Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='LadyBell']Co z Dusią? Są już chętni na adopcję?[/QUOTE]

Są chętni, ale mamy poważny kłopot z decyzją. Mieszkanie makleńkie, mieszkają w nim 4 osoby, a Dusia maleńka raczej nie będzie.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mariolka']Zuczek pojechał i tego samego dnia wrocil. Pojechal do hotelu. wiec koosiek bardzo przydasz sie w oglaszaniu... :(
baba okazala sie niezbyt normalna.[/QUOTE]

Nie ma ten Żuczek szczęścia :( Odświeżę mu dzisiaj ogłoszenia. Czy jest szansa na zdjęcia z hotelu? Może one w końcu kogoś przyciągną...

Posted

[quote name='koosiek']Nie ma ten Żuczek szczęścia :( Odświeżę mu dzisiaj ogłoszenia. Czy jest szansa na zdjęcia z hotelu? Może one w końcu kogoś przyciągną...[/QUOTE]

koosiek ja bardzo licze na twoje wsparcie z Żuczkiem, bo baba okazala sie wariatka a ja idiotka, ze jej wierzylam i zuczek obecnie jest w Teresinie.najpierw super fajna, potem krzyczaca ze mam psa zabirac i wyklinajaca a potem placzaca ze pieska miec nie bedzie...

[U][B]Bardo prosze!
Potrzebue kogos kto bedzie mogl mnie tam zawiezc - ja nie mam auta-a trzeba porobic mu zdjecia, bo musi szybko znalezc normalny dom.[/B][/U]

[B]kto moze mi pomoc?[/B]

Posted

Dziś byłam w lecznicy (Anda w Konstancinie) i poznałam b. miłych ludzi. Okazało sie że maja psa adoptowanego z Ostrowii, jakies 3 lata temu. Matko jak on się nazywał?? zapomniałam :(

Posted

[quote name='LadyBell']to ja też czekam na zdjęcia.

Fredek ma wątek? Może by mu założyć?[/QUOTE]

Fredek nie ma, Felek tez :/

zdjecia będą bo zrobiłysmy: Żuczkowi, Glorii, Sedowi, Ciapkowi i Zuli;)

Posted

[quote name='beka']Dziś byłam w lecznicy (Anda w Konstancinie) i poznałam b. miłych ludzi. Okazało sie że maja psa adoptowanego z Ostrowii, jakies 3 lata temu. Matko jak on się nazywał?? zapomniałam :([/QUOTE]

3 lata to jeszcze nie moje czasy. ale pewnie Fela będzie wiedziec- podaj więcej szczegółów :)

Posted

[quote name='idusiek']Fredek nie ma, Felek tez :/[/QUOTE]

Ja chcę Felka! Felek jest super świnka pekińska :eviltong:

A mógłby ktoś założyć wątek tej suni: [URL]http://ostrow.schronisko.net/adopcja-id-48228.html[/URL] ? Albo ja jej założę... Łazi za mną cały czas...

[B]Idusiek[/B], prześlij mi proszę fotki Żuczka na maila.

Posted

Piesek doś duży, czarny, gładkowłosy, teraz ma posiwiałą morkę.
Miał nurzyce i okulary wokół oczy . Jego imie miało związek z ówczesnym wygladem. Matko kochana, cos niedobrego się dzieje z moja pamięcią,

Posted

Oczywiście to Zorro! Bardzo długo w schronisku czekał na swoją szansę. Czasem biegał na wybiegu (tzw. placu), ale częściej siedział w boksie, w śmierdzielu. I tam strasznie marniał, wiele razy myślałam, że już mu się nie uda pomóc. Duży, czarny pies. Prawdopodobnie w łagodnej formie przeszedł nosówkę. Nurzycę miał jak się masz - dlatego okulary Zorra. Gdy był adoptowany, ocenialiśmy go na 7 lat. Ale potem w domu odżył, zęby wyczyścił i weci stwierdzili, że ma ...2 :-)
Czy on nadal nazywa się Zorro?

Posted

"zajawki" z dzisiejszej sesji- albumy juz jutro ..

Bratek- nie do zmęczenia !

[IMG]http://img36.imageshack.us/img36/6478/dscf2912s.jpg[/IMG]

Sed jak to Sed- uinkający aparatu jak diabeł wody święconej...

[IMG]http://img41.imageshack.us/img41/1690/dscf2618f.jpg[/IMG]

Gloria- znowu uśmechnięta !

[IMG]http://img85.imageshack.us/img85/6813/dscf2579q.jpg[/IMG]

Żuczek - mini border collie ;)

[IMG]http://img295.imageshack.us/img295/7316/dscf2330.jpg[/IMG]

Zula - która uwielbia się kąpać :)

[IMG]http://img41.imageshack.us/img41/6668/dscf2692b.jpg[/IMG]

Posted

Przytulaśny chłopak, chodzi na smyczy, nieduzy- tak przed kolano/do polowy łydki, ale budowy cięzszej, przegubowiec.
Stosunek do innych psów nie do konca znany, bo tak; szczeka strasznie jak sie idzie do innych albo przechodzi, a jak Gloria sie zatzymałą to się wachały iżadne nie miało nic przeciwko. Zazdrośnik obecnie na pewno. Ma łyse plamy na karku i przyłapach- po pogryzieniach w schronie.- Moze jego gryzły idlatego taki sfrustrowany?
Lat ok 2, siersc dłuższa czarna, blyszcząca ;), biały pędzelek na koncu ogona plus krawatka, skunksi pasek na głowie i skarpetki :)
Wielości i budowy jest takiej samej jak Misia mariolki albo i drobnijszy nawet.
foty wieczorem ;)

