że wkrótce ( na wiosnę (?) ) gmina ogłosi przetarg na odławianie psów z okregu gminy. Nie jest wcale powiedziane, że to właściciele schroniska przetarg wygrają. Jeśli ktoś zaoferuje tańsze usługi, wygra. Co będą robić z odłowionymi psami to już ich "broszka". Ręce opadają :wallbash: :bad-word:

Posted

[QUOTE]gmina ogłosi przetarg na odławianie psów z okregu gminy.[/QUOTE]

:roll: :shake: Co to będzie znaczyło dla schroniska w Ostrowii?? Ono przecież prywatne ? Chodzi mi o to czy wtedy psiaki będą miec nowego ...hmmm zarządcę czy też .....pozostana pod "" opieką"" starych właścicieli??

Posted

[quote name='avii']:roll: :shake: Co to będzie znaczyło dla schroniska w Ostrowii?? Ono przecież prywatne ? Chodzi mi o to czy wtedy psiaki będą miec nowego ...hmmm zarządcę czy też .....pozostana pod "" opieką"" starych właścicieli??[/quote]

chodzi o to że jak ktos bedzie odławiał psy bez zaplecza to może je na dzieńdobry usypiać na przykład....hmmm