Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Rodzina z Warszawy, z Bródna. Mieszkają w bloku, ale niedaleko las, długie spacery. Wcześniej mieli wyżła, który im odszedł z powodu zaawansowanego wieku. Pojechali do schroniska i adoptowali go bezpośrednio stamtąd (do mnie facet tylko zadzwonił i rozmawiał chwilę). Pracownik mówił, że przyjechali całą rodziną, pani wprawdzie myślała, że on mniejszy. Ale jak wzięli na spacer, to już nie mieli żadnych wątpliwości.
Potem dzwonili do schroniska i pytali co robić, bo chłopak ma lekką sraczkę. Pracownik uspokoił, że to pewnie stres. Jakby co mieli jeszcze do niego dzwonić. Nie dzwonili więcej. Niestety, ja do nich kontaktu nie mam. Ale myślę, że jest ok.

Tanitka, dzięki, to pewnie Twoje ogłoszenia zadziałały

Posted

Fela napisał(a):
Lessi pojechała dziś do domu. Teraz przestraszona siedzi w przedpokoju pod drzwiami. Pani też przestraszona, że ona przestraszona. Nie wiem, czy sobie poradzi, ale mam nadzieję, że tak. Co chwila dzwoni po wskazówki, i to jest poztyw.

Świetne wieści :) No i jeszcze Kredzia :multi:

A czy z tych psiaków któryś doczekał się domu: Charlie, Zuzola, Dejzi, Rocky, Czoko, Trawis, Kosia, Rajan, Grota?

idusiek napisał(a):
szukam psa lubiącego koty i dzieci i zwrónoważonego- ktoś ma?:)

To jeszcze aktualne? Bo mam dwóch takich kawalerów....

A, Idusiek, przypomnę Ci jeszcze, że coś miałaś mi przez te dwa tygodnie przesłać ;)

Posted

ooo tak, miałam...postaram się naprawdę, mam nadzieję,ze w tym tygodniu jakos mi się uda ;)

Charlie, Zuzola, Dejzi, Rocky, Czoko, Trawis, Kosia, Rajan, Grota z tego co wiem - nie, a Grota to Grot ;)

Posted

Bardzo fajni ludzie, rodzina z 10-letnią córeczką. delikatni i ze świadomością, że pies nie od razu musi ich zaakceptować. Ale chyba zaakceptował od razu. Mam nadzieję, że będzie wsyztsko ok, umawiam się a wizytę po w tym tyg. zdam relację

Posted

pozdrowienia od Żuczka ;)

"[FONT=Consolas][SIZE=3]W załączeniu przesyłam kilka fotek zrobionych 2 tygodnie temu na działce.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Consolas][SIZE=3]Ares(Żuczek) jest już pełnym członkiem rodziny i tak się czuje. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Consolas][SIZE=3]Codziennie rano i wieczorem jak leżymy w łóżkach przybiega na zabawy. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Consolas][SIZE=3]Delikatnie zaczepia ząbkami, zeby głąskać go i bvawić się. Był bardzo łakawy dla mojej 2 letniej bratanicy, która tłumaczyła mu swoje książeczki, biedakowi, az opadały powieki ze znużenia, ale dzielnie patrzył i podziwiał jej opowieści hehe"[/SIZE][/FONT]

[IMG]http://img227.imageshack.us/img227/7420/chrzest014.jpg[/IMG]

i niech mi ktos napisze, ze on jest wielkości owczarka...

z 2 letnią bratanica
[IMG]http://img227.imageshack.us/img227/3125/chrzest040.jpg[/IMG]

[IMG]http://img530.imageshack.us/img530/5729/chrzest016.jpg[/IMG]

Posted

ZAPRASZAM NA BAZARKI NA HOTELIK DLA ŚNIEŻKI PO ROPOMACICZU, ZGARNIĘTEJ Z ULICY W BROKU:

BIŻU, PSIA KURTKA, OKULARY, KOMPLECIKI :

http://www.dogomania.pl/threads/192456-BIŻU-PSIA-KURTKA-OKULARY-A-LA-WIŚNIEWSKI-)-dla-Śnieżki-do-20.09?p=15339661#post15339661

I BIŻU SREBRNE - SZTUKA HAND MADE :

http://www.dogomania.pl/threads/192324-*Dam-dam-DAM-dla-prawdziwych-dam***SRERBO-MIEDŻ***-BIŻU-!-dla-Śnieżki-do-14-09

Posted

Mnóstwo, mnóstwo, mnóstwo nowych, fajnych psów.

