Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Ach!
Gdgt, bardzo Cię przepraszam, chodzi mi po głowie od dawna Twoja propozycja przekazania miniaturek na ostrowiaki, tylko zawsze w momencie jak nie siedze przy kompie...i potem zapominam.:oops: Oczywiście że bardzo nam się te miniaturki przysłużą! Ja mam u siebie jeszcze sporo od Kory, pomału wystawiam je na allegro więc i te bez problemu wystawię.:p

Posted

Ja mialam zrobic male rysunki psiakow na aukcje allegro na rzecz psiakow, ale nie mialam ostatnio czasu na to :oops: Przepraszam, moze teraz bede miala troszke wiecej czasu to zrobie to :roll:

Posted

[quote name='AśkaK'] Laro, a może tą budę od Ciebie też możemy zabrać..? Czy zmieści Ci się w autku?:cool3:[/quote]

Asiu, ale ja mieszkam kaaawal jeszcze za Piasecznem... znaczy 15 minut :oops: Pewnie, ze chcialabym abyscie ta bude zabrali bo tak se wozic ja w autku osobowym, ale nie bede nalegac bo to daleko i nadrabiacie drogi :shake:

Posted

Dostałam informację od Owieczki, że program TV z udziałem naszych psiaków będzie w poniedziałek. Ja dowiozę pięknego Karmela, ale jest
duże prawdopodobieństwo, że druga gwiazda Moresek nie dojedzie,
ponieważ mu się poszczęsci i w niedzielę będzie adoptowany.
Trzymam kciuki, aby tak było. Co wtedy ?
Szkoda, żeby miejsce się zmarnowało - powinien być jakiś potrzebujący
w rezerwie. Czy jest ? Bo jak nie to jest jeszcze trochę czasu, żeby
jakiegoś biedaka przywieźć.

Posted

Z Moreskiem to nic pewnego. Ale faktycznie, trzeba mieć zapas.
Podejrzewam, że dziewcyny wypatrzą jakiegoś biedaka jak będa w schronisku.
A ja chciałabym żeby poszedł Zorro albo Saba. Tylko co potem zrobić z tymi psami, po nagraniu :placz: ... i przed z resztą też

Posted

Moim zdaniem Saba powinna mieć szansę jako pierwsza - jest najstarsza,
a poza tym jej historia jest bardzo "medialna" i chwytająca za serce.
Dragon jest młodym psem i nie wiadomo czy jest jeszcze w schronisku.
Czy ktoś go ostatnio widział?

Posted

Ale czy 2 duze psiaki Owieczko to nie za duzo? Poradzilabys sobie? No i rzeczywiscie co z taka psica zrobic przed i po programie? Musialby byc domek tymczasowy nagrany....

Posted

[quote name='*Gajowa*']Moim zdaniem Saba powinna mieć szansę jako pierwsza - jest najstarsza,
a poza tym jej historia jest bardzo "medialna" i chwytająca za serce.
Dragon jest młodym psem i nie wiadomo czy jest jeszcze w schronisku.
Czy ktoś go ostatnio widział?[/quote]
Jesli twierdzisz że Saba powinna wystąpić to ok. Ale troszke sie dziwię bo Dragon był pogryziony i obolały a do tego ma świerzba i chore uszy i jest w schronisku tylko już nie wychodzi z budy ...:-(
AskaK ma dzisiaj sprawdzic czy napewno jeszcze jest :placz:
Tylko dlatego własnie jego zaproponowałam bo dom tymczasowy lub hotel
ratował by mu życie. Może własnie dzieki temu że jest młody jeszcze żyje...??
Nie dajmy mu sie tam wykończyć :shake:

Posted

Owieczko a mialybysmy dla Sabara jakis hotelik lub dom tymczasowy na oku? On potrzebowalby specjalnego, indywidualnego potraktowania i wyprowadzenia ze zlego stanu zdrowotno-psychicznego. Na poniedzialek chyba do teve by sie jeszcze nie nadawal... to za duzy stres...

Kurczaki, bo ja moge wziac tylko suczke i to mala, bo mi sie 3 wielkie psy juz do auta nie pomieszcza :shake: W poniedzialek jak pojade do schronu to bym taka mala sunie jakas wziela. Moze tez zaproponujecie mi jakas psinke? :oops: Ja myslalam osobiscie o tej suni co byc moze bedzie miala szczeniaki z Zorrem....moze jest jeszcze czas aby przeprowadzic aborcje...:-( Chyba lepsze to niz usypianie slepego miotu...:-(

Posted

TAK TAK
Lara ma świetny pomysł, weźmy tę suczkę, co została pokryta i wysterylizujemy ją w Warszawie!!!!
A jeśli ten pies - Dragon? Sabar? - jest taki potrzebujący, to może załatwić mu miejsce w hoteliku? Nie mamy teraz większych obciążeń w Warszawie i skoro jest z nim tak źle, to może nie ma sensu czekać? Nie wiem, bo nie kojarze tego psa wcale

Posted

Owieczko takie jest moje zdanie ale zdecydujecie Wy - wolontariuszki tego
chroniska. Ostatnia konkretna informacja o Dragonie była 5.01.
Ostatnie posty w temacie też dawno . Na pewno pies potrzebuje pomocy
o ile jest jeszcze w schronie.
Przy najbliższej wizycie należałoby sprawdzić co się z nim dzieje i kontynuować temat.