Posted

[quote name='Fela']Oczywiście to Zorro! Bardzo długo w schronisku czekał na swoją szansę. Czasem biegał na wybiegu (tzw. placu), ale częściej siedział w boksie, w śmierdzielu. I tam strasznie marniał, wiele razy myślałam, że już mu się nie uda pomóc. Duży, czarny pies. Prawdopodobnie w łagodnej formie przeszedł nosówkę. Nurzycę miał jak się masz - dlatego okulary Zorra. Gdy był adoptowany, ocenialiśmy go na 7 lat. Ale potem w domu odżył, zęby wyczyścił i weci stwierdzili, że ma ...2 :-)
Czy on nadal nazywa się Zorro?[/QUOTE]

Nad ranem sobie przypomniałam, ze Zorro :)
Tak, strasznie zakochany w swoim ludzkim stadzie. Państwo maja jeszcze sunie adoptowana z Andy, więc Zorro ma koleżanką.

Posted

moje spostrzezenia ;)
Żuczek pies jak najbardziej adopcyjny i to na już!
Gloria bojąca się nadal, ale starała się podchodzić - dla niej idealny byłby domowy tymczas!!! z drugim psem raczej.
Sed tez podchodzacy, myslalam ze jest bardziej bojazliwy. Ale zwiewa przed aparatem.
Zuza mocnej budowy z duuza silną głową :) uwielbia kapiele i pilki. Nakrecona, dla aktywnej osoby. I silnej
Bratek - juz nie Ciapek ;) pies do sportów pitbullowych. Trzeba wymeczyc go fizycznie, bo innaczej bedzie ciezko. W hotelu zwany "anakondą". Pies nie do zdarcia. kupa mięśni. Tylko i wylącznie do sportów! (ciekawe jak my znajdziemy gdzies kogos takiego...)

Posted

Założyłam wątek Liluni: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186252-Lilunia-k%C5%82%C4%99buszek-strachu-w-ostrowskim-schronie[/URL]!

Podeślę ją jednej osobie, może...

Podałam kontakt na Idusiek, jak zmienić, to krzyczcie. I mam od razu pytanie - wybieracie się może w najbliższym czasie do schronu? Może dacie radę zrobić jakieś nowe fotki Travisowi, Reksowi i Rocky'emu?

Posted

[quote name='mariolka']moje spostrzezenia ;)
Żuczek pies jak najbardziej adopcyjny i to na już!
Gloria bojąca się nadal, ale starała się podchodzić - dla niej idealny byłby domowy tymczas!!! z drugim psem raczej.
Sed tez podchodzacy, myslalam ze jest bardziej bojazliwy. Ale zwiewa przed aparatem.
Zuza mocnej budowy z duuza silną głową :) uwielbia kapiele i pilki. Nakrecona, dla aktywnej osoby. I silnej
Bratek - juz nie Ciapek ;) pies do sportów pitbullowych. Trzeba wymeczyc go fizycznie, bo innaczej bedzie ciezko. W hotelu zwany "anakondą". Pies nie do zdarcia. kupa mięśni. Tylko i wylącznie do sportów! (ciekawe jak my znajdziemy gdzies kogos takiego...)[/QUOTE]

To ja jeszcze dodam od siebie ;)

Żuczkowaty jest śmieszny :) Rozdaje buziaki, wpycha się na kolana ;)

Glorisia trochę moze bardziej przekonana, chociaż DT z innym psem pozwoliłby jej sie bardziej otworzyc. Nie było jednak tak baaardzo zle bo i na smyczy chodziła i nie panikowała bardzo bardzo. Nawet sama podchodziła do Marioli ( nie czołgała się jak kiedyś, na poczatku u beki). Duża zmiana w Glorii nastapiła jak beka wprowadziła na działkę psa- wtedy po 2 dniach Gloria sama do niej podeszła i nastapił przełom. Tu DT domowy z psem będzie niezbędny.

Sedzik nawet zadowolony, ale jak się nie wyciaga aparatu. Wtedy kostnieje i ucieka za kogo może, oby tylko nic nie cyknąć. Jakbyśmy mu dusze tymi fotami zabierały..

Zuza bardzo posłuszna, zapatrzona w piłkę. Stroju kąpielowego jej tylko brakuje, bo wodę kocha ponad zycie i korzysta jak tylko może :) Smiesznie szuka piłki, ogon wtedy malo jej nie odpadnie, jakby miała GPSa w nosie i antenę w ogonie :) Innych psów jak nie trawiła tak i nie trawi. Dom dla niej absolutnie bez żadnych zwierząt.Bardzo ładnie reaguje na komendy, mądra suczyna.

Bratek- oj...nakręcony niemiłosiernie. Płoty przeskakuje, w domu jak zostanie sam to nabroi. Uwiebia zajęcie, on musi pracować i to siłowo, musi miec właściciela ktory go przegoni codziennie 20 km i będzie przeciagał z nim sznurek. Według Magdy ma bardzo wiele z bulla- jak juz sie przypnie do czegoś to nie odpuści- stad ta potrzeba sportów i zajęcia.