Między innymi te (sorry za duże zdjęcia, nie mamteraz jak ich zmniejszyć):

Bernardyn Zeus. Spokojny, duży, trochę zrezygnowany. Ma ok. 3 lat

I suczka, Sumatra. Straaasznie fajna, przyjacielska. Młoda, maks 2 lata. Chudzina.

Dredzik. Jest dość duży (nad kolano), energiczny. Przez kraty szczeka, jak się wejdzie do niego, cieszy się jak wariat. Ma ok. 2 lata. I na całym ciele potworne dredy! Nie ma ani skrawka normalnej sierści. Powinien być ogolony, bo pod dredami zaczynają się odparzenia. Ale po goleniu powinien trafić w ciepłe miejsce. Ba....

i jeszcze raz kolega Dredzik

Baton. Młody bokserowaty pies (bokser?)

Mafia. Superfajna kaukazka. Też nie jest stara, ale zaniedbana, mokra, brudna. Przyjacielska. Nie ma małżowin usznych (podobno kaukazy są ich pozbawiane w dzieciństwie)

[URL="http://img704.imageshack.us/i/mafiafx.jpg/"]

Posted

Felu - coś więcej o benkach można ?

prosiłabym o wypełnienie metryczki ( wkleję niżej )
i fotkę Zeusa - cała postura ...

metryczka :
1. Imię -
2. Płeć -
3. Wiek -
4. Sierść -
5. Sterylizacja -
6. Wielkość -
7. Miejscowość -
8. Województwo -
9. Miejsce Pobytu -
10. Zachowanie -
11. Zachowanie względem Dzieci -
12. Zachowanie względem Zwierząt -
13. Dla Kogo -
14. Historia -
15. Kontakt -
16. Krótki Opis -

Posted

ciąg dalszy:

Owczarka Malta, ok. 3 lat. Chudnie w schroniskau, zaczyna już dostawać w nim kręćka. Bardzo fajna w stosunku do innych suczek i ludzi.

Młodziutka Ibiza. Zna podstawowe komendy, najwraźniej ktoś ją uczył. Ma niecały rok. Słoooodziak.

Posted

I mniejsze gabaryty.
Coś w rodzaju pekińczyka. Przerażone, nie chciałam męczyć i sprawdzać wieku, ale po mordce sądząc - niestare

Pik, młodziutki jamnikowaty psiak. Fruwa. Tak bardzo chce wskoczyć człowiekowi na ręce.

Rambo. Maleństwo - jak widać. Ma ok. 3 lat. Strasznie płacze za kratami.

O taki malutki jest Rambo

Posted

Dzieciaki:
Ekler. Teraz jest chłopcem 4-5 miesięcznym. Troszkę się boi. Będzie dużym psiakiem.

Ptyś. Ma tak z 8-9 miesięcy. Nie ma palców w tylnych łapkach, wygląda jakby były amputowane (w każdej łapce ma tylko 1 palec)

Nelly (ok. 2,5-3 miesiące)

i jej siostra Molly

Troszkę boksiowata Aria (maks 3 miesiące). Cuuudo.

i terierowata Szczotka (starsza trochę, ok 4 miesięcy)

Maluchy z nieswoją mamą Pestką

Maluchy w ogóle bez mamy - o nie się martwię :-(

Posted

Jeszcze?
Proszę bardzo.
Klocek, domowy ast, łagodny, zadbany. Jakiś ch. oddał go do schroniska.

Tokaj, fokstrierek. On miał farta, udało mu się już znaleźć super dom.

Azja, przepiękna suczka, młodziutka. Trafiła d schroniska zaraz po urodzeniu dzieci (nie wiem, co się z nimi stało). Jest potwornie przestraszona. Praktycznie nie zmienia pozycji, już od kilku tygodni. Ma jakiś problm z sierścią. Ale przede wszystkim jest potwornie przerażona. Ona bardzo potrzebuje pomocy. Naprawdę

Posted

Te i jeszcze 500 innych psów czekają w Ostrowi na domy. :placz:

Mam wielką prośbę o pomoc w rozpuszczeniu w świat informacji o tych psiakach.:modla:Wrzucenie ich gdzie się da, poogłaszanie...