Posted

[quote name='Milady']TAK TAK
Lara ma świetny pomysł, weźmy tę suczkę, co została pokryta i wysterylizujemy ją w Warszawie!!!!
A jeśli ten pies - Dragon? Sabar? - jest taki potrzebujący, to może załatwić mu miejsce w hoteliku? Nie mamy teraz większych obciążeń w Warszawie i skoro jest z nim tak źle, to może nie ma sensu czekać? Nie wiem, bo nie kojarze tego psa wcale[/quote]
Własnie . Nikt na niego uwagi nie zwraca a jest w tragicznym stanie !!
Najgorsze jest to ,że ze świerzbem go nikt do hotelu nie weźmie do tego pogryziony i z chorymi uszami to sie tylko kwalifikuje do leczenia i to intensywnego :placz:
Lara ,Sabar to zupełnie inny psiak ja mówię o DRAGONIE
nieumiem wstawiac fotek bo bym go wam tu wstawiła ( może ktoś wstawi...:oops: ja przesle na meila )

Posted

[quote name='Owieczka']Własnie . Nikt na niego uwagi nie zwraca a jest w tragicznym stanie !!
Najgorsze jest to ,że ze świerzbem go nikt do hotelu nie weźmie do tego pogryziony i z chorymi uszami to sie tylko kwalifikuje do leczenia i to intensywnego :placz:
Lara ,Sabar to zupełnie inny psiak ja mówię o DRAGONIE
nieumiem wstawiac fotek bo bym go wam tu wstawiła ( może ktoś wstawi...:oops: ja przesle na meila )[/quote]

wiem, wiem, ten taki leonbergerowaty, co ma swoj watek, tak?
W porzadku, ja sluze transportem jesli tylko zadecydujecie, zeby go gdzies zabrac. Tylko czy on sie da przetransportowac? Jak z jego charakterem? No i musialby trafic tam gdzie ktos bedzie mial czas i mozliwosc aby wyciagnac go z klopotow zdrowotnych :-(

A ta suczka, co zostala pokryta przez Zorra to ma juz jakos na imie? Nie ma watku jeszcze? Ona mi sie bardzo podobala, taka malutka kuleczka :-( Wezme ja, wezme. Oby tylko byla i oby ze sterylka nie bylo klopotu. Kiedy zostala pokryte? ze 2 tygodnie temu, prawda?

Posted

Znowu ukradli psy :placz:
Tym razem malutkie suczki, w tym GROSZKĘ, ktora miała jechać do nowego domu:onfire:
Co tam się dzieje z tymi psami? :wallbash: Po co im takie psy???? Przeciez nie do hodowli? Boże, mi się wydaje, że to na "mięso armatnie" do szkolenia psów do walk. Obym nie miała racji :shake:

Posted

Tak, to już się zdarzyło co najmniej dwa razy!!! To nie może być przypadek. Po co kraść psy ze schroniska? Przecież można je wziąć bez problemu. No chyba, że nie chce się pokazywać twarzy!!!

Posted

Poczekajmy na relację AśkaK. Ja osobiscie bardzo się martwię i potwierdzam, że słyszałam o walkach psów na tych terenach, ale do tej pory nie udało mi się namierzyć nikogo,kto byłby w to zamieszany :shake:
Jest mi strasznie szkoda tych psiaków :-( Została wezwana policja. Co dalej, nie wiem.

W schronisku jest szczeniak z pogruchotaną łapą. trzeba go będzie zabrać, tym bardziej, że wet nie uledzil mu wystarczającej pomocy. Reszte napisze zapewne Asia.

Posted

[quote name='Therion']Lara na sterylke nie jest za pózno bierzcie ja i sterylizujcie, bo na bank jest w ciązy.[/quote]

w poniedzialek zabieram sunie.... matko jesli jeszcze jest... :-( :placz: :-( :placz: wzielabym wszystkie gdybym tylko mogla :placz: :-( :placz: :-(

Posted

[quote name='esperanza']Poczekajmy na relację AśkaK. Ja osobiscie bardzo się martwię i potwierdzam, że słyszałam o walkach psów na tych terenach, ale do tej pory nie udało mi się namierzyć nikogo,kto byłby w to zamieszany :shake:
Jest mi strasznie szkoda tych psiaków :-( Została wezwana policja. Co dalej, nie wiem.
[/quote]
Maćko, policja została wezwana. Zanim czegoś więcej się nie dowiemy, trudno komentować.
Milady, za naszej "kadencji" taka sytuacja miała miejsce jeden, nie dwa razy. Pisała o niej esperanza.